Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasiūlymas vakarienei – populiariausi patiekalai iš maltos mėsos

Maltos mėsos kamuoliukai, švediški kotletukai, itališki virtinukai, mėsos blyneliai, lietinių krepšeliai su mėsos įdaru... Siūlome rinktis, ką norėtumėte šį vakarą paragauti.
Pikantiški pyragėliai
Pikantiški pyragėliai / Autorės nuotr.
Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
Receptas: Mėsos kukuliai su mocarelos įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 52
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 1.00 vnt. (ryšulėlis - šviežių)
Mėsa: 500.00 g (maltos, maišytos)
Druska: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Mocarelos sūris: 1.00 vnt. (pakuotės - rutuliukų (po 15 g) arba pjaustyto kubeliais)
Pomidorai: 500.00 g (trintų - padažui)
Vištienos sultinys: 100.00 ml (padažui)
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA – padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto – padažui)
Kaip gaminti
  1. Švelniai susmulkinkite didžiąją dalį mėtų (kelis lapelius palikite patiekalui papuošti).
  2. Sumaišykite maltą mėsą, druską, aitriąsias paprikas ir smulkintas mėtas.
  3. Iš maltos mėsos suformuokite kukulius, o į jų vidų įdėkite mocarelos sūrio.
  4. Kepkite iki 225 °C įkaitintoje orkaitėje apie 5 minutes, kol mėsa švelniai paruduos.
  5. Sumažinkite temperatūrą iki 150 °C .
  6. Puode pašildykite padažo produktus ir užpilkite ant mėsos kukulių.
  7. Kepkite orkaitėje dar apie 10–15 minučių.
  8. Papuoškite mėtų lapais ir iškart patiekite.
Suskleisti
Itališki virtinukai su mėsa „Ravioliai“
Receptas: Itališki virtinukai su mėsa „Ravioliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Vanduo: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 15.00 g (1/2 arbat. š. tešlai ir 1arbat. š. įdarui)
Jautiena: 300.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Mėgstami žalumynai 10.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus prasijokite ir iš jų suformuokite duobutę. Įmuškite į ją kiaušinius, suberkite druską, supilkite vandenį, alyvuogių aliejų. Viską gerai suminkykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Jeigu reikia – įberkite daugiau miltų ar įpilkite vandens.

2. Tešlą plonai iškočiokite ir formele ar stikline išspauskite apskritimus.

3. Paruoškite įdarą: svogūną ir česnaką susmulkinkite, patroškinkite keptuvėje, kol gražiai apkeps, sumaišykite su jautienos faršu ir pagardinkite druska bei pipirais.

4. Atvėsusį įdarą dėkite ant tešlos skrituliukų ir sukite vamzdelius, bet neužspauskite – palikite virtinuko kraštelį neužlipdytą. Tuomet sujunkite skrituliuko galus ir gražiai juos užspauskite.

5. Itališkus virtinukus su mėsa virkite 8–10 minučių. Patiekite pabarsčiusios žalumynais, brandintu sūriu ar apliejusios mėgstamu padažu.

Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: gaminame „raviolius“ su mėsos įdaru

Suskleisti
Pikantiški pyragėliai
Receptas: Pikantiški pyragėliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 130.00 g (šalto)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Malta mėsa 200.00 g
Cukinijos: 200.00 g
Paprikos: 100.00 g
Svogūnai: 50.00 g
Sūris: 100.00 g
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.

2. Suformuokite iš tešlos rutulį, suvyniokite jį į foliją ir palaikykite šaldytuve valandą.

3. Iš tešlos išlipdykite keksiukų formeles.

4. Maltą mėsą apkepinkite keptuvėje. Supjaustykite paprikas, svogūną bei cukiniją ir sumaišykite su mėsa.

5. Į tešla išklotas keksiukų formas dėkite įdarą, užtepkite pomidorų padažo ir kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 10 min, po to užtarkuokite sūrio ir pakepkite dar 10 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Maltos mėsos blyneliai
Receptas: Maltos mėsos blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 53
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt. (marinuoti)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 - tešlai ir 1 virtas - padažui)
Miltai: 200.00 g
Malta mėsa 300.00 g
Sūris: 150.00 g (tarkuoto fermentinio)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį tešlai ir padažui)
Prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Majonezas: 100.00 g (padažui)
Krapai: 10.00 g (padažui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Mažais kubeliais supjaustykite agurkus. Į indą įmuškite kiaušinius, įpilkite vandens, sumaišykitte su miltais.

