Avokadai
Puikus būdas juos išlaikyti šviežius ir nepajuodusius – laikyti svogūnų kaimynystėje. Tiesiog perpjautą avokadą įdėkite į dėžutę, apdėliokite griežinėliais pjaustytais svogūnais ir uždenkite. Laikykite šaldytuve.
Taip pat skaitykite: Paprasta gudrybė, padedanti perpjautą avokadą išlaikyti šviežią
Bazilikai, petražolės, krapai, kalendros ir kitos žolelės
Paprasta – nepalikite jų maišelyje šaldytuve, o verčiau pakirpkite galus ir pamerkite į stiklinę. Laikykite kambario temperatūroje ir reguliariai keiskite vandenį. Štai ir viskas! Pamatysite, kad žolelės šviežios išliks ilgiau.
Bulvės
Jokiu būdu jų nelaikykite kartu su svogūnais – pastarieji išleidžia tam tikras medžiagas, kurios pūdo bulves. Geriausia vieta bulvėms laikyti – vėsi, sausa ir gerai vėdinama. Tik ne šaldytuve, kadangi tai gali suteikti bulvėms ne itin malonaus prieskonio. Nelaikykite bulvių saulėje ir polietileniniame maišelyje. Geriausia krepšyje ir tamsioje vietoje.
Salierai
Traškūs salierai puikus pasirinkimas sriuboms ir salotoms, tirštiesiems kokteiliams. Juos patartina taip pat laikyti pamerktus vandenyje: nupjaukite galus ir pamerkite į patogų indą. Laikykite šaldytuve. (Tas pats patarimas tinka ir smidrams). Kitas patarimas – suvyniokite juos į ploną foliją (šis patarimas tinka ir brokoliams, salotoms). Esą, tai padės daržovėms šviežioms išlikti iki kelių savaičių.
Bananai
Jie išsilaikys gražesni 3–5 dienas, jeigu kekės kotelį apvyniosite maistine plėvele ir laikysite kuo toliau nuo kitų vaisių ir daržovių. Tik nesirinkite šaldytuvo!
Pomidorai
Šiuos vaisius reikia laikyti atskirai nuo kitų, tamsesnėje, vėsesnėje vietoje, vengti tiesioginių saulės spindulių. Patariama išimti iš bet kokio maišelio, kadangi taip kaupiasi drėgmė, ir jie pradės greičiau pūti.