Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Puikūs būdai, kaip panaudoti pernokusius bananus

Bananas – tai nuotaiką keliantis, daug angliavandenių turintis ir puikiai alkį malšinantis vaisius. Bet ką daryti, jei bananų nusipirkote daugiau, nei pajėgiate suvalgyti, o jie jau grasina pernokti? Neskubėkite tokių „neprekinės“ išvaizdos bananų išmesti – maistinė jų vertė tikrai nėra prastesnė. Siūlome keletą idėjų, kur tokius bananus galima greitai ir lengvai panaudoti.
Bananai
Bananai / Fotolia nuotr.

1. Blynai su bananų padažu

Supjaustykite bananus riekelėmis ir apkepkite juos svieste. Prieš baigdami kepti, įdėkite porą šaukštų cukraus ir gerai sumaišykite. Jei norite daugiau padažo, įpilkite grietinėlės ir gerai išmaišykite. Užpilkite padažo ant jau iškeptų blynų.

DAUGYBĘ BLYNŲ RECEPTŲ RASITE ČIA.


2. Tinka kepiniams saldinti

Bananai – saldūs vaisiai, todėl jei įdėsite jų į kepinį, bus skanu, gardu ir visiškai neįbėrus cukraus. Gerai prinokusius šiuos vaisius sutrinkite trintuvu ar tiesiog šakute dėkite jų masę į blynų, keksiukų, pyragų tešlą. Smulkinti bananai puikiai tiks ir kruopų košėms gardinti ar kepant saldų varškės omletą, taip pat lietinių įdarui.

IŠBANDYKITE!

Bananinis pusryčių blynas
Receptas: Bananiniai pusryčių blynai
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 211
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Pienas: 30.00 ml
Kaip gaminti

1. Bananus sutrinkite šaukštu ar šakute, kol virs vientisa mase. 

2. Kiaušinius gerai išplakite.

3. Į bananų masę supilkite kiaušinių plakinį, pieną, išmaišykite. Tada intensyviai maišydama supilkite miltus. Ir dar kartą gerai išmaišykite. Masė turi būti kremo konsistencijos. Jei skystoka, įberkite dar truputį miltų. Jei tirštoka, įpilkite šlakelį pieno.

4. Į gerai įkaitintą, aliejumi arba sviestu išteptą keptuvę supilkite tešlą – blynas turi būti per visą keptuvę (galima kepti ir mažus blynelius).

5. Iškeptą blyną galite patiekti visą arba suraikytą gabalėliais (kaip picą). Su šiuo blynu puikiai dera jogurtas, įvairios uogienės, džemai, šviežios uogos, klevų sirupas.

Receptą atsiuntė Elena Šimkienė

Suskleisti

3. Bananinis maskarponės desertas stiklainėliuose

Tai labai greitas, lengvas ir tikrai gardus desertas. Tiks ne tik šeimai, bet ir svečiams pavaišinti.

IŠBANDYKITE!

Bananinis maskarponės sūrio desertas
Receptas: Bananinis maskarponės sūrio desertas
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 44
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai saldinto pieno)
Kokosų pienas: 3.00 valg. š. (kupini šaukštai)
Bananai: 1.00 puodelis (malti)
Sausainiai: 230.00 g
Sviestas: 100.00 g (ištirpintas)
Kaip gaminti
  1. Maskarponės sūrį gerai išmaišykite su kondensuotu ir kokosų pienu.
  2. Įmaišykite puodelį sumaltų bananų.
  3. Sumalkite sausainius ir išmaišykite juos su ištirpintu sviestu.
  4. Į švarius stiklainiukus berkite sausainių masę, uždėkite kelias bananų riekeles ir užpilkite maskarponės masę.
  5. Stiklainiukus užsukite ir padėkite į šaldytuvą arba valgykite iškart! Tokį desertą taip pat galėsite be vargo nusinešti paskanauti į darbą.
Suskleisti

4. Karštas bananinis šokoladas

Sumaišykite elektriniu plakikliu bananą su ½ puodelio pieno ir ¼ puodelio grietinėlės. Masę pakaitinkite ant mažos ugnies ir dėkite pagal skonį kapoto pieninio šokolado. Palaukite, kol šokoladas ištirps, ir netrukus skanaukite!


5. Šokolade mirkyti ir užšaldyti bananų gabaliukai

Supjaustykite bananus į gabaliukus ir apvoliokite juos ištirpintame šokolade. Nuvarvinus ištirpinto šokolado kiekį, galite bananų gabaliukus apvolioti smulkintuose riešutuose, kokosų drožlėse, sausainių trupiniuose. Apvoliotus vaisių gabaliukus dėkite ant sviestinio popieriaus ir talpinkite šaldymo kameroje. Kai užsinorėsite kažko saldaus, šis desertas bus kaip tik tai!

PLAČIAU APIE ŠOKOLADO LYDYMĄ SKAITYKITE STRAIPSNYJE: KAIP LYDYTI ŠOKOLADĄ.


6. Karamelizuoti bananai

Tai išties nuostabus ir nesudėtingai paruošiamas skanėstas. Jam nelieka abejingų.

IŠBANDYKITE!

Kepti bananai su karamele
Receptas: Kepti bananai su karamele
3 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 9
Receptas
Ingredientai
Bananai: 3.00 vnt.
Rudasis cukrus: 100.00 g
Vanduo: 50.00 ml
Grietinėlė: 20.00 ml (13 proc. riebumo)
Auksaspalvis sirupas 2.00 valg. š.
Sviestas: 40.00 g
Kaip gaminti

1. Ant silpnos ugnies užkaiskite vandenį su cukrumi ir sirupu. Pamaišykite.

2. Kai cukrus ištirps, įdėkite sviesto ir išlydykite jį. Supilkite grietinėlę.    

3. Visą laiką karamelę laikykite ant viryklės. Kai masė ims virti, palikite ją kunkuliuoti kokias 5–7 minutes. Žinoma, pažiūrėkite, kad nevirstų per kraštus, bet stenkitės beveik nemaišyti.    

4. Kol karamelė virs, supjaustykite bananus griežinėliais. Sudėkite juos į keptuvę su gabalėliu sviesto. Per porą minučių apkepinkite bananus iš abiejų pusių. Dėkite į lėkštę, užpilkite karamele ir tiekite į stalą.

Karamelė stingsta greitai, todėl desertą reikia valgyti karštą. Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti

7. Šokolade ar karamelėje mirkyti saldainiai ant pagaliuko

Viską darykite kaip 2-ajame punkte, tik į bananinius gabaliukus įsmeikite medinius dantų krapštukus ar kitus medinius pagaliukus, skirtus maistui gaminti. Jeigu norite, vietoj šokolado galite naudoti karamelę. Jos galite nusipirkti parduotuvėje (tereikės ištirpinti ją mikrobangų krosnelėje) arba pačios pasigaminti.


8. Šaldytų bananų pieno kokteilis

Šaldyti bananai puikiai tinka šaltiems pieno kokteiliams, nes jie pakeičia tikrus ledus ir išlaiko kreminę konsistenciją. Supjaustykite bananus stambiais gabaliukais ir dėkite nuluptus į šaldymo kamerą sustingti. Sustingusius vaisius susmulkinkite elektriniu plakikliu, įpilkite pieno ir kitų pagal jūsų skonį produktų (uogų arba uogienės, mėgstamo sirupo, kakavos ir pan.) Šaltuoju sezonu, jei nesinori šalto kokteilio, galite bananus plakti nešaldytus.

DAR DAUGIAU IDĖJŲ, KAIP SKANIAI IR KŪRYBINGAI PANAUDOTI BANANUS, IEŠKOKITE ČIA.

Na, o pabaigai siūlome smagiai pasijuokti klausant šios odės bananams:

VIDEO: Dainelė apie bananus

Tekstas Viktorijos Ramašauskaitės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai