„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sausainių diena: virtuvė, kvepianti kepiniais

Siūlome pamažu prisijaukinti artėjančių švenčių jausmą bei kvapą, namus užpildant kepinių aromatu. Siūlome rinktis iš 30 receptų!
Sausainiai su lazdynų riešutais
Sausainiai su lazdynų riešutais / „DANSUKKER“ nuotr.
Pikantiški sausainiai
Receptas: Pikantiški sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 45 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 150.00 g
Sviestas: 100.00 g (pusė pakelio)
Druska: 1.00 arbat. š. (stambios jūros druskos pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.

2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.

3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.

4. Iš paruoštos tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.

5. Išėmusi tešlą iškočiokite, gėlytės formele išspauskite sausainėlius, juos išdėliokite sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo skardoje maždaug 3 cm atstumu vieną nuo kito.

6. Sausainėlių viršų saikingai pabarstykite rupia druska.

7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).

Suskleisti
Avižiniai sausainiai
Receptas: Avižiniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 30
Receptas
Ingredientai
Avižos: 250.00 g (dribsnių)
Sviestas: 100.00 g (pusė pakelio)
Cukrus: 1.00 st.
Ryžiai: 2.00 valg. š. (ryžių miltų)
Spanguolės: 40.00 g (džiovintų)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (pakelis)
Kokosų drožlės: 2.00 valg. š.
Brendis 50.00 ml
Kaip gaminti

1. Spanguoles apie 40 min. pamirkykite brendyje, tada gerai nuvarvinkite.

2. Cukrų ir vanilinį cukrų gerai išsukite su sviestu.

3. Į purią cukraus ir sviesto masę įmaišykite kokosų drožles, avižinius dribsnius, suberkite spanguoles ir ryžių miltus.

4. Jei masė atrodo per skysta ir tokią bus sunku formuoti, galite įberti dar šiek tiek miltų.

5. Sausainėlių tešlą gerai išminkykite ir maždaug pusvalandžiui palikite, kad susimaišytų skoniai.

6. Iš paruoštos masės drėgnomis rankomis formuokite sausainėlius ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

7. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Tiekite su arbata ir kava.

Suskleisti
Greiti sausainiai
Receptas: Greiti sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 72
Receptas
Ingredientai
Sausi kukurūzų dribsniai („Kellogg's“ ar panašūs) 300.00 g
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldinto)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Aguonos 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

Viską sumaišykite ir ant kepimo popieriaus kepimo skardoje šauktu suformuokite sausainius. Kepkite 10 min. 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Sausainiai su džemu
Receptas: Sausainiai su džemo lašeliu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 70.00 g
Cukrus: 70.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Vanilė: 1.00 vnt. (pusė arbat. š. ekstrakto)
Miltai: 170.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Džemas: 50.00 g (mėgiamas)
Kaip gaminti

1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite.

2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką, pirštu įspauskite centre duobutę, į kurią įdėkite džemo. Kepkite 8–12 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Suskleisti
Sviestiniai sausainiai
Receptas: Sviestiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 puodelis
Sviestas: 175.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pagal skonį nutarkuotų žievelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Džemas: 1.00 vnt. (mažas indelis apelsinų arba kinkanų)
Kaip gaminti

1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.

2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.

3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.

4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.

5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.

6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.

Suskleisti
Lęšių sausainiai su sezamais
Receptas: Lęšių sausainiai su sezamais
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Lęšiai: 2.00 puodelis (virtų rudųjų, pusė kiekio sumaltų/sutrintų maisto smulkintuvu)
Džiovintos slyvos: 1.00 st. (pusė saujelės smulkintų arba abrikosų, ar razinų)
Kokosų drožlės: 8.00 arbat. š. (miltų - (kokoso drožlės, pamaltos kavamale))
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (1/2)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (1/4 malto)
Sezamo sėklos: 230.00 g (1/4 puodelio baltojo sezamo ir 1/4 puodelio juodojo sezamo - galima keisti į saulėgrąžas)
Medus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Visus ingredientus sumaišykite dubeny. Šaukšteliu kabinkite tešlą, ir rankomis suformuokite plokščius sausainėlius. Dėkite juos į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą.
  2. Kepkite orkaitėje iki kol sausainukai paruduos, apie 15-20 minučių 170-180 laipsnių orkaitėje. Iškeptus išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite sausainukai sutvirtės. Tada jau skanaukite!

 

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti
Migdoliniai sausainiai
Receptas: Migdoliniai sausainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 41
Receptas
Ingredientai
Rudasis cukrus: 70.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuota žievelė)
Migdolai: 140.00 g
Miltai: 47.00 g (arba 1/3 puodelio)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite rudąjį ir vanilinį cukrų, įmuškite kiaušinį. Elektriniu plaktuvu suplakite iki purios masės. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir išmaišykite.

2. Maisto smulkintuvu iki labai mažų gabalėlių susmulkinkite migdolus ir įmaišykite į kiaušinio ir cukraus plakinį.

3. Kitame dubenyje sumaišykite miltus su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų mišinį ir sumaišykite iki vientisos tirštos masės. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite apie 20 minučių. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 170 °C temperatūros.

4. Iš paruoštos tešlos šiek tiek vandenyje sudrėkintomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kamuoliukus. Apvoliokite juos milteliniame cukruje, kad pasidengtų iš visų pusių. Sudėkite ant kepimo popieriumi padengtų kepimo skardų, palikdami tarp rutuliukų apie 5 cm tarpus.

5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių. Pamatysite, kaip kepdami sausainėliai gražiai išsipūs, o cukraus pudros apvalkalas sutrūkinės. Iškepusius sausainius kelias minutes atvėsinkite kepimo skardose, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 20–25 mažus migdolinius sausainėlius.

Skaitykite plačiau:   Ruošiame savaitgalio desertą:migdoliniai sausainiai

Suskleisti
Trapūs sausainiai
Receptas: Trapūs sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.3 / 139
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 350.00 g
Cukrus: 1.00 st. (0,5)
Miltai: 1.00 sauja (pagal poreikį (kol tešla taps vientisos tekstūros))
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
  2. Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.
  3. Kepkite 20–25 min., kol įgaus šviesiai auksinę spalvą.

 

Suskleisti
Šokoladiniai sausainiai su pertepimu
Receptas: Pertepti šokoladiniai sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 28
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 170.00 g (60 g – tešlai ir 100 g – minkšto sviesto pertepti)
Juodasis šokoladas: 260.00 g (170 g – tešlai ir 90 g – šokolado gabalėlių pertepti)
Miltai: 190.00 g (140 g tešlai ir 50 g pertepimui)
Kakava: 20.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 5.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Rudasis cukrus: 115.00 g (50 g tešlai ir 65 g pertepti)
Cukrus: 50.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio, tešlai)
Vanilė: 2.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. vanilės ekstrakto tešlai ir pertepti)
Miltelinis cukrus: 200.00 g (pertepti)
Grietinėlė: 2.00 valg. š. (1 ½–2 valg. š. liesos grietinėlės pertepti)
Kaip gaminti
  1. IŠKEPKITE SAUSAINIUS. Sviestą ir nedideliais gabalėliais sulaužytą šokoladą sudėkite į prikaistuvį. Kaitinkite pamaišydamos ant vidutinio stiprumo ugnies, kol ištirps ir gausite vientisą masę. Nuimkite prikaistuvį nuo ugnies ir palikite atvėsti apie 10–15 minučių. Dubenyje sumaišykite miltus, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską.
  2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite rudąjį cukrų, cukrų, kiaušinius ir vanilę. Plakite, kol masė bus vientisa ir puri. Į plakinį lengvais judesiais įmaišykite atvėsusį ištirpintą šokoladą su sviestu. Per tris kartus suberkite miltų mišinį. Lengvai sumaišykite. Nepermaišykite.
  3. Tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir 45 min. palaikykite šaldytuve.
  4. Įkaitinkite orkaitę iki 160 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  5. Imkite po šaukštą tešlos, tarp drėgnų ar sviestu pateptų delnų formuokite vienodo dydžio rutuliukus. Išdėliokite juos ant kepimo popieriaus, palikdami 5 cm tarpus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 12–13 minučių. Išimkite iš orkaitės ir palikite 5 min. atvėsti skardoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir atvėsinkite.
  6. PARUOŠKITE PERTEPIMO MASĘ. Į dubenį sudėkite minkštą sviestą, rudąjį cukrų ir plakite elektriniu plaktuvu iki purios masės. Įmaišykite miltus, supilkite vanilės ekstraktą ir šaukštą liesos grietinėlės. Maišykite, kol gausis vientisa masė. Suberkite miltelinį cukrų ir toliau maišykite. Jei matote, kad masė per tiršta, įpilkite dar šlakelį grietinėlės.
  7. PERTEPKITE SAUSAINIUS. Imkite po du sausainius. Pertepkite juos pasiruošta pertepimo mase, lengvai paspauskite delnais. Išdėliokite ant lėkštės ar padėklo ir patiekite. Skanaus!

Recepto šaltinis: www.cookingclassy.com.

Suskleisti
Linco sausainiai
Receptas: Linco sausainiai
15 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 30 min.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g
Migdolai: 125.00 g (maltų arba migdolų miltų)
Druska: 1.00 arbat. š. (¼)
Cinamonas: 2.00 arbat. š. (2 ½ - malto)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (¼ - malto)
Sviestas: 230.00 g
Cukrus: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Migdolų eksraktas:(¼ - nebūtina) 1.00 arbat. š.
Džemas: 400.00 g (mėgstamo - tiršto)
Miltelinis cukrus: 1.00 sauja (apibarstymui)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje sumaišykite miltus, maltus migdolus (arba migdolų miltus), druską, maltą cinamoną ir muskatą.
  2. Į kitą didelį dubenį sudėkite sviestą ir suberkite cukrų. Elektriniu plaktuvu išplakite iki purios masės.
  3. Po vieną įdėkite ir išplakite kiaušinių trynius.
  4. Įmaišykite tarkuotas citrinų žieveles ir migdolų ekstraktą, jei jį naudojate.
  5. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite. Išminkykite vientisą tešlą.
  6. Padalinkite paruoštą tešlą į dvi dalis. Kiekvieną iš jų įvyniokite į maistinę plėvelę ir palaikykite šaldytuve apie 2 valandas. Tuomet išimkite tešlą iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje apie 10 minučių, kad šiek tiek atšiltų.
  7. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardas.
  8. Tešlą dėkite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų ir iškočiokite į maždaug 3 mm storio tešlos lakštą. Jei norite, galite tešlą kočioti tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ar tiesiog ant miltais lengvai pabarstyto švaraus ir lygaus paviršiaus.
  9. Sausainių formelėmis išspauskite sausainius ir atsargiai juos perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Prisiminkite, kad turite išspausti lygų skaičių dviejų rūšių sausainių: apatinių (be išpjovimo viduje) ir viršutinių (su išpjovimu).
  10. Tešlos likučius šiek tiek paminkykite, iškočiokite ir iš jų taip pat sausainių formelėmis išspauskite sausainius.
  11. Paruoštus sausainius kepkite įkaitintoje orkaitėje: apatinius sausainius be išpjovimo apie 15 min., o viršutinius su išpjovimu – apie 10 min. Nuolat stebėkite kepančius sausainius, nes kepimo laikas gali priklausyti ir nuo jūsų orkaitės. Iškepę sausainiai turi būti gražiai auksinės spalvos. Neperkepkite sausainių, nes tuomet jie bus pernelyg trapūs.
  12. Iškepusius sausainius kelioms minutėms palikite skardoje, tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
  13. Sausainiams visiškai atvėsus, viršutines jų dalis apibarstykite milteliniu cukrumi.
  14. Ant apatinių sausainių dalių tolygiai ir plonai paskleiskite po šaukštelį džemo. Džemą rinkitės tirštą ir tepkite jį ant sausainių saikingai – kitu atveju, suvožus abi sausainių puses, jis gali ištekėti pro kraštus.
  15. Po kiek laiko džemu pertepti sausainiai suminkštėja. Taigi, jei norite trapesnių – pertepkite juos džemu tik prieš patiekdami; jei labiau mėgstate minkštesnius – pertepkite kuo anksčiau. Skanaus!

 

 

Suskleisti
Kavos skonio sausainiai
Receptas: Kavos skonio sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 150.00 g (tešlai)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Sviestas: 200.00 g (tešlai)
Kakava: 50.00 g (tešlai)
Kepimo milteliai: 6.00 g (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (tešlai)
Tirpi kava (tešlai) 1.00 arbat. š.
Grietinėlė: 100.00 ml (35 proc. riebumo; įdarui)
Baltasis šokoladas (įdarui) 200.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kremą, nes jį reikės palaikyti šaltai. Nedideliame puode užkaitinkite grietinėlę, tik neleiskite užvirti. Nukelkite nuo ugnies, įmaišykite tarkuotą šokoladą, palikite pastovėti. Kai šokoladas ištirps, suplakite kremą šluotele. Kai kremas atvės iki kambario temperatūros, uždenkite indą ir bent pusvalandį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

2. Paruoškite sausainių tešlą: dubenyje sumaišykite cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą. 

3. Sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą, užminkykite tešlą.

4. Padalykite tešlą į tris dalis. Dėkite tešlos gabalą tarp dviejų kepimo popieriaus lapų ir iškočiokite maždaug 5 mm storio lakštą. Formele išspauskite iš tešlos apskritus sausainukus (turėtumėte gauti apie 60 paplotėlių), sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, palikite tarp sausainių tarpus. Kepkite 160–170°С temperatūros orkaitėje apie 15 min. Leiskite sausainiams visiškai atvėsti, nes vos iškepę, jie būna labai trapūs.

5. Kai sausainiai atvės, dėkite ant vieno sausainuko šaukštelį kremo, užvožkite kitu sausainuku, atsargiai suspauskite, kad kremas tolygiai pasiskirstytų.

Suskleisti
Sveikuolių sausainiai
Receptas: Sveikuolių sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 1.00 st. (nepilna stiklinė)
Sezamo sėklos: 100.00 g
Saulėgrąžos: 200.00 g
Razinos: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite sviestą, suberkite avižinius dribsnius ir maišydami kelias minutes pakaitinkite.

2. Kiaušinius suplakite su saulėgrąžomis, išmirkytomis ir nusausintomis razinomis, susmulkintais abrikosais. Sumaišykite su sviesto ir avižinių dribsnių mase.

3. Į kepimo popieriumi išklotą skardą šaukštu dėkite nedideles krūveles gauto mišinio. Tarp sausainių palikite tarpus, nes jie plečiasi.

4. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 minučių. Palikite atvėsti skardoje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Saldi gėlių puokštė
Receptas: Sausainiai – saldžios gėlės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 380.00 g (sausainiams)
Druska: 5.00 g (sausainiams)
Sviestas: 225.00 g (kambario temperatūros - sausainiams)
Cukrus: 200.00 g (sausainiams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (1 didelis kiaušinis - sausainiams ir 1 vidutinio dydžio kiaušinio baltymas - glajui)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (1 arbat. š. vanilės ekstrakto arba 2 arbat. š. vanilinio cukraus - sausainiams)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. citrinos sulčių - sausainiams ir žiupsnelis citrinos rūgšties ar keli lašai citrinos sulčių - glajui)
Miltelinis cukrus: 250.00 g (glajui)
Spalvoti arba šokoladiniai pabarstukai, rudasis cukrus, šokoladas, smulkinti riešutai (papuošimui pasirinktinai): 1.00 sauja
Kaip gaminti

Reikalingos priemonės:

• kepimo popierius,

• kočėlas,

• mediniai pagaliukai,

• sausainio-gėlytės formelė,

• konditerinis maišelis,

• vazelė,

• medžiaginė juostelė.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS

1. Dubenyje sumaišykite miltus ir druską. Atidėkite į šalį.

2. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu suplakite minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų. Plakite apie minutę, kol masė taps vientisa, tačiau neperplakite – išplakus sviestą ir cukrų iki labai purios masės, į tešlą pateks daug oro, dėl ko sausainiai išsipūs ir praras formą.

3. Į sviesto ir cukraus plakinį įmuškite kiaušinį. Plakite lėtai, kol gausite vientisą masę. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir citrinų sultis.

4. Į sviesto plakinį suberkite miltų mišinį. Lėtai plakite elektriniu plaktuvu apie pusę minutės, kol gausite vientisą masę ir ji ims kibti prie plaktuvo antgalių. Neperplakite tešlos – dėl to iškepti sausainiai gali būti kieti.

5. Iš paruoštos tešlos suformuokite rutulį. Suvyniokite jį į maistinę plėvelę. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite ten apie 30 minučių. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki maždaug 1 cm storio. Nekočiokite tešlos ploniau, nes bus labai sunku įsmeigti pagaliukus, be to, sausainiai praras savo minkštumą ir purumą. Iš pradžių tešlą kočioti gali būti sunku, tačiau po kelių minučių kambario temperatūroje ji suminkštės ir ims kočiotis sklandžiau. Vis dėl to nelaukite, kol tešla atšils, nes tuomet ji taps lipni ir su ja bus labai sunku dirbti.

6. Iškočiotą tešlą vėl dėkite atgal į šaldytuvą ir palaikykite 45 minutes. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, gėlytės formos sausainių formele išspauskite sausainius. Sudėkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, palikdami apie 5 cm tarpus tarp sausainių, taip pat – vietą pagaliukui įsmeigti.

Astos Černės nuotr. / Iš tešlos išspaudžiami sausainiai
Astos Černės nuotr. / Iš tešlos išspaudžiami sausainiai

7. Kai išspausite visus sausainius, labai atsargiai įsmeikite į juos medinius pagaliukus – stenkitės smeigti į patį sausainio centrą, bet taip, kad pagaliukas nesugadintų sausainio ir neišlįstų į paviršių.

8. Paruoštus sausainius vėl dėkite į šaldytuvą ir palaikykite nuo 30 minučių iki 1 valandos, nes taip sausainiai kepdami geriau išlaikys formą. Per tą laiką įkaitinkite orkaitę iki 170 ˚C temperatūros.

9. Kepkite sausainius įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 min., kol kraštai taps aukso spalvos. Kepimo laikas priklauso nuo sausainių dydžio ir individualių orkaitės savybių, todėl nuolat stebėkite kepančius sausainius ir neperkepkite.

10. Leiskite sausainiams šiek tiek atvėsti, kol sutvirtės (kol karšti, šie sausainiai dar bus minkšti, todėl geriau  nejudinkite jų), tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.

DEKORUOKITE SAUSAINIUS

1. Paruoškite glajų, reikalingą sausainiams dekoruoti. Dubenyje šakute lengvai suplakite kiaušinio baltymą. Tuomet po kelis šaukštus berkite miltelinį cukrų, toliau plakdami ir nuolat stebėdami konsistenciją. Glajus neturi būti per skystas ar per tirštas, nes dekoruoti sausainius bus sunku, o galutinis rezultatas nebus toks gražus, kokio norisi.

2. Siekiant paruošti idealios konsistencijos glajų, galima naudoti „10 sekundžių taisyklę“. Paruošto glajaus paviršių perbraukite aštriu peiliu (padarykite poros centimetrų įpjovą) ir pradėkite skaičiuoti iki dešimties:

• jeigu įpjova tampa nematoma greičiau nei suskaičiuojate iki dešimt, glajus yra per skystas – įberkite dar šiek tiek miltelinio cukraus;

• jeigu įpjova, suskaičiavus iki dešimties, dar matoma, glajus yra per tirštas – prireiks dar trupučio kiaušinio baltymo;

• jeigu įpjova išnyksta tuo momentu, kai suskaičiuojate iki dešimties – jūsų paruoštas glajus yra idealios konsistencijos.

3. Paruoštą glajų supilkite į konditerinį maišelį su pačiu mažiausiu apvaliu antgaliu. Dekoruokite sausainius. Iš karto, kol glaistas dar neišdžiuvęs, apibarstykite spalvotais arba šokoladiniais pabarstukais, ruduoju cukrumi ar kitokiais norimais priedais.

Astos Černės nuotr. / Sausainių dekoravimas
Astos Černės nuotr. / Sausainių dekoravimas

4. Palikite pastovėti mažiausiai valandą, kol glaistas visiškai išdžius ir sutvirtės.

PARUOŠKITE SALDŽIĄ GĖLIŲ PUOKŠTĘ

Sausainius gėlytes „sumerkite“ į gražią vazelę. Vazelę apriškite medžiagine juostele, suriškite kaspinėlį. Džiaukitės savo kūriniu ir laiku, kūrį praleidote visi kartu!

Astos Černės nuotr. / Saldi gėlių puokštė
Astos Černės nuotr. / Saldi gėlių puokštė

Tekstas Astos Černės

Suskleisti
Bulvių sausainiai
Receptas: Bulvių sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
4.0 / 3
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Sviestas: 3.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 20.00 g (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1. Bulves nuskuskite, nuplaukite, supjaustykite mažais gabalėliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Kai atvės, sumalkite mėsmale.

2. Maltas bulves pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir tarkuotais muskatais. Gerai išmaišykite.

3. Sukrėskite į karščiui atsparų indą, įdėkite du šaukštelius sviesto, išmaišykite ir, kol bulvių košė gerai sušils, maišydama pakaitinkite ant silpnos ugnies.

4. Karštą bulvių košę išmaišykite. Palikite pravėsti keliolika minučių. Įmuškite kiaušinio trynį, gerai išsukite šaukštu.

5. Paruoštą bulvių masę sukrėskite į kulinarinį ar polietileninį maišelį, jo kampą prakirpkite. 

6. Kepimo formą patepkite aliejumi ir į ją išspauskite bulvinius sausainius. Kepkite 10–15 minučių 200 °C orkaitėje.  

Plačiau skaitykite: „Kulinarinė idėja: kitoks bulvių garnyras“

Suskleisti
Apelsinų ir spanguolių sausainiai
Receptas: Apelsinų ir spanguolių sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 140.00 g (stiklinė - tešlai, 2 valg. š. - apelsininiam cukrui)
Sviestas: 170.00 g (kambario temperatūros - tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kepimo milteliai: 7.00 g (1,5 arbat. š. - tešlai)
Spanguolės: 40.00 g (pusė stiklinės - tešlai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. tarkuotų žievelių - tešlai, 1 arbat. š. - apelsininiam cukrui)
Kaip gaminti

1. Paruoškite apelsininį cukrų: dubenėlyje išsukite apelsino žieveles su cukrumi, paskleiskite ant sviestinio popieriaus, kad kiek apdžiūtų.

2. Aštriu peiliu susmulkinkite spanguoles (peilio ašmenis patepkite aliejumi – nelips prie uogų).

3. Dubenyje sumaišykite cukrų ir kiaušinius, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, plakite elektriniu plaktuvu, kol ištirps cukrus.

4. Suberkite miltus ir kepimo miltelius, tarkuotas apelsino žieveles ir smulkintas spanguoles. Išmaišykite.

5. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Tešlą imkite šaukštu ir dėkite tarsi blynelius, tarp jų palikite maždaug 5 cm tarpus. Viršų pabarstykite apelsininiu cukrumi, paspauskite šaukštu.

6. Kepkite 180°C temperatūros orkaitėje 10–12 min.  

Suskleisti
Sausainiai „per mėsmalę“
Receptas: Sausainiai „Per mėsmalę“
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 41
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 350.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 4.00 st.
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (1 pilnas ir 2 tryniai)
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite su cukrumi, įmuškite kiaušinius, po truputį berkite miltus ir minkykite. Gautą tešlą 1 val. palaikykite šaldytuve.

2. Sausainius formuokite sukdama mėsmalę. Tuomet sudėkite juos į skardą ir kepkite, kol pageltonuos.

Receptą atsiuntė Aleksandra Vasiljeva

Suskleisti
Šokoladiniai sausainiai su riešutais
Receptas: Šokoladiniai sausainiai su riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 36
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 75.00 g
Cukrus: 250.00 g
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 500.00 g (kvietiniai)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kakava: 125.00 g (miltelių)
Juodasis šokoladas: 50.00 g (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Žemės riešutai: 100.00 g (arba lazdynų)
Kaip gaminti

1. Kambario temperatūros sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų, kiaušinį išplakite elektriniu plaktuvu. Suberkite miltus, kepimo miltelius, kakavą, tarkuotą šokoladą, įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Įmaišykite kapotų riešutų.

2. Šaukštu formuokite sausainius ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą paliekant 5 cm tarpus.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių. Sausainius keletą minučių vėsinkite orkaitėje ir išimkite.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Rudeniniai sausainiai
Receptas: Rudeniniai sausainiai
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 315.00 g
Cukrus: 65.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 5.00 g (½ arbat. š.)
Cinamonas: 5.00 g (½ arbat. š.)
Medus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 20.00 ml (¼ puodelio)
Romo ekstraktas: 5.00 ml
Sviestas: 115.00 g (tirpintas)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite dvi kepimo skardas.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Supilkite medų, vandenį, romą ir tirpintą sviestą. Išmaišykite ir išminkykite tešlą. Jei matote, kad tešla pernelyg biri, įpilkite dar šaukštą ar porą šaukštų vandens, kol ji taps minkoma.
  3. Išminkytą tešlą padalykite į dvi dalis. Perkelkite ant miltais pabarstyto lygaus ir švaraus paviršiaus. Iškočiokite iki maždaug 0,5–0,7 cm storio. Medžio lapo formos sausainio formele išspauskite sausainius ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skardų. Dantų krapštuku, mediniu pagaliuku ar šakutės dantukais „dekoruokite“ sausainius – išpieškite linijas.
  4. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–12 min., kol gražiai patamsės. Karšti sausainiai bus minkšti, todėl palikite juos atvėsti ir sutvirtėti.
Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos sausainiai
Receptas: Sluoksniuotos tešlos sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Šaldyta sluoksniuota tešla: 400.00 g (pakelis)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Riešutai: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Atšildytą tešlą kuo ploniau iškočiokite, patepkite sviestu, apibarstykite milteliniu cukrumi, susmulkintais riešutais, suvyniokite voleliu ir valandą palaikykite šaldytuve, kad gerai sustingtų.
  2. Tada tešlos volelį supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais, kiekvieną dar truputį pakočiokite, sudėkite į skardą ir kepkite 200`C karštumo orkaitėje, kol gražiai apskrus (5–8 min.).
Suskleisti
Sausainiai „Smaližiaus svajonė“
Receptas: Sausainiai „Smaližiaus svajonė“
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 150.00 g
Cukrus: 70.00 g
Vanilinis cukrus: 20.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (trynių)
Miltai: 150.00 g (persijotų)
Riešutai: 110.00 g (40 - smulkiai maltų lazdynų arba žemės riešutų ir 70 - stambiau maltų riešutų - apvoliojimui)
Uogienė: (įvairių mėgstamų arba Rududu karamelės - papuošimui) 4.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Minkštą sviestą gerai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Tada po vieną įleiskite trynius.
  2. Persijotus miltus sumaišykite su maltais riešutais ir berkite į sviesto masę. Viską gerai išmaišykite ir suminkytą tešlą įsukite į maistinę plėvelę bei laikykite valandą šaldytuve.
  3. Iš atšaldytos tešlos rankomis formuokite nedidelius kamuoliukus, juos pavoliokite riešutuose, dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos, tada truputį suplokite ir pirštu įspauskite duobutę. Į ją įkrėskite uogienės ar karamelės „Rududu“ (pastarosios dedame labai mažai, nes kepant ji išteka. Kai sausainiai iškeps, tada jau galime pridėti jos daugiau). Sausainiai kepdami truputį išsiplečia, todėl juos dėdami palikite tarpus.
  4. Kepkite 180ºC laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.

Skanaus! :)

Receptą atsiuntė Monika Vaišvilaitė

Suskleisti
Medaus sausainiai
Receptas: Medaus sausainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 9
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (po ½ st. kvietinių ir ruginių)
Medus: 100.00 g
Kakava: 100.00 g
Sviestas: 125.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Riešutai: 50.00 g (smulkinti)
Razinos: 2.00 valg. š.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir gvazdikėliais. Sviestą išsukite su medumi, įmuškite kiaušinį ir maišydami po truputį suberkite miltus, kakavą ir riešutus.
  2. Nedidelius tešlos blynelius šaukšteliu dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, ant kiekvieno galite uždėti razinų arba apibarstyti aguonomis, sezamais, mėgstamais riešutais.
  3. Kepkite 200`C karštumo orkaitėje 10–12 min.
  4. Kai atvės, apšlakstykite lydytu juoduoju šokoladu. Palaukite, kol jis sustings ir… Skanaus!
Suskleisti
Sausainiai su džiovintais pomidorais
Receptas: Sausainiai su džiovintais pomidorais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Džiovinti pomidorai: 20.00 g (saulėje)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Miltai: 1.00 st. (1,2)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 2.00 žiupsnelis (maltos)
Rozmarinai: 2.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
  2. Į gilų dubenį gabalėliais supjaustykite sviestą.
  3. Muškite kiaušinį.
  4. Suberkite smulkiais kubeliais supjaustytus džiovintus pomidorus.
  5. Berkite druską.
  6. Masę minkykite tarp pirštų, kol sviestas išsilydys nuo kūno temperatūros ir sviestas, kiaušinis, džiovintų pomidorų kubeliai ir druska pasidarys vientisa mase.
  7. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
  8. Išminkykite prie rankų nelimpančią, bet vis dar minkštą ir slidžią tešlą.
  9. Formuokite plokščius sausainiukus, kuriuos dėliojame ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
  10. Sumaišykite maltą aitriąją papriką ir maltą rozmariną.
  11. Mišiniu apybarstykite sausainių viršų, pabarstę dar šiek tiek paspauskite.
  12. Kepkite 10 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

