Receptų konkursas „Mano gardus ruduo“. Laimėkite išskirtinio skonio sūrių rinkinius!

Ką jums mieliausia gaminti ir skaniausia valgyti rudenį? Bulvių košę su grybų padažu? O gal plokštainį su vištiena? Sočią sriubą su faršu?
Grybų užkepėlė.
Grybų užkepėlė. / Fotolia nuotr.

Gal šildotės tiršta moliūgų sriuba arba šaunate vištą į orkaitę ir skanaujate su keptomis moliūgų skiltelėmis? Bulviniai blynai su grybų padažu? Tinka! bandelės su uogomis? Tinka!

Tinka viskas, ką gaminate su meile, o dar mieliau jūsų šeimos nariai ir giminaičiai valgo. Kam tinka? Ji24.lt skelbiamam receptų konkursui „Mano gardus ruduo“.

Konkurso eiga

  1. Siųskite savo mėgstamiausių patiekalų receptus (būtinai su nuotraukomis!) iki lapkričio 9 d. (imtinai) elektroniniu paštu konkursai@ji24.lt.
  2. Parašykite savo vardą, pavardę, miestą ir telefono numerį (portale skelbsime tik vardą ir miestą, kuriame gyvenate). Laišką pavadinkite „Mano skanus ruduo“.
  3. Siunčiamų receptų skaičius neribojamas. 
  4. Lapkričio 11 d. portale Ji24.lt skelbsime balsavimą.
  5. Na, o lapkričio 13  d. (penktadienį) išsiaiškinsime ir paskelbsime, kurie 5 receptai tapo nugalėtojais!
  6. Beje, receptus (su ingredientais ir gaminimo būdu) prašome siųsti lietuviškais rašmenimis ir su jūsų daryta nuotrauka (atsakomybė už nuotraukos autentiškumą priklauso recepto autoriui).

Konkurso prizai

„Kalnu piens“ sūrių rinkinys.
„Kalnu piens“ sūrių rinkinys.
  1. Receptų nugalėtojų autoriams atiteks bendrovės „Kalnu piens“ išskirtinio skonio sūrių rinkiniai. Sūrio „bumbulai“ – mažo moliūgo dydžio! 
  2. Tris geriausius receptus išrinks skaitytojai balsuodami, o dviem savo balsus atiduos Ji24.lt redakcija.
  3. Taigi iš viso bus paskelbti 5 laimėtojai ir kiekvienam atiteks po sūrių rinkinį!

Štai keli konkursui atsiųsti receptai:

Sotusis bulvių pyragas
Receptas: Sotusis bulvių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg (tešlai)
Miltai: 1.00 st. (kvietinių - tešlai)
Krakmolas: 1.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. - tešlai ir 1 žiupsnelis - padažui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (1 - tešlai ir 2 - įdarui)
Krapai: 2.00 žiupsnelis (tešlai ir padažui)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (alyvuogių aliejaus su prieskoniais – bazilikais į tešlą)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š. (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (gruzdinimui - tešlai)
Grybai: 200.00 g (šaldytų rinkinio - įdarui)
Daržovės: 200.00 g (trijų daržovių rinkinio ( ar šviežių morkų, brokolių ir šaldytų žirnelių) - įdarui)
Kiauliena: 1.00 vnt. (1 skardinės troškintos kiaulienos, ar virtos su prieskoniais maltos kiaulienos - įdarui)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 - saldžiosios - įdarui)
Cukinijos: 1.00 vnt. (gabalėlis - įdarui)
Daržovių sultinys: 1.00 vnt. (kubelis - įdarui)
Laurų lapai: 1.00 vnt. (žiupsnelio - įdarui)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio - įdarui)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Sviestas: 80.00 g (30 - įdarui ir 50 g - padažui)
Grietinė: 50.00 g (padažui)
Pienas: 50.00 g (padažui)
Sūris: 50.00 g (fermentinio - padažui)
Kaip gaminti
  1. Kol nuluptos bulvytės linksmai verda su druska, svogūnu ir krapais, ruošiamas pyrago įdaras.
  2. Svieste apkepkite smulkintas daržoves – svogūną, cukiniją, papriką kartu su smulkintomis petražolėmis. 
  3. Šaldytus grybus ir šaldytas daržoves kartu supilkite į puodelį, stiklinėje vandens ištirpinkite sultinio kubelį ir užpilkite.
  4. Pavirkite vis maišant apie 5 minutes – susigyvens, aromatizuosis. 
  5. Sultinį nukošti, daržoves su grybais išgriebti, jei norisi, pasmulkinti smulkintuvu ir supilti į anksčiau apkeptas daržoves. 
  6. Į daržovių ir grybų masę suversti troškintos kiaulienos skardinę, įberti raudonėlio, bazilikų, penkių pipirų mišinio, lauro lapelių, gerai išmaišyti, įpilti, jei sausa, likusio sultinio ir patroškinti apie 5 min.
  7. Išvirusias bulves nusunkti, sutrinti, suberti miltus, krakmolą, įmušti kiaušinį, pagardinti bazilikiniu aliejumi ir mairūnais. Tešlą išminkyti aliejuotomis rankomis ir padalinti į 2 gabalus.
  8. Skardos dugną ir kraštus ištepti aliejumi gruzdinimui, apibarstyti džiuvėsėliais ir padaryti dubenį iš tešlos.
  9. Suversti sotųjį mėsos, daržovių ir grybų įdarą. Stalą patepti aliejumi gruzdinimui, paberti džiuvėsėlių, kad neliptų, iškočioti apvalų blyną, vėl jį apiberti džiuvėsiukais ir juo padengti pyragą. Autorė kepė torto formoje ir tai buvo labai geras sprendimas.
  10. Įdėkite pyragą į karštą orkaitę. Kepkite apie 20 min., padarykite pyrage peiliu įpjovas orui išeiti ir nuimkite tortinės kraštus, kad apkeptų šonai. Toliau kepti pyragą, kol gražiai pakils, pagels. Autorė pyragą kepė apie 1 val.
  11. Skanu valgyti pyragą ir vieną. Tačiau jei norite, kol pyragas keps, galite pagaminti ir padažą. Piene ištirpinti sviestą, įmaišyti grietinę, įpjaustyti krapų ir kiek pavirti. Sutarkuoti smulkiai sūrį ir vėl gerai išmaišyti. Valgyti karštą.

Receptą atsiuntė Regina R.

Suskleisti
Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis
Receptas: Pyragas su kopūstais ir spanguolėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Miltai: 200.00 g
Sviestas: 130.00 g (arba kepinių margarino)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kopūstai: 1.00 vnt. (0,5)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 100.00 g (tarkuoto)
Spanguolės: 1.00 st.
Grietinė: 150.00 g
Kaip gaminti
  1. Į miltus sudėkite pjaustytą sviestą, įmuškite kiaušinį, įpilkite vandens, įberkite druskos ir užminkykite tešlą.
  2. Jos rutulį suvyniokite į foliją. Valandai laiko dėti į šaldytuvą.
  3. Iš tešlos iškočiokite skritulį aplipdykite kepimo indą, subadykite šakute ir dar 30 min. dėkite į šaldytuvą.
  4. Kopūstą susmulkinkite ir kartu su pjaustytu svogūnu apkepinkite aliejuje.
  5. Pagardinkite druska, cukrumi, krapais uždenkite ir troškinkite tol, kol suminkštės.
  6. Atšalusia tešla apspauskite kepimo indą ir šonus.Tolygiai paskirstyti įdarą apibarstykite tarkuotu sūriu ir uogomis.
  7. Kiaušinius sumaišykite su grietine ir užpilkite ant viršaus.
  8. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.

Receptą atsiuntė Neringa L.

Suskleisti
Kuršėnų vyniotinis
Receptas: Kuršėnų vyniotinis
4 asmenims
Pagaminsite per 3 val.
3.7 / 173
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (biskvitui)
Cukrus: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Miltai: 4.00 valg. š. (biskvitui)
Sviestas: 200.00 g (įdarui)
Varškė: 200.00 g (įdarui)
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (0,5 indelio saldinto - įdarui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinių trynius iki baltumo išplakite su cukrumi, suberkite miltus ir išmaišykite.
  2. Kitame inde iki standumo išplakite  baltymus.
  3. Išplaktus baltymus atsargiai po šaukštą įmaišykite į trynius.
  4. Atsargiai su šaukštu išmaišykite, būna labai puri masė.
  5. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite.
  6. Kepkite 200 laipsnių kaitrumo orkaitėje maždaug 15 minučių.
  7. Iškeptą biskvitą vyniokite į vyniotinį ir pamažu nuimkite kepimo popierių. 
  8. Apklokite rankšluosčiu ir palikite vėsti.
  9. Įdarui varškę pertrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite kambario temperatūros sviestą, galiausiai supilkite sutirštintą (kondensuotą) pieną. Jei masė bus labai skysta, galima ją palaikyti šaldytuve.
  10. Atvėsusį biskvitą išvyniokite  ir tolygiai padenkite įdaru. Susukite vėl.
  11. Bent porai valandų dėkite į šaldytuvą.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Moliūginis pyragas su panna cotta
Receptas: Moliūginis pyragas su „Panna cotta“
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 320.00 g (kvietiniai)
Sviestas: 200.00 g
Sirupas: 5.00 valg. š. (svarainių ir 80 g - slyvų mirkymui)
Moliūgai: 1.00 l (kepti ir sutrinti į tyrę)
Grietinė: 200.00 g
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Krakmolas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Želė cukrus „Multi“: 40.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š. (1,5)
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 6.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 1.00 valg. š.
Džiovintos slyvos: 150.00 g (kokybiškos)
Kaip gaminti
  1.  Į miltus sutarkuokite sviestą, įberkite žiupsnį druskos, šaukštą cukraus ir paminkykite. Supilkite sirupą, išminkykite ir padėkite tešlą kelioms valandoms į šaldytuvą.
  2. Slyvas irgi kelias valandas pamirkykite svarainių sirupe.
  3. Moliūgų masę sumaišykite su vaniliniu cukrumi (1 šaukštas), ciberžole, milteliniu cukrumi (4 šaukštai), keliais šaukštais citrinų sulčių.
  4. Išplaktus kiaušinius sumaišykite su grietine, krakmolu ir supilkite į moliūginę masę ir gerai permaišykite.
  5. Į įkaitintą orkaitę 10 min. įdėkite skardą su atšaldyta išklota tešla.
  6. Ištraukite pyrago pagrindą, greitai išdėliokite slyvas ir supilkite moliūginį kremą. Kepkite dar apie 40 min. – turi visas pyragas iškilti.
  7. Ištrauktą iš orkaitės pyragą atvėsinkite. Jis sukrinta, ir tai normalu.
  8. Ant dar kiek šilto pyrago supilkite panna cottą, pagamintą grietinėlę pusę minutės pavirus su žele cukrumi ir puse šaukšto vanilinio cukraus. Atšaldykite.
  9. Autorė pyrago kraštus dar aptepė glaistu, pagamintu iš 2 šaukštų miltelinio cukraus ir citrinų sulčių. Galima papuošti vaisiais. 

cleardot.gifReceptą atsiuntė Regina R.

Suskleisti
Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu
Receptas: Vištienos suktinukai su ciberžolės ir šafrano padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 28
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 2.00 vnt. (didžiosios)
Rūkyta šoninė: 300.00 g
Bulvės: 4.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Grietinėlė: 200.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt. (šalotinis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Daržovių sultinys: 1.00 st. (0,5)
Vynas: 1.00 vnt. (baltas - šlakelis)
Rozmarinai: 1.00 žiupsnelis (šviežio)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Šafranas: 1.00 žiupsnelis
Ciberžolė 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 vnt. (šviežių - žiupsnelis)
Kaip gaminti
  1. Krūtinėles pjaukite per pusę, bet ne iki galo, kad išeitų „paklodė“.
  2. Jas padaužykite, apibarstykite truputį druska, juodaisiais pipirais, šviežia petražole.
  3. Kol ruošiate vištieną, į puodą su pasūdytu vandeniu įmeskite supjaustytas morkas ir bulvytes su lupena.
  4. Daržoves apvirkite, o ne išvirkite, nes kepsite dar kartu su vištiena orkaitėje.
  5. Supjaustykite smulkiai šalotinį svogūną, česnaką, rūkytą šoninę. Viską pakepinkite keptuvėje.
  6. Šį įdarą dėkite ant išmuštos krūtinėlės ir susukite. Suktinuką pamirkykite plaktame kiaušinyje ir pavoliokite miltuose.
  7. Kiek pakepinkite iš visų pusių keptuvėje su sviestu.
  8. Nusausinkite apvirusias daržoves. Dėkite jas į sviestu išteptą skardą, taip pat dėkite ir vištienos suktinukus. Paprieskonuokite dar, užmeskite šviežio rozmarino.
  9. Šaukite į 180 laipsnių orkaitę keliolikai minučių. Kol orkaitėje „verda gyvenimas“, ruoškite padažą.
  10. Į keptuvę dėkite gabalėlį sviesto ir pakepinkite skiltelę česnako, pusę svogūno, šviežio rozmarino.
  11. Pilkite šlakelį baltojo vyno. Pakaitinkite, kol didžioji dalis vyno išgaruos, pilkite truputį daržovių sultinio, dar pakaitinkite.
  12. Pilkite pusę stiklinės grietinėlės, dėkite ciberžolės, šafrano.
  13. Kiek pakaitinkite, kol sutirštės. Ištraukite vištienos suktinukus ir juos pavoliokite keptuvėje esančiame padaže.
  14. Dėkite į lėkštę apkeptas daržoves, perpjaukite suktinuką ir dėkite ant viršaus, pabarstykite kapota šviežia petražole.
  15. Dekoracijai tiks šviežias bazilikas ir vyšninis pomidoriukas.

Receptą atsiuntė Gina K.

Suskleisti
Lašiša su smidrais
Receptas: Lašiša su smidrais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (Filė)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (citrininiai - pagal skonį)
Citrinos: 1.00 vnt.
Smidrai: 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Džiūvėsiai: 1.00 sauja (malti)
Parmezano sūris: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite.
  2. Palikite 15 min.
  3. Smidrų kietuosius galus nupjaukite.
  4. Kepimo skardą išklokite folija, sudėkite smidrus, apibarstykite juos druska, pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite maltais džiūvėsiais, ant viršaus dėkite tarkuotą sūrį.
  5. Kepkite įkaitintoje iki 200 C orkaitėje, maždaug 15 minučių.
  6. Įkaitinkite keptuvę su aliejumi ir kepkite lašišą iš abiejų pusių, kol žuvis gražiai apskrus.

Receptą atsiuntė Helena J.

Suskleisti
Žiedinių kopūstų kamuoliai
Receptas: Žiedinių kopūstų kamuoliai
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.3 / 40
Receptas
Ingredientai
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Faršas: 500.00 g (kalakutienos arba vištienos)
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Česnakai: 8.00 skiltelės (8 - 10)
Kmynai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Džiūvėsiai: 1.00 st. (0,5)
Šoninė:(šalto rūkymo - plonai pjaustyta) 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Žiediniui kopūstui nupjaukite lapus ir kotą ir dėkite galvą į puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu 8–10 minučių, išgriebkite į koštuvą, nuliekite kuo šaltesniu vandeniu ir palikite vėsti.
  2. Tuo metu išminkykite faršą su prieskoniais ir džiūvėsėliais.
  3. Atsikirpkite du didelius lakštus aliuminio folijos, sudėkite juos vieną ant kito kryžiumi, į centrą dėkite apvirtą žiedinį kopūstą (kotu žemyn), ant viršaus – faršą, jį tolygiai paskirstykite iki pat apačios.
  4. Imkite šoninės juosteles ir jomis padenkite visą faršo masę.
  5. Aliuminio folijos lapus pakelkite į viršų ir užspauskite, kad neliktų jokių tarpų.
  6. Kamuolys keliauja į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 min., tuomet aliuminio foliją atidenkite, padidinkite kaitrą iki 200 laipsnių ir kepkite dar apie 15 min.
  7. Patiekalas skanus tiek karštas, tiek šaltas.

Receptą atsiuntė Renata Š.

Suskleisti
Pats gardžiausias šokoladinis pyragas !
Receptas: Pats gardžiausias šokoladinis pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
4.2 / 52
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (pyragui)
Cukrus: 350.00 ml (250 - pyragui ir 100- glaistui)
Kakava: 4.00 valg. š. (3 - pyragui ir 1 - glaistui)
Miltai: 200.00 ml (200 ml - pyragui ir 1 valg. š. - glaistui)
Sviestas: 175.00 g (125- pyragui ir 50 - glaistui)
Pienas: 1.00 valg. š. (glaistui)
Kaip gaminti
  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi. Po šaukštą atsargiai įmaišykite kakavą.
  2. Tada miltų eilė. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite ištirpdytą sviestą ir dar kart gerai pamaišykite.
  3. Supilkite į silikoninę arba riebalais išteptą kepimo formą. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 25 min.
  4. Kol pyragas kepa, galima gaminti glaistą. Išlydykite sviestą.
  5. Pilkite cukrų ir patirpdykite jį svieste (maišykite). Vėliau kakavos eilė.
  6. Gerai ją išmaišykite, tada berkite miltus, kuriuos taip pat išmaišykite.
  7. Galiausiai pilkite šaukštą pieno. Išmaišius turi gautis nuostabus glaistas.
  8. Iškepusį pyragą apliekite glaistu ir palikite, kol jis sustings.
  9. Recepto autorė mėgsta viršų dar kažkuo papuošti. Rudenį puikiai tinka avietės!

Recepto atsiuntė Agnė P.

Suskleisti
Keptas kumpis
Receptas: Keptas kumpis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.4 / 87
Receptas
Ingredientai
Kiauliena: 1500.00 g (kumpis)
Majonezas: 6.00 valg. š.
Garstyčios: 4.00 valg. š.
Persiladas: 2.00 arbat. š.
Bulvės: 1.00 kg
Aliejus: 3.00 valg. š.
Prieskoniai: 2.00 arbat. š. (keptoms bulvėms)
Salotos: 100.00 g (įvairių)
Riešutai: 1.00 valg. š. (kepinti kedrų)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Vynuogių kauliukų aliejus: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Kiaulienos kumpį ištepkite majonezu, garstyčių ir persilado (prieskonių mišinys) mišiniu, įdėkite į kepimo rankovę ir palikite marinuotis keletą valandų.
  2. Prieš kepant mėsą, nuluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite bulvių prieskoniais, pašlakstykite aliejumi ir gerai išmaišykite.
  3. Viską sudėkite į kepimo skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 1.30 val.
  4. Salotų užpilui sumaišykite cukrų, druską, prieskonius salotoms, kedro riešutus ir aliejų.

Receptą atsiuntė Laima K.

 

Suskleisti
Obuolių - spanguolių pyragas
Receptas: Obuolių ir spanguolių pyragas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.7 / 24
Receptas
Ingredientai
Miltai: 375.00 g (+/- 50g beminkant tešlą)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (+1 aptepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Cukrus: 75.00 g
Sviestas: 100.00 g
Pienas: 200.00 ml
Mielės: 1.00 vnt. (pakelis sausų mielių (recepto autorė naudoja Dr.Otker))
Spanguolės: 50.00 g (džiovintų arba slyvų, razinų ir t.t.)
Obuoliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į vieną dubenį sudėkite sviestą ir ištirpinkite.
  2. Suberkite cukrų, gerai išmaišykite.
  3. Supilkite pieną ir šiek tiek pašildykite (nereikia įkaitinti, nes susitrauks mielės).
  4. Jau į šiltą masę suberkite mieles. Gerai išmaišykite ir palikite, kol masė ims putoti (10–15 minučių).
  5. Tuo tarpu persijokite miltus. Įberkite į miltus druską, išmaišykite.
  6. Įmuškite kiaušinį. Kai masė su mielėmis subręs, įpilkite ją į miltus.
  7. Rankomis užminkykite tešlą.
  8. Indą su tešla palikite 50–60 laipsnių pašildytoje orkaitėje, kol pakils. Būtinai uždenkite, kad nedžiūtų.
  9. Jei įdarui imsite džiovintus vaisius, juos būtinai užmerkite karštame vandenyje.
  10. Obuolius nuvalykite ir supjaustykite kubeliais (kad nejuoduotų, galima apšlakstyti citrinų sultimis ir išmaišyti, kad pasiskirstytų).
  11. Kai tešla pakils, ją iškočiokite. Iš vienos pusės tešlą iki vidurio supjaustykite juostelėmis.
  12. Ant kitos pusės sudėkite įdarą (galima sumaišytą, galima sluoksniais), užberkite cukrų.
  13. Užlenkiant kraštą nuo įdaro pusės, susukite pyragą kaip vyniotinį.
  14. Sujunkite abu galus. Aptepkite kiaušiniu ir pagal norą apiberkite cukrumi, saulėgrąžomis, aguonomis ar sezamu.
  15. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25–30 minučių.
  16. Ištraukus iš orkaitės, uždenkite švariu rankšluosčiu ir leiskite atvėsti.
  17. Pyragą valgyti tik atvėsusį. Mielinės tešlos gaminius nepatartina valgyti karštus.

Receptą atsiuntė Sveta B.

Suskleisti
Vištiena kiniškai
Receptas: Vištiena kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištienos krūtinėlė: 200.00 g (200 - 300)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Cukinijos: 1.00 vnt. (0,5)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Imbieras: 1.00 vnt. (šaknis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Paprikos: 3.00 vnt. (po 1/3 įvairiaspalvių (geltonos, žalios, raudonos) paprikų,)
Sezamo sėklos: 1.00 žiupsnelis
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Medus: 3.00 valg. š. (3 - 4)
Pomidorų padažas: 6.00 arbat. š.
Kukurūzai: 1.00 st. (konservuoti)
Ryžiai: 300.00 g (ilgagrūdžiai - pakuotė)
Kaip gaminti
  1. Išvirkite ryžius.
  2. Sausoje keptuvėje paskrudinkite sezamų sėklas. 
  3. Vištienos krūtinėlę supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais. 
  4. Cukiniją supjaustykite pusžiedžiais, morką – žiedeliais, svogūną – pusžiedžiais, paprikas – šiaudeliais. Nuluptą imbiero gabalėlį ir česnaką smulkiai sukapokite.
  5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje ir ant stiprios ugnies apskrudinkite vištienos gabalėlius. Pabaigoje įpilkite sojų padažą, permaišykite ir sudėkite vištieną į dubenėlį. 
  6. Į tą pačią keptuvę, kur kepė vištiena, įpilkite šaukštą aliejaus. Daržovės kepti reikia neilgai, kad visos išliktų traškios. Trumpai pakepdami ir pamaišydami, dėkite tokiu eiliškumu: morkos, svogūnai, imbieras, česnakas, paprikos ir cukinija.
  7. Tuomet sudėkite keptą vištieną, medų, pomidorų padažą ir gerai išmaišykite. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir suberkite konservuotus kukurūzus, išmaišykite.
  8. Patiekite su virtais ryžiais ir ant viršaus užberkite kepintų sezamų sėklų.
         Receptą atsiuntė Liveta P.
Suskleisti
Aguoninis smaližių skanėstas
Receptas: Aguoninis smaližių skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 22
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Aguonos: 150.00 g
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Džiūvėsiai: 100.00 g
Kondensuotas pienas: 1.00 vnt. (indelis)
Kaip gaminti
  1. Pirmiausia iš vakaro pamerkite aguonas vandenyje.
  2. Nupilkite nuo aguonų vandenį ir jas sutrinkite.
  3. Kiaušinių trynius suplakite su cukrumi.
  4. Į kiaušinio ir cukraus plakinį įmaišykite sutrintą aguonų masę.
  5. Įmaišykite džiūvėsėlius.
  6. Baltymus išplakite iki standžių putų ir juos įmaišykite į masę.
  7. Visą masę supilkite į kepimo indą išteptą sviestu.
  8. Iškeptą pyragą subadykite ir aplaistykite sutirštintu (kondensuotu) pienu.

Receptą atsiuntė Gražina U.

Suskleisti
Obuolių rožytės
Receptas: Obuolių rožytės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 21
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltelinis cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite. kiekvieną  tešlos lakštą perpjaukite išilgai.
  2. Obuolius perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite plonais griežinėliais.
  3. Užvirinkite maždaug litrą vandens, sudėkite obuolių griežinėlius ir virkite apie 9 min.
  4. Obuolius atsargiai išimkite, atvėsinkite
  5. Kiaušinį suplakite, o cukrų sumaišykite su cinamonu.
  6. Imkite vieną tešlos juostelę, sutepkite kiaušiniu, sudėkite obuolių griežinėlius išilgai palei tešlos juostelę, taip, kad viršutinė obuoliukų pusė su odele išsikištu už tešlos.
  7. Apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu.
  8. Sulenkite perpus tešlos juostelę šiek tiek prispausdami obuolius.
  9. Suvyniokite ritinėlį ir pastatykite į keksiukams kepti skirtą formą.
  10. Suvyniokite visas juosteles.
  11. Apibarstykite likusiu cukraus ir cinamono mišiniu.
  12. Kepkite 180 °C temperatūroje apie 15–20 min. Atvėsusias apibarstykite milteliniu cukrumi.
         Receptą atsiuntė Ieva A.
Suskleisti

Visus receptus galite peržiūrėti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų