Kakavos sudėtyje yra nemažai flavonolio, natūraliai pasitaikančio antioksidanto, kurio aptinkama ir kituose maisto produktuose. Neseniai Amerikos Širdies Asociacijos žurnale Hypertension publikuotame straipsnyje aprašytas tyrimas: 90 senjorų, kurie turi kognityvinių sutrikimų, kasdien aštuonias savaites vartojo gėrimą, kuriame buvo iš kakavos išgauto flavonolio. Viena grupė gaudavo 990 miligramų, antra – 520 miligramų, trečia – 45 miligramus. Kad būtų išskirtas flavanolio gėrimo poveikis, kitas maistas, turintis antioksidantų, buvo pašalintas iš tyrimo dalyvių dietos.
Mokslininkai analizavo, kaip veikia tyrimo dalyvių trumpalaikė, ilgalaikė epizodinė atmintis bei kitos smegenų funkcijos. Pastebėta, kad tų, kurie gėrė daugiau flavonolio gėrimo, kognityviniai rezultatai buvo daug aukštesni. Ankstesni tyrimai atskleidė, kad kakavoje esantis flavonolis gali ypač puikiai padėti žmonėms saugotis silpnaprotystės ir insulto.