 

Suskleisti
Sausainiai su šokoladu ir karamelizuota šonine
Receptas: Sausainiai su šokolado gabalėliais ir karamelizuota šonine
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 160.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (½)
Sviestas: 115.00 g (kambario temperatūros)
Cukrus: 100.00 g
Rudasis cukrus: 100.00 g (50 - sausainiams ir 50 - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (½)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (didelis)
Šokoladas: 1.00 st. (puodelis gabalėlių)
Šoninė: ( ½ karamelizuotos kiaulienos) 1.00 puodelis
Kiauliena: 6.00 vnt. (6 riekelės šoninės - karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (karamelizuotai kiaulienos šoninei)
Kaip gaminti

PARUOŠKITE KARAMELIZUOTĄ KIAULIENOS ŠONINĘ

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenėlyje sumaišykite rudąjį cukrų ir cinamoną.
  3. Kiekvieną šoninės riekelę iš abiejų pusių apvoliokite cukraus ir cinamono mišinyje.
  4. Išdėliokite tas riekeles ant kepimo popieriaus.
  5. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, kol šoninė taps traški.
  6. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Šoninei atšalus, sulaužykite gabalėliais.

IŠKEPKITE SAUSAINIUS

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.
  2. Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite sviestą, cukrų ir rudąjį cukrų iki purios masės.
  3. Į plakinį supilkite vanilės ekstraktą, įmuškite kiaušinį ir išplakite iki vientisos masės.
  4. Suberkite miltų mišinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų. Įmaišykite šokolado gabalėlius ir karamelizuotos šoninės gabalėlius
  5. Imkite po didelį šaukštą tešlos ir drėgnais delnais suformuokite apvalius kamuoliukus.
  6. Išdėliokite ant kepimo popieriaus, palikdami tarp jų apie 5 cm tarpus.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje 10–15 minučių, kol taps gražiai auksinės spalvos.
  8. Atvėsinkite ant grotelių. Skanaus!  
Suskleisti
Sausainiai su lazdynų riešutais
Receptas: Sausainiai su lazdynų riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 225.00 g
Cukrus: 90.00 g („Dansukker“ cukraus miltelių)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. („Dansukker“ su natūralia vanile)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynio)
Miltai: 210.00 g (140 - spelta miltų ir 70 - kvietinių)
Lazdynų riešutai: 75.00 g (75 - maltų ir 1 saujelė - sausainiams dekoruoti)
Krakmolas: 110.00 g (80 - bulvių ir 30 - kukurūzų)
Kakava: 2.00 valg. š.
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. („Dansukker“ - sausainiams dekoruoti)
Kaip gaminti
  1. Kambario temperatūros sviestą elektriniu plaktuvu išplakite su cukraus milteliais bei vaniliniu cukrumi ir tryniu.
  2. Į sviesto masę suberkite sumaltus lazdynų riešutus bei likusius išsijotus komponentus.
  3. Ant miltais pabarstyto stalo suminkykite tešlą, suvoliokite iš jos 4-5 cm skersmens volelį ir supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais.
  4. Sudėkite juos ant kepimo popieriaus skardoje, ant kiekvieno griežinėlio uždėkite po riešutą.
  5. Kepkite 180 °C orkaitėje 12-15 min. Iškeptus pabarstykite cukraus milteliais.

Receptas DANSUKKER

Suskleisti
Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu
Receptas: Sausainiai su spanguolėmis ir apelsinų aromatu
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.9 / 33
Receptas
Ingredientai
Migdolai: 1.00 st. (1/4)
Cukrus: 1.00 st.
Miltai: 1.00 st. (1,5)
Spanguolės: 1.00 st. (džiovintų)
Sviestas: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Apelsinai: 2.00 vnt. (2 - 3 - cedra)
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. - sulčių)
Kaip gaminti
  1. Smulkintuvu susmulkinkite migdolus su cukrumi.
  2. Sviestą ir apelsino žievelę plakite tol, kol sviestas taps purus ir pabals.
  3. Įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, išmaišykite.
  4. Suberkite miltus, džiovintas susmulkintas spanguoles, gerai išminkykite.
  5. Susukite į plėvelę ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
  6. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
  7. Iš iškočiotos tešlos išpjaustykite norimų formų sausainius.
  8. Kepkite, kol sukietės ir apskrus – apie 12-15 min.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Elina Skaržinskienė

