Visgi, neapsigaukime. Kai parduotuvėse matote pilnas lentynas įvairių žaliosios arbatos rūšių, greičiausiai apsisuka galva... Nuo ko pradėti?
Žalioji arbata – su priedais ar be?
Kvapnios, su uogų gabalėliais, įvairiomis kitomis žolelėmis, vaisiais ir taip toliau. Sąrašą galime tęsti be galo ir be krašto. Tačiau bet kuris arbatos žinovas pasakys, kad geriausia rinktis natūralią žaliąją arbatą be papildomų priedų, kurie dažniausiai tik gadina šio tauraus gėrimo skonį. Juolab, svorio tikrai nesumažins dirbtiniai saldikliai ir visi kiti nenatūralūs kvapai.
Ar svarbi žaliosios arbatos rūšis?
Taip. Žaliosios arbatos kokybė išties gali būti visokia, todėl nerizikuokite pirkdami bet kokią, neišsiaiškinę iš kur ji atkeliavo, neapžiūrėję arbatos lapelių ir panašiai. Dar geriau apsilankyti specializuotoje arbatos parduotuvėje, kurioje išmanantis arbatos subtilybes specialistas paaiškins, kurią tikrai verta išbandyti. Juk neveltui rengiamos arbatos gėrimo ceremonijos, ar ne? Ir jos neturi nieko bendro su arbatos maišeliais, kurie kelias minutes pamirkomi karštame vandenyje.
Taip pat skaitykite: 10 priežasčių gerti kuo daugiau vandens
Šalta žalioji arbata: „už“ ar „prieš“?
Karštomis vasaros dienomis šalta arbata gali tapti tikru išsigelbėjimu, tačiau nepamirškite, kad pasaldinta naudos duos mažai. Kitas dalykas, ledukais atvėsinta žalioji arbata gali prarasti skonines ir kitas naudingas savybes dėl papildomo vandens pertekliaus. Geriausia žaliąją arbatą gerti karštą, tačiau užplikyti reikėti ne verdančiu, o kiek atvėsusiu vandeniu. Ir dar šis tas: žalioji arbata turi vėsinamąjį poveikį, todėl ypač tinkama gerti po pirties, sušilus po intensyvios treniruotės ar šiltuoju metų laiku.
Taip pat skaitykite: 7 mitai apie maisto papildus
Užkirskite kelią celiulitui
Jei sumanėte lieknėti ar atsikratyti celiulito, gerkite kokybišką žaliąją arbatą, mat ji greitina medžiagų ir riebalų apykaitą, šalina toksinus ir šlakus. Be to, aktyvina kraujotaką, gerina atmintį, šalina nuovargį, žvalina ir stiprina imuninę sistemą. Žalioji arbata prilyginama porcijai vaisių salotų. Puodelyje žaliosios arbatos flavonoidų, kurie veikia kaip antioksidantai, keturiskart daugiau nei stiklinėje apelsinų sulčių.
Štai taip – skanios arbatėlės!