2. Į tešlą įmaišykite maltą mėsą, tarkuotą sūrį bei susmulkintus agurkus.

3. Į keptuvę pilkite aliejaus ir kepkite blynelius.

4. Pagaminkite padažą: susmulkinkite virtą kiaušinį ir sumaišykite su grietine, majonezu, krapais.

Skanaukite karštus su paruoštu padažu.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Pikantiški maltinukai
Receptas: Pikantiški maltinukai
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 600.00 g (minkštos mėsos (jautienos, vištienos, kiaulienos))
Svogūnai: 1.00 vnt. (didelis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sužiedėjusi bandelė 1.00 vnt.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Maltos mėsos prieskoniai (pagal skonį) 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnakus nulupkite, susmulkinkite ir, kol dailiai pagels, apskurdinkite svieste.

2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite mėsmale, sumaišykite su atvėsintais svogūnais, vandenyje išmirkyta sužiedėjusia bandele, prieskoniais, padažais ir nors valandai pastatykite į šaldytuvą, kad pasimarinuotų.

3. Iš marinuotos mėsos formuokite rutuliukus, juos verkite ant vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių, plačiu šepetėliu aptepkite aliejumi ir vis pavartydama kepkite ant grotelių apie 10 min.

4. Jei grotelių neturite, maltinukus galite kepti orkaitėje, tik iškeptus būtinai padėkite ant popierinių rankšluosčių, kad susigertų riebalai.

5. Tiekite su mėgstamu garnyru – bulvėmis arba ryžiais ir šviežiomis daržovėmis.

Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko)

Suskleisti
Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
Receptas: Mėsos kukuliai su ruduoju padažu
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 52
Receptas
Ingredientai
Džiūvėsiai: 80.00 g
Grietinė: 160.00 ml (arba grietinė, skiesta vandeniu)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š. (ir rudajam padažui 1 šaukštas)
Kiauliena: 500.00 g (faršas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (1-2 arbat. š.)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio baltųjų)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (0,5 šaukštelio džiovintų)
Miltai: 30.00 g (rudajam padažui)
Mėsos sultinys: 300.00 ml (arba skystis, likęs po kepimo, rudajam padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (arba baltieji pipirai rudajam padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (50–100 ml rudajam padažui)
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (rudajam padažui)
Kaip gaminti

1.Džiūvėsėlius sumaišykite su skystimu ir palikite 5–10 minučių, kad išbrinktų. Svogūną nulupkite, supjaustykite, apkepkite keptuvėje su dalimi sviesto ir atidėkite, kad atvėstų.

2.Į išbrinkusius džiūvėsėlius sudėkite apkeptus svogūnus, kiaušinį, faršą. Pagardinkite druska, pipirais, čiobreliais ir gerai išmaišykite. Arbatiniu šaukšteliu imkite mėsą ir tarp šlapių delnų formuokite kamuoliukus. Kepkite keptuvėje su įkaitintu sviestu. Kol bus paruoštas padažas, iškeptus mėsos kukulius padėkite kur nors šiltai.

3.Į skystį, likusį keptuvėje po kepimo, įpilkite truputį karšto vandens ir šiek tiek pavirkite. Nukelkite nuo viryklės. Puode ištirpinkite sviestą ir kaitinkite, kol paruduos. Įmaišykite miltus ir kaitinkite, kol jie taip pat paruduos.

4.Keptuvėje esantį skystį nukoškite ir nuolat maišydami pamažu supilkite į sviesto ir miltų mišinį. Pagardinkite druska, pipirais. Pageidaujant galima įpilti sojų padažo. Rudąjį padažą supilkite ant kukulių ir tiekite su mėgstamomis daržovėmis arba duona.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Lazanija su malta mėsa ir špinatais
Receptas: Lazanija su malta mėsa ir špinatais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.6 / 31
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 750.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuotas)
Grietinė: 150.00 g
Faršas: 400.00 g (jautienos ir kiaulienos)
Daržovių sultinys: 200.00 ml
Pomidorai: 800.00 g (konservuoti be odelių)
Čiobreliai: 2.00 valg. š. (džiovinti)
Mocarelos sūris: 250.00 g
Lazanijos lakštai: 300.00 g
Kaip gaminti

1.Špinatus nuplaukite tekančiu vandeniu. Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir pakepinkite pusę svogūnų su česnakais. Sudėkite nukratytus špinatų lapus ir trumpai patroškinkite. Pabarstykite druska, pipirais ir muskatais. Įmaišykite grietinę ir nukelkite nuo ugnies.

2.Aukštoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, pakepinkite likusius svogūnus ir česnakus, sudėkite faršą, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir trumpai patroškinkite. Užpilkite sultiniu, sudėkite konservuotus pomidorus ir troškinkite apie 10 minučių.

3.Pabaigoje pabarstykite čiobreliais. Kepimo formą patepkite riebalais. Įtieskite lazanijos lakštą, ant jos dėkite sluoksnį špinatų, užklokite lazanijos lakštu, tada dėkite sluoksnį mėsos su pomidorais ir vėl špinatų. Taip sluoksniuokite visus produktus. Viršuje turėtų būti mėsos masė. Ant jos išdėliokite griežinėliais pjaustytą macarelą.

4.Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 30 minučių.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
Receptas: Maltos mėsos kamuoliukai su paprikomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.1 / 10
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 400.00 g (malta - jautiena arba kiauliena)
Pipirai: 3.00 g (0,5 cm aitriojo)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 raudonos)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 arbat. š. (smulkintų lapelių)
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š. (malti)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Aitrųjį pipirą ir papriką smulkiai supjaustykite, sudėkite į faršą, įberkite prieskonių, smulkintų petražolių, įmuškite kiaušinį ir gerai išminkykite.
  2. Drėgnomis rankomis iš faršo formuokite nedidelius kamuoliukus, apvoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol gražiai paruduos. Tiekite su šviežiomis salotomis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
 Maltos mėsos guliašas
Receptas: Maltos mėsos guliašas
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (mėgstamo faršo)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Paprikos: 2.00 vnt. (žalioji ir raudonoji)
Pievagrybiai: 250.00 g
Cukinijos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 3.00 g (pagal skonį)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis
Pomidorai: 400.00 g (skardinė trintų)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite faršą ir kepkite 5 minutes, įberkite druskos ir pipirų. Susmulkinkite paprikas, svogūną ir česnaką.
  2. Iškepusią mėsą sudėkite į dubenėlį, o į keptuvę suberkite paprikas, svogūnus ir česnakus. Paeiliui smulkinkite ir į keptuvę berkite grybus ir cukiniją. Pagardinkite bazilikais, uždenkite ir troškinkite 2–3 minutes. Įberkite maltos paprikos, išmaišykite ir paragaukite: jei dar reikia, įberkite druskos ir pipirų. Sudėkite pakepintą maltą mėsą ir trintus pomidorus. Gerai išmaišykite, sumažinkite ugnį ir troškinkite dar 15 minučių, dažnai maišydami, kad neprisviltų. Maltos mėsos guliašą tiekite su pita.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Paukštiena su obuolių sidro glajumi
Receptas: Paukštiena su obuolių sidro glajumi
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (šviežių, smulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (vištienai ir glajui - pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Vanduo: 1.00 l
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt. (gabalėlis stiebo)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (penkių rūšių mišinio)
Obuolių sidras: (glajui) 1.00 st.
Medus: 3.00 valg. š. (3 - 4 skysto - glajui)
Imbieras: 1.00 valg. š. (maltų, šviežių - glajui)
Kaip gaminti
  1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvę ir kepinkite, kol pagels. Suberkite čiobrelius ir dar minutę pakepinkite. Gautą masę sukrėskite į dubenį su mėsa.
  2. Įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Aliejumi pateptomis švariomis rankomis suminkykite vientisą masę, iš jos suformuokite nedidelius kukulius.
  3. Puode užvirkite vandenį. Sumeskite kukulius, laurų lapus, smulkintus porus, suberkite pipirus, pagal skonį įberkite druskos. Virkite apie 20 minučių.
  4. Į keptuvę supilkite sidrą. Kai užvirs, sukrėskite medų, maltą imbierą, pagal skonį įberkite druskos ir maišydama kelias minutes kaitinkite. Sudėkite iš sultinio išgriebtus gerai nuvarvintus kukulius. Atsargiai maišykite, kad jie tolygiai pasidengtų glajumi.
  5. Tiekite su biriais virtais ryžiais.
Suskleisti
Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
Receptas: Lietinių krepšeliai su maltos mėsos įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 28
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 - lietiniams ir 2 kietai virti - įdarui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (lietiniams ir įdarui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (2 - 3 - lietiniams)
Pienas: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 - lietiniams)
Miltai: 1.00 st. (1,5 - lietiniams)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos - lietiniams)
Faršas: 400.00 g (veršienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aliejus: 3.00 valg. š. (įdarui)
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuoto fermentinio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - įdarui)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (smulkinti - įdarui)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 vnt. (saujelė šviežių - įdarui)
Kaip gaminti

1. Iš lietiniams skirtų produktų užmaišykite tešlą ir kartais pamaišydami leiskite bent 20–30 minučių pastovėti kambario temperatūroje. Iškepkite plonus lietinius.

2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite smulkintą svogūną, sudėkite faršą ir maišydami kepkite apie 20 minučių. Kepdami suberkite čiobrelius, druską ir pipirus.

3. Keptuvę nuimkite nuo ugnies, suberkite fermentinį sūrį, žalumynus ir smulkiai kapotus kiaušinius. Įdaro dėkite ant lietinių ir susukite.

4. Lietinius gražiai sudėkite į aliejumi pateptą kepimo formą, apšlakstykite aliejumi ir kepkite orkaitėje apie 10 minučių. Tiekite su grietine ar grietinės ir sviesto padažu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Kepsniai su kiaušiniais
Receptas: Kepsniai su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (skardai pašlakstyti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (vienas trynys)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 700.00 g (malta, liesa)
Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio)
Kaip gaminti

1. Maltą kiaulieną sumaišykite su kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, majonezu, pagardinkite pipirais, mėsos prieskoniais ir druska. Labai gerai išmaigykite mėsą rankomis.

2. Masę padalykite į keturias lygias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite kukulius. Paskui juos suplokite, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą.

3. Į kepsnių duobutes atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite pipirais ir druska. Kepimo formą dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–45 minutes, kol kepsniai gražiai parus, o kiaušiniai iškeps.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu
Receptas: Kepti maltinukai su jogurtiniu padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Kalakutiena: 500.00 g (faršas)
Batonas: 3.00 riekės
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebi)
Paprikos: 30.00 g (pusė raudonos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Petražolės: 1.00 sauja
Vištienos prieskoniai: 1.00 arbat. š.
Jogurtas: 200.00 g (natūralus arba jogurtinė grietinė - padažui)
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Mėtos: 3.00 g (džiovintos - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paruoškite faršą. Į mėsą suberkite kuo smulkiau pjaustytą papriką ir žalumynus. Viską lengvai išminkykite. Tuomet susmulkintą batoną pamirkykite grietinėlėje arba piene ir  sudėkite į mėsą. Suberkite prieskonius ir įmuškite vieną kiaušinį. Išminkykite iki  vientisos masės.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros. Suformuokite nedidelius, maždaug graikinių riešutų dydžio maltinukus ir juos sudėkite į negilią aliejumi pateptą kepimo skardą. Kepkite  15–20 min.

3. Paruoškite padažą. Jogurtą arba jogurtinę grietinę sumaišykite su smulkintu agurku (jei agurko žievelė stora – nulupkite ją), traiškytais česnakais,  puse arbatinio šaukštelio mėtų, druska ir pipirais.

4. Garnyrui prie šio patiekalo labai tinka virtos bulvės.

Suskleisti
Maltos mėsos troškinys
Receptas: Maltos mėsos troškinys
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Jautiena: 500.00 g (malto kumpio)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Morkos: 3.00 vnt.
Aliejus: 3.00 valg. š.
Pomidorų pasta: 140.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. – maltos)
Petražolės: 1.00 sauja (šviežių)
Kaip gaminti
  1. Sutarkuotas morkas dėkite į įkaitintą keptuvę.
  2. Morkoms sukritus, suberkite smulkintus svogūnus.
  3. Ant daržovių užbarstykite šiek tiek druskos, viską išmaišykite ir kepkite, kol daržovės dailiai apskrus. Iškepusias daržoves išimkite iš keptuvės.
  4. Įpilkite į keptuvę šiek tiek aliejaus ir sukrėskite maltą mėsą. Kepkite ant silpnos ugnies, pamaišykite kas 10 min., tiksliau tol, kol išgaruos visas iš mėsos išsiskyręs skystis.
  5. Į kepamą mėsą įberkite druskos, viską sumaišykite.
  6. Keptas morkas ir svogūnus elektriniu plakikliu sutrinkite iki vientisos masės ir sukrėskite į keptuvę su mėsa.
  7. Sudėkite pomidorų pastą, suberkite maltus aitriuosius pipirus. Gerai išmaišykite.
  8. Viską kepkite 2–3 minutes.
  9. Prieš tiekdami, pabarstykite šviežių smulkintų petražolių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti
Švediški kotletukai
Receptas: Švediški kotletukai
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.0 / 45
Receptas
Ingredientai
Mėsa: 500.00 g (malta)
Bulvės: 2.00 vnt. (2-3 virtos)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanduo: 100.00 ml (100-200 ml)
Sultinys: 1.00 valg. š. (sausas)
Burokėliai: 100.00 g (marinuoti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti
  1. Maltą mėsą sudėkite į dubenį ir pagardinkite druska bei pipirais. Sutarkuokite bulves, dubenėlyje šakute išplakite kiaušinį ir viską sudėkite į faršą. Susmulkinkite svogūną ir sudėkite į faršą. Įpilkite šaukštą vandens, sudėkite burokėlius ir gerai išminkykite.
  2. Suformuokite aštuonis plokščius kotletus. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepkite kotletus po 5–6 minutes iš abiejų pusių. Tuomet į keptuvę supilkite vandenį, įberkite sultinio ir užvirkite. Sumažinkite ugnį, uždenkite ir troškinkite 3–4 minutes. Tiekite su spanguolių džemu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

Suskleisti
Mėsos rutuliukai su staigmena
Receptas: Mėsos rutuliukai su staigmena
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 67
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 225.00 g (malta)
Kalakutiena: 225.00 g (malta)
Džiūvėsiai: 150.00 g
Pienas: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelė)
Obuoliai: 1.00 vnt. (pusė)
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintos pagal skonį)
Krapai: 1.00 sauja (smulkinti pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapnieji pagal skonį)
Džiovintos slyvos: 300.00 g (įdarui)
Agurkai: 300.00 g (maži, marinuoti įdarui)
Pomidorai: 5.00 vnt. (maži įdarui)
Kaip gaminti

1. Dubenyje sumaišykite kiaulienos ir kalakutienos faršą, sudėkite sutarkuotą svogūną, citrinos žievelę ir obuolį, įmuškite kiaušinius. Viską išminkykite. Tada įberkite druskos, petražolių, krapų, pipirų ir dar kartą paminkykite masę.

2. Į pusę džiūvėsėlių supilkite pieną ir palikite mirkti. Į maltą mėsą sudėkite išmirkytus džiūvėsėlius ir sumaišykite.

3. Šaukštu imkite faršo, suformuokite rutuliuką ir į vidų įkiškite džiovintą slyvą. Pavoliokite džiūvėsėliuose. Į kitus rutuliukus dėkite pomidoriuką arba agurkėlį.

4. Ištepkite skardą aliejumi ir sudėkite rutuliukus. Įkaitinkite orkaitę iki 220 ºC ir kepkite apie 30 minučių.

Šaltinis: 15min.lt

Suskleisti

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais