„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Karšti jautienos patiekalai: sriuba, troškinys, kepsnys, guliašas. Receptai

Guliašas, maltinukai, jautienos sriuba ar troškinys – štai jums 25 idėjos vakarienei. Skanaus!
Jautienos guliašas
Jautienos guliašas / Fotolia nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rudeninė detoksikacija: organizmą valantis žaliasis kokteilis

Jautiena su daržovėmis
Receptas: Jautiena su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 19
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (išpjovos)
Bulvės: 8.00 vnt. (nedidelės)
Česnakai: 1.00 skiltelės (ir 10 vnt. askaloninių česnakų, dar vadinamų šaloto svogūnais)
Pomidorai: 8.00 vnt. (vyšniniai)
Jautienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml
Kmynai: 5.00 g
Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, supjaustykite plonais griežinėliais. Apšlakstykite aliejumi, išspauskite česnako skiltelę, pabarstykite prieskoniais, išmaišykite ir palikite pasimarinuoti.

2. Bulves nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Nuluptus askaloninius česnakus supjaustykite puselėmis.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir trumpai apkepkite jautienos gabalėlius, baigdama kepti pasūdykite. Išdėliokite mėsą ant popierinio rankšluosčio, kad nusivarvėtų.

4. Kitoje keptuvėje įkaitintame aliejuje iškepkite bulvių griežinėlius ir svogūnus, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

5. Baigdama kepti sudėkite puselėmis pjaustytus pomidorus ir jautieną, suberkite kmynus, atsargiai išmaišykite, uždenkite ir dar pakepkite porą minučių. Iškart patiekite.

Suskleisti
Įdarytos bulvės su jautiena
Receptas: Įdarytos bulvės su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės dailios formos)
Pomidorai: 250.00 g (indelis savo sultyse konservuotų pomidorų be odelių)
Pupelės: 250.00 g (indelis raudonųjų konservuotų pupelių)
Jautiena: 300.00 g (faršo)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Vynas: 2.00 valg. š. (balto sauso)
Gražgarstės: 40.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (pusė raudonos)
Sviestas: 100.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis.

2. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu truputėlį išskobkite vidų.

3. Svogūną ir aitriąją papriką susmulkinkite, kelias minutes pakepinkite aliejuje, tada sudėkite  smulkintus salierus ir vis pamaišydama kepinkite ant mažos ugnies, kol daržovės suminkštės. Padidinkite ugnį, sukrėskite šakute maigytą faršą ir neuždengusi keptuvės, kad faršas nepradėtų troškintis, kepkite, kol mėsa apskrus. Supilkite vyną, „Vorčesterio“ padažą, smulkintus pomidorus, nuvarvintas pupeles ir dar 10–15 min. padažą pakaitinkite. Galiausiai pasūdykite ir pagardinkite pipirais bei raudonėliais.

4. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir įmaišykite į padažą, tada gautu mišiniu įdarykite bulves, sudėkite jas į kepimo popieriumi išklotą skardą. Ant kiekvienos bulvės dėkite sviesto drožlių ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 15 min.

5. Tiekite su gražgarstės ir saldžiųjų paprikų salotomis, papuoštomis marinuotos aitriosios paprikos ankštimi.

Suskleisti
Marokietiška jautiena su slyvomis
Receptas: Marokietiška jautiena su slyvomis
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
3.1 / 7
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 2.00 st.
Jautiena: 400.00 g (kubeliais supjaustytos filė)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (smulkiai supjaustytas)
Bulvės: 1.00 vnt. (kubeliais supjaustyta)
Morkos: 1.00 vnt. (kubeliais supjaustyta)
Cinamonas: 4.00 g
Kalendros: 4.00 g (maltų)
Kmynai: 4.00 g (maltų)
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų)
Slyvos: 16.00 vnt. (šviežių)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sezamo sėklos: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 160 °С. Į didelę keptuvę supilkite alyvuogių aliejų. Įkaitus jam, dėkite gabaliukais supjaustytą jautieną ir suberkite prieskonius. Kepkite kelias minutes pamaišydami, kol mėsa apskrus.

2. Apkeptą su prieskoniais mėsą dėkite į karščiui atsparų indą. Paskui kelias minutes keptuvėje pakepkite susmulkintą svogūną, morką, sudėkite česnaką, konservuotus pomidorus, kubeliais supjaustytą bulvę ir patroškinkite.

3. Sumaišykite mėsą su daržovėmis, išdėliokite ant viršaus nuplautas, nusausintas ir per pusę perpjautas be kauliukų slyvas odele į viršų. Uždenkite indą ir pašaukite į orkaitę. Kepkite 30 minučių. Paskui ištraukite ir užbarstykite sezamų sėklų, vėl dėkite į orkaitę ir kepkite dar apie 30–40 min., kol mėsa suminkštės.

Suskleisti
Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
Receptas: Saldžiųjų bulvių apkepas su jautiena
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (saldžiosios)
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Jautiena: 400.00 g (be kaulo)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 3.00 vnt. (žirniukai)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 500.00 ml
Vynas: 350.00 ml (baltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Apelsinai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 arbat. š.
Rozmarinai: 2.00 g (šakelė)
Kaip gaminti

1.Saldžiąsias bulves nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Salierą nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Česnako skilteles nulupkite ir susmulkinkite. Aitriosios paprikos ankštį perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir sukapokite.

2.Jautieną nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite kubeliais. Laurų lapelį, pipirų žirniukus, gvazdikėlius, 2 šaukštus aliejaus ir šaukštą medaus pakepinkite troškintuve. Sudėkite česnakus, aitriąją papriką ir dar šiek tiek pakepkite. Tada sudėkite mėsos, saliero gabaliukus ir maišydami kepinkite, kol šiek tiek apskrus.

3.Į troškintuvą supilkite pusę kiekio sultinio ir vyno, pabarstykite druska, maltais pipirais ir dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę. Troškinkite 30 minučių. Ištraukę ant mėsos sudėkite pjaustytas bulves, užpilkite likusį sultinį, vyną ir troškinkite dar 35 minutes. Likusį aliejų ir medų sumaišykite su išspaustomis apelsinų sultimis, nutarkuotomis žievelėmis ir maltais džiūvėsėliais.

4.Mišiniu apkrėskite apkepą, orkaitėje įjunkite kepintuvo su ventiliatoriumi funkciją ir kepkite 5 minutes. Rozmarinų lapelius ir viršūnėles nuskabykite, pabarstykite karštą apkepą ir tuojau pat tiekite.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Jautiena su šparaginėmis pupelėmis
Receptas: Jautiena su šparaginėmis pupelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 27
Receptas
Ingredientai
Šparaginės pupelės: 450.00 g (šviežių arba šaldytų)
Jautiena: 250.00 g (liesos)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Vynas: 1.00 valg. š. (arba sultinio)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti

1. Mėsą supjaustykite maždaug 1 cm dydžio kubeliais.

2. Sojų padažą sumaišykite su vynu, krakmolu, druska. Supilkite ant mėsos kubelių, gerai išmaišykite ir palikite: kambario temperatūroje – maždaug pusvalandį, šaldytuve – per naktį.

3. Mėsos gabalėlius kiaurasamčiu išgriebkite iš marinato ir palikite nuvarvėti. Marinato neišpilkite – jo dar prireiks.

4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol nebeliks rausvų gabalėlių. Supilkite vandenį, marinatą, sudėkite pupeles, uždenkite ir ant nedidelės ugnies troškinkite, kol šios suminkštės.

5. Troškinį skanu valgyti su makaronais, bet jų maistinė vertė čia neįskaičiuota.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu
Receptas: Jautiena su kukurūzais ir krienų padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (išpjovos)
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios - pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Kukurūzai: 2.00 vnt. (prinokusių burbuolių)
Sviestas: 1.00 vnt. (0.5 pakelio)
Apelsinai: 1.00 vnt. (krienų padažui)
Krienai: 4.00 valg. š. (krienų padažui)
Grietinėlė: 6.00 valg. š. (plakamosios - krienų padažui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, negražias vietas išpjaustykite, perpjaukite per pusę, kad gabalėliai tilptų į keptuvę, tada ant didelės liepsnos labai trumpai apkepkite be riebalų iš visų pusių, kad jautiena įgautų dūmų skonį.
  2. Taip paruoštus jautienos gabalėlius dėkite į kepimo skardą be riebalų ir iki 60 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 1,5 val.
  3. Tinkamai iškepta jautiena viduje turi būti rožinės spalvos. Kol jautiena kepa, paruoškite kukurūzų burbuoles: jas nuvalykite, išvirkite sultinyje, supjaustykite gabalėliais ir, pabarsčiusi druska bei pipirais, apskrudinkite iš abiejų pusių karštame svieste.
  4. Iškeptą mėsą supjaustykite gabalėliais ir išdėliokite į lėkštes. Šalia tiekite svieste skrudintų kukurūzų.
  5. Krienų padažui sumaišykite iš mėsos išsiskyrusį skystį su šviežiai spaustomis apelsinų sultimis, įmaišykite  tarkuotus krienus ir gerai atšaldytą išplaktą grietinėlę.
  6. Padažą saikingai pasūdykite ir patiekite salotų lapeliuose. Šalia dėkite orkaitėje keptų pomidorų su šakelėmis ir svieste keptų grybų.
Suskleisti
Jautienos troškinys su bulvėmis
Receptas: Jautienos troškinys su bulvėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.5 / 73
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Bulvės: 5.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt. (raudona, geltona ir žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 100.00 ml (pomidorų tyrė)
Rozmarinai: 3.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite dideliais kubeliais. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais.

2.Paprikas perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite. Troškintuve įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus, sudėkite mėsos kubelius, paprikas, česnaką ir maišydami ant silpnos ugnies kepinkite 5 minutes.

3.Supilkite sultinį ir pomidorų tyrę. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir rozmarinais. Troškintuvą uždenkite ir ant silpnos ugnies troškinkite 30 minučių.

4.Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir virkite sūdytame vandenyje 7–8 minutes. Nukoškite, sudėkite į puodą su mėsa ir troškinkite dar 10 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Jautienos salotos vyno padaže
Receptas: Jautienos salotos vyno padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 40 min.
4.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (virtas liežuvis)
Kedrinės pinijos: 150.00 g
Gražgarstės: 250.00 g
Kriaušės: 2.00 vnt. (saldžios gerai prinokusios)
Sviestas: 1.00 valg. š. (kepti ir vyno padažui 1 šaukštas sviesto)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (Vyno padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (Vyno padažui)
Vynas: 200.00 ml (Vyno padažui; sodraus skonio sauso raudonojo)
Gvazdikėliai: 3.00 vnt. (Vyno padažui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 valg. š. (Vyno padažui; ryšulėlis prieskoninių žolelių: rozmarinų, šalavijų, lauro lapų, čiobrelių)
Kaip gaminti

1. Jaučio liežuvį išmarinuokite pagal mėgstamą receptą ir iškepkite orkaitėje (arba išvirkite).

2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite kedrines pinijas. 

3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, patroškinkite kelias minutes svieste, tada į keptuvę įberkite rudąjį cukrų ir intensyviai maišydama dar pakepkite, kol gražiai apskrus. 

4. Į lėkštę gražiai išdėliokite nuplautas ir nusausintas gražgarstes. Sukrėskite karštas keptas kriaušes ir dar šiltą riekelėmis supjaustytą liežuvį. Apibarstykite skrudintomis kedrinėmis pinijomis.

5. Salotas patiekite apšlakstytas vyno padažu. Jį ruoškite taip: česnaką susmulkinkite ir apkepkite 1 šaukšte sviesto. Įberkite 1 šaukštą miltų ir gerai išmaišykite. Supilkite vyną, įmeskite į ryšulėlį tvirtai surištas prieskonines žoleles, gvazdikėlius, troškinkite apie 3–4 minutes. Nukaitusi keptuvę nuo ugnies, uždenkite ją dangčiu ir palikite dar 10–15 min., kad prisigertų prieskonių aromato.

Pagaminsite per 40 min. (neskaičiuojant liežuvio ruošimo laiko).

Suskleisti
Jautienos troškinys su daržovėmis
Receptas: Jautienos troškinys su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 34
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 2.00 žiupsnelis (mėsai ir padažui)
Morkos: 4.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (didelė šaknis)
Gelteklės: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 10.00 g (malto arbat. š)
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti savo sultyse - padažui)
Kakava: 1.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti

1. Jautieną supjaustykite gabalėliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite mėsą ir maišydami kepkite 10–15 minučių. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, rozmarinais, išmaišykite ir sudėkite į dubenį.

2. Toje pačioje keptuvėje apkepinkite stambiais kubeliais supjaustytas morkas, saliero šaknį ir geltekles, svogūno griežinėlius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, česnako milteliais.

3. Paruošti padažą: konservuotus pomidorus pertrinkite per sietelį, sukrėskite į puodą ir maišydami kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs. Pasūdykite, pabarstykite pipirais, įmaišykite šaukštą kakavos ir nukelkite nuo ugnies.

4. Apkeptą mėsą ir daržoves sudėkite į molinį kepimo indą, atsargiai išmaišykite, užpilkite padažu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių. Patiekite pabarsčius kapotais žalumynais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Jautienos muštiniai su aštriu aptepu
Receptas: Jautienos muštiniai su aštriu aptepu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 1.00 kg (4 jautienos gabaliukai maždaug po 250 g)
Bulvės: 6.00 vnt. (garnyrui ir dubenėlis prieskoninių žalumynų padažo)
Aliejus: 125.00 ml (aptepui)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (aptepui)
Actas: 2.00 valg. š. (aptepui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (aptepui)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aptepui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 2.00 valg. š. (aptepui)
Kaip gaminti

1. Bulves kruopščiai nušveiskite šepetėliu, su lupenomis sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10–15 min. (turi likti kietokos). Išgriebtą iš vandens kiekvieną bulvę perpjaukite pusiau.

2. Kiekvieną mėsos gabaliuką stiprokai pamuškite kūjeliu.

3. Visus aptepui skirtus produktus sumaišykite. Juo iš pradžių aptepkite bulvių puseles, paskui – mėsą (iš abiejų pusių). Viską išdėliokite ant grotelių ir vartydami kepkite maždaug 10 min. Kepdami patepkite likusiu aptepu.

4. Muštinius patiekite su susmulkintais ir su aliejumi sumaišytais prieskoniniais žalumynais.

Suskleisti
Jautienos ir daržovių troškinys
Receptas: Jautienos ir daržovių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 61
Receptas
Ingredientai
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Porai: 1.00 vnt. (didesnis)
Baklažanai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Jautiena: 400.00 g (minkšta)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Imbieras: 5.00 g (maltas)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti, baltieji)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais kubeliais, sumeskite į gilesnį dubenėlį, apibarstykite atskirame indelyje sumaišytais prieskoniais (druska, pipirais, imbieru ir paprika) ir bent pusvalandį marinuokite.
  2. Visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, porą nuvalykite, iš perpjautos paprikos išimkite sėklytes, baklažaną įtrinkite druska ir pusvalandžiui palikite – dings žievelės kartumas. Druską nuplaukite.
  3. Daržoves supjaustykite nedideliais gabalėliais: svogūną perpjaukite per pusę ir supjaustykite skiltelėmis, porai dažniausiai pjaustomi nestorais griežinėliais, paprika ir baklažanas – kubeliais.
  4. Marinuotą mėsą nuolat maišydama iš visų pusių apkepkite gerai įkaitintuose riebaluose būtinai ant didelės kaitros – dideliame karštyje greitai užsidaro mėsos poros ir neišbėga sultys.
  5. Keptus mėsos gabalėlius ištraukite iš keptuvės, išdėliokite ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų riebalų perteklius, o keptuvėje likusiuose riebaluose iškepkite daržoves.
  6. Mėsą ir daržoves po lygiai išdėliokite į 2 lėkštes ir apliekite pačių pasigamintu padažu, kurį greitai paruošite atskirame puodelyje.  
Suskleisti
Jautienos kepsneliai su kaparėliais
Receptas: Jautienos kepsneliai su kaparėliais
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 4
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (8 minkštos jautienos gabaliukų po 100 gr.)
Pomidorai: 1.00 kg
Kaparėliai: 200.00 g (nedidelis indelis marinuotų)
Rozmarinai: 2.00 arbat. š. (kelios šviežios šakelės)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą aptepkite aliejumi, dėktei į smarkiai įkaitintą aliejų (labai tinka keptuvė rantytu dugnu) ir kepkite (po 3–5 min. kiekvieną pusę). Sūdykite ir gardinkite pipirais jau iškeptus kepsnius.

2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu, nulupkite, smulkiai supjaustykite ir kartu su kaparėliais kelias minutes patroškinkite. Šį padažą supilkite ant kepsnių ir viską apibarstykite rozmarinais.

3. Kepsnelius patiekite su „Žaliąja bulvių koše“ ir šviežių daržovių salotomis.

Suskleisti
Spagečiai su jautienos kukuliais
Receptas: Spagečiai su jautienos kukuliais
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g (spagečių)
Sūris: 80.00 g (4 šaukštai tarkuoto parmezano)
Jautiena: 200.00 g (maltos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Grietinėlė: 50.00 ml (35 proc. riebumo)
Pomidorų padažas: 200.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį; maltų)
Kaip gaminti

1. Spagečius išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės ir padėkite šiltai.

2. Maltą mėsą sudėkite į dubenį. Suberkite pusę smulkintų svogūnų, česnakus, aitriąją papriką. Įmuškite kiaušinį, supilkite grietinėlę, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais ir gerai suminkykite.

3. Iš gautos masės riebalais pateptomis rankomis suformuokite nedidelius kukulius ir apkepkite įkaitintame aliejuje.

4. Į prikaistuvį sukrėskite pomidorų padažą, sumeskite smulkiais kubeliais pjaustytus pomidorus, įberkite druskos, pipirų ir kaitinkite ant silpnos ugnies, kol užvirs.  

5. Sudėkite jautienos kukulius, suberkite smulkintus bazilikus ir troškinkite ant silpnos ugnies apie 20 minučių.  

6. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, šalia dėkite po du tris jautienos kukulius. Apliekite karštu pomidorų padažu.

7. Tiekdama puoškite stambiomis parmezano drožlėmis.   

Suskleisti
Jautienos ir cukinijų kotletai
Receptas: Jautienos ir cukinijų kotletai
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 102
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 250.00 g
Jautiena: 500.00 g (faršas)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Krapai: 2.00 valg. š. (smulkinti)
Sūris: 60.00 g (grietinėlės)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus. Stambiai sutarkuokite cukinijas, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

2. Į jautienos faršą įmuškite kiaušinius, įdėkite keptų svogūnų, krapų, grietinėlės sūrio, miltų. Viską išminkykite. Suformuokite 12 kotletų.

3. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir sudėkite  kotletus. Kiekvieną pusę kepkite 5 minutes, kol lengvai apskrus. Kotletus tiekite su bulvių koše ir citrinų skiltelėmis.

 

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Jautienos sriuba
Receptas: Jautienos sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 41
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 200.00 g
Grikiai: 1.00 st.
Pomidorai: 400.00 g (konservuotų be odelių)
Morkos: 1.00 vnt.
Bulvės: 2.00 vnt. (nedidelės)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Sviestas: 2.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nuvarvinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite.

3. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite kubeliais pjaustytą jautieną. Vis pamaišydama kepkite, kol gražiai apskrus.

4. Baigdama kepti pasūdykite, sudėkite svogūnus, išspauskite česnaką, dar šiek tiek pakepkite. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite verdančiu vandeniu, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir virkite, kol mėsa suminkštės. Suberkite nuplautas ir nuvarvintas grikių kruopas. Virkite apie 10 min.

5. Nulupkite bulves, nuskuskite morką. Bulves supjaustykite kubeliais, morkas – griežinėliais. Sudėkite daržoves į sriubą. Virkite dar maždaug 10 min. Baigdama virti įmaišykite kubeliais pjaustytus pomidorus. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir petražolėmis.

Suskleisti
Jautienos kepsnys su rozmarinais
Receptas: Jautienos kepsnys su rozmarinais
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 23
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Jautiena: 1500.00 g (1,5–1,8 kg jautienos sprandinės)
Druska: 2.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Morkos: 2.00 vnt. (didelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gumbas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Sviestas: 60.00 g
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (kelios šakelės šviežių rozmarinų arba šaukštelis džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 150 laipsnių.
  2. Mėsą kruopščiai įtrinkite druska ir pipirais.
  3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite mėsą iš abiejų pusių.
  4. Išimkite į lėkštę. Kiek atvėsinkite ir perriškite kepsnį kepimo virve.
  5. Susmulkinkite morkas, salierą ir svogūną. Suberkite į orkaitėms tinkamą keptuvą, dėkite ant ugnies ir maišydama kaitinkite, iki daržovės išskirs sultis.
  6. Sudėkite sviestą ir dar maišydama kepinkite apie 5 minutes.
  7. Suberkite smulkintus rozmarinus, išmaišykite.
  8. Ant viršaus padėkite mėsą ir uždenkite. Kepkite orkaitėje 2,5–3 valandas. Jei reikės, prieš tiekdama pagardinkite druska ir pipirais.
Suskleisti
Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
Receptas: Jautienos maltinukai su karameliniais svogūnais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 400.00 g (maltos)
Svogūnai: 4.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (nedidelė raudona)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 4.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus ir česnako skiltelę nulupkite. Vieną svogūną ir česnako skiltelę susmulkinkite ir pakepinkite šaukšte įkaitusio sviesto. Sudėkite smulkintą saldžiąją papriką ir kepinkite dar kelias minutes.

2. Mėsą sudėkite į dubenį, sukrėskite kiek pravėsusią svogūnų, česnakų bei paprikų masę. Įmuškite kiaušinį, supilkite Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų padažą, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų ir išminkykite. Iš gautos masės suformuokite pailgus maltinius, į kiekvieną įsmeikite po vandenyje išmirkytą ilgą konditerinį iešmelį. Aptepkite aliejumi ir iškepkite karštoje orkaitėje.

3. Paruoškite karamelinius svogūnus. Supjaustykite šias daržoves stambesniais griežinėliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą. Suberkite aitriąją papriką, rudąjį cukrų ir kaitinkite, kol jis ištirps. Sudėkite svogūnus, sumažinkite ugnį ir maišydama kepkite 12–15 minučių.

4. Maltinius tiekite su virtais makaronais, pagardintus karameliniais svogūnais.

Suskleisti
Jautienos troškinys su prieskoniais
Receptas: Jautienos troškinys su prieskoniais
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g
Migdolai: 100.00 g (plokštelės)
Džiovintos slyvos: 150.00 g
Džiovinti vaisiai: 100.00 g (persikai)
Razinos: 50.00 g
Svogūnai: 5.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Morkos: 2.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Kalendros: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite. Morkas nuskuskite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais.    

2.Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintą česnaką, suberkite maltą muskatą, cinamoną ir maišydami truputį pakepinkite.

3.Sudėkite morkas, mėsos gabalėlius ir maišydami kepinkite, kol gražiai apskrus. Viską sukrėskite į troškintuvą, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies virkite apie valandą. Sudėkite svogūnus, kapotas kalendras, džiovintas slyvas, persikus, suberkite razinas, karį ir troškinkite dar apie 45 minutes. Jeigu sultinys išgaruos, įpilkite šiek tiek vandens.

4.Prieš tiekdami pabarstykite keptuvėje be riebalų skrudintomis migdolų plokštelėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Jautienos kepsniai su pievagrybiais
Receptas: Jautienos kepsniai su pievagrybiais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (500 - 600 malta)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (stambiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pievagrybiai: 100.00 g (100 - 150)
Sūris: 70.00 g (70 - 100 tarkuoto fermentinio)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Aliejus: 4.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Jautienos faršą sumaišykite su smulkiai pjaustytu vienu svogūnu, kiaušiniu, pipirais, druska ir maltos mėsos prieskoniais. Iš faršo formuokite suplotus kepsnius ir apkepkite keptuvėje iš abiejų pusių.

2. Sudėkite kepsnius į aliejumi apšlakstytą skardą. Kitą svogūną supjaustykite ir apkepkite su griežinėliais pjaustytais pievagrybiais, pagardinkite pipirais ir druska.

3. Fermentinį sūrį sumaišykite su majonezu. Ant kepsnių uždėkite sūrio mišinio, kepintų pievagrybių ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 10–15 minučių, kol sūris išsilydys.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Jautienos šiupinys
Receptas: Jautienos šiupinys
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
2.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (be kaulų)
Miltai: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 1.00 arbat. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorų tyrė 1.00 valg. š.
Vynas: 200.00 ml (sauso raudonojo)
Jautienos sultinys: 300.00 ml
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Sviestas: 100.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir dalimis apkepkite mėsą. Iškepusi vieną dalį mėsos, sudėkite ją į puodą, iššluostykite keptuvę popieriniu rankšluosčiu, įkaitinkite sviestą ir vėl dėkite mėsą.

3. Suberkite ant mėsos miltus ir išmaišykite. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, sukrėskite pomidorų tyrę, maišydama supilkite vyną ir sultinį. Užvirinkite šiupinį, supilkite sojų padažą, uždenkite puodą ir troškinkite ant silpnos ugnies maždaug 1 val. 30 min.

4. Keptuvėje trumpai pakepinkite smulkintą svogūną, kai svogūno gabalėliai taps perregimi, sudėkite juos į puodą su mėsa. Dar patroškinkite apie 15 min.

5. Jautienos šiupinį tiekite su virtomis bulvėmis, ryžiais arba makaronais ir šviežių daržovių salotomis.

Suskleisti
Jautienos guliašas
Receptas: Jautienos guliašas
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.9 / 42
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (minkštos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (pusė ankšties)
Pomidorai: 250.00 g (indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Porai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį trijų pipirų mišinio)
Jautienos prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, įtrinkite jautienos prieskoniais, pipirais, pagal skonį pasūdykite.

2. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštuose riebaluose, tada sudėkite mėsą ir iš visų pusių gerai apkepkite.     

3. Kai mėsa pasidarys dailiai gelsva, į keptuvę sumeskite smulkintus porus, gabalėliais pjaustytą papriką, išvalytą ir smulkintą aitriąją papriką ir viską dar apie 4 min. patroškinkite. Tada pilkite pomidorus, užvirinkite, sumažinkite ugnį ir troškinkite apie 20 minučių.

4. Tiekite su šviežiais raudonėliais.

5. Guliašą galite gardinti grietine.

Suskleisti
Aštrūs jautienos kukuliukai
Receptas: Aštrūs jautienos kukuliukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (600 - 700 malta)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (1/3 saldžioji raudona)
Pipirai: 1.00 vnt. (žalias, aitrus ir žiupsnelis penkių rušių pipirų)
Aštrūs mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 2.00 ml (keli lašai)
Citrinos: 1.00 vnt. (keli lašai sulčių)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Saldžiąją papriką ir aitrųjį pipirą supjaustykite smulkiais kubeliais ir sumaišykite su malta jautiena. Į paruoštą masę sudėkite mėsos prieskonius, pasūdykite, įmuškite kiaušinį, įlašinkite tabasko padažo, citrinų sulčių, gerai išmaišykite ir leiskite pusvalandį pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.

2. Iš faršo formuokite mažus kukuliukus. Keptuvėje gerai įkaitinkite aliejų, sudėkite kukuliukus, sumažinkite ugnį ir nuolat vartydami kepkite 8–10 minučių. Tiekite tiek karštus, tiek šaltus su mėgstamu padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu
Receptas: Jautienos didkepsnis su prieskoniniu sviestu
1 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 300.00 g (išpjova)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Sviestas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės ir sultys)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Krapai: 1.00 arbat. š. (kapotų)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (kapotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

Kepsnys turi būti 2,5–3 cm storio ir sverti apie 300 g, kad kepdamas neišsausėtų.

1. Mėsą iš abiejų pusių įtrinkite pipirais, aptepkite aliejumi ir palikite 6 val. pasimarinuoti.

2. Į smulkintuvą sudėkite sviestą, citrinos žievelę ir sultis, česnakus, prieskonines žoleles, pasūdykite ir įberkite pipirų, viską susmulkinkite.

3. Sviestą susukite į maistinę plėvelę ir apie valandą pašaldykite. Marinuotą mėsą kepkite labai įkaitintoje keptuvėje iš abiejų pusių po tris minutes. Be reikalo nevartykite, nebadykite. Iki norimo iškepimo laipsnio kepsnį baikite kepti 160 C karštumo orkaitėje.

4. Paruoštą patiekalą pasūdykite ant viršaus uždėkite sviesto gabalėlį. Prie didkepsnio tinka paduoti sojų padažo, gruzdintų bulvyčių ir grilyje keptų daržovių.

Suskleisti
Jautienos guliašas
Receptas: Jautienos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 163
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (sprandinės)
Bulvės: 5.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Svogūnai: 2.00 vnt. (nedideli)
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 vnt. (raudona ir žalia saldžioji)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Rūkytų paprikų milteliai: 1.00 arbat. š.
Pomidorų pasta: 2.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pipirai: 2.00 vnt. (kvapnieji grūdeliais)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Miltai: 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (šlakelis)
Petražolės: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir lengvai apkepinkite pusžiedžiais pjaustytą svogūną, kapotą česnaką, griežinėliais pjaustytą morką.

2. Mėsą supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, apvoliokite miltuose ir taip pat sumeskite į puodą. Kepinkite apie 5 min. ir užpilkite sultiniu, pasūdykite.

3. Į puodą įmeskite lauro lapelius, pipirų grūdelius, suberkite paprikų miltelius ir troškinkite maždaug valandą arba kol mėsa taps minkšta. Paprikas  ir bulves supjaustykite nemažais kubeliais, suberkite į guliašą ir patroškinkite dar apie dvidešimt minučių, įmaišykite pomidorų pastą, paskaninkite pipirais. Patiekiant papuoškite petražolėmis.

Suskleisti
Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
Receptas: Jautienos kukuliai su pomidorais ir alyvuogėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 800.00 g (malta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 200.00 ml
Bandelės 2.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltos)
Kmynai: 4.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse marinuoti pomidorai)
Alyvuogės: 150.00 g (žaliosios)
Kaip gaminti

1. Į maltą mėsą įmaišykite kiaušinius, piene išmirkytas bandeles, vieną pjaustytą svogūną, įberkite maltos kalendros, kmynų, druskos bei pipirų. Iš gautos masės padarykite kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.

2. Antrą svogūną bei česnako skilteles smulkiai supjaustykite ir pakepinkite, sudėkite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pabarstykite pipirais ir troškinkite 5 min.

3. Pomidorų padažą supilkite į kepimo indą, ant viršaus sudėkite kukulius, alyvuoges ir kepkite apie 20 min orkaitėje.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: 14 įdomių psichologijos faktų, kuriuos reikėtų žinoti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“