Skaniausi padažai šašlykams

Ką renkatės prie gardžiai paskrudintos mėsytės? Dalijamės greitais ir gardutėliais padažų receptais.
Padažai kepsniams
Padažai kepsniams / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Kaip taisyklingai kepti ant grotelių ir iešmų? Kuriuo atveju kokią mėsą kepti?

Pomidorų padažas
Receptas: Pomidorų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 105
Receptas
Ingredientai
Pomidorų pasta: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 5.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorų pastą praskieskite vandeniu (100 ml) ir supilkite viską į puodą. Po to, kai masė užvirė, pasūdykite, pagardinkite pipirais, sudėkite kapotus žalumynus.
  2. Užvirinkite ir palikite virti ant silpnos ugnies. Maišykite visą laiką.
  3. Po maždaug penkių minučių sudėkite trintą česnaką, išmaišykite padažą ir palikite, kad atvėstų. Skanaus!
Suskleisti
Baltas padažas
Receptas: Baltas padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 18
Receptas
Ingredientai
Majonezas: 200.00 g (neriebaus)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krapai: 1.00 arbat. š.
Sultys: 5.00 valg. š. (citrinų)
Vynas: 100.00 ml (baltasis sausas)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelio)
Garstyčios: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Česnaką ir svogūną nulupkite, supjaustykite ir sutrinkite iki vientisos masės elektriniu trintuvu.  Tuomet viską pakepinkite svieste.
  2. Supilkite į keptuvę vyną. Padažą maišykite, kad neprisviltų.
  3. Po kelių minučių padažą pagardinkite citrinų sultimis, druska, pipirais, suberkite cukrų, supilkite majonezą bei garstyčias. Gerai išmaišykite ir patiekite atvėsusį.
Suskleisti
Gruziniškas padažas
Receptas: Gruziniškas padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 14
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1500.00 g
Česnakai: 1.00 vnt.
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšelis)
Adžika: 1.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (½)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. Perpjaukite pusiau, pašalinkite sėklas, o minkštimą sutrinkite elektriniu trintuvu iki vientisos masės.
  2. Gautą tyrę užvirinkite ir virkite maždaug 20 minučių.
  3. Tuomet sudėkite į puodą  likusius ingredientus: trintą česnaką, smulkintus žalumynus, adžiką, aitriają papriką. Galite pagardinti druska, pipirais, cukrumi.  Viską gerai išmaišykite.
  4. Leiskite padažui atvėsti ir patiekite šaltą.
Suskleisti
Granatų padažas
Receptas: Granatų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 22
Receptas
Ingredientai
Vynas: 100.00 ml (raudonas, saldus)
Sultys: 100.00 ml (granatų - šviežiai spaustų)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Bazilikai: 2.00 valg. š. (šviežio)
Krakmolas: 5.00 g (žiupsnis)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (½)
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite vyną, granatų sultis, suberkite cukrų, druską, žalumynus, trintas česnako skilteles.
  2. Gerai išmaišykite ir leiskite virti apie 20 minučių. Nepamirškite maišyti.
  3. Likus penkioms minutėms, įmaišykite į padažą krakmolą (prieš tai geriausia jį išmaišyti nedideliame kiekyje vyno ar sulčių).
  4. Virkite, kol padažas kiek sutirštės. Patiekite šaltą.
Suskleisti
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
Receptas: Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 66
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 puodelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Medus: 1.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Kaip gaminti

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.

Suskleisti
Pomidorų padažas
Receptas: Naminis aštrus pomidorų padažas
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 37
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 3.00 kg (sunokusių)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Druska: 3.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdelių)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (trečdalis maltų kvapniųjų)
Actas: 50.00 ml (obuolių)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (miltelių ant peilio galo)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite.
  2. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant nedidelės ugnies, kol suminkštės.
  3. Gautą masę pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Svogūnus ir česnakų skilteles nulupkite, susmulkinkite ir sudėkite į tyrę.
  4. Suberkite garstyčias, pipirus, aitriųjų paprikų milteliusir virkite, kol tūris sumažės maždaug per pusę.
  5. Baigiant supilkite actą, druską, cukrų, dar kartą užvirkite ir išpilstykite į paruoštus stiklainius.  
Suskleisti
Aštrus pomidorų ir krienų padažas
Receptas: Aštrus pomidorų ir krienų padažas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 26
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg
Krienai: 100.00 g (šaknų)
Česnakai: 100.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Actas: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Krienus nuplaukite ir nulupkite, pomidorus nuplaukite. Pomidorus, česnakus ir krienus sumalkite mėsmale.
  2. Suberkite druską, cukrų, supilkite actą ir gerai išmaišykite. Išpilstykite į sterilius stiklainius ir uždenkite dangteliais, bet neužsukite.
  3. Dėkite į puodą su vandeniu ir kaitinkite 15–25 minutes. Iškaitintus stiklainius sandariai užsukite.

Padažą galite papildyti raudonosiomis paprikomis, antaniniais obuoliais, petražolėmis.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
Receptas: Aštrus pomidorų padažas su obuoliais ir paprikomis
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.6 / 54
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 2.00 kg
Paprikos: 3.00 vnt. (saldžiųjų raudonų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Obuoliai: 500.00 g
Actas: 450.00 ml (balto vyno)
Cukrus: 350.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Garstyčios: 3.00 valg. š. (sėklų)
Imbieras: 2.00 valg. š. (smulkintos šaknies)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, įpjaukite ir 30 sekundžių panardinkite į verdantį vandenį.
  2. Nulupkite, perpjaukite į keturias dalis, pašalinkite sėklas, susmulkinkite. Nulupkite ir susmulkinkite svogūną. Gabaliukais supjaustykite ir nuplautas bei išvalytas paprikas, obuolius.
  3. Visus recepto produktus sudėkite į puodą. Visą laiką maišydami kaitinkite, kol ištirps cukrus.
  4. Puodo nedenkite ir ant nedidelės ugnies kaitinkite pusantros valandos, tik nepamirškite kartkartėmis pamaišyti.
  5. Sutirštėjusį padažą išpilstykite į sterilius karštus stiklainius, sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiškas saldžiarūgštis padažas
Receptas: Pikantiškas saldžiarūgštis padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Krakmolas: 1.00 arbat. š.
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š. (aštrus (gali būti ir neaštrus), mėgstamo skonio)
Jautienos sultinys: 200.00 ml (natūralus)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Nedideliame puodelyje ištirpinkite sviestą, maišydama supilkite sultinį, sukrėskite pomidorų padažą, supilkite sojų padažą.
  2. Padažą pagardinkite ruduoju cukrumi, įmaišykite nedideliame kiekyje vandens ištirpintą krakmolą.
Suskleisti
Padažas su marinuotais agurkėliais
Receptas: Padažas su marinuotais agurkėliais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.5 / 19
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių)
Grietinė: 200.00 ml (jogurtinė)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti, pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Agurkai: 3.00 vnt. (marinuoti agurkėliai)
Kaip gaminti
  1. Sudėkite visas sudedamąsias dalis į indą ir suplakite iki vientisos masės.
  2. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir šviežiais žalumynais.  
Suskleisti
Aštrus paprikų - pomidorų padažas
Receptas: Aštrus paprikų - pomidorų padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Pomidorai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (1 didelis griežinėlis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti
  1. Papriką ~30 minučių kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol suminkštėja. Kad greičiau atvėstų – išimtą iš orkaitės galite pamerkti į šaltą vandenį.
  2. Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir šiek tiek palaikykite. Perliekite šaltu vandeniu. Nulupkite odeles.
  3. Tiek papriką, tiek pomidorus stambiai supjaustykite ir sumeskite į gilesnį dubenį.
  4. Susmulkinkite elektriniu trintuvu (blenderiu) arba virtuviniu kombainu.
  5. Įspaudžiame citrinos sultis, berkite druską. Dar truputį paplakite. Berkite aitriosios paprikos miltelius ir išmaišykite.
  6. Gardinti galime bet ką: nuo orkaitėje keptų daržovių iki kepsnio.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis