Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žuvies dieta: per savaitę galima netekti iki 2 kg

Žuvis yra bene dietiškiausias produktas. Žuvies baltymai organizme yra įsisavinami 93–98 proc., o mėsos – 87–89 proc.
Žuvis paruošta graikiškai
Žuvis paruošta graikiškai / Fotolia nuotr.

Savo verte žuvies baltymas nenusileidžia mėsai, nes turi visas nepakeičiamas aminorūgštis. Žuvis – tai vitaminų ir mikroelementų šaltinis, visko ir neišvardinsi. Kaip rašo tinklalapis 10diet.net, žuvies dieta yra tiesiog panacėja nuo perteklinių kilogramų. Jos laikantis per savaitę galima netekti apie 2 kilogramų.

Mėsoje ir paukštienoje yra labai nežymūs omega-3 riebiųjų rūgščių kiekiai, o žuvyje šių medžiagų tikras lobynas. Gydytojai solidarūs – kuo daugiau ant jūsų stalo jūrų produktų, tuo geresnė savijauta.

Pirmadienis

  • Pusryčiai: 150 g ant garų pagamintų kopūstų ir 150 g ant garų gamintos aliaskinės rudagalvės menkės, arbata/kava be cukraus.
  • Pietūs: daržovių sriuba, lašiša su 150 g rudų ryžių ir sojų padažu.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: juoda duona, 200 g kalmarų su 50 g korėjietiškų morkų salotų.

Antradienis

  • Pusryčiai: kepta plekšnė, prie arbatos – 3 džiovinti vaisiai.
  • Pietūs: raugintų daržovių sriuba, 2 žuvies kotletai su 2 riekelėmis juodos duonos.
  • Pavakariai: 150 g vaisių.
  • Vakarienė: silkė pataluose, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava be cukraus, keletas migdolų riešutų.

Trečiadienis

  • Pusryčiai: 2 riekelės juodos duonos su eršketu, prie arbatos 3–4 graikiški riešutai.
  • Pietūs: burokėlių sriuba be mėsos, kiaušinis su raudonais ikrais, troškintų kopūstų porcija.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: 300 g krevečių, arbata/kava be cukraus, bet su šaukšteliu džemo arba medaus.

Ketvirtadienis

  • Pusryčiai: 150 g ant garų pagamintos aliaskinės rudagalvės menkės, 100 g šviežio ridiko. Prie arbatos/kavos be cukraus – padžiovinta baltos duonos riekelė su plonu džemo sluoksniu.
  • Pietūs: žuvienė (iš ešerio, starkio ir kuprės), 100 g sūdyto upėtakio, 2 keptos bulvės.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: 200 g kalmarų su agurku ir sojų padažu, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava.

Penktadienis

  • Pusryčiai: 150 g ant garų gamintų kopūstų ir 150 g ant garų gamintos Atlanto menkės, prie kavos/arbatos be cukraus – baltos duonos riekelė su džemu.
  • Pietūs: daržovių sriuba su žuvies frikadelėmis, 100 g keptos plekšnės, 150 g ryžių, sojų padažas.
  • Pavakariai: 150 g vaisių.
  • Vakarienė: 200 g kalmarų, 50 g korėjietiškų morkų, 2 riekelės juodos duonos, arbata/kava be cukraus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dieta pagal Zodiako ženklą: kaip efektyviai mesti svorį

Šeštadienis

  • Pusryčiai: 2 ruginės duonelės su raudonais ikrais, arbata su medumi.
  • Pietūs: žuvienė, virta skumbrė su salotomis iš jūros kopūstų.
  • Pavakariai: 150 g bet kokių vaisių, išskyrus bananus.
  • Vakarienė: 2 žuvies kotletai su svogūnais ir troškintomis morkomis, arbata/kava be cukraus, 70 g vaisinio šerbeto.

Sekmadienis

  • Pusryčiai: 150 g virtos žuvies su tarkuotomis morkomis. Prie arbatos/kavos – kelios figos.
  • Pietūs: žuvienė, gabalas žuvies pyrago.
  • Pavakariai: 150 g vaisių.
  • Vakarienė: 300 g virtų krevečių, 150 g ryžių, arbata/kava be cukraus, 2 avižiniai sausainiai.

Rekomendacija: šios dietos laikykitės kas antrą savaitę arba dvi savaites, o po to dvi savaites valgykite kitaip ir tada vėl grįžkite prie šios dietos dviem savaitėms. Taip darykite, kol svoris susireguliuos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?