Žolelių padažas
Ingredientai: 1 valg. š. kapotų šviežių bazilikų, ½ puodelio pasukų, 1 valg. š. kapotų petražolių, 1 valg. š. kapotų šviežių mėtų, 3 valg. š. baltojo vyno acto, 1 valg. š. šviežių kapotų kalendrų, ½ puodelio liesos (tinka ir jogurtas) grietinės.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Žaliasis padažas
Ingredientai: 2 valg. š. šviežių kapotų petražolių, ½ trinto avokado, 2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių, 2 valg. š. šviežių kapotų bazilikų, ½ puodelio graikiško jogurto.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Meksikietiškas padažas
Ingredientai: 1 valg. š. kapotų kalendrų, 1 trinto avokado, 3 valg. š. žaliųjų citrinų sulčių, 1 smulkiai kapotos aitriosios paprikos, ½ puodelio graikiško jogurto.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Itališkas padažas
Ingredientai: 1 arbat. š. džiovintų bazilikų, 3 valg. š. baltojo vyno acto, 1 arbat. š. džiovintų petražolių, ½ puodelio tyro alyvuogių aliejaus, 1 arbat. š. džiovintų raudonėlių, ½ arbat. š. cukraus.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Padažas su skrudinta kiaulienos šonine
Ingredientai: 3 valg. š. skrudintos kiaulienos šoninės gabaliukų, ½ puodelio naminio majonezo, 3 valg. š. obuolių acto, 1 valg. š. šviežių kapotų krapų, 1 valg. š. kapotų petražolių, ¼ puodelio grietinės.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Taip pat skaitykite: Kam pirkti, jei galite pasigaminti
Vaisių padažas
Ingredientai: ½ puodelio trintų mangų, 1 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių, 1 valg. š. klevų sirupo, 3 valg. š. obuolių acto.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Padažas kopūstų salotoms
Ingredientai: ½ puodelio naminio majonezo, 3 valg. š. obuolių acto, ¼ puodelio grietinės, 2 valg. š. rudojo cukraus, 1 valg. š. citrinų sulčių.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Medaus ir garstyčių padažas
Ingredientai: ¼ puodelio graikiško jogurto, ½ puodelio Dižono garstyčių, ½ puodelio medaus.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.
Taip pat skaitykite: Majonezas. 3 įdomios versijos
Mėlynojo pelėsinio sūrio padažas
Ingredientai: ½ puodelio graikiško jogurto, ¼ puodelio mėlynojo pelėsinio sūrio trupinių, 2 arbat. š. Vorčesterio padažo, 2 valg. š. obuolių acto.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus (sūrį galite sutrinti šakute) ir gardinkite salotas.
Azijietiškas padažas su sezamais
Ingredientai: ½ puodelio sezamų aliejaus, 2 valg. š. ryžių acto, 1 arbat. š. miso pastos, 2 valg. š. skrudintų sezamų sėklų.
Kaip gaminti: sumaišykite visus ingredientus ir gardinkite salotas.