TAIP PAT SKAITYKITE: Sveikų patiekalų idėjos vakarėliui: 4 užkandžių ir desertų receptai
- Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią torto formą taip, kad būtų uždengtas ir dugnas, ir kraštai.
- Dabar į maisto smulkintuvą sumeskite įdaro ingredientus ir trinkite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją ant pyrago pagrindo ir apibarstykite šokolado pabarstukais. Dabar dėkite į šaldytuvą ir palikite 3-4 valandoms.
1. Sausainius sutrupinkite. Sviestą išlydykite, supilkite ant sausainių ir išmaišykite.
2. Torto formą išklokite specialiu kepimo popieriumi, sudėkite sausainius ir gerai juos paspauskite. Truputį sausainių pasilikite kitam sluoksniui, bet daug mažiau nei pirmajam.
3. Želatiną ištirpinkite karštame (ne verdančiame, o šiek tiek atvėsintame!) virintame vandenyje, supilkite ant varškės sūrio, gerai sumaišykite ir supilkite ant sausainių.
4. Gautą masę 3 val. laikykite šaldytuve, kol sustings.
5. Ant sustingusio varškės sūrio sudėkite likusius sausainius, suberkite ir gražiai po paviršių paskirstykite vaisius (arba uogas), užpilkite želė ir vėl palikite 2 val. stingti.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.
2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.
3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.
4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.
5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.
6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.
7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.
8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.
9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.
Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.
Knyga „Vaisiai“ |
Receptas iš knygos „Vaisiai“
1. Datules ir razinas sutrinkite elektrine trintuve.
2. Iš gautos lipnios masės torto formoje (su nuimamais šonais) formuokite nestorus „tešlos“ blynus.
3. Dėkite vieną blyną, tada jį pertepkite bananų ir obuolių kremu (vaisius taip pat sutrinkite trintuve). Taip dėkite keletą sluoksnių. Viršutinis sluoksnis turėtų būti datulių ir razinų masės.
4. Torto viršų aptepkite glajumi: smulkiai sutrintais anakardžių riešutais, išplaktais su medumi ir citrinų sultimis.
5. Prieš tiekdama leiskite tortui kelias valandas „susigulėti“.
1. Sausainius bei riešutus sumalkite mėsmale ir sumaišykite su tirpintu sviestu. Šiek tiek šalto sviesto pasilikite skardai tepti. Gauta mase išklokite torto formą ir kepkite apie 10-13 min. Palaukite, kol atvės.
2. Jogurtinėje grietinėje ištirpinkite vanilinį cukrų, miltelinį cukrų bei sumaišykite su maskarpone. Įspauskite į maskarponės masę vienos citrinos sultis.
3. 4 šaukštus želatinos ištirpinkite 50 g persikų kompoto, palaukite, kol atvės ir supilkite į masę.
4. Sūrio masę sukrėskite ant sausaininio pagrindo, palaukite porą valandų, kol sutings.
5. Tada išdėliokite persikų puseles, į jų tarpus priberkite šaldytų uogų, užliekite norima želė.
Autorės nuotr./Tortas „Maskarponės persikinis“ |
Kulinarės pastaba. Aš dariau kitaip: norėjau, kad tortas būtų margas, tad uogas sušaldžiau kivių skonio želė, po to tą želė šaukštu jau sustingusią sudėjau ant torto, į tarpus tarp persikų. Iš likusio persikų kompoto ir 2 šaukštų želatinos pasigaminau persikų želė ir dar užliejau ant viršaus. Buvo labai skanu, bet torto viršus pasidarė nelygus. :(
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
- Pudingą paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės, tik pieno pilkite mažiau – tiek, kiek nurodyta recepte. Jei norisi saldesnio torto, galima įberti cukraus – tiek, kiek nurodyta ant pudingo pakuotės.
- Želatiną užpilkite keliais šaukštais virinto šalto vandens ir pusvalandžiui palikite brinkti. Paskui ištirpinkite karšto vandens vonelėje.
- Ataušusį pudingą išplakite elektriniu maišikliu, plakant po truputį supilkite želatinos tirpalą.
- Torto formą nuimamais kraštais išklokite sutrupintais sausainiais, apšlakstykite arbata, kad gerai sumirktų, ir sukrėskite pradedantį stingti pudingą. Dėkite į šaldytuvą, kad tortas visiškai sustingtų.
- Iš formos išimtą tortą papuoškite purškiamosios grietinėlės kauburėliais, šokolado drožlėmis, šaldytomis uogomis ar vaisių gabalėliais.
Patarimas. Tortuko pagrindui tinka ir avižiniai sausainiai, tik juos geriau sulaistykite ne arbata, o lydytu sviestu: 200 g sausainių reikia 100 g lydyto sviesto.
1. Chalvą su grietine išplakite elektriniu plakikliu ir dėkite 1–2 valandoms į šaldytuvą – tegu skystoka masė šiek tiek pastingsta.
2. Į indą kiek aukštesniais kraštais sudėliokite šviesių sausainių kvadratą (3 vnt. x 3 vnt.), aptepkite chalvos mase. Ant viršaus vėl uždėkite šviesių sausainių, aptepkite uogiene. Tada dėkite tamsių šokoladinių sausainių sluoksnį, aptepkite juos chalvos mase, dar vieną sluoksnį ir aptepkite uogiene. Vėl dėkite šviesių sausainių sluoksnį ir aptepkite chalvos mase. Paskutinį (6-ą) šviesių sausainių sluoksnį vėl aptepkite chalvos mase (truputį jos palikite kitai dienai).
3. Šonuose peiliu tolygiai paskirstykite nuvarvėjusią chalvos masę. Tortą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite per naktį (mažiausiai 8 valandas).
4. Prieš patiekdami viršų aptepkite likusia chalvos mase, papuoškite braškėmis ir mėtomis. Tortą galite paskaninti ir tirpintu juodu ir baltu šokoladu: plona srovele apšlakstykite braškes.
Knyga „Geri receptai 2“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai 2“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Pyrago pagrindo ingredientus sudėkite į maisto smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės – tik nepersistenkite ir nepagaminkite riešutų sviesto. Vis įpilkite augalinio pieno, kad konsistencija nebūtų pernelyg tiršta. Gauta mase išklokite apvalią torto formą taip, kad būtų uždengtas ir dugnas, ir kraštai.
- Dabar į maisto smulkintuvą sumeskite įdaro ingredientus ir trinkite, kol gausite vientisą masę. Supilkite ją ant pyrago pagrindo ir apibarstykite šokolado pabarstukais. Dabar dėkite į šaldytuvą ir palikite 3-4 valandoms.
1. Razinas nuplaukite, užpilkite romu arba konjaku, palikite 30 min.
2. Sausainius susmulkinkite trintuvu, 4 obuolius nulupkite ir sutarkuokite vidutinio smulkumo tarka. Sultis nusunkite.
3. Į vieną indą sukrėskite tarkuotus obuolius, razinas, suberkite sausainius, miltelinį cukrų, riešutus, tarkuotą citrinos ir apelsino žievelę ir gerai išmaišykite. Masę sukrėskite į lėkštę.
4. Obuolį supjaustykite skiltelėmis ir papuoškite desesrtą. Prieš patiekiant palaikykite 3 val. šaldytuve.
Receptą atsiuntė Liuda A.
- Pasiruoškite nedidelę tortinę nuimamais kraštais.
- Sausainius sumalkite ir sumaišykite su sviestu.
- Gautus trupinukus suberkite į tortinę ir pirštais suslėkite torto pagrindą. Pastatykite į šaldytuvą.
- Visą želatiną, skirtą šokolado musams, užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų ir palikite išbrinkti.
- Visą grietinėlę standžiai suplakite ir pastatykite į šaldytuvą.
- Juodą šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
- Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
- Gautą musą supilkite ant sausainių pagrindo ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
- Pienišką šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
- Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės.
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
- Gautą musą supilkite ant sutvirtėjusio juodojo šokolado muso ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
- Baltąjį šokoladą sulaužykite skiltelėmis, dėkite į puodą su sviestu ir trečdaliu želatinos.
- Maišydami, ant nedidelės kaitros, viską tirpinkite iki vientisos masės.
- Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir įmaišykite trečdalį grietinėlės.
- Gautą musą supilkite ant sutvirtėjusio pieniško šokolado muso ir išlyginkite paviršių. Pastatykite į šaldytuvą pilnai sustingti.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Ant labai lėtos ugnies vis maišant ištirpinkite sviestą su irisais ir gerai išmaišykite.
2. Į dubenį suverskite šią masę, apie ketvirtadalį paliekant užpylimui ant viršaus. Į pagrindinę masę suberkite trupintus riešutus ir išmaišykite.
3. Vis maišant berkite kukurūzus, kol gausis norimas tirštumas.
4. Suklokite į sviestu išteptą torto formą.
5. Tuoj pat į likusią saldainių masę supilkite pieną, vis maišant užvirkite ir supilkite ant torto viršaus.
6. Tortui sušąlus, jį papuoškite.
Autorės nuotr./Irisinis tortas |
Nepalikite balkone nakčiai, geriau šaldytuve, nes atsitiks nenumatytas dalykas - užpuls nelabieji smaližiai :)
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Oreos sausainius sudėkite į smulkintuvą ir sumalkite iki miltų, sumaišykite su minkštu sviestu, jei trūksta drėgmės, kad trupinėliai geriau suliptų tarpusavyje – papildomai įpilkite lašelį vandens.
2. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi (tiek dugną, tiek ir šonus), ant dugno tolygiai paskirstykite paruoštą Oreos trupinių masę, suformuokite kraštelį.
3. Kaitinimo inde pašildykite Nutella kremą su šokoladu iki šokolado gabaliukai pilnai išsilydys. Gautą masę supilkite ant Philadelphia sūrio kremo ir gerai išmaišykite.
4. Kitame kaitinimo inde supilkite grietinėlę ir šildykite, kol užkais. Tuomet suberkite želatiną ir maišykite, kol ištirps. Šiek tiek atvėsinkite ir supilkite ant Philadelphia sūrio ir Nutella masės, suberkite skrudintus Pekano riešutus. Viską gerai išmaišykite iki vientisos masės.
4. Paruoštą sūrio kremo masę sukrėskite į kepimo formą ant trupininio pagrindo, išlyginkite paviršių. Viršų papuoškite mini Oreos sausainėliais (arba normalaus dydžio) ir laikykite šaldytuve visai nakčiai.
Receptas iš tinklaraščio „Irri Style“
- Meduolius sutrinkite blenderiu iki miltinės masės ir sumaišykite su rududu.
- Kai viskas gerai sukibę ir susimaišę, dėkite į tortinę nuimamu dugnu (recepto autorė naudojo 18cm skersmens) ir suformuokite pagrindą.
- Bananus supjaustykite griežinėliais ir dėkite ant torto pagrindo.
- Grietinėlę išplakite iki standžių putų.
- Sudėkite cukrų ir maskarponės sūrį, išmaišykite.
- Želatiną ištirpdykite su šlakeliu šilto vandens, o tada įmaišykite į kremo masę.
- Kai baigta, dėkite viską ant bananų ir suformuokite viršų, pabarstykite migdolų drožlėmis.
- Dėkite kelioms valandoms į šaldytuvą.
- Prieš patiekdami ant stalo, pabarstykite kakava.
Receptas iš tinklaraščio IEVOS RECEPTAI
1. Šokoladinį glajų paruoškite, kaip nurodyta ant pakuotės. Šiek tiek atvėsinkite ir gerai sumaišykite su pasmulkintais javainiais.
2. Dar šiltus javainius sudėkite į atsegamą kepimo formą, šaukštu lengvai paspauskite ir išlyginkite paviršių. Padėkite į šaldytuvą sustingti.
3. Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grietinėlės sūrį išmaišykite su klevų sirupu ir citrinų sultimis. Grietinėlę plakite, kol susidarys putos, sumaišykite su sūrio mase. Želatiną pakaitinkite, kad išsileistų, šiek tiek atvėsinkite ir nuolat maišant plona srovele supilkite į sūrio masę. Ją sudėkite ant sustingusių šokoladinių javainių ir mažiausiai 2 valandas (geriausia – per naktį) laikyti šaldytuve.
4 Uogas nuplaukite (jei šaldytos – atitirpinkite), apdžiovinkite ant virtuvinio rankšluosčio ir sudėkite ant torto. Papuoškite mėtų lapeliais.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“
- Visus sausainėlius įpjaukite aštriu peiliu ir šaukšteliu prikimškite „Rududu“ masės.
- Sudėkite į tortinę, išklotą kepimo popieriumi.
- Želatiną užpilkite karštu (jokiu būdu ne verdančiu) vandeniu ir maišykite, kol ištirps. Palikite pravėsti.
- Tuo metu, jogurtą suplakite su vanile ir cukrumi, didžiausiu plakiklio greičiu įmaišykite pravėsusią želatinos masę.
- Viską supilkite ant sausainių.
- Viršų papuoškite braškėmis ir pastatykite į šaldytuvą sustingti.
- Želė paruoškite pagal instrukcijas.
- Kai skystis atvės, užpilkite jį ant sustingusio pyrago viršaus.
- Dar kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
- Pagaminsite per 1 val., neskaičiuojant torto stingimo laiko.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Grikius iš vakaro užpilkite vandeniu ir palikite mirkti. Ryte perplaukite kelis kartus, kol neliks tąsaus vandens, bėgančio nuo grikių. Grikius reikia apdžiovinti. Gal turite dehidratatorių, tada jame apdžiovinkite; arba naudokite orkaitę- paskleiskite grikius ant kepimo skardos ir nustatykite labai neaukštą temperatūrą (apie 40 Celsijaus laipsnių) ir palikite džiūti. Na, jei kantrybės neturite, padžiovinkite kaitrioje temperatūroje 20 minučių vis pasklaidydami grikius, kad neapskrustų, o tik apdžiūtų vanduo.
- Datules užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti. Grikius sumalkite iki miltų konsistencijos maisto smulkintuvu, ar rankiniu smulkintuvu.
- Sudėkite kokoso sviestą/aliejų, kakavos miltelius, medų, įlašinkite vanilę, mėtų ekstraktą, kavos granules. Pamalkite dar kartą. Sudėkite datules ir dar kartą viską permalkite.
- Plastikinę dėželę ar nedidelę kepimo formą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėskite šokoladinę masę ir gerai viską suspauskite. Dėkite į šaldytuvą valandai ar ilgiau.. Pjaustykite mažais kąsniukais, juostelėm ar kaip tik išmanote...
Skanaus!
Pagaminsite per 15 minučių (priklausomai nuo to, kaip pasiruošite grikius)
* galite vietoje kokoso sviesto/aliejaus ir kakavos naudoti tirpdytą juodą šokoladą su ne mažiau nei 65 proc. kakavos masės.
** kokoso sviestą galite pasigaminti labai paprastai su maisto smulkintuvu, tereikia tik kokoso drožlių. *** jei naudosite šokoladą, medaus gali neprireikti; jei šokolado nenaudosite, medaus irgi gali neprireikti, tiesiog ragaukite, užteks ir datulių suteikiamo saldumo tikriausiai
**** grikių mėgėjams patiktų naudojami ir kepinti grikiai, kuriuos reikėtų pamirkyti, padžiovinti ir sumalti iki miltų; grikius galima būtų mėginti keisti avižų dribsniais.
Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA
- PAGRINDAS. 24 cm skersmens tortinę išklokite kepimo popieriumi.
- Sausainius sumalkite iki smulkių trupinukų, gerai išmaišykite su ištirpintu sviestu, suberkite į paruoštą tortinę, pirštais suslėkite pyrago pagrindą su pakeltais krašteliais. Pastatykite į šaldytuvą.
- SŪRIO MASĖ. Želatiną užpilkite šiltu vandeniu ir palikite išbrinkti.
- Maskarponę išplakite su „Rududu“.
- Grietinėlę atskirame inde išplakite iki standumo, sumaišykite su maskarponės kremu.
- Želatiną ištirpinkite karšto vandens vonelėje, neleiskite užvirti.
- Šiek tiek pravėsinkite ir greitai įplakite į pyrago kremą.
- Gautą masę supilkite ant sausaininių pagrindo. Pastatykite į šaldytuvą.
- Po kelių valandų papuoškite riešutais ir karameliniu padažu. Galite skanauti.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Užpilkite ant želatinos 100 ml šalto virinto vandens ir 40–60 min. palaikykite, kad išbrinktų.
2. Torto pagrindui reikalingus sausainius sumalkite mėsmale. Paskui ištiprinkite sviestą, sumaišykite su sausainių trupiniais. Turi gautis biri, drėgna masė. Sausainių masę suberkite į 24–26 cm torto formą nuimamais kraštais. Stipriai spausdama, formuokite pagrindą (ypač gerai paspauskite kraštuose) ir padėkite jį į šaldytuvą, kol ruošite įdarą.
3. Želatiną kaitinkite tik iki užvirimo. Ataušinkite ją.
4. Išplakite grietinėlę su cukrumi, sudėkite maskarponę ir gerai viską sumaišykite. Supilkite ataušintą želatiną ir maišykite iki vientisos masės.
5. Dėkite įdarą ant torto pagrindo, paskirstykite tolygiai. Ant torto išdėliokite vyšnias ir iš lėto pilkite ištirpintą želė. Dėkite skanėstą 3–4 val. į šaldytuvą, kad sustingtų (aš dažniausiai palieku tortą nakčiai).
Skanaus!
Receptą atsiuntė Asta Pažereckaitė
- Anakardžius patariama mirkyti 3-4 valandas.
- Paruoškite įdarą, kad ispaninio šalavijo sėklos išbrinktų. Sutrinkite avietes šakute, suberkite sėklas ir supilkite klevų sirupą – saldumą reguliuokite pagal savo skonį.
- Sudėkite į maisto trintuvą datules ir riešutus, skirtus pyrago pagrindui. Juos sumalkite iki vientisos masės, įberkite žiupsnelį druskos. Gauta mase išklokite norimo dydžio indą – patariama naudoti kepimo popierių, kad masė nepriliptų.
- Įdarui skirtus produktus sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vientisos, kreminės masės. Ją supilkite ant paruošto pyrago pagrindo iš datulių ir riešutų.
- Papuoškite aviečių mase ir dėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
- Gerai išmaišykite maskarponės sūrį kartu su grietine ir riešutų sviestu. Jei saldumo neužtenka, galite įpilti puodelį cukraus pudros.
- Želatiną išbrinkinkite vandenyje ir ištirpinkite ne ant atviros ugnies. Atvėsusią ištirpusią želatiną supilkite į maskarponės masę.
- Sumalkite sausainius ir skrudintus sūdytus žemės riešutus. Ištirpinkite sviestą ir užpilkite ant sausainių ir riešutų masės. Viską gerai išmaišę, pilkite į torto skardą ir suštampuokite pyrago pagrindą valgomuoju šaukštu ar rankomis.
- Ant suformuoto sausainių pagrindo pilkite maskarponės masę ir išlyginkite paviršų peiliu. Dėkite į šaldytuvą porai valandų, kad pyragas sustingtų.
- Sustingusį pyragą papuoškite skrudintais sūdytais ir sumaltais žemės riešutais ir apšlakstykite karamele.
Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė
1. Susmulkinkite smulkintuvu riešutus, sausainius iki trupinių ir sumaišykite su išlydytu sviestu.
2. Gautą masę dėkite į torto formą ir formuokite torto pagrindą. Kad sustingtų, 30 min. dėkite į šaldytuvą.
3. Užpilkite želatiną šaltu vandeniu ir palikite 30 min., kad išbrinktų.
4. Iki vientisos masės sumaišykite maskarponę su sutirštintu pienu. Svarbiausia, kad nebūtų gumuliukų.
5. Išplakite iki standžių putų grietinėlę ir atsargiai įmaišykite į maskarponės ir sutirštinto pieno masę.
6. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karšto (šilto) vandens vonelėje ir atvėsusią atsargiai įmaišykite į gautą masę.
7. Gautą maskarponės masę pilkite ant torto pagrindo ir, jeigu mėgstate, gausiai apibarstykite cinamonu. Dėkite į šaldytuvą.
8. Paruoškite braškių arba vyšnių želė ir sumaišykite su uogomis. Kad ji būtų standesnė, pilkite mažiau vandens nei nurodyta ant pakelio, pavyzdžiui, 350–400 ml.
9. Atvėsusią želė užpilkite ant maskarponės masės ir palikite, kad sustingtų.
Pagaminsite per 1 val. 15 min. (neskaičiuojant stingimo laiko)
Gaivus kalėdinis nekeptas tortas su maskarpone ir cinamonu |
Skanaus!
Receptą atsiuntė Genovaitė Budvytienė
- Maisto smulkintuvu susmulkinkite šokoladinius sausainius iki smulkių trupinukų. Sumaišykite su tirpintu ir atvėsintu sviestu. Paskirstykite po šaukštą paruoštos trupinių masės į 6 stiklines, kuriose ruošite ir patieksite desertą. Šiek tiek paspauskite šaukštu ar pirštų galais.
- Paruoškite kreminio sūrio ir braškių kremą. Dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite kreminį sūrį, cukrų, trintas šviežias braškes, citrinų sultis ir vanilės ekstraktą.
- Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu riebią grietinėlę suplakite iki standžių putų. Paskui ją lengvais judesiais įmaišykite į kreminio sūrio masę.
- Paruoštą kremą paskirstykite į stiklines, ant sausainių pagrindo. Uždenkite stiklinių viršų maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite jame mažiausiai porą valandų.
- Prieš patiekiant, desertų viršų papuoškite šviežiomis kubeliais pjaustytomis braškėmis.
Receptas Astos Černės
Plačiau skaitykite: Vasara be orkaitės: nekepti desertai
- Sausainius sutrinkite iki trupinių ir sumaišykite su ištirpintu sviestu. Gauta mase išklokite torto formą.
- Šokoladą ištirpdykite karšto vandens vonelėje, suberkite miltelinį ir vanilinį cukrų. Į gautą masę įmaišykite varškę ir gerai ištrinkite iki vientisos masės. Atskirame inde išplakite grietinėlę iki purių putų.
- Želatiną išbrinkinkite ir ištirpinkite 4 valg. š. šilto vandens bei supilkite į varškės ir šokolado masę.
- Į įdarą taip pat supilkite išplaktą grietinėlę, konjaką ir gerai išmaišykite.
- Gautą masę supilkite į torto formą ant jau paruošto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą. Galite papuošti šokolado drožlėmis, apelsinų griežinėliais ir įvairiomis uogomis.
- Į tortinę, (recepto autorės 26 cm skersmens), įklokite kepimo popieriaus. Dugne išdėliokite sausainius.
- Želatiną užpilkite šiltu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite išbrinkti.
- Kai išbrinksta, virš karštų garų, ją ištirpinkite iki vientisos masės ir kelioms minutėms atidėkite.
- Maskarponę gerai suplakite su kokosų pienu, cukrumi ir vanilės ekstraktu.
- Įplakite ištirpintą želatiną. Gautą masę supilkite į tortinę, ant sausainių. Kremas skystokas, o sausainiukai lengvi, nenustebkite, jei keli iškils į paviršių.
- Braškes supjaustykite taip smulkiai, kaip tik norite.
- Suberkite ant pradėjusio stingti kremo. Pastatykite į šaldytuvą galutinai sustingti.
- Greitai paruošiamą želė užpilkite verdančiu vandeniu, maišykite, kol ištirpsta. Palikite atvėsti. Supilkite ant braškių. Pastatykite į šaldytuvą, kad sutvirtėtų ir skanaujame.
Receptas iš: g-blogas.lt
- Aguonas užmerkite iš vakaro. Migdolų ir anakardžių riešutus pamirkykite apie dvi valandas. Džiovintas datules apie pusvalandį.
- Visus pagrindui skirtus produktus sumalkite elektriniu smulkintuvu ir gauta mase išklokite torto formos dugną.
- Aguonų sluoksniui skirtas mirkytas aguonas išskalaukite. Supilkite į smulkintuvą, taip pat supilkite agavų sirupą, apelsinų sultis ir trinkite, kol masė taps balkšva.
- Tada suberkite tarkuotas apelsino žieveles, lydytą kokosų aliejų ir dar šiek tiek paplakite.
- Aguonų masę tolygiai paskirstykite torto formoje ant užtepto pagrindo. Pastatykite 30 min. į šaldymo kamerą.
- Paruoškite kokosų „varškės“ sluoksnį. Visus jam skirtus produktus supilkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
- „Varškės“ sluoksnį užtepkite ant aguonų sluoksnio ir dėkite į šaldymo kamerą dar 30 min.
- Paruoštą tortą laikykite šaldytuve.
TAIP PAT SKAITYKITE: Kovo mėnesio horoskopas