Kokių ingredientų jums reikės?
Špinatai arba kopūstai. Šiose žaliose lapinėse daržovėse yra daug amino rūgščių, kalcio, vitamino A, K, geležies, magnio, cinko, folio rūgšties, seleno. Špinatai ir kopūstai stiprina imunitetą, gerina odos būklę, šalina toksinus, be to, yra gausūs ląstelienos, todėl puikiai veikia žarnyną.
Salotos. Jose gausu vitamino A, C, kurie kuo puikiausiai kovoja su pertekliniu cholesterolio kiekiu, be to, kalis, folio rūgštis, vitaminai K, B ir kt., teigiamai veikia mūsų savijautą, reguliuoja kraujospūdį, greitina medžiagų apykaitą.
Agurkai. Jie kovoja su uždegiminėmis reakcijomis, gražina odą, gelbsti nuo pilvo pūtimo, aprūpina organizmą skysčiais.
Salierai. Kalcis, magnis, kalis – šventoji trijulė, pridėkite B grupės vitaminų, folio rūgštį, geležį bei aminorūgštis ir gausime puikų ir sveiką produktą, kurį privalu įtraukti į mitybą. Salierai, beje, menkina uždegiminius procesus, stresą, padeda pašalinti iš žarnyno toksinus ir šlakus.
Kriaušės. Šie vaisiai puikia veikia odą, gražina ją, skaistina ir kitaip puoselėja, taip pat turi daug vitaminų ir mineralų.
Bananai. Magnis, B grupės vitaminai, kalis – visa tai saugo širdį ir padeda išvengti streso. Bananai dar ir gerina virškinimą, reguliuoja kraujospūdį, cholesterolio kiekį kraujyje ir pan.
Citrinos. Jose ne tik vitaminas C, bet ir daugybė kitų naudingų medžiagų. Citrinos detoksikuoja organizmą, valo kraują, kovoja su laisvaisiais radikalais, bakterijomis, jaunina odą.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kaip sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje? Šeimos gydytojos patarimai
Petražolės. Galingas antioksidantas, valantis inkstus ir kraują. Turi vitamino A, C, E, folio rūgšties, antioksidantų.
Cinamonas. Tyrimai atskleidžia, kad cinamonas padeda sumažinti cukraus kiekį kraujyje, kovoja su uždegimais, bakterijomis.
Imbieras. Jis stiprina imunitetą, padeda išvengti pykinimo, įsisavinti organizmui naudingąsias medžiagas, numesti svorio, kovoja su peršalimu.
Ciberžolė. Tai vienas galingiausių antioksidantų, kovoja su vėžiu, uždegimais, valo kraują, skaistina odą.
Kajeno pipirai. Jie valo organizmą, kovoja su peršalimo ligomis, greitina medžiagų apykaitą, yra naudingi širdžiai.
Kokteilio receptas
Reikės:
- 50 g špinatų arba kopūstų,
- 1 banano,
- 50 g žalių salotų,
- 1–2 agurkų,
- 1 saliero stiebo,
- 1 kriaušės,
- 2 meliono riekelių,
- petražolių (pagal skonį),
- 2 imbiero griežinėlių,
- po 0,5 arbat. š. Kajeno pipirų, ciberžolės, cinamono.
Kaip gaminti:
Sutrinkite viską iki vientisos masės ir skanaukite į sveikatą. Gerkite ryte tuščiu skrandžiu.