Taip pat skaitykite: Kaip taisyklingai kepti ant grotelių ir iešmų? Kuriuo atveju kokią mėsą kepti?
Ingredientai
Pomidorų pasta: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 50.00 g
Česnakai: 5.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
- Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus.
- Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką.
- Po maždaug penkių minučių sudėkite trintą česnaką, išmaišykite padažą ir palikite, kad atvėstų. Skanaus!
Suskleisti
Ingredientai
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu. Tuomet viską pakepinkite svieste.
- Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų.
- Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais, suberkite cukrų, supilkite majonezą bei garstyčias. Gerai išmaišykite ir patiekite atvėsusį.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
- Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių.
- Tuomet sudėkite į puodą likusius ingredientus: trintą česnaką, smulkintus žalumynus, adžiką, aitriają papriką. Galite pagardinti druska, pipirais, cukrumi. Viską gerai išmaišykite.
- Leiskite padažui atvėsti ir patiekite šaltą.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Į puodą supilkite vyną, granatų sultis, suberkite cukrų, druską, žalumynus, trintas česnako skilteles.
- Gerai išmaišykite ir leiskite virti apie 20 minučių. Nepamirškite maišyti.
- Likus penkioms minutėms, įmaišykite į padažą krakmolą (prieš tai geriausia jį išmaišyti nedideliame kiekyje vyno ar sulčių).
- Virkite, kol padažas kiek sutirštės. Patiekite šaltą.
Suskleisti
Receptas: Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 /
66
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 3.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
- Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės.
- Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite ir sudėkite į tyrę.
- Suberkite garstyčias, pipirus, aitriųjų paprikų milteliusir virkite, kol tūris sumažės maždaug per pusę.
- Baigiant supilkite actą, druską, cukrų, dar kartą užvirkite ir išpilstykite į paruoštus stiklainius.
Suskleisti
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Česnakai: 100.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale.
- Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite.
- Dėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite 15–25 minutes. Iškaitintus stiklainius sandariai užsukite.
Padažą galite papildyti raudonosiomis paprikomis, antaniniais obuoliais, petražolėmis.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti
Receptas: Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 /
54
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Svogūnai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Cukrus: 350.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti
- Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį.
- Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas paprikas, obuolius.
- Visus recepto produktus sudėkite į puodą. Visą laiką maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus.
- Puodo nedenkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite pusantros valandos, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti.
- Sutirštėjusį padažą išpilstykite į sterilius karštus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“ |
Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Suskleisti
Ingredientai
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
- Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą.
- Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
Suskleisti
Kaip gaminti
- Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
- Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.
Suskleisti
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
- Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį.
- Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles.
- Tiek papriką, tiek pomidorus stambiai supjaustykite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
- Susmulkinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu.
- Įspaudžiame citrinos sultis, berkite druską. Dar truputį paplakite. Berkite aitriosios paprikos miltelius ir išmaišykite.
- Gardinti galime bet ką: nuo orkaitėje keptų daržovių iki kepsnio.
Receptą atsiuntė Gintarė
Suskleisti