„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Maisto produktai, padedantys išvengti odos problemų

Ar dar nepavargote naudoti vis kitokias ir brangias kosmetikos priemones veidui? Siūlome jums pasilikti tik pačias reikalingiausias ir nustoti švaistyti pinigus, mat gražios ir žvilgančios odos paslaptis slypi sveikoje mityboje.
Salieruose esantis vitaminas K palaiko gerą kraujo cirkuliaciją ir padeda mažinti kraujo spaudimą.
Salieruose esantis vitaminas K palaiko gerą kraujo cirkuliaciją ir padeda mažinti kraujo spaudimą. / „Shuterstock“ nuotr.

Pateikiame jums tinklalapyje amerikanki.com išvardytus maisto produktus, kuriuos kasdien valgydami galėsite džiaugtis lygia ir žvilgančia veido oda.

Raudonosios paprikos

Šias daržoves galite valgyti tiek keptas, tiek žalias, mat jos yra nepaprastai sveikos jūsų organizmui. Vienoje paprikoje yra 100 proc. žmogui per dieną reikalingos vitamino C normos, daug naudingos ląstelienos ir didelis kiekis vitamino B6. Negana to, paprikose gausu karotinoidų, kurie mažina raukšles ir greitina kraujo cirkuliaciją į jūsų odą, dėl to ši atrodo kur kas jaunatviškiau. Būtent karotinoidai puikiai kovoja su spuogais, ypač su akne.

Vos 30 kilokalorijų turinti daržovė yra puikus užkandis, kuris ne tik gali patenkinti jūsų užkandžiavimo troškimą, bet ir padėti kovoti su rimtomis odos problemomis.

Moliūgų troškinys su paprikomis
Receptas: Moliūgų troškinys su paprikomis
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 600.00 g (nuvalyto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š. (neutralaus kvapo)
Grietinėlė: 200.00 ml (12 proc. riebumo)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Šalavijai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (žiupsnis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite svogūną smulkiais kubeliais, užberkite cukraus ir trumpai apkepkite aliejuje.
  2. Papriką supjaustykite kubeliais ir trumpai apkepkite. Neperkepkite, kad neprarastų traškumo.
  3. Sudėkite kubeliais pjaustytą moliūgą ir įberkite prieskoninių žolelių. Kepkite minutę.
  4. Tada supilkite grietinėlę (ją galite pakeisti kokosų pienu, tik tada vietoje žolių įberkite šaukštelį kario).
  5. Patroškinkite 10–15 min., kol suminkštės moliūgai. Jei reikia, įberkite druskos.

 

Suskleisti

Juodasis šokoladas

Šis produktas veikiausiai labiausiai patiks saldumynų mėgėjams. Juodajame šokolade gausu antioksidantų, riebalų rūgščių ir flavonolių, kurie odai grąžina prarastą žvilgesį. Antioksidantai švelnina odą ir apsaugo ją nuo kenksmingų saulės spindulių, negana to, juodajame šokolade esanti kakava atpalaiduoja arterijas ir greitina kraujo cirkuliaciją, dėl kurios jūsų oda bus gerokai sveikesnė.

Vis dėlto pats sveikiausias pasirinkimas – juodasis šokoladas, kurio sudėtyje kakavos būtų ne mažiau kaip 80 proc., taip išvengsite papildomų riebalų ir cukraus, dedamų į įprastus šokoladus.

Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
Receptas: Juodojo šokolado keksiukai su šokoladiniu įdaru ir šokoladinėmis kepurėlėmis
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 38
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 115.00 g (100 - keksiukams ir 15 - įdarui)
Juodasis šokoladas: 400.00 g (100 - keksiukams, 150 - įdarui ir 150 - kremui)
Kakava: 40.00 arbat. š. (miltelių - keksiukams)
Miltai: 140.00 g (keksiukams)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (keksiukams)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼ - keksiukams)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių arba 3 mažų - keksiukams)
Cukrus: 150.00 g (keksiukams)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š - keksiukams ir ½ - įdarui)
Jogurtas: 125.00 ml (vanilinio arba pieno - keksiukams)
Kava: 100.00 ml (stiprios paruoštos - sulaistymui)
Likeris: 40.00 ml (30 - kreminio kavos - sulaistymui ir 1 valg. š. - įdarui (nebūtina))
Grietinėlė: 310.00 ml (125 - riebios - įdarui ir 185 - riebios, plakamos - kremui)
Žemės riešutų sviestas: (kremui) 175.00 g
Kaip gaminti

Kaip kepti keksiukus

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Pasiruoškite 16 standartinio dydžio keksiukų formelių.
  2. Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą ir gabėliais supjaustytą sviestą. Dubenėlį statykite ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu (taip, kad dubenėlio dugnas neliestų vendens), t. y. padarykite „garų vonelę“.
  3. Kaitinkite šokoladą ir sviestą maišydami, kol gausite vientisą masę. Atidėkite į šalį. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  4. Kitame dubenyje kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios masės.Į kiaušinių masę supilkite atvėsusį šokoladą, vanilės ekstraktą, jogurtą ir išplakite iki vientisos masės.
  5. Į plakinį suberkite miltų mišinį ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite.
  6. Paruoštą tirštą tešlą paskirstykite į kepimo formeles.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15–20 minučių, kol keksiukai iškeps. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro jis turi būti švarus.
  8. Išimkite keksiukus iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių.

Paruoškite įdarą

  1. Grietinėlę supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį ir kaitinkite, kol beveik užvirs – prikaistuvio šonuose pradės kilti maži burbuliukai.
  2. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies. Suberkite į jį gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą ir sudėkite sviestą.
  3. Palikite porą minučių pastovėti, kol šokoladas aptirps. Tuomet išmaišykite iki vientisos masės.
  4. Supilkite kreminį kavos likerį, vanilės ekstraktą ir išmaišykite.
  5. Palaikykite šaldytuve, kol kremas visiškai atvės ir sutirštės.

Paruoškite kremą

  1. Šokoladą sulaužykite gabalėliais, sudėkite į dubenėlį ir ištirpinkite ant „garų vonelės“ arba mikrobangų krosnelėje.
  2. Į ištirpusį šokoladą sudėkite žemės riešutų sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės.
  3. Supilkite šaltą grietinėlę ir elektriniu plaktuvu išplakite iki standžių putų.
  4. Dubenį su paruoštu kremu palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sutvirtėtų.

Formuokite keksiukus

  1. Atvėsusių keksiukų centre mažu šakšteliu išskobkite duobutes.
  2. Sulaistykite keksiukus stipria kava, sumaišyta su kreminiu kavos likeriu.
  3. Duobutes pripildykite paruoštu įdaru.
  4. Šokoladinį žemės riešutų sviesto kremą supilkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu. Papuoškite keksiukų viršų.
  5. Patiekite. Skanaus!

 

Suskleisti

Lašiša

Lašiša puikiai tinka įveikiant stresą, nerimą ar depresiją, joje taip pat yra visa jūsų organizmui reikalinga vitamino D dienos dozė. O kaip jau turbūt žinote, būtent šis vitaminas yra atsakingas už jūsų širdies, kaulų ir smegenų sveikatą.

Lašišoje taip pat apstu omega-3 riebiųjų rūgščių, kurios itin efektyviai kovoja su įvairiais uždegimais, raukšlėmis ir akne. Šios rūgštys taip pat padeda palaikyti tinkamą odos ir galvos odos drėgmę, dėl ko turėsite sveikus ir žvilgančius plaukus.

Kepta lašiša su daržovėmis
Receptas: Kepta lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 161
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Druska: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorai: 4.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Čiobreliai: 3.00 vnt. (kelios šviežios šakelės)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis, supjaustykite porcijomis ir sudėkite į riebalais pateptą kepimo indą. 

2. Paprikas, morkas, svogūnus nuvalykite ir supjaustykite stambokais gabiukais. Cukiniją perpjaukite pusiau ir supjaustykite griežinėliais. Pomidorus supjaustykite skiltelėmis, česnakus sugrūskite.

3. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pirmiausia pakepinkite česnakus ir svogūnus, paskui sudėkite likusias daržoves, laurų lapelius ir dar kelias minutes pakepinkite.

4. Apkeptas daržoves sudėkite ant žuvies, prismaigstykite čiobrelių šakelių ir 200`C karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Tiek laiko visiškai užtenka, kad lašiša iškeptų, bet būtų išsaugotas natūralus jos skonis.

Suskleisti

Kokosų aliejus

Kokosų aliejus yra bene geriausias sočiųjų riebalų šaltinis, jame taip pat gausu lauro rūgšties, kuri itin veiksmingai kovoja su įvairiais virusais, infekcijomis, uždegimais ir akne. Tarsi to dar neužtektų, kokosų aliejuje nepaprastai daug mūsų organizmui gyvybiškai reikalingų riebiųjų rūgščių ir vitamino E, kuris yra tobulas pagalbininkas norint palaikyti tinkamą odos drėgmę, švelnumą ir siekiant išvengti ankstyvų raukšlių.

Kokosų aliejų galima gerti (po 1 šaukštą per dieną) arba juo tepti problemines, išsausėjusias odos vietas.

Kokosinis ryžių pudingas
Receptas: Kokosinis ryžių pudingas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Pienas: 500.00 ml
Ryžiai: 120.00 g (apvaliųjų)
Kokosų pienas: 300.00 ml (nesaldinto)
Rudasis cukrus: 150.00 g
Vanilė: 1.00 vnt. (ankštis)
Brendis: 2.00 valg. š.
Citrinos: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Citrinas gerai nušveiskite. Nuplikykite verdančiu vandeniu, nusausinkite, nutarkuokite žieveles.
  2. Į puodą supilkite kokosų ir karvių pieną, įmeskite išilgai perpjautą vanilės ankštį.
  3. Statykite ant ugnies, kaitinkite, kol užvirs. Supilkite brendį, suberkite pusę tarkuotų citrinų žievelių, 80 g rudojo cukraus.
  4. Maišykite, kol cukrus ištirps. Statykite puodą ant silpnos ugnies, suberkite ryžius. Kartais pamaišydama virkite apie 20 minučių.
  5. Vanilės ankštį išgriebkite ir virkite dar apie 15 minučių (kol masė sutirštės).
  6. Kiek pravėsusį pudingą sukrėskite į lėkštes. Karštoje keptuvėje išlydykite likusį rudąjį cukrų. Suberkite likusias citrinų žieveles, maišykite, kol apsivels karamele.
  7. Po šaukštelį karamelinių žievelių įkrėskite į kiekvieną indą su pudingu.
Suskleisti

Špinatai

Šias nepaprastai sveikas ir maistingas daržoves tikrai vertėtų įtraukti į savo kasdienę mitybą. Špinatai yra neįtikėtinai geras geležies, folio rūgšties, magnio, ląstelienos, augalinių baltymų, vitamino E, A ir C šaltinis. Juose esantys antioksidantai puikiai kovoja su pačiomis įvairiausiomis odos problemomis, tad pabandykite šią „auksinę“ daržovę valgyti kasdien ir po keletos savaičių pamatysite rezultatus!

Trinta špinatų sriuba
Receptas: Trinta špinatų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 51
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (virtų)
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Sviestas: 5.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto riešuto)
Daržovių sultinys: 1.00 l (1 - 1,5)
Špinatai: 400.00 g (2 ryšulėliai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Kumpis: 150.00 g (karštai rūkyto kiaulienos)
Batonas: 4.00 riekės (arba sumuštinių duonos)
Grietinėlė: 200.00 ml
Grietinė: 10.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Svogūną nulupkite, susmulkinkite ir apkepkite dviejuose šaukštuose ištirpinto sviesto su trupučiu druskos, pipirų ir muskato riešuto. Viską sukrėskite į puodą su sultiniu ir virkite 20 minučių.

2. Špinatus perrinkite, nuplaukite ir sumeskite į sriubą (kelis lapelius palikite papuošti).

3. Sriubą ištrinkite trintuvu. Virtus kiaušinius nulupkite ir susmulkinkite. Kumpį ir batoną supjaustykite kubeliais. Batoną apkepinkite likusiame svieste.

4. Į sriubą supilkite grietinėlę ir užvirininkite. Sriubą po lygiai išpilstykite į tris dubenis (arba tiesiai į sriubos lėkštes). Į vieną įberkite kumpio, į kitą – smulkintų kiaušinių, į trečią – skrudinto batono. Sriubą su kumpiu ir kiaušiniais prieš nešdami ant stalą pakaitinkite mikrobangų krosnelėje. Patiekite paskaninus grietine ir likusiais špinatais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Sėklos

Saulėgrąžų, moliūgų ir linų sėklos taip pat puikiai tinka jūsų odai. Moliūgų ir saulėgrąžų sėklose gausu seleno, vitamino E, magnio ir baltymų, o linų sėklose apstu omega-3 riebiųjų rūgščių. Šias sėklas pabarstyti galite ant mėgstamų salotų ar valgyti jas su jogurtu.

Raugintų kopūstų sriuba
Receptas: Raugintų kopūstų sriuba su moliūgų sėklomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 33
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 kg (rauginti)
Daržovių sultinys: 750.00 ml
Morkos: 300.00 g
Porai: 300.00 g
Sviestas: 2.00 valg. š.
Moliūgo sėklos: 5.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Kadagių uogos 7.00 vnt.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Duona: 200.00 g (dubenėlis baltos duonos skrebučių)
Kaip gaminti

1. Kopūstus sudėkite į verdantį sultinį, įmeskite laurų lapelį, kadagių uogas ir virkite, kol kopūstai suminkštės.

2. Porą nuvalykite, supjaustykite griežinėliais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste. Sudėkite stambiai tarkuotas morkas ir dar truputį pakepinkite. Suminkštėjusias daržoves sukrėskite į verdančius kopūstus, suberkite moliūgų sėklas ir baikite virti.

3. Prieš patiekdami sriubą pagardinkite grietine. Skrebučius patiekite atskirame inde. Beje, kubeliais supjaustytą duoną geriau kepti ne keptuvėje įkaitintuose riebaluose, o paskrudinti orkaitėje.

Suskleisti

Salierai

Daugelis žmonių linkę nuvertinti šią daržovę, tačiau salieruose esantis vitaminas K palaiko gerą kraujo cirkuliaciją ir padeda mažinti kraujo spaudimą. Salieruose taip pat gausu natrio, kalio ir vandens, kurie padeda palaikyti gerą odos drėgmės balansą.

Sūrio, ananasų ir salierų salotos
Receptas: Sūrio, ananasų ir salierų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 21
Receptas
Ingredientai
Sūris: 100.00 g (aštrus fermentinis ir 100 g švelnesnio skonio fermentinis)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė nedidelio saliero gumbo)
Citrinos: 1.00 vnt.
Ananasai: 1.00 vnt. (indelis konservuotų ananasų (apie 250 g))
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Majonezas: 100.00 g (padažui neriebus mėgstamas)
Jogurtas: 4.00 valg. š. (padažui 3–4 šaukštai natūralaus jogurto)
padažui nuo ananasų likęs sirupas 3.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Salierą nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir apšlakstykite citrinos sultimis. Sūrį supjaustykite plonais griežinėliais, ananasus nusausinkite. Viską sudėkite į lėkštę.

2. Majonezą, jogurtą ir ananasų sirupą gerai sumaišykite, paskaninkite druska ir pipirais.

3. Padažą pilkite ant salotų, pabarstykite graikiniais riešutais ir, jeigu norite, žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Morkos

Morkos yra sveikos ne tik jūsų akims, bet ir odai, jose gausu vitamino A, kuris neleidžia užsikimšti veido poroms ir kuris mažina vėžinių odos ląstelių gaminimąsi.

Morkų traškučiai
Receptas: Morkų traškučiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Morkos: 3.00 vnt. (didelės)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Morkas nuplaukite ir nuskuskite. Supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais arba juostelėmis. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei tokios neturite, tiks ir bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad gabalėliai būtų kuo vienodesnio storio. Suberkite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles į dubenį.
  3. Nedideliame dubenėlyje išmaišykite aliejų, maltą cinamoną ir druską. Sudėkite morkų griežinėlius ar juosteles ir viską gerai sumaišykite.
  4. Perdėliokite paruoštus morkų griežinėlius ar juosteles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 min., kol morkų traškučiai gražiai parus ir taps traškūs. Kepimo laikas labai priklauso nuo gabalėlių storio, todėl nuolat juos stebėkite kepimo metu.
  6. Iškepusius morkų traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite nedelsiant.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs