Iškrovos dienos skirstomos į baltymų (pieno, varškės, mėsos), angliavandenių (cukraus, uogų, vaisių, daržovių, ryžių), riebalų (grietinės, grietinėlės, sviesto) ir kombinuotos. Besirinkdami iškrovos dieną, būtinai atsižvelkite į tai, kokius produktus toleruoja jūsų organizmas, ir į tai, ką labiau mėgstate valgyti.
Kad iškrovos diena būtų efektyvesnė, išvakarėse būtina atsisakyti vakarienės, o per pačią iškrovos dieną nedirbti sukaus fizinio darbo ir kuo daugiau ilsėtis lovoje.
Iškrovos dienas rekomenduojama daryti ne dažniau negu 1 kartą per savaitę. Jas galima kaitalioti arba laikytis vienos, labiausiai patinkančios iškrovos dienos.
1. Pieno. 6 kartus per dieną kas 2 valandas išgerti po 100 g pieno. Nakčiai išgerti 200 g vaisių sulčių su 20 g cukraus arba gliukozės.
2. Kefyro. 6–8 kartus per dieną kas 2–3 valandas išgerti 1,5 l neriebaus kefyro.
3. Rūgpienio. 6–8 kartus per dieną kas 2–3 valandas išgerti 1,5 l rūgpienio.
4. Varškės (2 variantai):
- 600 g neriebios varškės bei 60 g grietinės padalinti į 4 dalis. Taip pat per dieną išgerti puodelį kavos su pienu, bet be cukraus ir 2 stiklines erškėčių užpilo.
- 600 g neriebios varškės, 50 g cukraus, 2 puodelius kavos su pienu, 2 stiklines erškėčių užpilo padalinti į 4–6 dalis ir suvartoti per dieną.
5. Varškės ir pieno. 400 g varškės ir 800 g pieno (4 stiklinės) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kefyro kokteilis, kuris padės svorį mesti greičiau
6. Varškės ir vaisių. 400 g neriebios varškės ir 400 g džiovintų slyvų arba kitų vaisių padalinti į 6 dalis ir suvartoti per dieną.
7. Obuolių. 1,5 kg obuolių padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
8. Arbūzų. 1,5 kg arbūzų (be žievės) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
9. Moliūgų. 1,5–2 kg orkaitėje keptų moliūgų padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
10. Bulvių (2 variantai):
- 1,5 kg su lupena virtų arba orkaitėje keptų bulvių (be druskos) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
- 1 kg orkaitėje keptų bulvių, 50 ml grietinės ir 20 g sviesto padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
11. Daržovių. 1,5 kg žalių daržovių (kopūstų, morkų, pomidorų, cukinijų, petražolių, salotų, krapų, šparaginių pupelių) padalinti į 5–6 dalis per dieną ir pagaminti iš jų salotas. Kiekvieną salotų porciją pagardinti 5 ml augalinio aliejaus.
12. Džiovintų abrikosų. 500 g šiek tiek pamirkytų džiovintų abrikosų padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
13. Džiovintų vaisių. 500 g džiovintų vaisių (pamirkytų slyvų, abrikosų arba razinų) padalinti į 5–6 dalis ir suvartoti per dieną.
14. Kompoto. Iš 1,5 kg šviežių obuolių (arba 250 g bet kokių džiovintų vaisių), 100 g cukraus ir 1,5 l vandens išvirti kompotą ir išgerti per 5–6 kartus.
15. Ryžių ir kompoto. Iš 1,5 kg šviežių obuolių (arba 250 g bet kokių džiovintų vaisių), 100 g cukraus ir 1,5 l vandens išvirti kompotą. Išvirti 50 g ryžių. Kas 3 val. išgerti stiklinę kompoto, o per pietus ir vakarienę – vandenyje virtų ryžių.
TAIP PAT SKAITYKITE: Iškrovos dienos: kuri efektyviausia – grikių, kefyro, agurkų ar obuolių?
16. Vaisių ir uogų. 1,5 kg šviežių vaisių (apelsinų, mandarinų, persikų, vynuogių, vyšnių ir pan.) suvartoti per 5–6 kartus.
17. Obuolių ir daržovių. Per dieną suvartoti 900 g obuolių ir 600 g morkų (arba kopūstų).
18. Mėsos. Per 5–6 kartus suvartoti 400 g virtos mėsos, 600–900 g daržovių (kopūstų, morkų, agurkų, pomidorų), 2 puodelius arbatos be cukraus.
19. Žuvies. Per 5–6 kartus suvartoti 400 g virtos žuvies, 600–900 g daržovių (kopūstų, morkų, agurkų, pomidorų), 2 puodelius arbatos be cukraus.
20. Sulčių. Per 4 kartus išgerti 600 g sulčių (daržovių, vaisių) ir 800 g erškėčių užpilo.
21. Avižų. Per 5–6 kartus suvartoti 750 g vandenyje virtos avižinės košės (pagamintos iš 200 g avižinių kruopų) ir 2 stiklines erškėčių užpilo.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kefyro dieta ir liekninamasis kokteilis: per savaitę atsikratysite iki 5 kg