Užšaldyti žoleles išties paprasta: tereikia gerai jas nuplauti ir susmulkintas sudėti į šaldymui skirtus indus ar maišelius. Tačiau galima sugalvoti ir kur kas įdomesnių būdų.
Taip pat skaitykite: Vasaros žalumynai: kokius vartoti, o kada jų geriau atsisakyti
Susukti į maistinę plėvelę
Susmulkinkite nuplautas mėgstamiausias žoleles (galite ir kelių rūšių) ir suvyniokite į maistinę plėvelę. Turite gauti pailgą rulonėlį, kurį beliks įdėti į šaldiklį. Toks vietos užima nedaug, be to, atsipjausite tiek žolelių, kiek reikės. Beje, galite žoleles maišyti su česnakais, pagardinti pipirais, druska, sumaišyti su sviestu ir suformuoti tokį patį pailgą volelį.
Užpilti alyvuogių aliejumi
Taip pat paprastas, tačiau neprastas būdas. Susmulkinkite žoleles, sudėkite į ledų formeles ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Vėliau kubelius išimkite ir sudėkite į maišelį, kuris užims mažiau vietos šaldiklyje ir bus patogiau užšaldytas žoleles naudoti maisto gamybai.
Taip pat skaitykite: Paprastas triukas padės išsirinkti tobulai prinokusį avokadą
Jeigu aliejus jums ne prie širdies, tuomet užpilkite žoleles vandeniu.
Sutrinti elektriniu trintuvu ir užšaldyti
Galite išbandyti įvairius variantus, pavyzdžiui, sutrinti kalendrą, anakardžius, aitriąją papriką ir pagardinti alyvuogių aliejumi bei gautą masę išpilstyti į formeles. Kiti puikūs deriniai:
- Bazilikas, parmezanas, česnakas, kedrinės pinijos;
- Petražolės, migdolai, česnakas, apelsinų žievelė;
- Mėtos, pistacijos, česnakas, citrinų žievelė.
Derinius galite kurti pasitelkdamos fantaziją ir savo skonį.
Džiovinimas mikrobangų krosnelėje ir orkaitėje
Natūraliai džiovinti prieskoniai yra patys geriausi, bet jei gyvenate vidury miesto, bute, rasti džiovinimui tinkamą vietą gana keblu. Tačiau ir tokiu atveju galima rasti išeitį. Sudėkite nuplautas ir nusausintas žoleles ant virtuvinio popierinio rankšluosčio, uždenkite kitu popieriaus lakštu ir dėkite į mikrobangų krosnelę kelioms minutėms. Žolelės išliks kvapnios, žalios ir puikiai tiks įvairiems patiekalams. Perdėkite į stiklinę tarą ir saugokite sausoje ir vėsioje vietoje.
Prieskoninius augalus galima išdžiovinti ir orkaitėje. Žinovai pataria džiovinti ne didesnėje nei 50 laipsnių temperatūroje (jei mėginsite džiovinti aukštesnėje, prieskoniai ne išdžius, o iškeps), palikus praviras orkaitės dureles. Prieskonių lapelius nuskabykite, plonu sluoksniu išdėliokite ant sviestiniu popieriumi padengtos kepamosios skardos ir vis patikrindama džiovinkite, kol išdžius.