Mėsa puikiai dera su džiovintomis slyvomis. Troškindami mėsą, įdėkite į patiekalą džiovintų slyvų – skonis bus nepakartojamas.
Prieskoniniai žalumynai. Ruošdami kokį nors patiekalą, rozmariną, šalaviją, raudonėlį, mairūną ir čiobrelį dėkite gaminimo pradžioje – taip gerai įsigers skonis ir aromatas. O štai petražoles, krapus, kalendrą, svogūnų laiškus, baziliką ir peletrūną – gaminimo pabaigoje. Priešingu atveju šie žalumynai praras gražią savo spalvą, skonį ir aromatą.
Sojų padažas. Visada turėkite šio padažo savo virtuvėje. Įdėję kelis lašelius į mėsos ar į daržovių patiekalą, gausite nepakartojamą skonį.
Daržoves dėkite tik į verdantį vandenį. Tokiu būdu išsaugosite ne tik jų skonį, bet ir didžiąją dalį vitaminų.
Cukrus. Cukrus pagerina mėsos, jūrų gėrybių ir daržovių skonį. Pagardinkite patiekalą ne tik druska, bet ir žiupsneliu cukraus – patiekalas nustebins jus naujomis skoninėmis savybėmis.
TAIP PAT SKAITYKITE: Mitybos lentelė: žaliosios, geltonosios ir raudonosios zonos maisto produktai
Kvietinius miltus maišykite su kitos rūšies miltais: grikių, avižų, kukurūzų, sorų ir pan. Pyragai ir keksai bus ne tik skanesni, bet ir sveikesni.
Ruošdami mėsą, naudokite maistinę aliuminio foliją: mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė.
Kad makaronai nesuliptų, dar prieš tai, kai nupilsite karštą vandenį, įpilkite į puodą stiklinę šalto vandens, uždenkite dangčiu ir palikite 5 min.
Jeigu paprastas dešreles ištepsite garstyčiomis ir apkepsite aliejuje – gausite skanų ir įdomų patiekalą.
Norėdami sušvelninti svogūnų aitrumą, pasinaudokite šiuo receptu: svogūnus nulupkite, supjaustykite žiedais ir palaikykite sodos ir vandens tirpale (1 valg. š. sodos 1 stiklinei vandens).
Morkų salotos su graikiniais riešutais ir obuoliais bus dar skanesnės, jeigu pagardinsite jas šviežiu trintu imbieru.
Kad vafliai būtų purūs ir minkšti, į tešlą įpilkite šiek tiek gazuoto mineralinio vandens.
Mėsą reikia sūdyti gaminimo pabaigoje arba jau ją paruošus. Priešingu atveju mėsa bus sausa ir kieta.
Naudokite ekstraktus. Riešutų ekstraktas pagardins jūsų rytinę košę arba naminį sūrį, romo ekstraktas – kavą, mėtų – puikiai tinka šokoladiniams desertams.
Šaldytos citrinos – puikus prieskonis. Nuplaukite citriną ir įdėkite ją į šaldiklį. Kai reikės, ištraukite ją ir sutarkuokite kartu su oda. Patiekalai, pagardinti tokiu prieskoniu, įgaus naują, dar neragautą skonį ir aromatą.
TAIP PAT SKAITYKITE: Mažos gudrybės sumaniai šeimininkei: kaip suminkštinti kotletus ar pagaminti skaidrią šaltieną?