Ingredientai:
Silkė: 1 vnt.
Bulvės: 2 vnt.
Burokėliai: 1 vnt.
Morkos: 1 vnt.
Svogūnai: 1 vnt.
Kiaušiniai: 4 vnt.
Actas: pagal skonį
Majonezas: pagal skonį
Kaip gaminti:
1. Nuplaukite ir išvirkite bulves, burokėlius ir morkas.
Svarbu: prieš verdant, šių daržovių skusti nereikia, virti jas reikia su lupenomis. Bulvės ir morkas virkite atskirai nuo burokėlių.
Patarimas: norėdami patikrinti, ar daržovės jau išvirusios, įbeskite peilį, jeigu jis įsminga lengvai – daržovės išvirusios.
Kai daržovės išvirs, nupilkite vandenį ir leiskite joms atvėsti. Kad burokėliai būtų sultingi, nupilkite vandenį, tada įpilkite šalto vandens, palaikykite 1–2 min. ir vėl išpilkite vandenį.
2. Kietai išvirkite kiaušinius. Dėkite juos į šaltą vandenį ir kiek pasūdykite, kad nesutrūkinėtų. Patarimas: kad kiaušiniai lengviau luptųsi, nupilkite karštą vandenį, įpilkite šalto ir palaikykite kelias min.
3. Nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais svogūnus. Sudėkite juos į lėkštę ir užpilkite actu.
4. Silkę nuplaukite, nusausinkite ir išdarinėkite: nulupkite odą, išimkite stuburą su kaulais ir visas likusias ašakas. Supjaustykite smulkiais kubeliais. Jeigu neturite laiko, galite nupirkti jau paruoštą silkių filę.
5. Nulupkite virtas daržoves ir kiaušinius.
6. Morkas ir kiaušinius sutarkuokite smulkia trintuve, bulves ir burokėlius – stambia.
Į lėkštę, tolygiai, pradėkite sluoksniuoti ingredientus tokia tvarka:
7. Dėkite sutarkuotas morkas ir pertepkite majonezu.
8. Ant morkų dėkite sutarkuotas bulves ir vėl pertepkite majonezu.
9. Dėkite kubeliais supjaustytą silkę.
10. Ant silkės dėkite svogūnų griežinėlius (prieš tai nupylus actą) ir vėl tepkite majonezą.
11. Ant svogūnų sluoksnio dėkite sutarkuotus kiaušinius ir tepkite majonezą.
11. Ant kiaušinių sluoksnio dėkite tarkuotus burokėlius ir pertepkite majonezu.
Paruoštą patiekalą atidėkite į šalį ir leiskite pastovėti 50–60 min., kad persisunktų skoniai.
Taip pat skaitykite: Naminis majonezas: gaminame ir skanaujame
Prieš pateikdami ant stalo, papuoškite petražolių ar krapų šakele.
Patarimas: pertepdami negailėkite majonezo. Priešingu atveju patiekalas gali būti sausokas. Bet ir nepersistenkite, kad majonezas neužgožtų kitų ingredientų skonio.