Subalansuota vasaros dieta: per savaitę neteksite iki 4 kg

Sulieknėti vasarą yra žymiai lengviau negu kitu metų laiku. Karštis, ilgos dienos, daug šviežių vaisių, daržovių ir uogų – visa tai padeda lengvai ir saugiai mesti nereikalingus kilogramus. Be to, vasarą fizinis aktyvumas yra žymai intensyvesnis negu žiemą ar rudenį.
Grikių kruopos.
Grikių kruopos. / Shutterstock nuotr.

Vasarą tikrai neverta laikytis drastiškų dietų arba gerti maisto papildus lieknėjimui. Juk būtent vasara yra pats tinkamiausias laikas pasirūpinti pavargusiu po žiemos kūnu. Tai metas, kai pati gamta padeda kompensuoti mikroelementų ir vitaminų trūkumą bei padeda atstatyti jėgas.

Taip pat skaitykite: 15 vaisių: kaip jie padeda atsikratyti antsvorio

Ši dieta aprūpins organizmą visomis naudingomis medžiagomis, pagerins plaukų, nagų ir odos būklę, suteiks odai sveiką spindesį bei sustiprins imunitetą. Be to, ši dieta nespaus jūsų į griežtus rėmus, salotų ir kitų patiekalų galėsite valgyti tiek, kiek jums atrodo reikalinga, aišku, proto ribose. Ji neprivers jūsų badauti ir leis stabiliai mažinti svorį.

Laikantis šios subalansuotos dietos, per 6 dienas, be jokios žalos sveikatai, galima numesti 2–4 kg. Jeigu norite pasiekti geresnių rezultatų, žaliųjų salotų imkite daugiau negu kitų produktų. Salotas galite gardinti alyvuogių aliejumi, citrinų sultimis arba vos vos pasūdyti. 

Taip pat skaitykite: Sočiausi užkandžiai iki 100 kcal

6 dienų valgiaraštis

1 diena

  • Pusryčiai: šviežių tarkuotų morkų bei burokėlių salotos, pagardintos citrinų sultimis;
  • Priešpiečiai: 50 g sūrio ir 1 obuolys;
  • Pietūs: 200 g virtos paukštienos mėsos be odos, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: varškė arba riešutai;
  • Vakarienė: daržovių salotos, 150 g lašišos.

2 diena

  • Pusryčiai: agurkas ir virtas kiaušinis;
  • Priešpiečiai: stiklinė kefyro, dubenėlis bet kokių uogų;
  • Pietūs: 200 g virtos bet kokios žuvies, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: kriaušė;
  • Vakarienė: troškintos daržovės.

3 diena

  • Pusryčiai: grikių košė, stiklinė šviežiai spaustų sulčių;
  • Priešpiečiai: obuolys;
  • Pietūs: 200 g virtos paukštienos mėsos be odos, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: šiek tiek graikinių riešutų;
  • Vakarienė: grikių košė, daržovių salotos.

4 diena

  • Pusryčiai: kiaušinienė iš 3 kiaušinių baltymų su pomidorais;
  • Priešpiečiai: neriebus jogurtas, greipfrutas;
  • Pietūs: 200 g virtų jūrų gėrybių, daržovių salotos;
  • Pavakariai: neriebus jogurtas, greipfrutas;
  • Vakarienė: virta žuvis, daržovių ir žalumynų salotos.

5 diena

  • Pusryčiai: riekė duonos su grūdais, sūris, greipfrutas;
  • Priešpiečiai: neriebus jogurtas;
  • Pietūs: 200 g virtos paukštienos mėsos be odos, žaliosios salotos;
  • Pavakariai: varškė;
  • Vakarienė: virtos pupelės su morkomis ir žalumynais.
    Naminis jogurtas
    Receptas: Naminis jogurtas
    4 asmenims
    Pagaminsite per 20 min.
    3.0 / 22
    Receptas
    Ingredientai
    Pienas: 1.00 l
    Jogurtas: 125.00 g (indelis natūralaus)
    Avietės: 3.00 valg. š. (sunkos arba galima pakeisti pasterizuotomis sultimis)
    Medus: 2.00 valg. š. (skystas)
    Rabarbarai: 4.00 vnt. (lapkočių)
    Kaip gaminti

    1. Pieną supilkite į prikaistuvį, statykite ant ugnies ir kaitinkite, kol užvirs. Nukelkite nuo viryklės ir palikite vėsti.

    2. Kas keletą minučių tikrinkite pieno temperatūrą (tai labai svarbu, nes sukrėtus jogurtą į aukštesnės temperatūros nei 42 C pieną, žus natūralios bakterijos, o jeigu jis bus pernelyg vėsus, nevirs jogurtu) kyštelėdama į jį švarų pirštą. Kai jį galėsite piene išlaikyti maždaug 15 sekundžių, sukrėskite jogurtą ir gerai išmaišykite.

    3. Masę sukrėskite į dubenį, uždenkite jį maistine plėvele ir palikite nakčiai šiltoje vietoje.

    4. Rytą į jogurtą atsargiai įmaišykite aviečių sunkos ir skysto medaus (pagal skonį), įdėkite nuluptų, smulkintų rabarbarų.

    Kulinaro patarimas. Jeigu jums nepatinka medaus jogurtui suteikiamas specifinis prieskonis, galite jį skaninti rudojo cukraus sirupu apšlakstytais rabarbarais. 

    Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant brandinimo laiko).  

    Suskleisti

6 diena

  • Pusryčiai: grikių košė, obuolių ir morkų salotos;
  • Priešpiečiai: varškė ir šiek tiek džiovintų vaisių;
  • Pietūs: virtos pupelės su žalumynais ir saldžiąja paprika;
  • Pavakariai: kriaušė;
  • Vakarienė: neriebus jogurtas.
    Greitai paruošiama naminė varškė
    Receptas: Greitai paruošiama naminė varškė
    2 asmenims
    Pagaminsite per 30 min.
    3.2 / 45
    Receptas
    Ingredientai
    Pienas: 1.00 l (geriausia naminio)
    Citrinos: 1.00 vnt. (0,5)
    Kaip gaminti
    1. Pieną supilkite į puodą ir užvirkite.
    2. Išspauskite citrinų sultis.
    3. Citrinų sultis supilkite į nukaistą pieną, išmaišykite.
    4. Netrukus pieną sutrauks. Jei nesutrauks, įpilkite dar šiek tiek citrinų sulčių.
    5. Gautą masę sukrėskite į marlę ir palaukite, kol išvarvės išrūgos. Štai ir viskas – varškė paruošta.
    6. Iš litro pieno paprastai paruošiama apie 200 g varškės.
    Suskleisti

Nepamirškite gerti daug skysčių: negazuoto vandens, žaliosios arbatos. Jeigu jaučiatės gerai ir nėra jokio šalutinio poveikio, dietą galite kartoti dar vieną kartą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis