Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lengva vakarienė: 20 žuvies patiekalų

Žuvis – vienas tų pasirinkimų, kuris itin naudingas mūsų sveikatai. Žinoma, jei teisingai rinksitės garnyrą bei vengsite riebių padažų. Jeigu peržvelgus pasiūlytus receptus koks nors ingredientas netiks, improvizuokite, keiskite savo nuožiūra. Skanaus!
Žuvis paruošta graikiškai
Žuvis paruošta graikiškai / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Patarimai, padėsiantys atsikratyti riebalų nuo skirtingų kūno vietų 

Žuvies kotletukai
Receptas: Žuvies kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 323
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (šviežios baltos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 1.00 valg. š.
Avižiniai dribsniai: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Morkos: 1.00 vnt.
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį mėgstamų)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pienas: 1.00 st.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, jei yra kaulų, juos pašalinkite ir pusvalandžiui pamerkite žuvį į pieną – bus gardesnė. Mirkytą žuvį labai gerai nuvarvinkite, jei reikia, dar nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, ir susmulkinkite.

2. Svogūną, česnakus ir morką nulupkite. Svogūną ir česnakus susmulkinkite, morką sutarkuokite.

3. Visas daržoves, iki dailiai pagels, pakepinkite karštuose riebaluose, tada atvėsinkite ir sukrėskite į žuvies masę.

4. Tada įmuškite kiaušinį, suberkite avižinius dribsnius, sukrėskite grietinę, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite prieskoniais.

5. Žuvies masę šaukštu krėskite į keptuvę ir iš abiejų pusių gerai apkepkite karštuose riebaluose.

6. Tiekite su mėgstamu padažu ir šviežių daržovių salotomis.   

Suskleisti
Žuvis su rudaisiais ryžiais
Receptas: Žuvis su rudaisiais ryžiais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 25 min.
3.6 / 10
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Ryžiai: 200.00 g (rudųjų)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (pastos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Vynas: 125.00 ml (balto sauso)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, suformuokite 3 kepsnelius, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, įtrinkite Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, aliejumi, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus, česnakus nulupkite, susmulkinkite. Aitriąją papriką taip pat susmulkinkite. Tada viską pakepinkite svieste.

3. Kai svogūnai suminkštės, sukrėskite saulėje džiovintų pomidorų pastą, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais, suverskite ryžius, supilkite vyną, viską gerai išmaišykite, pakaitinkite, iki ryžiai sušils, ir nukelkite nuo ugnies.

4. Marinuotą žuvį iškepkite ant grotelių ir dėkite į lėkštes šalia ryžių.

5. Tiekite su mėgstamomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko).

Suskleisti
Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
Receptas: Cukinijų, žuvies ir krevečių troškinys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Pievagrybiai: 300.00 g (250–300 g)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės (3-4)
Pomidorai: 400.00 g (300–400 g konservuoti be odelių)
Žuvis: 300.00 g (filė)
Miltai: 3.00 valg. š.
Krevetės: 150.00 g (8 didelių ar 16 mažų krevečių (galima ir šaldytų))
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (ir 1 aitrusis pipiras (jei mėgstate aštriau))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite druska, pipirais ir apvoliokite miltuose. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite žuvies gabaliukus.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite 2–3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, česnakus, sudėkite smulkintus pievagrybius, griežinėliais pjaustytas cukinijas ir maišydami kelias minutes kepkite.

3. Supilkite konservuotus pomidorus, įpilkite šlakelį acto, pagardinkite druska, cukrumi, prieskoniais, įmeskite aitrųjį pipirą ir ant mažos ugnies troškinkite apie 10 minučių.

4. Į keptuvę su daržovėmis sudėkite žuvies gabaliukus, krevetes ir troškinkite dar 8–10 minučių. Tiekdami apibarstykite smulkintais žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Graikiška žuvis
Receptas: Graikiška žuvis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
2.9 / 32
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 900.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (2 valg. š. - sulčių ir 1 didelė)
Špinatai: 275.00 g (275 šaldytų arba 450 šviežių)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia saldžioji)
Cukinijos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Salierai: 2.00 vnt. (lapkočiai)
Bulvės: 3.00 vnt. (didelės)
Alyvuogių aliejus: 125.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Vynas: 1.00 st. (3/4 puodelio sauso balto)
Sultys: 1.00 st. (3/4 puodelio - pomidorų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Išdarinėtą, nuvalytą ir nuplautą žuvį gerai nusausinkite. Citrinų sultis sumaišykite su dviem šaukštais aliejaus ir šiuo mišiniu iš visų pusių įtrinkite žuvį. Kol bus ruošiamos daržovės, laikykite šaldytuve.

2. Česnakus sugrūskite, pomidorus supjaustykite kubeliais, svogūnus – plonais žiedais, papriką, išėmus sėklas, – nedideliais kvadratėliais. Citriną kruopščiai nuplaukite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais, cukiniją – taip pat, tik truputį storesniais. Salierų lapkočius supjaustykite plonais, bulves – 1 cm storio griežinėliais.

3. Didelėje keptuvėje įkaitinkite keturis šaukštus aliejaus, sudėkite česnakus, pomidorus, svogūnus, paprikas, citrinos griežinėlius, cukinijas, salierus, špinatus ir petražoles. Išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite 20 min.

4. Supilkite vyną, pomidorų sultis, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 min.

5. Į didelį pailgą karščiui atsparų indą įdėkite žuvį, ant jos sukrėsti daržovių troškinį, ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius, apšlakstykite likusiu aliejumi ir kepkite 190 °C orkaitėje 45 min.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Žuvis su daržovėmis
Receptas: Žuvis su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 29
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 300.00 g (filė)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (po pusę raudonos ir geltonos paprikos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį - baltųjų pipirų)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (kepimui)
Rozmarinai: 10.00 g (šakelė)
Vynas: 50.00 ml (baltojo sauso)
Špinatai: 200.00 g (šviežių)
Kaip gaminti

1. Pomidoro galus įpjaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odelę, o minkštimą susmulkinkite. Išvalytas paprikas kelioms minutėms įmeskite į verdantį vandenį, tada išgriebkite, pakiškite po tekančiu šaltu vandeniu, nulupkite odelę ir susmulkinkite.

2. Keptuvėje su aliejumi ir rozmarinų šakele pakepinkite svogūną, suverskite smulkintas daržoves, supilkite vyną, pasūdykite, pagardinkite pipirais, bet neužvirkite.

3. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis, įtrinkite druska ir pipirais, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite pasimarinuoti. Tada kepkite apie 10 min. uždengtoje keptuvėje karštame svieste.

4. Tiekite pašildytoje lėkštėje su daržovėmis ir troškintais špinatais. Puoškite šviežių žalumynų šakele.

Suskleisti
Žuvis su parmezano plutele
Receptas: Žuvis su parmezano plutele
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 47
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (baltos filė)
Ančiuviai: 4.00 vnt.
Rūkyta šoninė: 2.00 riekės
Bulvės: 6.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (smulkintų po 1 arbat. š. - mėtų, krapų, petražolių - žuviai ir 1 valg. š. - bulvėms skaninti)
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aliejus: 4.00 valg. š.
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - nutarkuotos žievelės ir 0,5 vnt. - sultys)
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į dvi dalis.
  2. Įtrinkite padažu, paruoštu elektriniu plakikliu suplakus smulkintus žalumynus, garstyčias, ančiuvius, česnakus ir alyvuogių aliejų, ir bent 30 min. palikite, kad pasimarinuotų. 
  3. Marinuotos žuvies gabalėlius apsukite šoninės juostelėmis ir apie 10 min. kepkite ant grotelių vis apversdama. Užberkite  parmezano ir dar kepkite apie 5 min., kol sūris taps traškus. 
  4. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir išvirkite. Tada sutrinkite sudėkite į lėkštę, ant viršaus užberkite citrinos žievelių, kapotų česnakų, druskos, pipirų, žalumynų, užspauskite šiek tiek citrinos sulčių.
  5. Ant viršaus dėkite keptą žuvį. Valgykite su mėgstamomis daržovėmis.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).    

Suskleisti
Žuvies maltinukai
Receptas: Žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 110
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (jūros lydekos filė)
Bulvės: 1.00 vnt. (didelė su lupena virta)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (kapotų lapelių)
Petražolės: 20.00 g (kapotų)
Kukurūzų krakmolas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 30.00 ml (šlakelis)
Kaip gaminti
  1. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, kol suminkštės. Atvėsinkite.
  2. Žuvį, bulvę ir svogūnus sumalkite mėsmale, viską sudėkite į dubenį, įmuškite kiaušinį, suberkite krakmolą, prieskonius, pasūdykite.
  3. Formuokite nedidelius maltinukus ir iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.
  4. Galima patiekti su orkaitėje keptomis bulvių skiltelėmis ir daržovių salotomis.
Suskleisti
Žuvis su brokoliais
Receptas: Žuvis su brokoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 90
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 2.00 vnt. (mėgstamos filė)
Brokoliniai kopūstai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (raudona)
Sviestas: 100.00 g (ožkų pieno)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Austrių padažas: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Riešutai: 1.00 g (maltų)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į plokščią lėkštę. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus česnakus, tarkuotus imbierus, petražoles, pipirus, riešutus, austrių padažą.
  2. Mišiniu įtrinkite žuvų gabalėlius ir bent 2 val. palikite, kad pasimarinuotų.
  3. Paruoštą žuvį suvyniokite į kepimo popierių ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
  4. Popierių praskleiskite ir dar kelias minutes pakepkite, kad žuvis apskrustų. Brokolius nuvalykite, išskirstykite žiedynėliais.
  5. Aitriąją papriką išvalykite sukapokite. Į garų puodą sudėkite brokolius, suberkite tarkuotas citrinos žieveles ir aitriąsias paprikas ir trumpai, kad brokoliai tik suminkštėtų, bet nepakeistų spalvos, pakaitinkite garuose.
  6. Galiausiai į brokolius įmaišykite ožkų pieno sviestą ir patiekite kaip garnyrą prie žuvies.  

 

Suskleisti
Balta žuvis, apvyniota šonine
Receptas: Balta žuvis, apvyniota šonine
1 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 160.00 g (skorpionžuvės)
Smidrai: 100.00 g
Šoninė: (juostelės) 5.00 vnt.
Garstyčios: 1.00 valg. š. (garstyčių - sūrio padažui)
Grietinėlė: 10.00 ml (šlakelio - garstyčių ir sūrio padažui)
Sūris: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto fermentinio - garstyčių ir sūrio padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (žuviai bei garstyčių ir sūrio padažui)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (žuviai bei garstyčių ir sūrio padažui)
Kaip gaminti
  1. Prieskoniuose pamarinuotą žuvį apvyniokite šonine, dėkite ją ant apvirtų smidrų ir kepkite 180 °C orkaitėje 15–20min.
  2. Pagaminkite garstyčių ir sūrio padažą. Garnyrui tiks gruzdinti bulvių šiaudeliai. Viską sudėkite į lėkštę ir papuoškite čiobreliais.
Suskleisti
Žuvis su trupiniais
Receptas: Žuvis su trupiniais
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 47
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 800.00 g (mėgstamos baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė citrinos su žievele)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultinys: 400.00 ml (žuvų)
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 100.00 g (trupiniams)
Džiūvėsiai: 100.00 g (trupiniams)
Medus: 50.00 g (trupiniams)
Riešutai: 50.00 g (trupiniams)
Aliejus: 4.00 valg. š. (trupiniams)
Garstyčios: 1.00 valg. š. (grūdėtosios - trupiniams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys - trupiniams)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia paruoškite trupinius: visus sausus produktus sumaišykite su pašildytu medumi, garstyčiomis ir tryniu.
  2. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais bei kameroje užšaldyta ir sutarkuota citrinos pusele.
  3. Keptuvėje išlydytame svieste paskrudinkite miltus. Maišydami šluotele, kad padažas būtų vientisas, supilkite žuvų sultinį. Ant labai mažos ugnies padažą virkite apie 10 min. Šliūkštelėkite grietinėlės, pagal skonį pasūdykite ir supilkite padažą į kepimo indą.
  4. Ten pat dėkite žuvies filė, ją aptepkite paruoštais trupiniais ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Tiekite su grietinėlėje troškintomis šviežiomis morkytėmis.
Suskleisti
Žuvies guliašas su krevetėmis
Receptas: Žuvies guliašas su krevetėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Vynas: 200.00 ml (sausas baltas)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pankolis: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti)
Žuvis: 700.00 g (filė)
Krevetės: 200.00 g (virtos tigrinės)
Alyvuogės: 125.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Žuvų prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 5.00 g
Kaip gaminti

1. Svogūną, česnaką ir pankolį susmulkinkite, papriką supjaustykite juostelėmis. Viską suberkite į storadugnį puodą su įkaitintu aliejumi ir kepkite ant vidutinės ugnies apie 5 minutes.

2. Padidinkite ugnį, sudėkite pomidorus, supilkite vyną. Pagardinkite druska, pipirais ir prieskoniais. Kai užvirs, sumažinkite liepsną ir neuždengę troškinkite 7 minutes.

3. Sudėkite žuvies filė ir troškinkite dar 5 minutes. Suberkite alyvuoges, krevetes ir troškinkite dar apie 1–2 minutes, kol krevetės sušils. Prieš tiekdami pabarstykite petražolėmis.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Orkaitėje kepta žuvis
Receptas: Orkaitėje kepta žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 33
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 80.00 g
Miltai: 80.00 g
Pienas: 450.00 ml
Aliejus: 1.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 30.00 g (ankštis)
Krapai: 1.00 valg. š. (susmulkintų šviežių)
Petražolės: 1.00 valg. š. (susmulkintų lapelių)
Bazilikai: 1.00 valg. š. (šviežių lapelių)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso baltojo)
Žuvis: 450.00 g (baltos žuvies filė)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 šaukštai sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį maltų baltųjų pipirų)
Kaip gaminti

1. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišydami virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.

2. Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišydami kepkite 10–12 min.

3. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą, sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

4. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite 15 min.

Suskleisti
Žuvis su garstyčiomis
Receptas: Žuvis su garstyčiomis
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 62
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 500.00 g (menkės ar jūros lydekos filė)
Grūdėtos garstyčios 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sultys ir nutarkuotos žievelės)
Apelsinai: 1.00 vnt. (sultys)
Vynuogių kauliukų aliejus 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį rytietiškų)
Čiobreliai: 2.00 vnt. (kelios šakelės papuošimui)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, labai gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, įtrinkite žuvų prieskoniais, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir sudėkite į plokščią gilų dubenį.

2. Paruoškite marinatą: sumaišykite garstyčias ir medų, išspauskite česnako skilteles, įmaišykite nutarkuotas citrinos žieveles, citrinų ir apelsinų sultis, gautu mišiniu tolygiai įtrinkite žuvį ir bent dviem valandoms palikite pasimarinuoti.

3. Marinuotus žuvų gabalėlius nuvarvinkite, suvyniokite į foliją, jos kraštelius užlankstykite ir kepkite karštoje orkaitėje apie 15 min.

4. Valgykite su mėgstamu padažu ir žaliomis salotomis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Suskleisti
Žuvis paruošta graikiškai
Receptas: Žuvis, paruošta graikiškai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 95
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 1500.00 g (mėgstama)
Pomidorai: 300.00 g
Česnakai: 30.00 g
Citrinos: 100.00 g
Alyvuogės: 40.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Žuvį supjaustykite norimo dydžio gabaliukais, apšlakstykite citrinų sultimis, pagardinkite druska, pipirais.
  2. Pomidorų odelę nulupkite ir smulkiai juos supjaustykite, pridėkite susmulkintų česnakų, petražolių, alyvuogių aliejaus, druskos ir sumaišykite.
  3. Dalį gautos masės dėkite į kepimo indą, uždėkite ant jos žuvį, o ant žuvies sudėkite likusius pomidorus. Kepkite 45 minutes 180 laipsnių orkaitėje.
Suskleisti
Karališki žuvies maltinukai
Receptas: Karališki žuvies maltinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
3.5 / 45
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 275.00 g (rūkytos menkės ar jūros lydekos)
Lašiša: 175.00 g (šviežios)
Pienas: 450.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (grūdelių ir žiupsnelis maltų)
Gvazdikėliai: 2.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 2 kietai virti kiaušiniai)
Bulvės: 275.00 g
Petražolės: 2.00 valg. š. (susmulkintų petražolių lapelių)
Krapai: 1.00 valg. š.
Miltai: 50.00 g (truputis miltų maltinukams pavolioti)
Džiūvėsiai: 50.00 g (truputis džiūvėsėlių maltinukams pavolioti)
Kaip gaminti

1. Rūkytą žuvį ir lašišą sudėkite į puodą, supilkite pieną, įmeskite trečdalį svogūno roputės, nuskustą morką, laurų lapelį, suberkite pipirus ir gvazdikėlius. Užvirinkite, sumažinkite ugnį ir pavirkite dar 6 min.

2. Likusį svogūną smulkiai sukapokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite svogūnus ir kepinkite, kol suminkštės.

3. Bulves išvirkite, nusunkite ir sugrūskite košę.

4. Praaušusią žuvį išgriebkite iš puodo ir sumaigykite šakute. Pieną perkoškite. Vieną kiaušinį išplakite. Virtus kiaušinius nulupkite ir sukapokite.

5. Į vieną dubenį sudėkite žuvį, bulvių košę, keptus svogūnus, virtus kiaušinius, žalumynus ir plaktą kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Jei masė per kieta, įpilkite perkošto pieno. Pagardinkite maltais pipirais.

6. Drėgnomis rankomis suformuokite norimo dydžio maltinukus.

7. Likusį kiaušinį išplakite. Į atskiras lėkštes įberkite miltų ir džiūvėsėlių. Kiekvieną maltinuką pavoliokite miltuose, kiaušinyje ir galiausiai – džiūvėsėliuose. Paruoštus maltinukus dėkite į šaldytuvą ir palaikykite mažiausiai 2 val.

8. Paskui iškepkite keptuvėje įkaitintame likusiame aliejuje (po 5 min. kiekvieną pusę) ir arba iš karto patiekite, arba laikykite šiltoje orkaitėje.

Suskleisti
Aštri žuvis, žuvis, balta žuvis
Receptas: Aštri žuvis
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.7 / 14
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (balta)
Šaldytos šparaginės pupelės: 300.00 g (šviežių)
Česnakai: 50.00 g (laiškinių ir marinatui 4 skiltelės)
Sojų padažas: 3.00 valg. š. (Marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (Marinatui 1 valg. š. citrinos sulčių)
Imbieras: 1.00 vnt. (Marinatui; maždaug 3 cm dydžio gabalėlis šaknies)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (Marinatui; pusė ankšties)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Sezamų aliejus: 1.00 valg. š. (Marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; 3 rūšių pipirų mišinio pagal skonį)
Druska: 1.00 arbat. š. (Marinatui; pagal skonį)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (Marinatui; žiupsnelis)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (Marinatui; saujelė kapotų petražolių, krapų)
Kaip gaminti

1. Žuvį nuplaukite, nusausinkite, padalykite į tris gabalėlius ir sudėkite į plokščią lėkštę.

2. Nedideliame indelyje sumaišykite kapotus žalumynus, česnakus, pipirus ir įtrinkite mišiniu žuvų gabalėlius.

3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, susmulkinkite.

4. Imbierų šaknį sutarkuokite.

5. Aitriąją papriką ir imbierus sumaišykite su alyvuogių ir sezamų aliejais, supilkite citrinų sultis, marinatą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite žiupsneliu cukraus.

6. Žuvį sudėkite į sandarų plokščią indą ir marinuokite per naktį.

7. Kepkite orkaitėje ant grotelių.

8. Tiekite su garuose troškintomis šparaginėmis pupelėmis ir laiškinių česnakų ryšulėliu.

Pagaminsite per 40 min.(neskaičiuojant žuvies marinavimo laiko). 

Suskleisti
Kepta žuvis su sviestu ir žalumynais
Receptas: Gustavo kepta žuvis su sviestu ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 14
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 1.00 vnt. (mėgstama - sterkas, karpis, upėtakis ir pan.)
Sviestas: 200.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, maltų)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Stambiais gabalais supjaustykite žuvį. Įtrinkite juos druska, juodaisiais pipirais. Susmulkinkite žalumynus.

2. Dėkite žuvį į foliją, gausiai apibarstykite smulkintais žalumynais, įdėkite 30–50 g sviesto ir taip suvyniokite, kad kepant sviestas neišbėgtų.

3. Kepkite ant grotelių lauke arba orkaitėje 15–20 minučių. Šis patiekalas idealiai dera su traškiu batonu.  

Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Pristatymo akimirka

Receptas Audriaus Rakausko - Gustavo

 

 

 

 

 

Suskleisti
Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
Receptas: Žuvies apkepas su ryžiais ir daržovėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.4 / 34
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 700.00 g (jūros lydekos filė)
Ryžiai: 300.00 g
Kukurūzai: 200.00 g (konservuoti)
Žirniai: 200.00 g (konservuoti)
Morkos: 2.00 vnt.
Majonezas: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį; malti)
Žuvies prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žuvį ištrinkite žuvies prieskoniais, druska. Supjaustykite kiekvieną į tris dalis ir apvoliojusi miltuose, truputį apkepkite keptuvėje.

2. Morkas supjaustykite kubeliais, šparagines pupeles šiaudeliais. Ryžius išvirkite.

3. Į kepimo skardą sudėkite apkeptą žuvį, ant jos - virtus ryžius, o ant viršaus suberkite daržoves ir kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 min.

4. Baigdama kepti, uždėkite ant viršaus majonezo, užberkite tarkuoto sūrio ir dar pakepkite, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
Receptas: Žuvis su saulėje džiovintais pomidorais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 21
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 600.00 g (baltos žuvies filė)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Čiobreliai: 5.00 g
Sviestas: 30.00 g
Vynas: 175.00 ml
Kaip gaminti

1. Žuvies filė nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais, pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais pipirais, Provanso žolelių mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis, uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaldytuve, kad pasimarinuotų.

2. Svogūnus ir česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite karštame svieste. Kai svogūnai suminkštės, sudėkite nesmulkintus saulėje džiovintus pomidorus, padažą pasūdykite, pagardinkite pipirais ir dar apie 5 min. patroškinkite, tada sudėkite gabalėliais pjaustytą marinuotą žuvį, keptuvę uždenkite ir troškinkite apie 10 min., kol žuvis suminkštės. Į padažą sumeskite smulkintą aitriąją papriką, supilkite vyną ir dar šiek tiek pakaitinkite.

3. Žuvį su saulėje džiovintais pomidorais sluoksniuokite į lėkštes, užpilkite padažu ir pagardinkite džiovintais čiobreliais.

Suskleisti
Gabrielės traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
Receptas: Traški žuvis su saldžiarūgščiu padažu
1 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 64
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 200.00 g (mėgiama jūrinės žuvies filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Kukurūzų krakmolas (ir 1 valg. š. ištirpintas 1/3 stiklinėje vandens - padažui) 2.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (baltymas)
Aliejus: 50.00 ml (kepimui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (padažui)
Vanduo: 100.00 ml (padažui)
Kečupas (padažui) 70.00 g
Actas: 1.00 arbat. š. (padažui)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį supjaustykite nedideliais gabaliukais, pabarstykite pipirais, druska, šiek tiek apšlakstykite sojų padažu ir palikite pasimarinuoti 15 minučių.

2. Išplakite kiaušinio baltymą iki putų, užpilkite ant žuvies, įdėkite porą šaukštų kukurūzų krakmolo, viską gerai išmaišykite ir dėkite į stipriai įkaitintą aliejų. Kepkite, kol žuvis gražiai apskrus.

3. Padažo gaminimas: į pusę stiklinės vandens supilkite kečupą, actą, cukrų, druską – viską gerai išmaišykite. Paragaukite, ar netrūksta rūgštumo/saldumo. Smulkiai pjaustytą česnaką pakepinkite, supilkite padažą ir kaitinkite, kol sutirštės.

4. Žuvį patiekite su virtais ryžiais, apšlakstykite padažu ir papuoškite šviežiai pjaustytais bazilikais.

Skanaus!

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Žolininkė pataria, kaip žiemą gaivinti plaukus. Kaukės šviesiaplaukėms ir tamsiaplaukėms 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais