Rytietiški burokėliai. Sutarkuokite tris vidutinio dydžio virtus burokėlius. Apšlakstykite juos citrinos sultimis arba obuolių actu, įberkite smulkiai supjaustytas ar sugrūstas 2–3 česnakų skilteles, saujelę kedrų arba graikinių riešutų ir pagardinkite šaukštu alyvuogių aliejaus.
Ryto salotos. Iš vakaro užmerkite 3 šaukštus avižų dribsnių. Rytą vandenį nupilkite, įdėkite 2 šaukštelius medaus ir pusę tarkuoto obuolio ir viską išmaišykite. Kuo dažniau rytais valgysite tokių salotų, tuo geriau jausitės. |
||
Gaiviosios salotos. Salierai šalina iš organizmo skysčius, todėl jų ypač sveika valgyti hipertonikams. Maždaug 300 g saliero šaknies nuplaukite, nuvalykite ir sutarkuokite stambia tarka. Taip pat nuplaukite ir sutarkuokite vieną didelį obuolį bei morką. Įberkite šaukštą susmulkintų graikinių riešutų ir supjaustytų džiovintų slyvų. Salotas apšlakstykite tyru alyvuogių aliejumi. |