Lapinių kopūstų ir morkų salotos
Kuo jos ypatingos: lapiniai kopūstai, morkos, mėlynės ir granatai turi nemažai vitamino C bei kitų naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, karotenoidų, kurie, kaip tikina mokslininkai, kovoja su saulės daroma žala, saugo nuo UV spindulių. Graikiniuose riešutuose aptiksime riebalų rūgščių, saugančių odą nuo raukšlių, suteikiančių jai švytėjimo.
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos:
1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Sultys:
2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas:
1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Kaip gaminti
- Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Suskleisti
Spalvingos bolivinių balandų salotos
Spalvingos bolivinių balandų kruopos ir pupelės – puikus antioksidantų šaltinis. Negalime nepagirti ir pomidorų, paprikos, alyvuogių. Skanaukite į sveikatą.
Ingredientai
Paprikos:
1.00 puodelis (1/2 raudona, žalia, geltona - smulkintos)
Pupelės:
1.00 puodelis (1/2 juodųjų)
Citrinos:
1.00 vnt. (3 valg. š. - sulčių)
Kaip gaminti
- Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais.
- Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Suskleisti
Taip pat skaitykite: Kaip greitai užraugti agurkus: 3 receptai
Susuktos lašišų salotos
Lašišos vertinamos gana prieštaringai, tačiau natūraliai išauginta, laukinė lašiša visuomet bus puikus pasirinkimas jūsų racione. Taigi, pagal galimybes geriausia rinktis ekologišką žuvį. Lašiša garsi tuo, kad joje yra omega-3 riebalų rūgščių, kovojančių su odos bėdomis – egzema, spuogais, psoriaze. Išbandykite šias salotas, kurias pagardina ir svogūnai, citrinų sultys, žaliosios salotos.
Ingredientai
Lašiša:
500.00 g (sūdyta, rūkyta ar ruošta garuose – rinkitės pagal skonį))
Sultys:
1.00 valg. š. (citrinų)
Salotos:
1.00 vnt. (ryšelis žaliųjų salotų lapų.)
Kaip gaminti
- Susmulkinkite lašišą, agurkus, salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje.
- Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Suskleisti
Gaivinančios arbūzų salotos
Arbūzuose yra net 92 proc. vandens, taip pat antioksidanto likopeno, vitamino C, betakaroteno. Gražgarstės ir ridikėliai suteiks pikantiško skonio visam patiekalui.
Ingredientai
Arbūzas:
1.00 kg (pjaustytas kubeliais minkštimas)
Mėtos:
1.00 puodelis (1/2 lapelių)
Kaip gaminti
- Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
- Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Suskleisti
Pomidorų ir avokadų salotos
Avokadai, kaip visi puikiai žinome, ne tik ilgam suteikia sotumą jausmą. Jie tinka ne tik patiekalams, bet ir odai puoselėti – tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Avokaduose atrasime polifenolių, vitamino E, gerųjų riebalų.
Ingredientai
Sultys:
2.00 valg. š. (citrinų)
Druska:
1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
- Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
- Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Suskleisti
Taip pat skaitykite: Jei kasdien valgytumėte avokadų, kaip tai paveiktų jūsų sveikatą
Brokolių salotos su sezamais
Brokoliuose gausu vitamino C, biotino bei kitų mikroelementų, kurie labai reikalingi odai. Įvairios žolelės ir prieskoniai padeda odai švytėti, saugo ją nuo išorės žalos.
Ingredientai
Džiovintos vyšnios: 2.00 valg. š.
Sultys:
1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Imbieras:
1.00 arbat. š. (trintas - padažui)
Kuminai:
1.00 arbat. š. (1/4 - padažui)
Česnakai:
1.00 skiltelės (trinto - padažui)
Kaip gaminti
- Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite.
- Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.
Suskleisti
Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA.