„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Sriuba, pagardinta kokosų pienu: 6 receptai

Būna, jog iš darbo grįžti alkanas, tačiau jauti – jei imsi kirsti sumuštinius, kol pasigaminsi šio bei to, vėliau tos pagamintos vakarienės ne tiek daug ir suvalgysi. Arba kaip tik – prie greito užkandžio pridėsi dar ir sočią vakarienę.
Sriuba su kokosų pienu
Sriuba su kokosų pienu / Fotolia nuotr.

Kad nenutiktų taip, jog norėjote kažko lengvo ir skanaus, o prisišveitėte bent ko ir dar per daug, siūlome išsivirti sriubos. Daug, kad jos užtektų ir kitą dieną – paprastai tada guliašas, troškinys ar sriuba būna dar gardesni.

O šiandien Ji24.lt siūlomame valgiaraštyje – ypatingos sriubos. Jos visos pagardintos kokosų pienu. Skanaus!

Taip pat skaitykite: Kepimo pamokėlė: tikrų lietuviškų kūčiukų receptas

Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais
Receptas: Pikantiška vištienos kukulių sriuba su kokosais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 8
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (vištiena)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėtos: 4.00 valg. š. (šviežios)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Džiūvėsiai: 4.00 valg. š.
Kokosų pienas: 800.00 ml (skardinė)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (plonalaiškiai)
Pievagrybiai: 200.00 g
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (4 šaukštai citrinų sulčių)
Kaip gaminti

1.Aitriąją papriką perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir labai plonai supjaustykite. Mėtų lapelius nuplaukite, nukratykite ir susmulkinkite.

2.Faršą išminkykite su kapotomis mėtomis, aitriąja paprika, kiaušiniu, džiūvėsėliais ir druska. Suformuokite nedidelius kukulius. Į puodą supilkite sultinį, kokosų pieną ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite kukulius ir ant mažos ugnies virkite dar 10–15 minučių. Svogūnų laiškus supjaustykite smulkiais žiedeliais. Grybus nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite plonais griežinėliais. Sudėkite į sriubą ir dar 5 minutes pavirkite.

4.Nukaitę nuo ugnies pašlakstykite sojų padažu ir citrinų sultimis. Papuoškite mėtų lapeliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kokosų ir garbanotųjų kopūstų sriuba su imbierais
Receptas: Kokosų ir garbanotųjų kopūstų sriuba su imbierais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 9
Receptas
Ingredientai
Garbanotieji kopūstai 600.00 g
Imbieras: 1.00 vnt. (1,5 cm ilgio šviežios šaknies gabalėlis)
Svogūnai: 1.00 vnt. (mažas)
Aliejus: 4.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 600.00 ml
Nesaldintas kokosų pienas (skardinė) 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Aitriųjų paprikų dribsniai 15.00 g
Vištiena: 1.00 vnt. (krūtinėlės filė)
Pomidorai: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kopūstą nuplaukite, išpjaukite kietą kotą, lapus supjaustykite juostelėmis. Imbierus ir svogūnus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Puode įkaitinkite 2 šaukštus aliejaus ir jame apkepinkite imbierus ir svogūnus. Sudėkite kopūstų juosteles, atskieskite sultiniu, supilkite kokosų pieną. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, paprikų dribsniais ir 15–20 min. pavirkite.

3. Tuo metu nuplaukite ir nusausinkite mėsą, supjaustykite plonomis juostelėmis. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų ir jame iki rusvumo apkepinkite mėsą. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir nukelkite nuo ugnies. Pomidorus supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite kotelius ir supjaustykite mažais kubeliais.

4.  Išimkite iš puodo kelis šaukštus kopūstų, sutrinkite ir vėl sukrėskite į sriubą. Sudėkite vištieną ir pomidorus, sriubą dar kartą užvirinkite, paskui išpilstykite į pakaitintas lėkštes.  

Plačiau skaitykite: Kai vėsu, vilioja patiekalai su imbieru...

Suskleisti
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
Receptas: Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 40
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus arba iš kubelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Makaronai: 1.00 sauja (vermišelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikų miltelių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais.
  3. Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais šiaudeliais, morkas pagal skonį – galite sutarkuoti ar supjaustyti.
  4. Puode užkaiskite vištienos sultinį, kai užvirs, suberkite daržoves ir apkeptus vištienos gabalėlius. Kai daržovės bus beveik suminkštėjusios, suberkite vermišelius.
  5. Išvirusią sriubą pagardinkite kokosų pienu, ciberžolėmis, muskatu, Kajeno  paprikos milteliais, pasūdykite.

 

Suskleisti
Sriuba su kokosų pienu
Receptas: Sriuba su kokosų pienu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.0 / 11
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 250.00 g (filė)
Makaronai: 100.00 g (rytietiškų lakštinių)
Vištienos sultinys: 500.00 ml
Skardinė kokosų pieno 250.00 ml
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kalendros: 1.00 arbat. š. (pagal skonį džiovintų)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Salierai: 1.00 vnt. (pagal skonį lapkočių)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite pailgomis juostelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis.

2. Svogūną, česnaką ir imbierą nulupkite, svogūną ir česnaką sukapokite, imbierą sutarkuokite ir su gabalėliu aitriosios paprikos pakepinkite svieste.

3. Kai daržovės pagels, sumeskite vištienos juosteles ir dar 8 minutes pakepkite.

4. Į gilesnį puodą supilkite sultinį, kokosų pieną, sukrėskite kepintas daržoves, vištienos juosteles, suberkite kalendras ir virkite ant mažos ugnies apie 10 minučių.

5. Tada suberkite makaronus ir virkite, iki jie suminkštės.

6. Sriubą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

7. Tiekite išpilstytą į nedidelius indelius. Puoškite smulkintais salierų lapeliais ir aitriosios paprikos gabalėliais.

Suskleisti
Indiška sriuba
Receptas: Indiška sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 20
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 250.00 g (filė)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 10.00 g (gabalėlis)
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 150.00 ml (nesaldintas)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Miltai: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nedideliais gabalėliais supjaustytą vištienos filė išvirkite dviejuose litruose vandens (įmeskite laurų lapų, juodųjų ir kvapiųjų pipirų), išgriebkite, palikite atvėsti. Žiedinius kopūstus supjaustykite gabalėliais.

2. Svieste pakepinkite smulkintą svogūną bei česnako skilteles. Sudėkite tarkuotą imbiero šaknį, smulkintą aitriąją papriką, suberkite miltus, išmaišykite ir šiek tiek pakaitinkite.

3. Masę sukrėskite į sultinį. Statykite puodą ant ugnies, supilkite kokosų pieną, luktelėkite, kol užvirs.

4. Sudėkite smulkintus žiedinius kopūstus ir virkite apie 10 minučių. Galiausiai sumeskite virtą mėsą.

5. Sriubą sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite citrinos sultis, pagal skonį įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų.  

Suskleisti
Kario sriuba
Receptas: Kario sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (viščiukų krūtinėlės)
Morkos: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudonoji)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Raudonoji kario pasta 1.00 valg. š.
Kokosų pienas 400.00 ml
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežios šaknies)
Sultys: 2.00 valg. š. (žaliųjų citrinų)
Sojų varškė 200.00 g
Petražolės: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Kaip gaminti

1. Vištieną nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite kubeliais.

2. Puode įkaitinkite riebalus, sukrėskite kario pastą ir maišydama pakepinkite maždaug pusę minutės, tik nesudeginkite. Supilkite sultinį, kokosų pieną, smulkiai tarkuotą imbiero šaknį, užvirinkite. Sudėkite vištieną ir virkite ant vidutinės ugnies maždaug 15 min., kol išvirs vištiena.

3. Įmaišykite cukrų, žaliųjų citrinų sultis ir gabalėliais pjaustytas daržoves, pavirkite 5–10 min.

4. Nukaiskite puodą nuo ugnies, leiskite šiek tiek atvėsti, sutrinkite sriubą elektriniu grūstuvu arba virtuvės kombainu, supilkite atgal į puodą, užkaitinkite, jei reikia, dar pasūdykite.

5. Išpilstykite sriubą į lėkštes, įdėkite kubeliais pjaustytos sojų varškės ir pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs