- Pirmas variantas. 200 ml vandens sumaišykite su 1 arbat. š. medaus ir 2 valg. š. citrinų sulčių. Gerkite triskart per dieną prieš valgį. Vitaminas C, esantis citrinų sultyse, ne tik padės pašalinti toksinus iš organizmo, bet ir stiprins imunitetą, gražins odą, gerins savijautą.
Taip pat skaitykite: Mitybos specialistė V. Kurpienė pataria, kokie pusryčiai sveikiausi ir sočiausi
- Antras variantas. Avižų kisielius pagreitins medžiagų apykaitos procesus, sustiprins imunitetą. 200 g avižų kruopų suberkite į 3 l talpos indą, užpilkite 0,5 stiklinės kefyro, 1,5 litro vandens, įdėkite 1 valg. š. grietinės. Uždenkite indą marle ir palikite šiltoje vietoje, kad surūgtų. Tuomet perkoškite ir virkite kisielių ant nedidelės ugnies vis pamaišydami. Kai užvirs – viryklę išjunkite ir atvėsinkite. Gerkite likus pusvalandžiui iki valgio po 0,5 stiklinės.
Taip pat skaitykite: 10 triukų organizmo detoksikacijai
- Trečias variantas. Cianamono ir medaus gėrimas valo organizmą, greitina medžiagų apykaitą, malšina alkio jausmą. 0,5 arbat. š. cinamono užpilkite 200 ml karšto virinto vandens, o kada atvės, pridėkite 1 arbat. š. medaus. Atvėsinkite kelias valandas šaldytuve ir gerkite vakare bei ryte tuščiu skrandžiu.