- Iš arbūzų pašalinkite sėklas ir supjaustykite kubeliais. Mėlynes perrinkite ir nuplaukite. Bananą nulupkite, supjaustykite. Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- Jeigu kokteilis išėjo per daug tirštas, tuomet praskieskite vandeniu. Pagardinkite moliūgų sėklomis, riešutais. Jeigu trūksta saldumo, paskaninkite medumi.
1. Elektriniu plakikliu sumaišykite ananasų sultis, mangų minkštimą ir liesą varškę iki vienalytės masės.
2. Pagardinkite gautą kokteilį trupučiu cinamono.
Skanaus!
Plačiau skaitykite: „Puikūs sulčių receptai. Stiprina organizmą ir padeda lieknėti!“
Sudėkite viską į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Sudedamąsias dalis galite keisti pagal skonį.
1. Mangus nulupkite, minkštimą supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite su dribsniais ir jogurtu į elektrinį plaktuvą ir plakite iki vientisos masės. Sudėkite ledukus ir dar šiek tiek paplakite. Tiekite apibarstę dribsniais ir papuošę mangų skiltelėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Į plaktuvą sudėkite atšaldytus smulkintus bananus, braškes ir išplakite iki vientisos masės. Jei braškės labai rūgščios, įberkite šaukštą cukraus ar įdėkite medaus. Po truputį pilkite sultis ir plakite, kol supilsite visas. Gerai atšaldykite ir tiekite papuošę braškėmis.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Pusę arbūzo supjaustykite kubeliais ir pusvalandžiui įkiškite į šaldiklį. Likusios pusės minkštimą sudėkite į plaktuvą kartu su medumi ir kelias sekundes permaišykite.
2. Sutrintą arbūzą užpilkite gerai atšaldytu mineraliniu vandeniu. Į taures sudėkite arbūzo kubelius ir užpilkite paruoštu gėrimu.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išspauskite sultis.
2. Šokoladinį pieną supilkite į gilų indą ir sumaišykite su apelsinų sultimis.
3. Į ledukams trinti skirtą plaktuvą supilkite ledukus ir juos susmulkinkite. Jeigu ledukų smulkintuvo neturite, suberkite juos į drobinį audinį ir suskaldykite mėsai mušti skirtu plaktuku.
4. Ledukus suberkite į taurę, ant viršaus pilkite citrinų sirupo, tada šokoladinio gėrimo ir apelsinų sulčių kokteilį, galiausiai užbarstykite rudojo cukraus.
Kulinaro patarimas. Šokoladinį kokteilį galite plakti ir iš šokoladinių ledų, su kakavos milteliais sumaišyto pieno, o suaugusiesiems skirtą kokteilį pagardinti keliais šaukštais kavos likerio.
- Persikus nuplaukite, nulupkite, pašalinkite kauliukus. Avietes ir serbentus nuplaukite.
- Viską sudėkite į indą ir sutrinkite iki vientisos masės. Skanaukite su lazdyno riešutais ar kokoso drožlėmis.
- Iš burokėlio, morkos, obuolio saliero stiebo sulčiaspaude išspauskite sultis.
- Citrinų sultis išspauskite rankine citrusų sulčiaspaude. Supilkite į sultis.
- Įmaišykite cinamoną.
- Galiausiai supilkite aliejų.
- Šis sulčių kokteilis ypač naudingas kepenims.
- Slyvas ir abrikosus iš vakaro pamerkite. Ryte nuvarvinkite ir susmulkinkite.
- Į elektrinį plakiklį supilkite stiklinę jogurto, sukrėskite smulkintas slyvas, suberkite sėlenas ir cinamoną.
- Gerai išmaišykite ir ragaukite. Ypač tinka pusryčiams.
- Visus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį plakiklį ir išplakite iki vientisos masės.
- Jei masė bus per tiršta, galite įpilti šlakelį vandens.
- Neskrudintą kakavą galite keisti saldžiavaisio pupmedžio (kerobo) milteliais.
- Avokadą ir bananą nulupkite, padalykite į kelias dalis, suberkite į elektrinį plakiklį. Taip pat suberkite nuplautas spanguoles, petražolių lapelius. Išplakite.
- Suberkite ispaninio šalavijo (čija) sėklas (būtų puiku, jei iš vakaro jos būtų pamirkytos), spirulinos miltelius. Ir dar kartą paplakite.
- Kokteilį supilkite į stiklinę, leiskite kelias minutes pastovėti ir... skanaus!
- Nuo vaisių nulupkite žievę. Špinatus gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, nuvarvinkite.
- Visus išvardintus produktus suberkite į elektrinį smulkintuvą. Įpilkite šlakelį kokosų pieno – jis kokteiliui suteiks malonaus prieskonio ir aromato.
- Pagal tai, kokio norite tirštumo, įpilkite į kokteilį vandens. Geriau iš pradžių įpilti mažiau nei per daug. Pernelyg skystas kokteilis nebus toks skanus. Jei išplakus pasirodys per tirštas, tuomet įpilkite reikiamą kiekį vandens ir dar truputį paplakite.
- Kokteilį galite gardinti ir įvairiais prieskoniais (žiupsneliu tarkuoto muskato, kardamono, cinamono ir kt.).
- Visus ingridientus sudėkite į kokteilių plaktuvą.
- Išplakite iki vientisos masės.
- Supilstykite į stiklines ir nedelsiant patiekite.
- Žemuoges nuplaukite, perrinkite. Sutrinkite šakute, sumaišykite su kefyru ir skystu medumi.
- Ledus sumaišykite su žemuogių, kefyro ir medaus mase ir suplakite iki vientisos masės.
- Gėrimą skanaukite šaltą!
Plačiau skaitykite: „Jau noksta žemuogės. Valgyti būtina!“
1. Pusę meliono supjaustykite gabaliukais ir dėkite į šaldiklį. Kitą pusę sutrinkite su medumi ar cukrumi. Į plaktuvą supilkite sultis, trintus melionus, suberkite ledukus ir gerai išplakite.
2. Supilkite mineralinį vandenį ir permaišykite. Į taures pridėkite ledukų ir meliono kubelių.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Visus produktus dėkite į elektrinį smulkintuvą ir išplakite iki vientisos masės.
1. Išspaukite citrinos sultis.
2. Į maišytuvo indą suberkite mėlynes, cukrų, vanilinį cukrų, cinamoną, supilkite pieną ir citrinų sultis, sukrėskite ledus ir gerai suplakite.
3. Supilkite kokteilį į aukštas taures, papuoškite uogomis, citrinos griežinėliu ar mėtų lapeliais.
1. Šviežias avietes nuplaukite, jei šaldytos - šiek tiek atšildykite.
2. Vaisius nulupkite ir supjaustykite didesniais gabalėliais.
3. Dėkite vaisius ir uogas atskirai pagal spalvas į kokteilių plaktuvą ir plakite. Kad kiekviena masė būtų tiršta ir sluoksniai nesusimaišytų, atskirai plakite aviečių, kivių ir mangų mases su bananais.
Skanaus!