Taigi, jeigu nusprendėte laikytis dietos, nedarykite šių klaidų:
1 klaida: baltymų atsisakymas
Labai dažnai, stengdamiesi numesti svorio, žmonės atsisako baltymų, pakeisdami juos vaisiais ir daržovėmis. Žinoma, vaisiai ir daržovės yra būtini, bet jie negali visiškai patenkinti organizmo poreikių. Dalykas tas, jog baltymuose, ypač gyvūninės kilmės, yra organizmui būtinų aminorūgščių, kurių negalime gauti iš augalinės kilmės produktų. Negaunat baltymų, nyksta raumenų masė, o riebalai taip ir lieka savo vietoje.
Todėl jeigu nusprendėte laikytis dietos, per parą turite suvalgyti 100–200 g neriebios miesos. Geriausiai tinka vištiena, kalakutiena ir neriebi jautiena.
Ingredientai
Salotos:
2.00 vnt. (keletas saujelių įvairių salotų lapelių)
Citrinos:
1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių - užpilui)
Medus:
1.00 arbat. š. (užpilui)
Druska:
1.00 žiupsnelis (pagal skonį - užpilui)
Garstyčios:
1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Kaip gaminti
1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.
2. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais, juos šiek tiek padaužykite ranka, tada supjaustykite juostelėmis, iškepkite aliejuje (jei mėgstate, mėsos vidus gali būti šiek tiek žalias), pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
3. Burokėlius neluptus išvirkite, atvėsinkite, nulupkite, perpjaukite per pusę ir sudėkite į kepimo skardą. Ten pat suberkite gabalėliais pjaustytus moliūgus. Daržoves labai saikingai apšlakstykite aliejumi ir kepkite apie 10 min. kol suminkštės, bet neištiš.
4. Atvėsintas daržoves, šakute suplėšytą mocarelą ir jautienos juostelės dėkite ant salotų, šalia berkite smulkia trintuve tarkuotų morkų, dėkite raudonojo svogūno griežinėlių.
5. Paruoškite užpilą: visus nurodytus ingredientus iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu ir užpilkite ant salotų.
Suskleisti
Kaip gaminti
1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje.
2. Supjaustykite šviežius pievagrybius, raugintus agurkus, saliero šaknį sutarkuokite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir krienais, sumaišykite su majonezu.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Suskleisti
Ingredientai
Rozmarinai:
1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Čiobreliai:
1.00 arbat. š. (džiovinto - marinatui)
Actas:
1.00 arbat. š. (ryžių - marinatui)
Pipirai:
1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų - marinatui)
Persikai:
1.00 vnt. (skardinė konservuotų - padažui)
Čili pipiras: (gabalėlis šviežio - padažui) 1.00 vnt.
Imbieras:
1.00 vnt. (gabalėlis - padažui)
Garam masalos: (padažui) 1.00 žiupsnelis
Druska:
1.00 žiupsnelis (padažui)
Brendis:
20.00 ml (20 - 30 - padažui)
Kaip gaminti
- Visus marinato ingredientus sumaišykite ir gautu marinatu užpilkite vištieną, palikite marinuotis per naktį.
- Vištieną apskrudinkite ant grilio ir dar 7–10 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje kol visiškai iškeps.
- Padažas: Persikus supjaustykite, sudėkite į puodą ir šiek tiek pakepinkite, sudėkite smulkintą imbierą, čili ir garam masala, supilkite brendį, alkoholiui išgaravus, viską sutrinkite elektriniu smulkintuvu.
- Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI
Suskleisti
2 klaida: greitos dietos
Žinoma, galimybė greitai numesti nepageidaujamą svorį atrodo labai vliojančiai. Bet per ypač trumpą laiką numesti 2–5 kilogramai dažniai sugrįžta, kartais ir su kapu. Su tuo nieko nepadarysi. Dieta, tai ne vienkartinė akcija–atrakcija, bet naujas gyvenimo ir mąstymo būdas.
Taip pat skaitykite: Sočiausi užkandžiai iki 100 kcal
3 klaida: maisto atsisakymas po 18 val.
Sunku net įsivaizduoti, kad kažkada kažkas padarė tokį „didelį atradimą“, kad visas maistas, suvalgytas po 18 val., virsta papildomais kilogramais ant mūsų pilvo ir klubų. Šiandien ši teorija su trenksmu subliūkšta. Valgyti reikia 3–4 val. prieš miegą, štai ir viskas. Priešingu atveju maistas tiesiog nesusivirškins.
Eiti miegoti tusčiu skrandžiu yra nenaudinga nei mūsų sveikatai, nei grožiui. Vakarienė turi būti lengva, ją turi sudaryti baltymai, pavyzdžiui, virta mėsa, daržovės arba rauginto pieno produktai. Toks maistas yra lengviau virškinamas. O štai makaronų ir bulvių nakčiai geriau atsisakyti.
Ingredientai
Imbieras:
1.00 arbat. š. (1–2 - smulkiai sutarkuoto)
Kaip gaminti
- Nėra nieko paprasčiau – sumaišykite viską ir gerkite. Geriausia gėrimo porciją susimaišyti prieš pat vartojimą.
Šaltinis: woman.ru
Suskleisti
4 klaida: per didelis fizinis krūvis
Fizinio krūvio metu pulsas turi būti ne didesnis nei 130 dūžių per minutę.
Susiruošę į sporto klubą, turite žinoti, kad sportuoti reikia proto ribose. Nebandykite iš karto pagerinti visų įmanomų ir neįmanomų rekordų. Atminkite, fizinio krūvio metu pulsas turi būti ne didesnis nei 130 dūžių per minutę. Po treniruotės turite jausti malonų lengvumą, o ne su skausmą nugaroje, šonuose ir visuose raumenyse. Dideli skausmai po treniruotės rodo, kad organizmas degina raumenis (širdies taip pat), o ne riebalus.
Taip pat skaitykite: 10 paprastų pratimų stangriam užpakaliukui
5 klaida: lieknėjimas be fizinio krūvio
Dauguma mitybos specialistų yra įsitikinę, kad numesti svorio be treniruočių yra neįmanoma. Tam nebūtina griebtis alinančių pratimų, tam puikiai tinka ir vaikščiojimas pėstute (bent 40 min. per dieną), šokiai ar plaukimas. Be fizinio krūvio kūnas bus suglebęs ir niekada neatrodys grakščiai.
6 klaida: pusryčių atsisakymas
Kuo sotesni pusryčiai, tuo didesnė tikimybė, kad pavyks sulieknėti. Vienas tyrimas, atliktas Kalifornijoje, parodė, kad žmonės, kurie atsisako pusryčių, yra labiau linkę priaugti papildomų kilogramų. Mokslininkai padarė išvadą, kad pusryčių atsisakymas išskiria hormoną, kuris ir sukelia alkio jausmą.
Ingredientai
Bolivinės balandos 100.00 g
Pienas:
200.00 ml (arba vanduo)
Kaip gaminti
1. Virkite 1 dalį bolivinių balandų kruopų kartu su 2 dalimis pieno ar vandens, sudėkite razinas ir tarkuotą obuolį.
2. Baigiant virti įberkite žiupsnelį cinamono ir pagardinkite gabalėliu sviesto.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Inkų auksas – bolivinės balandos“
Suskleisti
Ingredientai
Kumpis:
50.00 g (karštai rūkyto)
Pipirai:
1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Kaip gaminti
1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.
2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.
3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Suskleisti
7 klaida: stebuklingosios piliulės
Taip, mintis numesti svorį be jokių pastagų, atrodo viliojančiai. Bet bėda ta, jog tie kilogramai dažnai su didelė jėga grįžta atgal. Be to, visokios piliulės kenkia sveikatai. Pagrindinė tokių priemonių žala – organizmo dehidratacija ir svarbiausių mikroelementų netekimas.