Čatniai paprastai skirstomi į saldžius ir aitrius. Jiems gaminti gali būti naudojami patys įvairiausi produktai: vaisiai, daržovės, įvairios žolelės, prieskoniai, riešutai....
Paprastai čatnis troškinamas ir gardinamas cukrumi, druska. Taip pat labai populiarūs ir dažni pagardai yra imbierai, kalendros, kuminai, karis ir pan..
Tradiciškai Indijoje čatniai būdavo (daug kur ir tebėra) grūdami akmeninėje piestoje, tačiau pas mus niekas taip nesivargina – jiems sutrinti naudojamos elektrinės trintuvės.
Siūlome paįvairinti savo valgiaraštį – išsirinkti ir pasiruošti gardų čatnį. Jūsų dėmesiui – 3 nesudėtingi variantai.
- Susmulkinkite ir keptuvėje pakaitinkite kriaušes, svogūną, česnaką ir imbiero šaknį.
- Kai viskas suminkštės, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, cukrų, sezamo sėklas, razinas, įpilkite citrinų sulčių, suberkite druską ir viską kaitinkite tol, kol dalis skysčio nugaruos.
Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“
- Elektriniu plakikliu pasmulkinkite gabalėlį kokoso riešuto, svogūną ir aitriąją papriką.
- Gautą masę krėskite į puodelį su trupučiu vandens, suberkite cukrų, druską ir juoduosius pipirus, supilkite citrinos sultis.
- Masę pavirkite 3 minutes ir atvėsinkite.
- Pagardinkite kapotais kalendrų lapeliais ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.
Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“
- Žemės riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje ir sutrinkite.
- Svieste pakepinkite cukrų, žuvų padažą, supilkite žaliosios citrinos sultis ir suberkite džiovintas aitriasias paprikas.
- Kai prieskoniai pakvips, suberkite žemės riešutus, viską gerai išmaišykite.
- Čatnį nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite smulkintais šviežiais kalendrų lapeliais.
Plačiau skaitykite „3 labai gardžių čatnių receptai“