Jūsų dėmesiui stebuklingojo pyrago gimimas! Savo patirtimi su Ji24 pasidalino Ilona Dačiulienė iš tinklaraščio „Dailona“:
„Jau kurį laiką įvairiuose bloguose skaitau apie „Magic Cake“. Vieni sako skanu, kiti – neskanu. Vieniems pavyksta tie magiški sluoksniai, kitiems – ne.
Trumpai tariant, jei viską darytume tiksliai pagal receptą, turėtume gauti trisluoksnį pyragą su švelniu plikytu kremu. Nors nieko sluoksniuoti nereikia: sumakaluoji, supili į kepimo formą, o kepdamas pyragas pats išsisluoksniuoja. Todėl jis ir protingas.
Skaitydama supratau tik tai, kad kol pati neišsikepsiu, nieko nesuprasiu. Išsikepiau. Kamputį nupjoviau – na, gal ne 3, bet 2,5 sluoksnio tikrai yra (viršutinis, biskvitinis sluoksnis, manau, turėtų būti storesnis). Tačiau pirmam kartui užteks ir 2,5 – sluoksnius „užskaitau“.
Skonis. Paragavau tą dar šiltą nupjautą kamputį. Hmm... Hm hm... Hm hm hm... Kažkas ne taip... Aaa! Taigi dar ataušint reikia. Išnešiau į balkoną ir sėkmingai pamiršau. Prisiminiau tik kitos dienos vakare.
Pyragas buvo gerai sustingęs, buvo lengva pjaustyti. Skonis pasikeitęs visiškai! Vietoj keisto saldaus omleto tai buvo švelnaus skonio pyragas su pudingu. Dėl paskutinių gabalėlių namuose užvirė tikra kova!
Tikrai dar kepsiu. Bandysiu išgauti tuos tris gražius sluoksnius (reikės paeksperimentuoti su kepimo formomis).
Ar rekomenduočiau bandyti kitiems? Jeigu mėgstate kiaušinius – būtinai. Jeigu nemėgstate – negarantuoju, kad patiks. Nors ką gali žinoti, juk tai – „Magic Cake“.
Stebuklingas trisluoksnis pyragas
Ingredientai:
- 500 ml pieno;
- 4 kiaušiniai;
- 1 vanilės ankštis arba 1 arbat.š. vanilinio cukraus;
- 1 valg.š. vandens;
- 150 g cukraus;
- 125 g ištirpdyto sviesto;
- 115 g miltų.
Papuošimui: miltelinis cukrus (paprastasis variantas), plakta grietinėlė (prabangusis variantas), šokoladiniai papuošaliukai (Ilonos variantas).
Kaip gaminti:
- Vanilės ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklytes, viską sudėkite į 250 ml pieno. Pieną su vanile užvirinkite, išjunkite ir uždengę palikite aušti.
- Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus su trupučiu druskos išplakite iki standžių putų.
- Atskirame inde išplakite trynius ir cukrų iki baltos purios masės. (Jei vietoj vanilės ankšties naudojamas vanilinis cukrus, tai jį taip pat supilkite).
- Į trynių ir cukraus plakinį įpilkite šaukštą vandens ir išlydytą (bet ne karštą!) sviestą. Porą minučių plakite plakikliu.
- Vis dar plakant trynius/cukrų/sviestą po truputį suberkite persijotus miltus.
- Perkoškite pieną su vanile, sumaišykite su likusiais 250 ml ir supilkite vis dar plakdami į tešlą. Dar po poros minučių plakimo turi išeiti vientisa, bet labai skysta tešla. Taip ir turi būti.
- Po trečdalį sudėkite baltymus, kiekvieną kartą permaišydami šluotele.
- Paruoštą tešlą perpilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo formą* ir kepkite apie valandą iki 160°C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai pagels. Iškepęs pyragas neturi „liūliuoti“ per vidurį.
- Iškeptą pyragą ataušinkite kambario temperatūroje ir dar įdėkite į šaldytuvą 2-3 valandom. O dar geriau – nakčiai. Tada jau galima puošti ir pjaustyti. Arba atvirkščiai – pjaustyti ir puošti.
* apie kepimo formą – ji turi būti vientisa, ne išrenkama, nes tešla skysta ir gali išbėgti. Formos matmenys tokiam produktų kiekiui – nuo 20 iki 24 cm. Jei forma stiklinė, papildomai jos nereikia nei barstyti, nei tepti, jei kitokia – galima iškloti kepimo popieriumi.
Beje, internete šiuo metu tikras trisluoksnio pyrago bumas – receptais ir gautais rezultatais dalinasi daugybė išbandžiusiųjų stebuklingo pyrago magiją.
Gal susigundysite ir jūs? Skanių ir stebuklingų pyragų!