Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sukamės iš padėties: 10 virtuvės gudrybių šeimininkėms

Ar žinote, kaip greitai ir paprastai vos vienu peilio brūkštelėjimu supjaustyti krūvą mažų pomidoriukų? Arba kaip naudingai panaudoti po šventės užsilikusią taurę vyno?
Namų šeimininkė
Namų šeimininkė / „Shutterstock“ nuotr.

Portalas moterims Ji24.lt pateikia jums 10 gudrybių šeimininkėms, padėsiančių rasti išeitį net ir iš pačių kebliausių situacijų virtuvėje!

Kaip greitai supjaustyti mažus pomidoriukus?

Jie puikiai tinka salotoms ar įvairiems patiekalams pagražinti, tačiau pjaustyti šiuos mažus pomidoriukus tikrai nėra pats mėgstamiausias šeimininkių darbas. Visų pirma, tai ilgai užtrunka, antra – ištiškusios sultys gali pridaryti nemenkos žalos ne tik virtuvės sienoms, bet ir jūsų drabužiams... Taigi siūlome jums išbandyti neįtikėtinai paprastą būdą, kurį išvydusios stebėsitės, kad taip nesugalvojote anksčiau.

Jums prireiks tik dviejų maždaug vienodo dydžio negilių lėkščių, ilgo ir aštraus peilio bei krūvos mažų pomidorų. Visus pomidoriukus paberkite ant vienos lėkštės, kitą uždėkite ant viršaus ir viena ranka suspaudę šį „sumuštinį“ aštriu peiliu braukite pro tarpelį tarp lėkščių. Štai ir visas vargas! Kad būtų dar aiškiau, žiūrėkite vaizdo įrašą:

VIDEO: Kaip greitai supjaustyti vyšninius pomidoriukus?

Kad prie peilio neliptų nei kremas, nei ledai...

Šventės metu norite gražiai ir estetiškai pateikti ledus ar tortą? Pamirškite šaukštus ar įmantrius įrankius, jums užteks paprasčiausio peilio ir karšto vandens.

Jeigu iš indelio sunkiai sekasi išimti ledus, įmerkite uždarytą indelį į dubenį karšto vandens ir ledai kaip mat atšoks nuo sienelių! Na, o jeigu norite gražiai supjaustyti tortą arba tuos pačius ledus, pakiškite peilį po karšto vandens srove, nusausinkite jį ir peilis slys it per sviestą.

Jei atsukti stiklainiui vyriškų rankų negana...

Nusprendėte raugintų agurkėlių, tačiau kad ir kokia stipri moteris būtumėte, stiklainio dangtelis jums vis tiek nepasiduoda? Ne bėda, čia jums pagelbėti gali ne tik vyro ranka, bet ir paprastas butelių atidarytuvas. Švelniai kilstelėkite stiklainio dangtelį atidarytuvu, kol išgirsite negarsų pokštelėjimą, ir stiklainį lengvai atsuksite. Galite įleisti oro į stiklainį, šiek tiek pakėlusios dangtelį ir peiliu.

Sausainiai per 10 minučių

Sulaukėte netikėtų svečių ir net nenutuokiate, kuo juos pavaišinti? Dabar tikriausiai belieka pasipustyti padus ir skuosti į parduotuvę, tačiau kitą kartą būkite pasiruošusi netikėtiems vizitams!

Kai nuspręsite išsikepti naminių sausainiukų, pasigaminkite daugiau tešlos, jos likučius, suformavę nedidelius kamuoliukus, užsišaldykite šaldiklyje. Tokiu būdu visuomet galėsite iškepti naminių sausainių vos per keletą minučių.

Pasigaminkite mažuosius „taco“ krepšelius

Mėgstate meksikietiškus „tacus“? Jei turite keksiukų formeles ir tortiliją, juos pasigaminsite itin paprastai! Apverskite keksiukų formelę ir tortiliją dėkite į vidurinį tarpą tarp keturių keksiukų formų, šaukite į orkaitę ir pakepkite keletą minučių. Štai ir visas vargas! O iš jų galite pasigaminti meksikietiškus pusryčius:

Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
Receptas: Meksikietiški pusryčiai HUEVOS RANCHEROS
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 12
Receptas
Ingredientai
Šoninė: (pjaustytos kubeliais) 50.00 g
Svogūnai: 50.00 g (pjaustytų kubeliais)
Pupelės: 120.00 g (konservuotų, nuvarvintų)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA CHIPOTLE)
Kiaušiniai: 20.00 vnt. (putpelių)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Padažas: (SANTA MARIA TACO) 200.00 ml
Traškučiai: (kukurūzų – SANTA MARIA NACHO) 100.00 g
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (SANTA MARIA grūstų)
Česnakai: 1.00 vnt. (laiškinio)
Kaip gaminti
  1. Apskrudinkite šoninės gabalėlius, sudėkite svogūnus ir kepkite, kol švelniai paruduos. Įberkite pupeles, aitriąsias paprikas ir pakaitinkite porą minučių, tada viską sutrinkite, kol gausite vientisą ir švelnią košelę.
  2. Paskrudinkite 5 min. traškučius iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje.
  3. Pakepkite putpelės kiaušinius iš vienos pusės. Prieš patiekdami, ant traškučių užtepkite po valgomąjį šaukštą pupelių košelės, po 2 arbat. š. aitriojo paplotėlių  padažo (taco padažo), uždėkite kiaušinį, smulkintų laiškinių česnakų ir apibarstykite juodaisiais pipirais.

PATARIMAS! Pabandykite ir su aitriųjų paprikų milteliais!

Suskleisti

Kad rudasis cukrus nesukietėtų...

Norite, kad namuose laikomas rudasis cukrus būtų toks pats švelnus, kaip ką tik išpakuotas? Į cukraus indelį tiesiog įmeskite duonos riekelę, ji sugers visą drėgmę!

Ledo kubeliai iš... sultinio!

Išsivirėte nepaprastai gardų ir kvapnų sultinį, tačiau kiek apskaičiavę skrandžio galimybes jo prisigaminote gerokai per daug? Nieko baisaus, sultinį galite užsišaldyti, o kad nereikėtų jo atšildyti ir užšaldyti po dešimt kartų, užšaldykite jį ledo kubeliams šaldyti skirtose formelėse, žinoma, jei jos nėra riešuto dydžio!

Daržovių sultinys
Receptas: Daržovių sultinys
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2500.00 ml
Salierai: 200.00 g (su gumbu)
Paprikos: 100.00 g (saldžiosios)
Morkos: 200.00 g
Laurų lapai: 1.00 vnt. (2)
Petražolės: 10.00 g (ryšulėlis šviežių)
Juodieji pipirai: 2.00 vnt. (žirneliai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Daržoves švariai nuplaukite, supjaustykite nemažais gabalais, suberkite prieskonius, supilkite nurodytą vandens kiekį ir virkite 30–40 minučių.

2. Išvirusį sultinį nukoškite, pagardinkite šviežiais kapotais krapais, daigintomis pipirinėmis ar kitokiais mėgstamais žalumynais ir tiekite su makaronais.

Plačiau skaitykite: „Vakarienė su Liutauru Čepracku: vištienos sultinys su naminiais makaronais“

Suskleisti
Mėsos sultinys
Receptas: Mėsos sultinys
6 asmenims
Pagaminsite per 6 val.
4.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 vnt. (Višta)
Jautiena: 500.00 g (kaulų)
Kalakutiena: 200.00 g (kaulas)
Veršiena: 500.00 g (kaulų)
Vanduo: 3.00 l
Morkos: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Salierai: 200.00 g
Petražolės: 1.00 vnt.
Porai: 200.00 g
Čiobreliai: 3.00 vnt. (šakelių)
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Juodieji pipirai: 4.00 vnt. (grūdeliai)
Kaip gaminti
  1. Mėsą sudėkite į didelį puodą su tinkleliu ant dugno.
  2. Užpilkite vandeniu ir užvirinkite ant vidutinės stiprumo ugnies.
  3. Nugriebkite putas ir įpilkite šiek tiek vandens, taip pat verdant visada graibykite putas, kad sultinys būtų skaidrus.
  4. Kuo ilgiau virsite sultinį, tuo jis bus skaidresnis.
  5. Daržoves nuvalykite, nuplaukite, sudėkite į puodą, įmeskite svogūną ir suberkite pipirus.
  6. Virkite ant vidutinės ugnies apie 4 valandas. Vištą išimkite po valandos.
  7. Iš puodo išimkite kaulus, daržoves, o karštą sultinį perkoškite per tankų sietelį arba kelis sluoksnius marlės.
  8. Palikite atvėsti nuždengtame puode.
  9. Nuo šalto sultinio atsargiai nuimkite susidariusį riebalų sluoksnį, išpilstykite į indelius ir užšaldykite.
  10. Kuo sultinys skaidresnis tuo ilgiau jį galima išlaikyti ir vartoti maistui.
  11. Pastaba: Mėsos sultinį sūdyti ir gardinti prieskoniais reikia prieš vartojant.
Suskleisti

Užšaldykite likusį vyną

Jei po smagaus pasisėdėjimo su draugėmis šaldytuve liko pusė butelio ar viena taurė vyno, neskubėkite jo išpilti. Net ir pastovėjęs vynas ateityje jums dar gali praversti. Supilkite vyno likučius į užspaudžiamus maišelius ir meskite juos į šaldiklį. Dabar, jei kurį vakarą sugalvosite pasigaminti prašmatnią vakarienę ir prireiks tik lašelio vyno, jums visiškai nebūtina bus dėl tiek pradaryti viso butelio!

Vištiena citrinų ir vyno padaže
Receptas: Vištiena citrinų ir vyno padaže
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 4.00 valg. š. (mėsai apvolioti)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Vynas: 50.00 ml (baltasis)
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Vištienos sultinys: 100.00 ml
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Vištieną išmuškite kuo ploniau ir apvoliokite miltuose. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir dėkite vištų krūtinėles. Kepkite mėsą ant silpnos ugnies, kol abi pusės švelniai paruduos.

2. Krūtinėlėms įgavus gražų atspalvį, aliejų nupilkite ir, jei atsirado suskrudusių miltų gumulėlių, išimkite juos. Tuomet dėkite sviesto, įpilkite vyno ir citrinų sulčių, įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Pakepkite viską dar apie 1 min.

3. Paskui supilkite vištienos sultinį. Maždaug po 5–6 min., kai skysčio keptuvėje sumažės per pusę, įberkite šiek tiek miltų, kad padažas sutirštėtų. Viską apibarstykite petražolėmis. Garnyrui galite rinktis daržoves arba ryžius. Tik būtinai reikėtų griežinėlio citrinos.

Suskleisti
Krevetės baltojo vyno padaže
Receptas: Krevetės baltojo vyno padaže
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 13
Receptas
Ingredientai
Grietinė: 2.00 valg. š.
Sviestas: 10.00 g
Vynas: 50.00 ml (baltojo)
Krevetės: 200.00 g (virtų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Išlydykite sviestą keptuvėje.
  2. Įdėkite į jį grietinės. Kai jis suskystės, įpilkite vyno ir įberkite prieskonių (česnakų, krapų, čiobreliųai, pipirų). Viskam užvirus, sukrėskite krevetes ir truputį pakaitinkite. Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

 

Suskleisti

Karštas šokoladas iš triufelių

Iš triufelių pagamintas karštas šokoladas yra pats skaniausias! Netikite? Pabandykite patys – puodelį pieno pašildykite mikrobangų krosnelėje maždaug dvi minutes ir į jį sumeskite du arba tris paprastus, parduotuvėje pirktus triufelius, išmaišykite ir ragaukite!

Naminis majonezas vos per 30 sekundžių!

Į stiklinį indą įmuškite vieną kiaušinį, supilkite nedidelį puodelį aliejaus ir viską išplakite plakikliu. Plakite nuo apačios į viršų, kol turėsite majonezo!


Šaltinis – womansday.com

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai