Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Receptai: jauninančios ir odą puoselėjančios salotos

Greičiausiai apie antioksidantus girdėjote šimtus kartų. Jie kovoja su laisvaisiais radikalais ir gelbsti mus nuo aplinkos poveikio. Norite atrodyti dar gražiau ir džiaugtis dailia oda? Įtraukite skaniuosius antioksidantus į savo valgiaraštį – jūsų dėmesiui odą jauninančios ir sveikatą saugančios salotos.
Arbūzų salotos su agurkais
Arbūzų salotos su agurkais / Fotolia nuotr.

Lapinių kopūstų ir morkų salotos

Kuo jos ypatingos: lapiniai kopūstai, morkos, mėlynės ir granatai turi nemažai vitamino C bei kitų naudingų medžiagų. Pavyzdžiui, karotenoidų, kurie, kaip tikina mokslininkai, kovoja su saulės daroma žala, saugo nuo UV spindulių. Graikiniuose riešutuose aptiksime riebalų rūgščių, saugančių odą nuo raukšlių, suteikiančių jai švytėjimo.

Lapinių kopūstų ir morkų salotos
Receptas: Lapinių kopūstų ir morkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 41
Receptas
Ingredientai
Lapiniai kopūsta (kale): 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt. (tarkuotos arba pjaustytos griežinėliais)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 virtų)
Graikiniai riešutai: 1.00 puodelis (1/2)
Mėlynės: 1.00 puodelis (1/2)
Granatas: 1.00 puodelis (1/4)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. („Dižono“ - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (granatų - padažui)
Actas: 1.00 valg. š. (obuolių - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Kaip gaminti
  1. Sumaišyti susmulkintus salotų ingredientus ir užpilti padažu.
Suskleisti

Spalvingos bolivinių balandų salotos

Spalvingos bolivinių balandų kruopos ir pupelės – puikus antioksidantų šaltinis. Negalime nepagirti ir pomidorų, paprikos, alyvuogių. Skanaukite į sveikatą.

Spalvingos bolivinių balandų salotos
Receptas: Spalvingos bolivinių balandų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Kynvos (bolivinės balandos): 3.00 puodelis (įvairių spalvų)
Pomidorai: 1.00 puodelis (1/2 vyšninių)
Paprikos: 1.00 puodelis (1/2 raudona, žalia, geltona - smulkintos)
Raudonasis svogūnas: 1.00 g (1/2 smulkinto)
Moliūgo sėklos: 1.00 puodelis (1/4)
Česnakai: 1.00 skiltelės (smulkinto)
Pupelės: 1.00 puodelis (1/2 juodųjų)
Alyvuogės: 1.00 puodelis (1/2 juodosios)
Petražolės: 1.00 puodelis (1/4 smulkintos)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. - sulčių)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Bolivines balandas ir pupeles išvirkite ir atvėsinkite. Sumaišykite visus salotoms skirtus ingredientus ir pagardinkite druska bei pipirais.
  2. Apšlakstykite citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi.
Suskleisti

Taip pat skaitykite: Kaip greitai užraugti agurkus: 3 receptai

Susuktos lašišų salotos

Lašišos vertinamos gana prieštaringai, tačiau natūraliai išauginta, laukinė lašiša visuomet bus puikus pasirinkimas jūsų racione. Taigi, pagal galimybes geriausia rinktis ekologišką žuvį. Lašiša garsi tuo, kad joje yra omega-3 riebalų rūgščių, kovojančių su odos bėdomis – egzema, spuogais, psoriaze. Išbandykite šias salotas, kurias pagardina ir svogūnai, citrinų sultys, žaliosios salotos.

Susuktos lašišų salotos
Receptas: Susuktos lašišų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 15
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (sūdyta, rūkyta ar ruošta garuose – rinkitės pagal skonį))
Agurkai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (1 - puodelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Garstyčios: 2.00 arbat. š. („Dižono“)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (įvairūs)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų)
Salotos: 1.00 vnt. (ryšelis žaliųjų salotų lapų.)
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite lašišą, agurkus,  salierus ir sumaišykite visus ingredientus tarpusavyje.
  2. Dabar gautą masę įvyniokite į salotų lapus ir patiekite.
Suskleisti

Gaivinančios arbūzų salotos

Arbūzuose yra net 92 proc. vandens, taip pat antioksidanto likopeno, vitamino C, betakaroteno. Gražgarstės ir ridikėliai suteiks pikantiško skonio visam patiekalui.

Gaivinančios arbūzų salotos
Receptas: Gaivinančios arbūzų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 15
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg (pjaustytas kubeliais minkštimas)
Mėtos: 1.00 puodelis (1/2 lapelių)
Ridikėliai: 1.00 puodelis
Žalioji citrina: 2.00 valg. š. (sulčių)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Agurkai: 4.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Gražgarstės: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Susmulkinkite ridikėlius mėtas, agurkus ir sumaišykite su likusiais ingredientais.
  2. Apibarstykite gražgarstėmis ir patiekite atšaldytas.
Suskleisti

Pomidorų ir avokadų salotos

Avokadai, kaip visi puikiai žinome, ne tik ilgam suteikia sotumą jausmą. Jie tinka ne tik patiekalams, bet ir odai puoselėti – tiek iš išorės, tiek iš vidaus. Avokaduose atrasime polifenolių, vitamino E, gerųjų riebalų.

Pomidorų ir avokadų salotos
Receptas: Pomidorų ir avokadų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 105
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 puodelis (vyšniniai)
Paprikos: 1.00 vnt. (geltona)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Linų sėmenys: 2.00 arbat. š.
Avokadai: 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paprikas ir pomidorus susmulkinkite, avokadus supjaustykite riekelėmis arba kubeliais.
  2. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus avokadus, dubenyje. Prieš patiekdami, avokadus išdėliokite ant salotų, kad jie maišant, neprarastų savo formos.
Suskleisti

Taip pat skaitykite: Jei kasdien valgytumėte avokadų, kaip tai paveiktų jūsų sveikatą

Brokolių salotos su sezamais

Brokoliuose gausu vitamino C, biotino bei kitų mikroelementų, kurie labai reikalingi odai. Įvairios žolelės ir prieskoniai padeda odai švytėti, saugo ją nuo išorės žalos.

Brokolių salotos su sezamais
Receptas: Brokolių salotos su sezamais
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.7 / 34
Receptas
Ingredientai
Peletrūnas: 1.00 valg. š.
Laiškiniai svogūnai: 1.00 valg. š.
Džiovintos vyšnios: 2.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š. (padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (trintas - padažui)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (1/4 - padažui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (trinto - padažui)
Kaip gaminti
  1. Brokolius apvirkite 2-6 minutes ir atvėsinkite šaltame vandenyje. Susmulkinkite.
  2. Sumaišykite visus ingredientus ir pagardinkite padažu.

 

 

Suskleisti

Dar daugiau įvairių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai