Taip pat skaitykite: Įstabus Kalėdų stalo gardėsis – krokembušas
1. Nedideliame puode užkaitinkite vandenį, sumažinkite ugnį, įstatykite karščiui atsparų dubenį į puodą, sudėkite sviestą, įmaišykite trupintą šokoladą, maišydama kaitinkite, kol neliks šokolado gumulėlių. Palikite šiek tiek atvėsti.
2. Giliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite pieną, suberkite vanilinį cukrų, maišykite tešlą, kol taps vientisa. Įmaišykite tirpintą šokoladą ir sviestą.
3. 12 nedidelių keksiukų formelių išklokite kepimo popieriumi arba naudokite popierines kepimo formeles. Sukrėskite tešlą į formeles, išdėliokite ant skardos ir pašaukite į 180–200ºC temperatūros orkaitę. Kepkite 20–25 min.
Kulinaro patarimas. Jei mėgstate keksiukus su šokolado gabaliukais, maišydama tešlą pabaigoje įberkite stiklinę stambiai trupinto šokolado.
- Pieną maišydami pakaitinkite iki virimo, nukelkite nuo ugnies ir palikite pusvalandžiui pastovėti.
- Tuo metu sviestą išplakite su cukrumi iki purios masės, po vieną įmuškite kiaušinius, suberkite vanilinį cukrų, vėl išplakite.
- Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir palengva įmaišykite į tešlą.
- Galiausiai supilkite atvėsusį pieną.
- Gautą masę išsukite iki vientisos, padalinkite į kepimo formeles ir 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 25 minutes.
- Kremui skirtus produktus elektriniu mikseriu gerai išplakite iki vientisos purios masės, ja dekoruokite atvėsusius keksiukus.
- Ant viršaus pabarstykite pabarstukais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Gytis Jasiulionis
- Puode užkaitinkite šiek tiek vandens. Į mažesnį puodą ar metalinį dubenėlį sudėkite sviestą ir įstatykite jį į didesnįjį puodą su karštu vandeniu.
- Pamažu maišydami lydykite sviestą ir įmaišykite 100 g trupinto šokolado. Vandens vonelėje jį tirpdykite tol, kol taps vientisa mase. Palikite šiek tiek atvėsti.
- Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską.
- Įmuškite kiaušinius, supilkite kefyrą ir maišykite tešlą, kol taps vientisa.
- Tada įmaišykite išlydytą šokolado ir sviesto masę.
- Paruoškite 12 nedidelių dailių popierinių keksiukų formelių ir sukrėskite į jas tešlą.
- Kepkite 180–200 ºC temperatūros orkaitėje apie 20–25 min.
- Drauge su keksiukais (arba atskirai) iškepkite ir ovalių imbierinių ar kitokių mėgstamų sausainukų. Imbierinės tešlos receptą galite pasižiūrėti ČIA .
- Vandens vonelėje išlydykite apie 30 g šokolado. Tepkite jį ant keksiukų ir „priklijuokite“ elniuko „veiduko“ detales, riestaininius ragučius. Atsargiai pastatykite vėsiai, kad šokoladas sustingtų ir visos detalės gerai priliptų.
- Į didelį dubenį sudėkite cukrų, medų, pieną, gabaliukais pjaustytą sviestą ir iki vientisos masės tirpinkite ant karštų garų.
- Gautą masę šiek tiek pravėsinkite ir įplakite kiaušinius.
- Suberkite miltus ir visus prieskonius, užmaišykite tešlą.
- Supilkite į paruoštą kepimo formą. Kepkite 180–190 laipsnių temperatūroje, kol meduolis iškyla, o į vidų įsmeigtas medinis pagaliukas neapsivelia žalia tešla.
- Leidžiame pyragui atvėsti. Perpjaukite pusiau ir pertepkite uogiene. Kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą, vėliau jau galite skanauti.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Kambario temperatūros sviestą ištrinkite mediniu šaukštu su cukrumi.
2. Įmuškite kiaušinius, įpilkite vanilės ekstraktą.
3. Kitame inde išmaišykite miltus su kepimo milteliais. Supilkite į bendrą masę ir palengva maišykite. Kai tešla taps vientisa, po truputį pilkite pasukas.
4. Supjaustykite šokoladuką „Mars“ mažais gabaliukais, sudėkite į tešlą, viską išmaišykite ir dėkite į formeles.
5. Dėkite keksiukus į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 30 min.
6. Atvėsusius keksiukus papuoškite cukraus glajumi ir apipilkite karameliniu sirupu (jei jo neturite, galite pasigaminti ir patys).
Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“
- Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C. Ištepkite spurgų formą rapsų aliejumi.
- Suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų ir druską į dubenį.
- Supilkite pieną ir citrinų sultis į mažą dubenį ir išmaišykite.
- Pilkite pieną, išplaktą kiaušinį ir ištirpintą sviestą į paruoštą sausąjį mišinį ir išmaišykite.
- Pilkite mišinį į formeles tik iki pusės.
- Kepkite ant apatinės orkaitės lentynėlės apie 6–8 minutes.
- Leiskite spurgoms atvėsti kelias minutes, tada išimkite. Išimdami spurgas kiekvieną ertmę patepkite tirpintu sviestu.
3 PAPUOŠIMO PASIŪLYMAI:
Cinamonas ir cukrus 45 g „Dansukker“ cukraus su cinamonu 50 g tirpinto sviesto Patepkite spurgas sviestu, kol jos dar šiltos, ir apvoliokite cukruje.
Glajus ir smulkintos pipirmėtės 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių 1–2 arbatiniai šaukšteliai vandens 70 g smulkintų pipirmėčių Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Įmerkite spurgas į glajų ir puoškite smulkintomis pipirmėtėmis.
Imbierinis glajus 120 g „Dansukker“ cukraus miltelių 1 valgomasis šaukštas vandens 2 arbatiniai šaukšteliai imbierinių meduolių prieskonių Sumaišykite cukraus miltelius ir vandenį. Gautą glajų paskaninkite imbierinių meduolių prieskoniais. Tepkite ant spurgų.
Receptas DANSUKKER
- Grietinėlę ir gabalėliais laužytus saldainius kaitinkite prikaistuvyje, kol ištirps.
- Berkite želės cukrų ir dar pavirkite pusę minutės.
- Supilkite į atskiras stiklines. Šaldykite, kol sustings.
Receptas DANSUKKER
1. Slyvas perpjaukite pusiau, išimkite kauliukus, dar pasmulkinkite, užliekite romu ir palikite jame per naktį.
2. Sumaišykite sutrintą varškę, kiaušinius, kambario temperatūroje palaikytą suminkštėjusį sviestą ir cukrų.
3. Į gautą masę suberkite miltus, kepimo miltelius, supilkite nuo slyvų likusį romą ir viską gerai išmaišykite.
4. Keksiukų formeles užpildykite tešla iki pusės, ant viršaus išdėliokite ir šiek tiek giliau įmerkite slyvų gabalėlių.
5. Kepkite 170 °С įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
1. Saldaus pieno varškę arba neslėgtą panyrą sudėkite į dubenį ir pertrinkite pirštais, kad neliktų gumuliukų. Suberkite cukrų, druską, ciberžolę, sudėkite pasirinktą vanilės formą, viską gerai išminkykite ir leiskite pastovėti, kol ištirps cukrus.
2. Prasijokite ant viršaus miltus ir kepimo miltelius. Išminkykite standžią tešlą. Atgnybkite 40-50 g tešlos ruošinio, iškočiokite apie 15 cm ilgio virvelę, galus suklijuokite vieną prie kito, gražiai pirštais išlyginkite sudūrimą. Taip pakartokite visoms spurgoms.
3. Gilioje keptuvėje arba plokščiame puode įkaitinkite aliejų. Dėkite po kelias spurgas ir, vartydami mentele, leiskite gardžiai apskrusti iš abiejų pusių. Iš pradžių spurgos nugrims į dugną, vėliau iškils į paviršių čirkšdamos.
4. Spurgas kepkite ant lėtos ugnies - kad spėtų iškepti viduje ir nesudegtų išorėje. Išgriebkite spurgas kiaurasamčiu ir dėkite ant popierinių servetėlių ar popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
5. Patiekiant pabarstykite milteliniu cukrumi ir cinamonu. Skanios tiek karštos, tiek ir ataušusios.
Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“
- Miltus, kakavą ir kepimo miltelius persijokite per sietelį, suberkite cukrų ir nutarkuotas apelsinų žieveles.
- Pamažėle supilkite grietinėlę, apelsinų likerį, suberkite tarkuotą šokoladą ir viską gerai išmaišykite.
- Po truputį tešlos krėskite į keksiukų formeles. Jas pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min.
- Šaldytuve gerai atvėsintą grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
- Šokoladinio sūrio masę kelis kartus pertrinkite per sietelį ir, kabindama šaukštu iš apačios, įmaišykite plaktą grietinėlę.
- Paruoštą kremą sukrėskite į konditerinį maišelį ir užspauskite ant keksiukų. Puoškite balto šokolado snaigutėmis ir šventiškais pabarstukais.
- Prikaistuvyje sumaišykite cukrų, vandenį ir sirupą.
- Pakaitinkite maždaug iki 160 °C.
- Gardinkite norimais prieskoniais, pridėkite dažomųjų medžiagų ir papuošimų.
- Ledinukų pagaliukus sudėkite ant kepimo popieriaus.
- Prikaistuvio turinį atsargiai užpilkite ant pagaliukų.
- Palaukite, kol visiškai sukietės. Laikykite vėsioje, sausoje vietoje.
Receptas DANSUKKER
1. Kiaušinius išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišykite, kol nebesijaus cukraus grūdelių. Sudėkite varškę, išmaišykite iki vientisos masės.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį suberkite į varškę. Užminkykite tokio kietumo tešlą, kad būtų galima formuoti rutuliukus. Delnus patepkite aliejumi, padalinkite tešlą vienodo dydžio gabalėliais, voliodama tarp delnų suformuokite nedideles apvalias spurgas.
3. Supilkite aliejų į puodą, užkaitinkite. Dalimis išvirkite spurgas įkaitintame aliejuje. Išgriebkite ir sudėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų riebalai.
4. Sudėkite šiek tiek pravėsusias spurgas į lėkštę ir apibarstykite milteliniu cukrumi.
Kulinaro patarimas. Kad būtų dar gardžiau, formuojant spurgas į vidų galima įdėti gabalėlį juodojo šokolado arba šaukštelį razinų (prieš tai razinas reikėtų pamirkyti karštame vandenyje).
1. 2 kiaušinius išplakite su 2 šaukštais cukraus bei 3 šaukštais aliejaus.
2. Pašildytame piene ištirpinkite mieles ir supilkite į kiaušinių bei cukraus plakinį. Išmaišykite.
3. Intensyviai maišydama suberkite miltus. Indą pastatykite šiltoje vietoje, kad tešla pakiltų.
4. Tuo metu nuplaukite virintu vandeniu džiovintus vaisius (jei reikia) ir kartu su riešutais sumalkite mėsmale. Šiek tiek nemaltų vaisių ir riešutų pasilikite kepiniui papuošti.
5. 2 šaukštus citrinos sulčių sumaišykite su 2 šaukštais cukraus bei sumaišykite su malta vaisių ir riešutų mase, taip pat į ją pagal skonį įberkite maltų imbierų. Išmaišykite.
6. Skardą ištepkite aliejumi. Iš tešlos pagaminkite 4 skirtingo dydžio stačiakampius paplotėlius, juos užtepkite įdaru, viršutinius kampelius užlankstykite. Turi būti trikampiai. Skardos apačioje dėkite didžiausią trikampį, paskui kitus į viršų mažėjančia tvarka. Aptepkite kiaušinio baltymu.
7. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 25 min. Iškepusią eglutę puoškite džiovintais vaisiais, riešutais, galima uždegti ir žvakutes.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
- Sviestą išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei druska.
- Įmuškite 5 trynius ir 1 kiaušinį.
- Kitame inde į grietinę įdėkite sodą ir citrinos rūgštį. Gerai išmaišykite.
- Abiejų indų turinius sumaišykite, įpilkite miltus ir užminkykite tešlą.
- Ją palikite 6-8h. pastovėti, o tada kepkite eglutės sausainukus, kuriuos iškepus suliekite glajumi.
- Glajui visus skirtus ingredientus sumaišykite ir virkite apie 20 min.
- Eglutės šakeles galima papuošti "sniegeliu" - beze kremu.
Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant tešlos brandinimo laiko.
Skanaus!
Receptą arsiuntė Rūta P.