Ryžiai labai tinka dietinei mitybai, o šiam receptui patariama naudoti ruduosius ryžius, kurie, anot mitybos specialistų, turi daugiausiai maistingų ir naudingų organizmui savybių.
Šis organizmo valymas puikiai tinka ir sergantiems įvairiomis skrandžio ligomis, sutrikus virškinimui ir pan.
Nuo ko pradėti?
♦ Taigi, pirmąją dieną paimkite 3 valg. š. ryžių ir užpilkite šalto vandens stikline.
♦ Antrą dieną paimkite kitą stiklinę ir vėl užpilkite 3 valg. š. ryžių vandeniu.
♦ Trečiąją dieną pirmose abiejose stiklinėse su ryžiais pakeiskite vandenį, ir tuo pačiu pasiruoškite trečiąją ryžių porciją, t. y. užpilkite 3 valg. š. ryžių šaltu vandeniu.
♦ Ketvirtąją dieną paruoškite naują ryžių ir vandens stiklinę, o prieš tai užpiltose trijose pakeiskite vandenį. Ir taip darykite tol, kol paruošite šešias stiklines.
♦ Tą dieną, kai ruošite šeštąją stiklinę, nuo pirmosios stiklinės nupilkite vandenį ir virkite košę, kurią reikia suvalgyti be jokių papildomų prieskonių, druskos, sviesto.
♦ Kitą dieną gaminkite košę iš antros stiklinės ir taip toliau.
♦ Suvalgius ryžių reikėtų nieko nevalgyti ir negerti bent 3-4 valandas, vengti saldumynų, rūkytų, riebių bei sūrių patiekalų, atsisakyti alkoholio ir cigarečių. Ir apskritai tuo metu maitintis kuo sveikesniu, lengvai virškinamu maistu (pvz., sriubomis, troškintomis daržovėmis, vaisiais ir pan.).
♦ Kai kurie specialistai pataria taip maitinis ne daugiau kaip savaitę, kiti – leidžia ir kelis mėnesius. Tačiau jei norite šią valomąją dietą propaguoti ilgesnį laiką, būtų geriausia pasitarti su dietologu ar kitu mitybos specialistu, ypač jei turite kokių nors sveikatos problemų.
Taip pat skaitykite: