Ji24.lt portalo receptų skyrelyje rasite ir daugiau gardžių ledų, ledų tortų, šerbetų bei šaltų gėrimų receptų. O dabar siūlome šaldyti jogurtinius, vaisinius ir kitokius ledus.
Laižydami mankštinsite liežuvį, žandikaulį ir stangrinsite pagurklį. Visokeriopa nauda. Taigi išsirinkite ir skanaukite. Gaivaus vakaro!
1. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite, kelis gražius palikite papuošti, kitus susmulkinkite.
2. Pieną ir neriebią grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, ten sumeskite pusę mėtų, suberkite cukrų ir užkaitinkite. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies, uždenkite ir palikite bent 30 min. pastovėti – pienas turi prisigerti mėtų kvapo. Perkoškite per sietelį ir supilkite česnakų spaustuvu iš likusių mėtų išspaustas sultis.
3. Trynius iki vientisos purios masės išplakite atskirame dubenyje, plonyte srovele vis plakdama šluotele palengva supilkite dar šiltą pieno mišinį ir gautą masę dar kartą vis maišydama užkaitinkite, kol ji pradės tirštėti iki kremo konsistencijos.
4. Riebią grietinėlę išplakite iki standžios masės ir po truputį įmaišykite į atvėsusį mėtų kremą.
5. Paruoštą ledų masę pilkite į per naktį šaldiklyje palaikytą plokščią indą ir statykite į kamerą.
6. Kai ledai pradės stingti, juos gerai permaišykite, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl apie valandą šaldykite. Tada procesą pakartokite ir per naktį ledus palikite šaldytuve.
7. Tiekite papuošusi mėtų lapeliais ir migdolų drožlėmis.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Kiaušinius gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada atskirkite trynius nuo baltymų ir trynius su cukrumi išplakite iki vientisos purios masės.
2. Maskarponę sumaišykite su vaniliniu cukrumi ir citrinų sultimis, šluotele įplakite kiaušinių plakinį.
3. Šaldytuve gerai atšaldytą grietinėlę išplakite iki standžių putų ir labai atsargiai sumaišykite su maskarpone.
4. Serbentus nuskabykite nuo šakelių, sumeskite į gilesnį indą su avietėmis, supilkite klevų sirupą, aviečių likerį ir viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, tada tyrę pertrinkite per sietelį ir labai palengva, kad pasidarytų dvispalvė marmurinė masė, įmaišykite į maskarponę.
5. Paruoštą ledų masę pilkite į platų indą ir per naktį šaldykite kameroje.
6. Tiekite su šviežiomis avietėmis ir serbentais.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Apelsiną gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nutarkuokite žievelę, apelsiną nulupkite, pašalinkite baltąją odelę ir išskirstykite skiltelėmis.
2. Grietinėlę supilkite į nedidelį puodelį, užkaitinkite, suberkite cukrų ir pakaitinkite, iki jis ištirps. 3. Tada puodelį nukelkite nuo ugnies, kiek pravėsinkite ir po truputį supilkite gerai išplaktus kiaušinių trynius.
4. Nuolat maišydama šaukštu mišinį kaitinkite ant silpnos ugnies, iki sutirštės.
5. Nukelkite puodą nuo viryklės, įmaišykite sviestą, suberkite nutarkuotas apelsino žieveles, vanilinį cukrų, sumeskite cukrintinius, supilkite likerį.
6. Kai masė pravės, sumeskite smulkintas apelsinų skilteles ir viską gerai išmaišykite.
7. Atvėsintą ledų masę supilkite į plastikinį indą, uždenkite ir pastatykite į šaldiklį 3–4 valandoms.
Tiekite su apelsinų griežinėliais.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Pieną, cukrų, vanilinį cukrų supilkite į puodą ir užvirkite. Kol verda, atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudosime tik trynius, tuo tarpu iš baltymų galima iškepti morengiukus.
2. Trynius išplakite, plakdami supilkite pieną. Visą masę supilkite atgal į puodą ir virkite ant silpnos ugnies, kol susidaro skystos grietinės masė. Vėliau įmaišykite grietinėlę ir palikite šiek tiek atvėsti.
3. Į atvėsusią masę dėkite pagardus. Galima dėti pasmulkintų Fortūnos saldainių, zefyrų ir serbentų.
4. Supilkite masę į indą (tinka paprastas plastmasinis) ir dėkite į šaldiklį.
5. Ledus pagaminus vakare, kitos dienos popietę jau galėsite mėgautis šiuo šaltu ir gaiviu ledų desertu.
6. Ledus galima valgyti ir su pyragu, ir vienus. Priedai gali būti tokie, kokių tik širdis geidžia.
Skanaus!
Receptą atsiuntė skaitytoja Asta Burinskienė
1. Džiovintus vaisius nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite, užpilkite romu ir palikite, kad pastovėtų.
2. Pieną, paprastą ir vanilinį cukrų supilkite į puodelį ir užkaitinkite.
3. Kiaušinius labai švariai nuplaukite po tekančiu vandeniu, tada atsargiai atskirkite trynius nuo baltymų. Trynius gerai išplakite iki vientisos masės, tada po truputį plonyte srovele į juos supilkite pieną.
4. Trynių ir pieno masę vėl užkaitinkite ir nuolat maišydama virkite, kol sutirštės. Galiausiai įmaišykite grietinėlę ir palikite, kad masė kiek pravėstų.
5. Į atvėsusius ledus sukrėskite kočėlu trupintus saldainius, nusunktus džiovintus vaisius, suberkite nutarkuotas citrinos žieveles.
6. Ledus pilkite į plokščią indą ir dėkite į kamerą. Tiekite išėmusi specialiu ledų šaukšteliu. Puoškite mėtų lapeliais ir cinamonų lazdelėmis.
Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Šviežias uogas suberkite į indelį ir apie valandą palaikykite šaldiklyje. Jogurtą sumaišykite su cukrumi ir citrinos sultimis. Atsargiai įmaišykite gerai išplaktą grietinėlę, sušalusias uogas ir trupintus sausainius.
2. Masę sukrėskite į šalčiui atsparią dėžutę ir laikykite šaldiklyje apie 3–4 valandas. Kai ledai visiškai sušals, dėžutę uždenkite.
3. Taip paruošti ledai šaldiklyje gali stovėti iki kelių mėnesių. Jeigu ketinate valgyti iš karto, galite ledus išskirstyti mažomis porcijomis į šalčiui atsparias formeles ar indelius ir užšalusius patiekti svečiams.
Gamindama šį patiekalą galite naudoti ir šviežias, ir šaldytas uogas.
Pagaminsite per 25 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Bazilikų lapelius nuplaukite, nusausinkite, smulkiai sukapokite ir sudėkite į grūsti skirtą indą.
2. Pistacijas paskrudinkite sausoje keptuvėje, irgi sukapokite ir suberkite prie bazilikų lapelių.
3. Specialiu grūstuvėliu viską grūskite tol, kol suskystės (tai užtruks).
4. Maskarponę iki vientisos masės išsukite su sutirštintu pienu, sukrėskite per sietelį pertrintą bazilikų ir pistacijų masę (jeigu nepavyko gerai sutrinti ir masė per tiršta trinti per sietelį, krėskite ją tokią, kokia yra – ledai bus su gabaliukais).
5. Galiausiai įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
6. Ledus krėskite į ledų konteinerį ar paprastą plastikinę dėžutę ir vis pamaišydama, kad ledai nesušoktų į ledo guzą, šaldykite šaldytuve apie 6 val.
7. Tiekite dailiais rutulėliais, sudėtais į išskobtas citrinų puseles.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).
1. Į puodą įpilkite vyną, įtarkuokite apelsino žievelę, išspauskite apelsinų sultis, įberkite po žiupsnelį cukraus, cinamono, tarkuotos imbiero šaknies.
2. Virkite apie 7 min., kol suminkštės apelsinų žievelės. Įdėkite 50 g juodojo šokolado, pagal skonį gabalėlį aitriosios paprikos, pakaitinkite ant mažos ugnies, kol sutirštės, tada įdėkite truputį sviesto.
3. Į desertinius dubenėlius gražiai išdėliokite ledus, gabaliukais pjaustytus vaisius (bananus, kivius, apelsinus, braškes ir pan.), užpilkite atvėsusiu padažu, puoškite šokolado drožlėmis.
- Dieną prieš gamindami ledus, išimkite „Rududu“ iš šaldytuvo ir palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų.
- Šaltą grietinėlę elektriniu plaktuvu išplakite iki minkštų putų. Įmaišykite „Rududu“, druską ir romą, jei jį naudojate. Išplakite iki vientisos masės (jei liks šiek tiek „Rududu“ gabalėlių - viskas gerai). Nebijokite, kad masė bus pakankamai skysta – tokia ir turi būti.
- Įmaišykite pasirinktus priedus, jei juos naudojate. Galite įmaišyti arba saują smulkintų graikinių riešutų, arba šiek tiek smulkinto juodojo ar pieniško šokolado gabalėlių, arba kelis šaukštelius „Rududu“.
- Paruoštą masę sudėkite į šaldymui tinkamą sandarų indelį. Šaldykite mažiausiai 6 valandas.
- Ledams sušalus, išimkite juos iš šaldiklio. Įdėkite į indelius po kaušelį ar du, apšlakstykite auksaspalviu sirupu, apibarstykite smulkintais riešutais. Skanaus!
Prieš akis dar visa vasara, todėl net neabejojame, kad jums pravers ir daugiau naminių ledų receptų. IŠSIRINKITE!
Ledus gamino Asta Černė
- Visus produktus sudėkite į virtuvinį kombainą ir suplakite, supilkite į seklų indą ir padėkite į šaldytuvą.
Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“
- Į plaktuvą sudėkite sutirštintą pieną, riešutų sviestą, vanilę ir plakite.
- Kai masė taps vientisa, sudėkite likusius produktus ir vėl plakite iki vientisos masės.
- Šaldykite maždaug dvi valandas arba per naktį (kad ledai gerai sušaltų).
Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“
- Kiaušinių trynius supilkite į didelį dubenį, suberkite cukrų, cinamoną, dubenį įstatykite į indą su karštu vandeniu ir išplakite vientisą masę.
- Iš abrikosų išimkite kauliukus, vaisius elektriniu plakikliu išplakite iki tyrės. Į gilų puodą pilkite kiaušinių plakinį, persikų tyrę, grietinėlę, įberkite žiupsnelį druskos ir maišydama kaitinkite ne ilgiau nei 5 min. Nukelkite nuo ugnies ir palikite vėsti.
- Kai masė atvės, įmaišykite apelsinų cukrintinus. Ledų masę pilkite į plokščią indą, dėkite į kamerą ir kas valandą pamaišykite, kad nesusidarytų ledo kristalų. Tiekite dailiose taurėse.
- Mėtų lapelius nuskabykite, nuplaukite, sukapokite (kelis palikite ledams papuošti).
- Rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, sumaišykite su kambario temperatūroje arba vonelėje virš garų išlydytu medumi, mėtų lapeliais, žiupsneliu druskos, supilkite brendį, suberkite migdolus ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Paruoštą ledų mišinį supilkite į plokščią sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldytuvą, po valandos permaišykite šakute, kad neliktų ledo kristalėlių, ir vėl dėkite į kamerą. Taip ledus maišykite 3–4 kartus. Galite per naktį palikti šaldytuve. Tiekite su mėtų lapeliais.
- Uogas nuplaukite, perrinkite, gražesnes palikite sveikas, kitas suberkite į dubenį, apšlakstykite likeriu, palikite valandą, tada sutrinkite mediniu kočėlu.
- Maskarponę išplakite su milteliniu cukrumi, nutarkuotomis citrinų žievelėmis, supilkite trintas uogas ir viską dar kartą išplakite. Morengus sutrupinkit, suberkite į masę, sumeskite sveikas avietes ir viską labai atsargiai išmaišykite, kad avietės nesusitrintų.
- Ledų masę krėskite į sandariai uždaromą indą, dėkite į šaldymo kamerą, kas valandą kelis kartus pamaišykite ir palikite per naktį. Prieš tiekdami ledus apie pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad truputį suminkštėtų. Supjaustykite gabalėliais ir apliekite garuose ištirpintu šokoladu.
- Išplakite grietinėlę su cukrumi.
- Į indelius dėkite po 3-4 ledų rutulėlius, suformuotus šaukštu, bei išspauskite po kelis plaktos grietinėlės bokštelius.
- Karamelę paruoškite iš 5 šaukštų cukraus, sirupo ir vandens. Ja sulaistykite ledus.
- Papuoškite graikiniais riešutais.
- Į puodą supilkite 1 litrą pieno ir įmeskite 100 g sviesto. Kol pienas užvirs, į litrinį stiklainį supilkite 2 stiklines smulkaus cukraus ir 1 šaukštelį krakmolo.
- Išmaišykite, įmuškite 5 trynius ir viską išsukite. Tuomet dar įpilkite truputį pieno ir stiklainį, uždarę dangteliu, plakite, kol susidarys grietinės tirštumo masė.
- Kai pienas užvirs, nuolat maišydami, supilkite išplaktą masę ir kaitinkite, kol užvirs. Maišyti būtina, kad nesutrauktų masės. Jei pienas nelabai šviežias, galite įdėti šaukštą krakmolo arba truputį geriamosios sodos.
- Kad ledai būtų geresnio skonio, vertėtų įtarkuoti citrinos ar apelsino žievelę arba įdėti ištirpinto padeginto cukraus šaukštą.
- Užvirusią masę su puodu įstatykite į indą su šaltu vandeniu ir maišykite, kol atvės iki kambario temperatūros. Po to palikite visiškai atvėsti.
- Visą masę supilkite į polietileninį maišelį ir įkiškite į kamerą. Po kiek laiko apverskite maišelį ir vėl palikite šalti.
- Į sustingusią masę išspauskite citrinos sultis ir, įvynioję maišelį į rankšluostį, paspaudykite jį, kad masė išsimaišytų ir neliktų ledo gabalėlių. Ledai paruošti.
- Išpilstykite į ledaines, papuoškite šviežiais ar konservuotais vaisiais, šokolado trupinėliais ar apipilkite mėgstamu sirupu.
- Mažais gabalėliais supjaustykite slyvas, užpilkite konjaku ir sumaišykite.
- Užvirinkite vandenį su 50 ml cukraus ir vanilinio cukraus.
- Sudėkite slyvas ir viską atvėsinkite. Iki purumo išplakite kiaušinius su cukrumi. Išplakite grietinėlę.
- Sumaišykite kiaušinius, grietinėlę ir slyvas. Sukrėskite masę į sudrėkintą formą ir įdėkite į šaldymo kamerą mažiausiai 12 valandų.
- Sutrinkite mikseriu braškes su medumi. Įpilkite vandens ir apelsinų sulčių, šaldykite apie 3-4 val.
- Išimkite iš šaldiklio. Sudėkite gerai išplaktą kiaušinio baltymą, vėl įdėkite į šaldiklį.
- Dar po 4-5 val. desertą jau galima dalyti į taures ir skanauti.
- Pasaldinkite vandenį ir jame išbrinkinkite avižinius dribsnius.
- Tada juos pakepinkite svieste iki auksinio atspalvio.
- Į ledaines išdėliokite ledus, apibarstykite dribsniais ir žemuogėmis.
- Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės.
- Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę.
- Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite kepintais kapotais lazdyno riešutais.
- Indą uždenkite, dėkite į šaldiklį ir palaikykite bent 6 valandas ar per naktį.
- Išdėliokite į indelius, jei norite, apliekite auksaspalviu sirupu ar apibarstykite dar daugiau šokolado gabalėlių. Skanaus!