- Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite.
- Visus marinatui pasiruošti skirtus produktus supilkite į puodą, užkaitinkite ir virkite dešimt minučių.
- Suberkite paprikas, išmaišykite ir virkite, kol daržovės pašviesės.
- Išgriebkite paprikas ir sudėkite į paruoštus stiklainius, užpilkite marinatu ir sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Pomidorus nuplaukite ir nusausinkite. Į stiklainius pridėkite prieskonių, nuluptų ir supjaustytų česnakų skiltelių. Sudėkite pomidorus.
2. Iš vandens, druskos, cukraus ir acto esencijos išvirkite marinatą ir verdančiu užpilkite pomidorus.
3. Stiklainius pridenkite dangteliais ir sterilizuokite 20 min. Iškelkite ir užsukite.
Skanaus!
Trispalviai pomidorai labai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiems – tikriems lietuviams!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
- Šparagines pupeles nuplaukite, nupjaukite kotelius, jei norite – supjaustykite mažesniais gabalėliais.
- Pakaitinkite penkias minutes verdančiame vandenyje, po to greitai suverskite į šaltą vandenį.
- Sudėkite į sterilius stiklainius. Į puodą supilkite litrą vandens, suberkite druską, cukrų ir užvirkite.
- Supilkite actą ir išmaišykite. Karštu marinatu užpilkite pupeles.
- Stiklainius dėkite į puodą su karštu vandeniu ir kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Morkas nuplaukite, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite penkias minutes.
- Išgriebtas morkas atvėsinkite ir nulupkite, didesnes galima supjaustyti.
- Iš nurodytų produktų išvirkite marinatą, sudėkite morkas ir virkite dešimt minučių.
- Karštas daržoves išgriebkite, sudėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
- Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
- Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
- Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pomidorus gerai nuplaukite, nusausinkite ir sudėkite į švarius stiklainius.
- Įmeskite po kelis krapų stiebelius ar šakeles, suberkite nuluptus ir griežinėliais supjaustytus svogūnus.
- Išvirkite marinatą iš nurodytų produktų ir karštą užpilkite ant pomidorų. Palaikykite penkias minutes, tuomet nupilkite.
- Vėl užvirkite, užpilkite ant pomidorų ir sandariai užsukite. Stiklainius užklokite stora anklode ir palikite per naktį, vėliau laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Iš nurodytų marinato produktų išvirkite marinatą.
- Laurų lapelius, kvapiuosius pipirus ir garstyčių grūdelius sudėkite į stiklainius.
- Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir taip pat sudėkite į stiklainius.
- Užpilkite karštu marinatu, pridenkite dangteliais, statykite į puodą su karštu vandeniu ir neužvirdami kaitinkite 25–30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Nuplaukite ir nulupkite imbiero šaknį. Supjaustykite arba sutarkuokite kuo plonesniais griežinėliais, sudėkite į dubenį, pabarstykite druska ir palikite 30 min. pastovėti.
2. Nedideliame puode sumaišykite ryžių actą ir cukrų, užvirinkite.
3. Sudėkite tarkuotą imbierą į stiklainį, užpilkite karštą acto ir cukraus mišinį, atvėsinkite, užsukite dangteliu ir pastatykite į šaldytuvą.
4. Po savaitės imbieras turėtų įgauti šviesiai rožinį atspalvį. Marinuotą imbierą šaldytuve galima laikyti maždaug mėnesį.
Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...
- Paprikas nuplaukite, išimkite sėklas ir supjaustykite. Obuolius taip pat supjaustykite, išpjaukite sėklalizdžius.
- Į puodą supilkite marinatui skirtus produktus ir užvirkite. Į verdantį marinatą paeiliui kelioms minutėms įmeskite paprikas ir obuolius.
- Sudėkite juos į indelius ir užpilkite marinatu. Iš karto sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Svogūnus nulupkite, nupjaukite šaknų vietą ir dviem– trims minutėms įmeskite į verdantį vandenį.
- Išgriebkite ir tuoj pat perliekite šaltu vandeniu. Užpilkite pasūdytu vandeniu ir palaikykite 20 minučių.
- Iš nurodytų produktų išsivirkite marinatą. Svogūnus sudėkite į stiklainius ir užpilkite karštu marinatu.
- Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Imbierų šaknis nulupkite ir ištrinkite druska. Palikite per naktį.
- Ryte nuplaukite šaltu vandeniu, nusausinkite ir supjaustykite labai plonais griežinėliais. Tai galima padaryti daržovių skustuku. Į dubenėlį supilkite ryžių actą. Suberkite cukrų ir įpilkite du šaukštus vandens.
- Maišykite, kol ištirps cukrus. Imbierus sumeskite į stiklainiuką, užpilkite marinatu, užsukite dangtelį ir laikykite kambario temperatūroje šešias– septynias dienas, imbieras taps švelniai rožinis.
- Vėliau laikykite šaldytuve – iki mėnesio.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pomidorus nuplaukite, kiekvieną įpjaukite ir į vidų įkiškite po česnako skiltelę.
- Į švarius stiklainius sudėkite pomidorus, įmeskite krapų, pipirų, po lauro lapelį. Iš išvardytų produktų išvirkite marinatą ir karštą užpilkite ant pomidorų.
- Stiklainius dėkite į puodą su vandeniu ir pridenkite dangteliais. Vandenį užvirkite ir stiklainius dešimt minučių kaitinkite. Išėmę sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Česnakus nuplikykite karštu vandeniu, iškart perliekite šaltu.
- Kiekvieną skiltelę nulupkite. Į puodą supilkite vandenį, actą, suberkite prieskonius, cukrų, druską.
- Statykite ant ugnies.
- Kai marinatas užvirs, sudėkite paruoštus česnakus, aitriosios paprikos gabalėlius.
- Virkite ant silpnos ugnies apie 3 minutes.
- Daržoves išgriebkite, sumeskite į švarius stiklainius, užpilkite verdančiu marinatu.
- Į kiekvieną stiklainį įpilkite po šaukštą aliejaus ir sandariai užsukite. Laikykite vėsioje ir tamsioje vietoje.
- Paprikas nuplaukite, išvalykite ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Česnakus susmulkinkite ir suberkite į keptuvėje įkaitintą aliejų kartu su imbierais – kepkite pamaišydami maždaug penkias minutes. Sumeskite paprikas ir gerai išmaišykite.
- Apelsinus nuplikykite verdančiu vandeniu, nutarkuokite žieveles ir išspauskite sultis. Žieveles ir sultis supilkite į keptuvę. Suberkite druską, cukrų, juoduosius pipirus ir gvazdikėlius. Viską gerai išmaišykite, uždenkite ir ant labai nedidelės ugnies troškinkite 20–25 minutes. Atidenkite ir dar kaitinkinkite tol, kol išgaruos skystis.
- Sukrėskite masę į stiklainius, pridenkite dangteliais, dėkite į karštą vandenį ir kaitinkite 30 minučių. Sandariai užsukite dangtelius.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Susmulkintas cukinijas suverskite į dubenį.
- Vandenyje ištirpinkite cukrų, supilkite actą ir šį skystį užpilkite ant cukinijų.
- Laikykite keturias valandas, kad įgautų skonio.
- Imbierą supjaustykite plonomis riekelėmis. Citrinos žievelę nutarkuokite, išspauskite sultis.
- Iš cukinijų išsiskyrusį skystį nupilkite į puodą ir ant mažos ugnies virkite 10–15 minučių, kol virs sirupu.
- Sumeskite tarkuotas citrinos žieveles, imbierus, cukinijų gabaliukus, supilkite iš citrinos išspaustas sultis.
- Troškinkite apie 15 minučių – cukinijos turi pasidaryti skaidrios, bet neištežti. Paruoštą tyrę sukrėskite į švarius indelius ir sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė