Tuo labiau, kad jums nereikės jokių ypatingų egzotiškų ingredientų. Juk burokėliai, morkos ir obuoliai dažni produktai statistinio lietuvio virtuvėje.
Taigi, jums reikės 1 burokėlio, 2 morkų, 1 obuolio, o pagardinimui – geltonosios arba žaliosios citrinos sulčių.
- Vaisius ir daržovės nuplaukite, nulupkite, susmulkinkite ir išpauskite sultis. Tiesa, burokėlių sultis spauskite atskirai ir palikite 30–40 minučių pastovėti, o tik vėliau sumaišykite su likusiomis sultimis.
- Jeigu neturite sulčiaspaudės, galite sutrinti iki vientisos masės elektriniu smulkintuvu, tuomet perkošti arba kiek praskiesti vandeniu, ir skanauti trintą kokteilį.
- Primename, kad burokėlius atsargiai skanauti turi tie, kurie turi sveikatos problemų su kraujo krešėjimu.
Kuo ypatingas šis puikus gėrimas?
- Kovoja su vėžinėmis ląstelėmis (burokėlių sultyse yra medžiagų, kovojančių su vėžiu).
- Saugo nuo kepenų, inkstų, kasos ligų, padeda gydyti skrandžio opas.
- Šis gėrimas naudingas plaučiams, širdies ir kraujagyslių sistemai, sureguliuoja aukštą kraujospūdį.
- Stiprina imuninę sistemą.
- Jeigu kamuoja sausos ir pavargusios akys, burokėlių, obuolių ir morkų gėrimas – puikiausias pasirinkimas.
- Atpalaiduoja įsitempusius raumenis po sunkios treniruotės ar fizinio krūvio.
- Valo organizmą: pašalina toksinus, gerina žarnyno darbą, gražina odą – ji tampa sveika ir švytinti.
- Gerina burnos kvapą, naudingas alergiškiems žmonėms, be to, padeda sureguliuoti kūno svorį.