„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Valomasis kisielius dovanos plokščią pilvuką

Nors organizmą valančių būdų suskaičiuoti neužtektų visų rankos pirštų, šis išsiskiria tuo, kad padės atsikratyti ir kelių papildomų kilogramų. Sudėtinės dalys paprastos, tad tokių rasite bet kurioje artimiausioje parduotuvėje: avižiniai dribsniai, džiovintos slyvos ir burokėliai.
Valomasis kisielius
Valomasis kisielius / Shutterstock nuotr.

Avižiniai dribsniai – puikus produktas kovos su svoriu lauke. Jie tikrai gali puikuotis ypatingomis savo savybėmis, vadinami vienomis sveikatai naudingiausiomis kruopomis. Avižiniuose dribsniuose gausu vitaminų E, B ir tokių mineralų kaip geležis, cinkas. Šios kruopos labai gerai valo kraujagysles nuo toksinų, greitina medžiagų apykaitą, mažina cholesterolio ir cukraus kiekį kraujyje. Be to, avižiniai dribsniai daro teigiamą įtaką ir kraujospūdžiui, padeda normalizuoti jį, stiprina imunitetą, gražina odą.

Džiovintos slyvos – tikras džiaugsmas žarnynui, ypač jeigu jus vargina užkietėję viduriai. Taip pat jos padeda sureguliuoti medžiagų apykaitos procesus. Šios džiovintos uogos turi daug vitaminų A, C, P ir B, kalio, fosforo, geležies, magnio, kalcio, natrio. Dėl fruktozės ir gliukozės šios slyvos gali puikiai pakeisti organizmui ne tokius naudingus saldėsius. Be to, jos greitai suteikia sotumo jausmą.

Jau nuo seniausių laikų burokėliai laikomi organizmo valymo karaliais, puikiai tinkančiais ir dietinei mitybai, nes gerina kraujo būklę. Juose galime aptikti В1, В2, В6, С, Е, Р ir РP vitaminų. Šios daržovės gerina virškinimą, teigiamai veikia kepenų veiklą, pasižymi skysčius varomuoju poveikiu. Šių šakniagumbių sudėtyje yra nepamainomo betaino, kuris padeda išsaugoti jaunystę, sveikatą, degina riebalus. Burokėliai taip pat padeda greičiau pajusti sotumo jausmą.

IŠBANDYKITE!

Valomasis kisielius
Receptas: Valomasis kisielius
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.0 / 42
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 100.00 g (žali)
Džiovintos slyvos: 100.00 g (be kauliukų)
Kaip gaminti
  1. Burokėlius sutarkuokite, džiovintas slyvas supjaustykite. Sudėkite visas sudėtines dalis į puodą ir užpilkite 2 l šalto vandens. Virkite viską 15–20 min. ant nedidelės ugnies.
  2. Virimo metu matysite, kad skysčio konsistencija tampa vis tirštesnė ir primena kisielių. Kai jis išvirs, nukoškite ir atvėsinkite. Gautą kisieliaus kiekį būtina suvartoti per dieną, iki miego likus dviem valandoms. Jeigu turite problemų dėl kraujo tirštėjimo, pasitarkite su gydytoju.
  3. Ryte, vietoj pusryčių, galite rinktis nuo kisieliaus likusius tirščius.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs