Ingredientai:
- 1 pakelis greitai paruošiamų makaronų;
- mocarelos sūris;
- 1 nedidelis puodelis miltų;
- 1 kiaušinis;
- šlakelis pieno;
- šlakelis alyvuogių aliejaus.
Taip pat skaitykite: Gardi idėja mažiesiems – skrudintos mocarelos lazdelės su „Cheetos“ kukurūzais
Gaminimas:
- Greitai paruošiamus makaronus sutrupinti. Geriausia tai daryti neatplėšus pakelio.
- Tada sutrupintus makaronus suberti į dubenį ir suberti pakelyje buvusius makaronų prieskonius.
- Mocarelos sūrį supjaustyti 1 cm storio lazdelėmis.
- Į lėkštę įsiberti 1 nedidelį puodelį miltų, į atskirą dubenėlį įkulti kiaušinį, šliūkštelėti šiek tiek pieno ir gerai išplakti.
- Tada mocarelos sūrio lazdelę pavolioti miltuose, vėliau merkti į kiaušinio plakinį ir galiausiai į greitai paruošiamų makaronų trupinius.
- Tuomet procesą dar 2 kartus pakartoti eilės seka.
- Į keptuvę įsipilti šiek tiek alyvuogių aliejaus ir kepti lazdeles vartant, kol gražiai apskrus.
- Iškeptas lazdeles nusausinti, kad aliejus šiek tiek susigertų į popierinę servetėlę. Tokias lazdeles galima valgyti vienas arba pamirkyti į kokį mėgstamą padažą.
Taip pat skaitykite: Tailandietiškas gardėsis – skrudinti bananai su sezamo sėklomis