Greitai paruošiami rauginti agurkėliai: 5 receptai

Traškūs agurkėliai pikniko metu sulaukia bene daugiausiai dėmesio, todėl siūlome išmėginti šiuos receptus – greita, skanu ir paprasta!
Rauginti agurkėliai
Rauginti agurkėliai / Fotolia nuotr.

Rauginti agurkėliai su krienais

Nuplautus agurkus sudėkite į šaltą vandenį. Kito indo dugne sudėkite serbentų lapus, peletrūnus, kelias skilteles česnako, 3–4 gabaliukus krienų šaknies. Tuomet agurkus sudėkite ant šių prieskonių ir užpilkite šiltu sūrymu ( 1 l vandens reikia 2 valg. š. druskos ir 1 valg. š. cukraus). Prislėkite agurkus ir skanaukite po 1–2 parų.

Greitai užraugti agurkėliai

Į rauginimo indą sudėkite krapų galvas, pipirus žirneliais, krienų ir serbentų lapus, kelias skilteles česnako. Sudėkite ant prieskonių nuplautus agurkėlius ir užpilkite karštu sūrymu (1 l vandens 2 valg. š. druskos). Palikite pernakt prispaustus, o ryte galėsite ragauti.

Agurkai su aitriąja paprika

1 kg nedidelių agurkėlių nuplaukite, sudėkite į rauginimo indą. Įberkite krapų, kelias skilteles česnako, sudėkite pjaustytą aitriosios paprikos ankštį bei užpilkite sūrymu (1,5 l vandens reikės 1,5 valg. š. druskos). Skanaukite po 1–2 parų.

Agurkėliai rauginti su obuoliais

Reikės 1 kg agurkėlių, 2 didelių rūgščių obuolių, krapų, petražolių, serbentų lapų, 1 česnako galvos. Agurkus nuplaukite, obuolius nuplaukite ir supjausykite skiltelėmis, pašalinkite sėklalizdžius. Sudėkite visus žalumynus ir prieskonius bei obuolius su agurkais į rauginimui skirtą indą ir užpilkite karštu sūrymu (1 l vandens reikia 2 valg. š. druskos, 10 pipirų žirnelių, kelių gvazdikėlių). Paruoštus agurkėlius galėsite valgyti jau kitą dieną.

Agurkai su mineraliniu vandeniu

Agurkus nuplaukite ir sudėkite į rauginimui skirtą indą. Pridėkite smulkintų krapų, česnako galvą, 3 valg. š. druskos ir užpilkite 1 l gazuoto mineralinio vandens. Po paros agurkėliai bus paruošti.

Norite dar daugiau idėjų? Žvilgtelėkite į šiuos receptus!

Rauginti agurkai
Receptas: Rauginti agurkai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 186
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 8.00 vnt. (nedidelių, maždaug 8 cm ilgio (kiek telpa į stiklainį))
Krapų žiedynai 3.00 vnt.
Krienų lapas (galite papildomai įdėti ir šaknį) 1.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (keli lapeliai)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Juodųjų serbentų lapai 5.00 vnt.
Ąžuolo žievės gabaliukas (arba 3 ąžuolo lapai) 1.00 vnt.
Druska: 200.00 g (rupios)
Kaip gaminti

1. Krapų, krienų, bazilikų lapus susmulkinkite. Česnakų skilteles supjaustykite nestorais griežinėliais, susmulkinkite krieno šaknį (jei dėsite) ir sumaišykite su lapais.

2. Ant stiklainio dugno dėkite ąžuolo ir serbentų lapus, ant jų – agurkus, vis apibarstydama susmulkintais žalumynais.

3. Kai stiklainis bus pilnas, suberkite visą druską, pripilkite šalto vandens, uždenkite keliagubu marlės sluoksniu ir trim paroms palikite įrūgti. Stiklainį retkarčiais krestelėkite, kad druska greičiau ištirptų.

4. Po 3 dienų sūrymą nupilkite, agurkus perplaukite švariu vandeniu (kelis kartus įpilkite vandens į stiklainį ir vėl nupilkite).

5. Galiausiai užpilkite švariu vandeniu, uždenkite dangteliu ir laikykite vėsioje vietoje.

Pastaba. Įrūgusius agurkus galima ir pasterizuoti, tuomet jie ilgiau neges, nereikės laikyti vėsioje vietoje.

(Produktų kiekis apskaičiuotas vienam trilitriniam stiklainiui)

Suskleisti
Šviežiai rauginti agurkai
Receptas: Šviežiai rauginti agurkai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 131
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 kg (mažų)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Serbentai: 1.00 st. (10 vnt. juodųjų serbentų lapų su koteliais)
Krienai: 1.00 g (vieno lapo)
Krapai: 1.00 sauja (4 krapų žiedynų su stiebais)
Druska: 1.00 valg. š. (1 - 2 rūpios)
Vanduo: 75.00 ml
Kaip gaminti
  1. Druską ištirpinkite vandenyje. Nulupto česnako skilteles supjaustykite į keturias dalis, žirklėmis sukarpykite krieno ir juodųjų serbentų lapus.
  2. Agurkus sudėkite į didelį indą, ant viršaus suberkite susmulkintus lapus bei česnakus, sukiškite krapus ir užpilkite pasūdytu vandeniu.
  3. Neuždengtą indą parą palaikykite virtuvėje, tuomet penkioms–šešioms valandoms įdėkite į šaldytuvą – pietums ar vakarienei turėsite traškių šiek tiek paraugintų agurkų.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Greitai užraugti agurkėliai iškylai
Receptas: Greitai užraugti agurkėliai iškylai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.0 / 108
Receptas
Ingredientai
Juodieji pipirai: 6.00 vnt. (6 - 7 grūdeliai)
Krapai: 1.00 sauja
Agurkai: 1500.00 g
Druska: 2.00 valg. š. (jūros)
Pipirai: 4.00 vnt. (4 - 5 - kvapnieji)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Mėtos: 4.00 vnt. (4 - 5 - šakelės)
Žalioji citrina: 4.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Grubiai sutrinkite pipirus, sumaišykite juos su cukrumi ir druska.
  2. Žaliąsias citrinas nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite odelę.
  3. Ją sumaišykite su druskos, cukraus ir pipirų mišiniu. Iš žaliųjų citrinų išspauskite sultis, o krapus ir mėtas susmulkinkite peiliu.
  4. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galiukus ir sudėkite į didelį indą.
  5. Apibarstykite juos druskos, cukraus ir pipirų mišiniu, sudėkite krapus, mėtas ir supilkite žaliųjų citrinų sultis.
  6. Viską gerai išmaišykite ir uždenkite. Po kelių valandų skanaukite!
Suskleisti
Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais
Receptas: Greitai užraugti agurkėliai su obuoliais
5 asmenims
Pagaminsite per 4 val.
3.4 / 62
Receptas
Ingredientai
Juodieji pipirai: 5.00 vnt. (žirneliais)
Petražolės: 1.00 sauja
Obuoliai: 2.00 vnt. (žalių, rūgštesnių)
Agurkai: 1500.00 g (1500 - 2000)
Krapai: 1.00 sauja
Vyšnios: 2.00 vnt. (2 - 3 - lapų)
Juodieji serbentai: (lapų) 8.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Druska: 2.00 valg. š. (1 l - vandens)
Kaip gaminti
  1. Agurkus, obuolius ir žalumynus gerai nuplaukite, česnakų skilteles nulupkite.
  2. Obuolius supjaustykite į keturias dalis ir sudėkite kartu su visais prieskoniais ir agurkais į didelį indą.
  3. Vandens reikės tiek, kad apsemtų agurkėlius.
  4. Pasūdykite vandenį ir tuomet užvirinkite, gautą sūrymą supilkite ant agurkų ir palikite kambario temperatūroje.
  5. Kitą dieną galėsite mėgautis gardžiais agurkėliais.
Suskleisti
Greitai užraugti agurkėliai maišelyje
Receptas: Greitai užraugti agurkėliai maišelyje
5 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.9 / 136
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 kg
Druska: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 vnt.
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis)
Kaip gaminti
  1. Agurkėlius nuplaukite ir nupjaukite galiukus. Sudėkite į didelį polietileninį, tvirtą maišelį.
  2. Agurkus apibarstykite druska, sudėkite trintas česnakų skilteles ir smulkintus krapus.
  3. Maišelį užriškite ir gerai pakratykite, kad prieskoniai pasiskirstytų tolygiai.
  4. Po 4–5 valandų jau galėsite agurkus skanauti. Jeigu norite dar greitesnio rezultato, agurkus supjaustykite griežinėliais arba juostelėmis.
Suskleisti
Pikantiški rauginti agurkėliai
Receptas: Pikantiški rauginti agurkėliai
5 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.5 / 65
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 kg
Česnakai: 3.00 skiltelės
Krienai: 20.00 g (šaknies pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 valg. š. (1 l vandens - jūros)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis)
Kaip gaminti
  1. Agurkus nuplaukite ir palikite kelioms valandoms šaltame vandenyje.
  2. Česnakų skilteles, krieno šaknį, aitriąją papriką supjaustykite griežinėliais, krapus susmulkinkite.
  3. Dugną indo, kuriame raugsite agurkus, padenkite vienu sluoksniu prieskonių, o ant viršaus sudėkite agurkus.
  4. Viską susluoksniuokite, o viršų apdėliokite krieno šaknies griežinėliais.
  5. Paruoškite sūrymą: 1 l vandens reikia 2 valg. š. druskos. Galite užpilti šaltu sūrymu arba jį pakaitinti, kol užvirs.
  6. Uždenkite taip paruoštus agurkus, prislėkite sunkiu daiktu. Valgykite jau po 1–3 dienų.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis