Užtepėlės ir lazdelės – naujamečiam draugų susibūrimui. 20 receptų

Jei išlaidauti Naujųjų metų vakarėliui nenorite, vienu geriausių vaišių variantu tegul tampa įvairiausios užtepėlės, kurias tinka valgyti su čiabata, brusketa, dažyti į jas pikantiškas sūrio ar duonos lazdeles.
Brusketos.
Brusketos. / Fotolia nuotr.

Taip pat skaitykite: Kaip sutikti 2016 metus: vaišės ir stalo puošyba  

Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais
Receptas: Brusketa su paukštienos kepenėlių putėsiais
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 30 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Paukštiena: 300.00 g (kepenėlių)
Vynas: 60.00 ml (maderos)
Želatina: 8.00 g
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos pusės apelsino žievelės ir sultys)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Apelsinų likeris 2.00 valg. š.
Grietinėlė: 300.00 ml (po 150 ml neriebios ir riebios)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 5.00 g (kelios šviežių šakelės)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį pipirų žirnelių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pašalinkite plėves, sudėkite į plokščią indą, užpilkite madera, apibarstykite kapotais čiobreliais, suberkite apelsinų žieveles, supilkite sultis, viską gerai išmaišykite ir bent 2 val. marinuokite.

2. Tada gerai nusausinkite ir iškepkite karštuose riebaluose.

3. Sultinį supilkite į puodelį, sumeskite pipirų žirnelius ir laurų lapelius, supilkite likerį, nuvirinkite iki pusės, supilkite pusę grietinėlės, užkaitinkite, sultinį perkoškite per kiaurasamtį.

4. Želatiną išbrinkinkite karštame sultinyje, tada sukrėskite kepenėles, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, išplakite elektriniu plakikliu iki vientisos masės ir šaukštu įmaišykite iki standžių putų išplaktą riebią grietinėlę.

5. Paruoštus putėsius krėskite į plokščią indą ir kelias valandas palaikykite šaldytuve.

6. Tiekite ant sausoje keptuvėje skrudintų tamsios itališkos duonos riekelių su pomidoro skiltele ir bazilikų lapeliu.

Pagaminsite per 30 min. (neskaičiuojant marinavimo ir šaldymo laiko).

Suskleisti
Brusketa su skumbre
Receptas: Brusketa su skumbre
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 35
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (4 riekelės mėgstamos itališkos duonos)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Žuvis: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio karštai rūkyta skumbrė)
Krienai: 1.00 arbat. š.
Grietinė: 2.00 valg. š.
Majonezas: 1.00 valg. š.
Austrių padažas 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Granatas: 40.00 g (saujelė lukštentų granato sėklų - papuošimui)
Raudonasis svogūnas: 40.00 g (pusė svogūno - papuošimui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite įdarą: skumbrę išdarinėkite, pašalinkite kaulus, tada sumeskite į gilesnį dubenį ir sutrinkite šakute. Netrinkite labai smulkiai – užtepėlė negražiai atrodys.

2. Į indą su skumbre krėskite grietinę, majonezą, krienus, austrių padažą, pagal skonį berkite druskos ir pipirų, pilkite citrinos sulčių.

3. Duonos riekeles apšlakstykite aliejumi ir iš abiejų pusių paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje.

4. Dar karštas įtrinkite per pusę perpjautomis česnako skiltelėmis. 

5. Paruoštą užtepėlę tepkite ant dar šiltų duonos riekelių.

6. Ant viršaus berkite granato sėklyčių ir dėkite po plonytį raudonojo svogūno griežinėlį.

Suskleisti
Brusketa su pomidorais ir bazilikais
Receptas: Brusketa su pomidorais ir bazilikais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 58
Receptas
Ingredientai
Duona: 1.00 vnt. (1 čiabatos duonelė)
Pomidorai: 12.00 vnt. (vyšniniai)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, švieži)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Supjaustykite čiabatos duonelę 2 cm storio riekelėmis. Vyšninius pomidoriukus padalinkite į keturias dalis.
  2. Duonos riekeles apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir apkepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Įtrinkite jas česnakų skiltelėmis.
  3. Likusias česnakų skilteles susmulkinkite, sumaišykite su vyšniniais pomidoriukais, šviežiais kapotais prieskoniais ir uždėkite ant skrudintų čiabatos riekelių. Pašlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska ir pipirais ir dar kelioms minutėlėms pašaukite į orkaitę. Tai puikus užkandis tiek vakarėliams, tiek kasdienai.
Suskleisti
Aštri pomidorų užtepėlė
Receptas: Aštri pomidorų užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 19
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 530.00 g (500 - šviežių ir 30 - džiovintų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (0,25 - 0,5 aštraus raudono)
Svogūnai: 1.00 vnt. (0,5)
Migdolai: 100.00 g (trintų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (geltonųjų sėklų)
Kaip gaminti

1. Pomidorus supjaustykite į keturias dalis, sudėkite į indą kartu su svogūnu, džiovintais pomidorais, geltonųjų grastyčių sėklom, ašriuoju pipiru (beje, verta jį paragauti iš anksto, nes kai kurie būna ypatingai aštrūs). Masę sutrinkite blenderiu.    

2. Įdėkite dalį trintų migdolų, įpilkite šaukštą aliejaus. Sutrinkite. Masė turi būti tiršta, jei reikia vis papildykite trintais migdolais. Kadangi mano pomidorai naminiai ir sultingi, tai panaudojau visus 100 g migdolų, bet kartais gali reikėti ir mažiau.    

3. Tyrelę gražiai įdėkite į indą ir patiekite kaip užtepėlę prie įvairių užkandžių.

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Karštieji sumuštiniai su figų aptepu
Receptas: Karštieji sumuštiniai su figų aptepu
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
5.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Figos: 4.00 vnt. (džiovintos)
Žalioji arbata: (antpilo) 5.00 valg. š.
Migdolai: 50.00 g
Svogūnai: 4.00 vnt. (svogūnėliai su laiškais)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Džiovinti pomidorai: 2.00 vnt. (saulėje džiovinti konservuoti aliejuje)
Citrinos: 2.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (susmulkintų)
Duona: 4.00 riekės (rūpios sumuštinių)
Konservuoti ančiuviai: (puselės) 8.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Figas porą valandų pamirkykite arbatoje. Išmirkusias supjaustykite ir sudėkite į elektrinio maišiklio indą. Ten pat sudėkite pakepintus riešutus, susmulkintus svogūnėlius, sugrūstus česnakus, nuvarvintus pomidorus.

2. Nutarkuokite geltonąjį citrinų žievelės sluoksnį, iš vaisių išspauskite sultis. Į indą su figomis supilkite citrinų sultis, suberkite žieveles, įpilkite aliejaus, įberkite prieskoninių žalumynų ir viską sutrinkite.

3. Gatavu figų aptepu aptepkite duonos riekes ir kepkite 200 °C orkaitėje 10 min.

4. Ant kiekvieno sumuštinio uždėkite po dvi ančiuvių puseles ir iš karto patiekite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Alyvuogių užtepėlė
Receptas: Alyvuogių užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 20
Receptas
Ingredientai
Alyvuogės: 100.00 g (juodųjų, be kauliukų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 100.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas šviežiai spaustų citrinų sulčių)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (stambiai maltų; pagal skonį)
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Į virtuvės kombainą sudėkite alyvuoges, kaparėlius ir česnaką, maišykite, kol susidarys vientisa masė.
  2. Maišydama plona srovele supilkite alyvuogių aliejų. Pagardinkite padažą citrinų sultimis, druska ir pipirais.
  3. Tiekite su skrudinto batono riekelėmis papuošusi petražolės lapeliu.
Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sūrio lazdelės
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g (kambario temperatūros)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - patepimui)
Alyvuogių aliejus: 50.00 ml
Pienas: 50.00 ml (kambario temperatūros)
Mielės: 30.00 g (šviežių)
Sūris: 100.00 g (50 g - tarkuoto fermentinio tešlai ir sauja - apibarstymui)
Miltai: 3.00 puodelis (puodelis 236ml)
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Sviestą išsukite su aliejumi ir kiaušiniu.
  2. Mieles ištirpinkite užpylę pieną ir cukrų, įmaišykite į sviesto masę.
  3. Ant viršaus suberkite druską, du puodelius miltų ir tarkuotą sūrį.
  4. Užmaišykite tešlą, palengva suberkite likusius miltus ir suminkykite vientisą tešlos rutulį.
  5. Apdenkite maistine plėvele ir laikykite šiltai, kol padvigubės.
  6. Tešlą padalinkite į dvi lygias dalis, iškočiokite du (maždaug 5 mm storio) kvadratus, aptepkite paplaktu kiaušiniu bei apibarstykite druska ir sūriu.
  7. Paruoštus lakštus supjaustykite pailgomis juostelėmis ir atsargiai perkelkite į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
  8. Pašaukite į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių, ir kepkite apie 10 minučių, kol lazdelės gražiai apskrus.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Lašišų ir žalumynų užtepėlė
Receptas: Lašišų ir žalumynų užtepėlė
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 36
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 200.00 g
Vermutas: 4.00 valg. š.
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 6.00 vnt. (po kelis kvapiuosius ir juoduosius)
Apelsinai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Imbieras: 10.00 g (gabalėlis)
Varškė: 150.00 g (tepamoji)
Laiškiniai česnakai: 1.00 sauja
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Apelsiną, citriną gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išspauskite sultis. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą. Imbiero šaknį nuplaukite, nulupkite, stambiai sutarkuokite. Nuplautus česnakų laiškus susmulkinkite.
  2. Į puodą supilkite žuvų sultinį, vermutą, įmeskite lauro lapą, suberkite pipirus. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, ugnį sumažinkite ir virkite apie 10 minučių. Iš atvėsusios žuvies išrinkite ašakas.
  3. Tepamąją varškę ištrinkite su tarkuotais imbierais. Sudėkite smulkintą žuvį, svogūnus, supilkite apelsino sultis. Pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų. Sutrinkite elektriniu plakikliu. Įmaišykite smulkintus česnakų laiškus. Tiekite su skrudinta tamsia ar šviesia itališka duonele.   
Suskleisti
Varškės ir pomidorų užtepėlė
Receptas: Varškės ir pomidorų užtepėlė
5 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 75
Receptas
Ingredientai
Varškė: 100.00 g (100-150)
Pomidorai: 5.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Sultys: 1.00 valg. š.
Jogurtas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1.  Pomidorus nuplaukite, supjaustykite ketvirčiais. Išdėliokite kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, apibarstykite džiovintais bazilikais, druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Dėkite į iki 60 laipsnių įkaitintą orkaitę praviromis durelėmis ir kelias valandas džiovinkite.
  2. Česnakus nulupkite, sutrinkite specialiu įrankiu. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Varškę sudėkite į dubenį. Suberkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, įmeskite kelias šakeles šviežių bazilikų ir viską sutrinkite elektriniu maišytuvu. Sudėkite atvėsusius džiovintus pomidorus, įpilkite šlakelį šviežių citrinų sulčių ir dar sykį viską sutrinkite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Įmaišykite šaukštą natūralaus jogurto.
Suskleisti
Avokadų ir rikotos užtepėlė
Receptas: Avokadų ir rikotos užtepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.6 / 26
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Parmezano sūris: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Pistacijos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pienas: 500.00 ml (naminei rikotai)
Grietinėlė: 50.00 ml (riebi - naminei rikotai)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų - naminei rikotai)
Kaip gaminti
  1.  Į prikaistuvį supilkite pieną, grietinėlę, suberkite druską. Statykite ant vidutinio stiprumo ugnies ir maišydama kaitinkite, kol skysčio paviršiuje pamatysite smulkius burbuliukus (neužvirinkite!). Stipriai maišydama supilkite citrinų sultis ir kaitinkite apie porą minučių. Nukelkite nuo ugnies. Maždaug po penkių minučių sukrekėjusią masę sukrėskite į marle ištiestą kiaurasamtį.
  2. Avokadus nulupkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Minkštimą supjaustykite gabalėliais, apšlakstykite citrinų sultimis, pamaišykite. Suplakite tyrę. Sudėkite smulkintus svogūnus, trintus česnakus, naminę rikotą ir dar sykį viską suplakite. Suberkite tarkuotą parmezaną, grūstus riešutus, išmaišykite. Pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite.
Suskleisti
Duonelės su kmynais
Receptas: Duonelės su kmynais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.2 / 14
Receptas
Ingredientai
Mielės: 20.00 g (šviežių)
Miltai: 410.00 g (kvietiniai)
Ruginiai miltai: 230.00 g (rupūs)
Duonos raugas: 75.00 g
Kmynai: 4.00 arbat. š. (4-5)
Druska: 3.00 valg. š. (smulkios ir stambios jūros druskos)
Kaip gaminti

1. Vandenį pašildykite ir jame išleiskite mieles.

2. Į dubenį supilkite kvietinius, ruginius miltus, vandenį su mielėmis, raugą (kaip jo pasigaminti rasite čia: Naminės duonos raugas ), įberkite 2–3 šaukštelius kmynų, 3 šaukštelius druskos ir rankomis užminkykite tešlą. Kai ji bus vientisa, apibarstykite miltais ir palikite šiltoje vietoje apie pusvalandį.

3. Pakilusią tešlą padalykite į dvi dalis. Iš jų ant miltais pabarstyto paviršiaus suformuokite du plonus ir pailgus (lyg prancūziško batono) duonos kepaliukus.

4. Juos dėkite į aliejumi pateptą kepimo skardą. Šepetėliu duoneles patepkite vandeniu, apibarstykite stambia jūros druska ir likusiais kmynais. Pabarstykite miltais, uždenkite švariu virtuviniu rankšluosčiu ir leiskite dar pusvalandį pakilti.

5. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Duoneles pašaukite į karštą orkaitę ir kepkite 10 minučių. Tada temperatūrą sumažinkite iki 200 laipsnių ir kepkite dar 10–15 minučių.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
Receptas: Česnakinė baltojo sūrio užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 68
Receptas
Ingredientai
Sūris: 250.00 g (baltasis)
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (1 - 2)
Vorčesterio padažas: 1.00 valg. š. (nebūtina)
Česnakai: 1.00 skiltelės (1 - 2)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti - nebūtina)
Pienas: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal sonį)
Morkos: 2.00 vnt. (užkandai)
Žiediniai kopūstai: 1.00 vnt. (užkandai)
Salierai: 1.00 vnt. (užkandai)
Krekeriai: (užkandai) 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Į dubenį sutrupinkite baltąjį sūrį, įmaišykite majonezą, garstyčias, vorčesteršyro padažą, smulkintus česnakus, virtus kiaušinius ir pieną.
  2. Pagardinkite druska ir pipirais.
  3. Viską gerai sumalkite blenderiu ir padėkite į šaldytvą 30 min.
  4. Patiekite su supjaustytomis morkomis, salierais, kalafiorais ar krekeriais.

Recepto autorė Viktorija Ramašauskaitė

Suskleisti
Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
Receptas: Kepti sumuštinukai su pievagrybių užtepėle
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 55
Receptas
Ingredientai
Batonas: 1.00 vnt. (prancūziškas)
Majonezas: 50.00 g
Pievagrybiai: 100.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Krapai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių smulkiai supjaustykite pievagrybius, krapus ir česnakus.
  2. Tuomet gana smulkiai sutarkuokite sūrį, nes geriau išsilydys ir pasiskirstys pati masė. Sumaišykite viską su majonezu.
  3. Apie 5–10 min. kepkite orkaitėje batoną, prieš tai supjaustę jį plonomis riekelėmis, – taip užtepėlė neperkeps, o pats batonas skaniai apskrus.
  4. Ant apkepusių riekelių tepkite užtepėlę ir pašaukite juos darsyk į 180 °C orkaitę. Kepkite apie 15 minučių. Papuoškite riekelių viršų keliomis šviežių krapų šakelėmis ir tiekite į stalą!

Skanaus!

Suskleisti
Užtepėlė su ropėmis
Receptas: Užtepėlė su ropėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 10
Receptas
Ingredientai
Ropė: 1.00 vnt.
Obuoliai: 1.00 vnt.
Sviestas: 100.00 g
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Ropę nuvalykite ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Pertrinkite per sietelį.
  2. Obuolį nulupkite, sutrinkite tarka, sumaišykite su rope, sviestu, garstyčiomis. Pasūdykite ir viską sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Suskleisti
Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
Receptas: Sluoksniuotos tešlos lazdelės su kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Parmos kumpis: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Iš sluoksniuotos tešlos ant kepimo popieriaus iškočiokite 20 x 60 cm stačiakampį ir išdėliokite plonus kumpio gabalėlius. Perlenkite tešlą pusiau ir supjaustykite apie 1 cm pločio juostelėmis.

2. Juostelių galus susukite į priešingas puses – padarykite virveles. Galus stipriau užspauskite, kad neatsisuktų. Virveles sudėkite į kepimo skardą ir aptepkite plaktu kiaušiniu. Šaukite į orkaitę ir kepkite 10–15 minučių.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sumuštiniai su pupelių aptepu
Receptas: Sumuštiniai su pupelių aptepu
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 7
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (konservuotos)
Daržovių sultinys: 150.00 ml (tinka tirpus)
Pievagrybiai: 50.00 g
Duona: 4.00 riekės (grūdėtosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite sugrūstą vieną česnakų skiltelę, suberkite rozmarinus ir truputį pakepinkite.

2. Sudėkite nusunktas pupeles, supilkite sultinį ir virkite 10 min. Sugrūskite bulvių košės grūstuvu ar sutrinkite elektriniu maišikliu. Pagardinkite pipirais.

3. Grybus kruopščiai nuvalykite, supjaustykite plonais griežinėliais ir sumaišykite su likusiu aliejumi ir citrinų sultimis.

4. Duonos riekes paskrudinkite skrudintuve, įtrinkite likusiu česnaku, aptepkite pupelių koše, ant viršaus uždėkite po kauburėlį grybų.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Duonos lazdelės
Receptas: Duonos lazdelės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 23
Receptas
Ingredientai
Pienas: 250.00 ml
Mielės: 13.00 g (šviežių)
Sviestas: 80.00 g
Parmezano sūris: 30.00 g
Miltai: 475.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniai: (norimų) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Pieną pašildykite iki 40°C, jame ištirpinkite sviestą, sudėkite mielės ir įberkite žiupsnelį cukraus.
  2. Miltus sumaišykite su druska ir parmezanu, į gautą mišinį supilkite mielės ir viską gerai išminkykite.
  3. Tešlą palikite ~20 minučių pastovėti, vėliau vėl minkykite ir tada į ją įmaišykite norimų prieskonių.
  4. Tešlą paliekite dar 20 minučių.
  5. Iš gautos tešlos formuokite ritinėlius ir kepkitei ~10~12 minučių 210ºC orkaitėje.

Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/

Suskleisti
Lašišų užtepėlė
Receptas: Lašišų užtepėlė
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 97
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (250 g šviežios lašišos filė ir 150 g rūkytos)
Vermutas: 4.00 valg. š. (baltas)
Žuvies sultinys: 150.00 ml
Citrinos: 1.00 vnt. (1 valg. š. nutarkuotų žievelių)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Kaparėliai: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (švieži)
Sviestas: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai malti)
Imbieras: 1.00 vnt. (nedidelis gabalėlis šaknies)
Kaip gaminti

1. Lašišą nuplaukite, nusausinkite, nulupkite odą.

2. Į puodelį supilkite sultinį, vermutą, įmeskite laurų lapelius, imbiero gabalėlį ir užvirinkite.

3. Į karštą sultinį įmeskite šviežią lašišą ir virkite apie 10 minučių, kol žuvis pradės byrėti.

4. Išgriebtą žuvį išdarinėkite, atvėsinkite, sumaišykite su kapota rūkyta lašiša.

5. Krapus nuplaukite ir sukapokite.

6. Krapus, kaparėlius, citrinų žieveles, 6 šaukštus nuoviro ir kambario temperatūros sviestą išsukite iki vientisos masės ir sumaišykite su lašišų gabaliukais.

7. Užtepėlę pagardinkite druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir iki vientisumo išplakite elektriniu plakikliu.

8. Tiekite gerai atvėsintą su krapais, citrinos skiltele ir itališkos šviesios ar tamsios duonos riekele.

Suskleisti
Sūrio lazdelės
Receptas: Sūrio lazdelės
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
4.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Miltai: 115.00 g
Sviestas: 70.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Karis: 4.00 g (pusė arbat. š.)
Sūris: 50.00 g (parmezano)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aguonos (papuošimui) 20.00 g
Kaip gaminti

1. Išsijokite miltus, druską ir karį. Dėkite kambario temperatūros sviestą ir sukapokite peiliu, kol nebeliks sviesto gabalėlių.

2. Suberkite sūrį ir išmaišykite. Galiausiai dėkite 3/4 kiaušinio (likusią dalį pasilikite užtepimui). Išmaišykite kiaušinį. Geriausia naudoti tą patį kapojimo būdą. Kai masė taps vientisa, padarykite rutuliuką ir dėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.

3. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

4. Tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iškočiokite tešlą. Supjaustykite juostelėmis ir dėkite ant kepimo popieriumi dengtos skardos. Aptepkite kiaušiniu ir pabarstykite aguonomis. Kepkite maždaug 15-20 minučių.

Vietoj aguonų galima naudoti ir kmynus, sezamo sėklas. Tiesa, bandžiau su juodosiomis sezamo sėklomis, bet gavosi kartoki, todėl kitą kartą dariau jau tik su aguonomis :)

Receptas iš tinklaraščio „Ievos receptai“

Suskleisti
Rūkytos žuvies užtepėlė
Receptas: Rūkytos žuvies užtepėlė
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 148
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (karštai rūkytos)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti)
Grybai: 100.00 g (džiovintų baravykų arba kitų grybų)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Garstyčios: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. - šviežių sulčių)
Aliejus: 2.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Džiovintus grybus pamirkykite, kol šiek tiek suminkštės. Smulkiai supjaustykite ir apkepkite keptuvėje su smulkintu svogūnu.
  2. Rūkytos žuvies mėsą kruopščiai atskirkite nuo kaulų, atidžiai žiūrėkite, kad neliktų jokių ašakų.
  3. Žuvį, kepintus grybus ir visus kitus nurodytus produktus sudėkite į elektrinį smulkintuvą ir sutrinkite iki vientisos masės.
  4. Užtepėlė bus skanesnė, jei bent pusvalandį palaikysite šaldytuve. Galite jos pasigaminti daugiau.
  5. Sukrėskite į stiklainiuką ir galite laikyti šaldytuve 2–3 dienas.

 

Suskleisti

Taip pat skaitykite: Vakarėliui namuose – paštetų ir užtepėlių rinkinukas 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis