Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 vasaros desertai, kurių nereikia kepti

Tokiomis tvankiomis dienomis mažiausiai trokštame jungti orkaitę ir kepti pyragus. Taip, jie beprotiškai skanūs, tačiau kodėl neišnaudojus gaivių gardėsių laiko? Jų nereikia kepti, tačiau rezultatas gurmaniškas, ypatingas ir, žinoma, verčiantis kartoti dar ir dar kartą. Gardžių atradimų!
Nekeptas tortas su avietėmis
Nekeptas tortas su avietėmis / Fotolia nuotr.

 

Nekepti tiramisu sausainiai
Receptas: Nekepti tiramisu sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (1/2 -kokosų, tinka ir migdolų ar anakardžių)
Kava: 1.00 valg. š. (tirpios)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4 jūros)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š. (Kokosų žiedų cukrus (galima naudoti ir bet kurį kitą saldiklį))
Sviestas: 1.00 puodelis (1/4 migdolų)
Pienas: 1.00 puodelis (1 - 1,5 augalinio)
Kaip gaminti
  1. Pailgą indą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Giliame dubenyje sumaišykite kokosų miltus, kakavą, kavą, jūros druską, vanilės ekstraktą.
  3. Sudėkite migdolų sviestą ir labai gerai išmaišykite.
  4. Dabar atsargiai pilkite (geriausia po 1 šaukštą) augalinį pieną ir maišykite, kol galėsite tešlą formuoti rankomis.
  5. Iš gautos masės formuokite apvalius sausainėlius ir dėkite ant kepimo popierumi iškloto indo. Sausainėlius galite pabarstyti kakavos milteliais ar cukrumi ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Suskleisti
Sausainiai su šokolado lašeliais
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Suskleisti
Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
Receptas: Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (mėtų ir avokadų įdarui)
Medus: 1.00 puodelis (1/4 - mėtų ir avokadų įdarui ir 2 valg. š. - šokoladiniam sluoksniui)
Aliejus: 2.00 puodelis (6 valg. š. - kokosų ištirpintas - mėtų ir avokadų įdarui ir 1/4 puodelio - šokoladiniam sluoksniui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėtų ir avokadų įdarui ir šokoladiniam sluoksniui)
Kokosų drožlės: 2.00 puodelis (1,5 - mėtų ir avokadų įdarui)
Likeris: 3.00 valg. š. (mėtų - mėtų ir avokadų įdarui)
Kakava: 1.00 st. (1/4 pudros - šokoladiniam sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1/4 - šokoladiniam sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Visus mėtinio sluoksnio ingredientus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą.
  2. Ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite medų ir visus kitus ingredientus. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant avokadų ir mėtų įdaro. Palaikykite šaldytuve apie 3-4 valandas ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Suskleisti
Desertinė pica
Receptas: Desertinė pica
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Datulės: 3.00 puodelis (picos padui)
Migdolai: 2.00 puodelis (picos padui)
Kokosų drožlės: 1.00 puodelis (picos padui)
Kakava: 1.00 puodelis (1/2 miltelių - picos padui)
Medus: 1.00 puodelis (1/4 - picos padui)
Riešutų sviestas: 1.00 puodelis (1/4 migdolų, žemės riešutų - picos padui)
Jogurtas: 3.00 puodelis (2,5 graikiško - viduriniam sluoksniui)
Vaisiai: 2.00 st. (įvairios vasaros uogos ir vaisiai - papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite picos pado ingredientus iki vientisos masės ir suformuokite iš jos apvalią formą. Galite pasinaudoti kočėlu, kad padas būtų lygesnis. Prieš gamindami toliau, palaikykite picos padą šaldytuve 10-15 minučių.
  2. Po to užtepkite ant picos pado graikišką jogurtą ir papuoškite vaisiais.

 

Suskleisti
Žemės riešutų sviesto tortas
Receptas: Žemės riešutų sviesto tortas
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 39
Receptas
Ingredientai
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (tinka ir pekano - tešlai)
Anakardžių riešutai: 1.00 puodelis (tešlai)
Klevų sirupas: 2.00 valg. š. (agavų arba medus - tešlai)
Pienas: 6.00 valg. š. (3-4 - augalinis - tešlai ir 3 - įdarui)
Vanilės ekstraktas: 4.00 arbat. š. (2 - tešlai ir 2 - įdarui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4 - tešlai ir 1/4 - įdarui)
Riešutų sviestas: 1.00 puodelis (žemės riešutų - įdarui)
Bananai: 3.00 vnt. (įdarui)
Šokoladiniai pabarstukai: (1/4 - įdarui) 1.00 puodelis
Kaip gaminti
  1. Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią torto formą taip, kad būtų uždengtas ir dugnas, ir kraštai.
  2. Dabar į maisto smulkintuvą sumeskite įdaro ingredientus ir trinkite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją ant pyrago pagrindo ir apibarstykite šokolado pabarstukais. Dabar dėkite į šaldytuvą ir palikite 3-4 valandoms.
Suskleisti
Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
Receptas: Nekeptas gaivus tortas su avietėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 8 val.
3.4 / 116
Receptas
Ingredientai
Datulės: 1.00 puodelis (pagrindui)
Migdolai: 1.00 puodelis (tinka ir graikiniai riešutai - pagrindui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagrindui)
Anakardžių riešutai: 3.00 arbat. š. (mirkytų - įdarui)
Sultys: 1.00 arbat. š. (1/2 - citrinį - įdarui)
Kokosų aliejus:(1/2 tirpinto - įdarui) 1.00 puodelis
Klevų sirupas: 1.00 puodelis (0,5 puodelio - įdarui ir 2 valg. š. - papuošimui)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. - žievelės - įdarui)
Avietės: 1.00 st. (1,5 - papuošimui)
Ispaninio šalavijo sėklos:(1,5 - Ispaninio šalavijo sėklos) 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
  2. Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
  3. Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
  4. Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
  5. Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.

 

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?