„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Kulinarijos pamokėlė: kaip pasiruošti aromatinių žolelių kubelių

Šviežios žolelės prieskonių mišinėlių ir dirbtinių skonio priedų laikais – tikra atgaiva ir malonumas.
Aromatinės žolelės
Aromatinės žolelės / bioradar.net nuotr.

Mažas žiupsnelis raudonėlių, mėtų ar čiobrelių ruošiamam patiekalui suteikia puikaus aromato ir skonio. Vasarą visai paprasta – užtenka nedidelio darželio ar balkono su vazonais, ir aromatinės žolelės keliauja tiesiai ant jūsų stalo. O ką daryti žiemą? Štai vienas įdomus pasiūlymas, kaip konservuoti aromatines žoles.

Jums tereikės prisiraškyti mėgstamiausių prieskoninių žolelių ir įsigyti alyvuogių aliejaus. Visa kita – šaldymo kameros darbas. Aukščiausios kokybės alyvuogių aliejuje užšaldytos žolelės nepraranda savo aromato ir skonio. Na, o labiausiai tinkančios šaldymui aromatinės žolelės yra rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, raudonėliai ir mėtos.

Jums reikės:

- šviežių aromatinių žolelių;
- alyvuogių aliejaus;
- ledukams šaldyti skirtos formelės;
- plėvelės maistui konservuoti.

Kaip paruošti:

- Žoleles susmulkinkite ir išdėliokite formelėje į ledukams skirtas vietas. Geriausia, jei žolelės užima 2/3 kubelio.
- Kiekvieną kubelį su žolelėmis užpildykite alyvuogių aliejumi.
- Pridenkite maistine plėvele ir palikite šaldymo kameroje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“