Suskleisti
Sausainiai su šokolado lašeliais
Receptas: Sausainiai su šokolado lašeliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š. (kokosų)
Pienas: 2.00 valg. š. (augalinis)
Rudasis cukrus: 1.00 puodelis (1/4)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4)
Vanilės ekstraktas: 2.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 puodelis (3/4 avižiniai ir 3/4 migdolų miltų)
Šokoladiniai lašeliai: (1/2) 1.00 puodelis
Cukrus: 1.00 puodelis (1/4 neapdoroto)
Kaip gaminti
  1. Ištirpinkite kokosų aliejų ir sumaišykite su migdolų pienu, ruduoju cukrumi ir vanilės ekstraktu.
  2. Į gautą masę sudėkite miltus, druską, neapdorotą cukrų ir viską gerai išmaišykite. Masė neturi būti per sausa ar per drėgna, taigi pagal tešlos konsistenciją reguliuokite miltų, pieno ir aliejaus kiekį.
  3. Į tešlą suberkite ir šokolado lašelius ir gerai sumaišykite.
  4. Išklokite kepimo popieriumi pailgą indą ir sudėkite gautą tešlą – galite gabalėliais arba vientisą. Pastaruoju atveju beliks supjaustyti norimo dydžio gabalėliais.
  5. Prieš skanaudami palaikykite kelias valandas šaldytuve.
Suskleisti
Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
Receptas: Sausainiai su kakava ir aitriosiomis paprikomis
25 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 200.00 g
Cukrus: 250.00 g
Kakava: 50.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Cinamonas: 1.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (SANTA MARIA)
Miltai: 450.00 g (kvietinių)
Kaip gaminti
  1. Visus produktus sumaišykite trintuvu, kad gautumėte vientisą masę.
  2. Padalykite tešlą į dvi dalis ir iškočiokite iš jų lazdeles.
  3. Supjaustykite į 25 gabalėlius. Suformuokite rutuliukus ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos.
  4. Kepkite 15 min. iki 150 °C įkaitintoje orkaitėje.
Suskleisti
Parmezano sausainiai su rūkyta paprika
Receptas: Parmezano sausainiai su rūkyta paprika
20 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.9 / 7
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 160.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (0,5)
Miltai: 260.00 g
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Parmezano sūris: 150.00 g
Sūris: 50.00 g (fermentinio)
Pienas: 135.00 ml (130ml - tešlai ir 1 valg.š. - aptepimui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (aptepimui)
Paprikos: 1.00 arbat. š. (0,5 rūkytos - aptepimui)
Kaip gaminti
  1. Minkštą sviestą išsukite su druska, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius.
  2. Suberkite gana smulkiai tarkuotus sūrius, po truputį supilkite pieną.
  3. Tešlą gerai išminkykite ir palikite šaldytuve ~1 val.
  4. Tešlą iškočiokite tarp dviejų maistinės plėvelės lakštų ir supjaustykite norimos formos ir dydžio gabalėliais (labai didelių nedarykite, nes kepant sausainiai šiek tiek išsipūs).
  5. Kiaušinį suplakite su pienu, įberkite paprikos.
  6. Sausainius sudėkite į kepimo skardą, aptepkite kiaušinio plakiniu ir kepkite 170° C orkaitėje ~15 min., kol gražiai apskrus.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“
Receptas: Sausainiai „Bananiniai sveikuoliai“
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.0 / 56
Receptas
Ingredientai
Bananai: 2.00 vnt.
Razinos: 1.00 sauja
Saulėgrąžos: 3.00 valg. š. (lukštentų)
Sezamo sėklos: 3.00 valg. š.
Kokosų drožlės: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Bananus sutrinkite trintuvu iki vientisos masės, suberkite į ją visus išvardintus produktus ir išmaišykite tešlą. Ją ruošiant nebūtina tiksliai laikytis recepto. Galite improvizuoti, keisti produktus kitais ar įdėti papildomų. Puikiai tinka sėmenų, lukštentų kanapių sėklos, įvairūs riešutai, džiovinti vaisiai, dribsniai.
  2. Skardą išklokite kepimo popieriumi. Šaukštu imkite tešlos ir formuokite norimo dydžio sausainius. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. (priklausomai nuo sausainių dydžio).
  3. Jei norite, galite šiuos sausainius pasiruošti ir žaliavalgiškai. Tereikia tešlą ne kepti, o džiovinti maisto džiovintuve ar kelias valandas pradarytoje nekaitrioje orkaitėje.
Suskleisti
Nekepti tiramisu sausainiai
Receptas: Nekepti tiramisu sausainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 puodelis (1/2 -kokosų, tinka ir migdolų ar anakardžių)
Kava: 1.00 valg. š. (tirpios)
Druska: 1.00 arbat. š. (1/4 jūros)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Cukrus: 2.00 arbat. š. (Kokosų žiedų cukrus (galima naudoti ir bet kurį kitą saldiklį))
Sviestas: 1.00 puodelis (1/4 migdolų)
Pienas: 1.00 puodelis (1 - 1,5 augalinio)
Kaip gaminti
  1. Pailgą indą išklokite kepimo popieriumi.
  2. Giliame dubenyje sumaišykite kokosų miltus, kakavą, kavą, jūros druską, vanilės ekstraktą.
  3. Sudėkite migdolų sviestą ir labai gerai išmaišykite.
  4. Dabar atsargiai pilkite (geriausia po 1 šaukštą) augalinį pieną ir maišykite, kol galėsite tešlą formuoti rankomis.
  5. Iš gautos masės formuokite apvalius sausainėlius ir dėkite ant kepimo popierumi iškloto indo. Sausainėlius galite pabarstyti kakavos milteliais ar cukrumi ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs