Vakarienės idėja – virtinukai. Receptai

Tešlą užminkai, įdarą pasirenki, suraitai, meti puodan – ir, va, garuoja vakarienė ant stalo. Arba galima ir visai be įdaro rinktis – bus „skryliai“, arba gaminti bulvių virtinius. Štai jums daugiau nei 20 receptų.
Virtinukai su obuoliais
Virtinukai su obuoliais / Fotolia nuotr.
Virtinukai su pikantišku įdaru
Receptas: Virtinukai su pikantišku įdaru
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 40 min.
3.9 / 16
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g (tešlai)
Sojų aliejus (tešlai) 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Krevetės: 100.00 g (gliaudytų, įdarui)
Svogūnai: 2.00 vnt. (jauni svogūnėliai įdarui)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm ilgio šviežio imbiero gabaliukas, įdarui)
Kaštainiai (tinka ir konservuoti, ir švieži; šviežius reikia trumpai pakepinti; įdarui) 4.00 vnt.
Mėsa (įvairi smulkiai kapota arba stambiai malta; įdarui) 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (įdarui)
Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 2.00 g
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (įdarui)
Ciberžolė: 10.00 g (miltelių, įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su 5–6 šaukštais vandens, šaukštu aliejaus, žiupsneliu druskos ir žiupsniu ciberžolių, kad išeitų vientisa nelipni tešla. Tešlą suvyniokite į rankšluostį ir 30 min. palikite pastovėti.

2. Krevetes nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite. Svogūnus nuplaukite, nuvalykite, nusausinkite ir supjaustykite plonais ratukais. Imbiero gabaliuką nuskuskite, kaštainius nuvarvinkite (šviežius – pakepinkite) ir viską smulkiai supjaustykite. Mėsą gerai išminkykite su svogūnais, imbierais, kaštainiais, krevetėmis, kiaušiniu, aitriųjų paprikų ir sojų padažais ir trupučiu ciberžolių.

3. Tešlą padalykite į 20 porcijų ir iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos. Ant kiekvieno tešlos skrituliuko uždėkite po šaukštą įdaro. Tešlos kraštus link vidurio aukštai pakelkite ir aplinkui truputį apspaudykite. Paruoštus virtinukus sudėkite į garintuvą taip, kad vienas su kitu nesiliestų.

4. Puode užvirinkite šiek tiek vandens, įstatykite garintuvą taip, kad virtinukai nesiliestų su vandeniu ir uždengus garinkite maždaug 15 min.

5.  Patiekite karštus.  

Suskleisti
Rytietiški virtiniai
Receptas: Rytietiški virtiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.0 / 52
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (artipilnės, tešlai)
Vanduo: 1.00 st. (nepilna, tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai)
Faršas: 150.00 g (paukštienos; įdarui)
Kininiai kopūstai (įdarui) 150.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (įdarui)
Morkos: 1.00 vnt. (įdarui)
Konservuoti bambukų daigai (nedidelis indelis įdarui) 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (įdarui)
Vynas: 1.00 valg. š. (sauso; įdarui)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Aitriųjų paprikų padažas (įdarui) 1.00 arbat. š.
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Kukurūzų miltai (įdarui) 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Paruoškite tešlą. Į dubenį suberkite miltus ir druską, maišydama po truputį supilkite vandenį. Maišykite, kol teška taps tąsi. Uždenkite ją rankšluostėliu ir palikite, kad bent pusvalandį pastovėtų.

2. Tada tešlą plonai iškočiokite ir norimo dydžio puodeliu išspauskite apskritimus.

3. Svogūną ir česnaką nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite sezamų aliejuje. Tada sumeskite pjaustytą kopūstą, tarkuotą morką, kiek pakepinkite, sudėkite šakute maigytą faršą, dar kelias minutes pakepkite, supilkite visus prieskonius, vyną, galiausiai įmaišykite bambukų daigus ir kukurūzų miltus – įdaras turi būti tirštas.

4. Ant kiekvieno tešlos skritulėlio krėskite įdaro, tada suformuokite virtinukus, o tešlos kraštelius gerai užspauskite.

5. Virtinukus virkite apie 10 minučių kiaurasamtyje – bus patogiau išgriebti.

6. Tiekite su sojų padažu.

Suskleisti
Virtinukai su bulvėmis
Receptas: Virtinukai su bulvėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 114
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (Tešlai)
Pienas: 125.00 ml (Tešlai; arba vandens)
Miltai: 500.00 g (Tešlai)
Bulvės: 400.00 g (Įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (Įdarui)
Grietinė: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Sviestas: 1.00 valg. š. (Įdarui)
Druska: 1.00 arbat. š. (Tešlai ir įdarui; žiupsnelis)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (Įdarui; žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (Įdarui; pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užminkykite tešlą. Jei tešla per kieta, įpilkite daugiau vandens. Minkykite, kol tešla pasidarys tampri. Apibarstykite miltais, uždenkite rankšluosčiu ir palikite 30–40 minučių pastovėti.

2. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje ir sutrinkite su grietine. Keptuvėje įkaitintuose riebaluose pakepinkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Sudėkite kepintus svogūnus į bulvių košę, įberkite pipirų, druskos ir muskato, gerai išmaišykite.

3. Iškočiokite ploną tešlos lakštą, miltuota stikline išspauskite apskritimus, dėkite ant tešlos blynelio šaukštelį įdaro, sulenkite perpus, kraštus užspauskite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių. Virtinius išgriebkite kiaurasamčiu, leiskite nusivarvėti. Tiekite karštus su sviestu, grietine arba spirgučių ir svogūnų padažu.

Suskleisti
Rikotos virtiniai su trinta uogų sriuba
Receptas: Rikotos virtiniai su trinta uogų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
1.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Rikotos sūris: 400.00 g (virtinukams)
Miltai: 1.00 st. (0.5 - virtinukams)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (virtinukams)
Karameliniai saldainiai:(virtinukams) 10.00 vnt.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (virtinukams)
Druska: 1.00 žiupsnelis (virtinukams)
Braškės: 500.00 g (0.5 l - sriubai)
Grietinėlė: 200.00 ml (neriebios - sriubai)
Jogurtas: 100.00 ml (natūralaus - sriubai)
Apelsinai: 1.00 vnt. (didelis - sriubai)
Cukrus: 1.00 valg. š. (sriubai)
Kaip gaminti
  1. Tešlai rikotą kelis kartus pertrinkite per sietelį, kad neliktų gumuliukų, išsukite su cukrumi, kiaušiniu, įberkite žiupsnelį druskos, vanilinio cukraus, suberkite miltus ir užminkykite tešlą.
  2. Iš jos ant miltais pabarstyto stalo suformuokite varškėtukus. Į kiekvieną įdėkite po saldainį. Juos sumeskite į verdantį vandenį ir virkite, kol iškils į paviršių.
  3. Sriubai braškes nuskabykite, gerai šepetėliu po tekančiu vandeniu nušveistą apelsiną išspauskite.
  4. Sultis ir grietinėlę supilkite į plakimo indą, ten pat sukrėskite jogurtą, suberkite uogas, cukrų ir viską sutrinkite elektriniu plakikliu.
  5. Sriubą atšaldykite šaldytuve, išpilstykite į dubenėlius ir tiekite su nuvarvintais šiltais virtiniais.
Suskleisti
Šaltanosiai virtinukai su serbentais
Receptas: Šaltanosiai virtinukai su serbentais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.3 / 29
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Pienas: 100.00 ml
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (vynuogių kauliukų)
Serbentai: 1.00 st. (juodųjų)
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š.
Spanguolės: 1.00 st. (saujelė džiovintų saldintų)
Brendis: (šlakelis) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Serbentus nuskabykite nuo šakelių ir perrinkite.
  2. Spanguoles užpilkite verdančiu vandeniu.
  3. Uogas sumaišykite su ruduoju cukrumi ir palikite pastovėti, kol cukrus ištirps.
  4. Miltus suberkite ant miltuotos lentos, suformuokite kauburėlį, viduryje padarykite duobutę, į ją supilkite šiltą pieną, įmuškite kiaušinį, viską pagal skonį pasūdykite ir užminkykite tešlą.
  5. Kai ji pasidarys vientisa, supilkite aliejų ir dar paminkykite.
  6. Tešlą plonai iškočiokite, norimo dydžio stiklinaite ar puodeliu išspauskite skrituliukus, į kiekvieną dėkite po šaukštą uogų įdaro, kraštelius kruopščiai užspauskite, virtinukus meskite į verdantį  pasūdytą vandenį ir virkite apie 2–3 min., kol iškils į paviršių.
  7. Skanu tiekti su vaisių jogurtu arba plakta grietinėle.
Suskleisti
Virtinukai su slyvomis
Receptas: Virtinukai su slyvomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 100.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Slyvos: 16.00 vnt.
Sausainiai: 5.00 vnt. (forminiai 0,5 pakelio)
Miltelinis cukrus: 2.00 valg. š.
Lydytas sviestas: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Nuskustas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje ir sugrūskite. Lydytą vėsų sviestą šakute suplakite su kiaušiniu, supilkite ant bulvių. Suberkite miltus ir suminkykite tešlą (jeigu limpa prie rankų, įberkite miltų).

2. Slyvas nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išimkite kaulus. Rudąjį cukrų sumaišykite su cinamonu. Po žiupsnelį gautos masės įberkite į kiekvieną slyvos puselę, tada po dvi jas suspauskite.

3. Aliejumi pateptomis rankomis imkite po gumulėlį bulvių masės, suvoliokite rutulį, pirštais iš jo delne suformuokite ploną paplotėlį. Į vidurį dėkite įdarytą slyvą, paplotėlio kraštus lenkite į vidų ir vėl suvoliokite rutulį. Taip gaminkite virtinukus iš visų paruoštų produktų. Virkite pasūdytame vandenyje apie 5 minutes.

4. Sausainius sutrupinkite, sudėkite į polietileno maišelį ir mediniu grūstuvu smulkiai sutrinkite. Suberkite į dubenį, supilkite lydytą sviestą, suberkite miltelinį cukrų ir pirštais suformuokite lipnius trupinius.Virtinius apibarstykite saldžiais trupiniais.

 

Suskleisti
Virtinukai su braškėmis
Receptas: Virtinukai su braškėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 300.00 g (virtų)
Varškė: 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 70.00 g
Krakmolas: 40.00 g
Cukrus: 4.00 arbat. š. (2 - virtinukams ir 2 - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilė: 1.00 arbat. š. (0,5 - pastos)
Braškės: 3.00 sauja (2 saujos - padažui ir keletas virtinukams)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - sulčių ir 0,5 arbat. š. - žievelės - padažui)
Kaip gaminti
  1. Varškę sudėkite į trintuvą ir sutrinkite iki vienalytės masės, į ją įberkite cukraus, įdėkite vanilės ir įmuškite kiaušinį.
  2. Viską gerai išplakite.
  3. Varškės masę sumaišykite su virtomis ir sutrintomis bulvėmis, įmaišykite miltus ir krakmolą.
  4. Minkoma tešla, jei ji limpa prie rankų galima įberti dar šiek tiek miltų.
  5. Iš tešlos formuokite rutuliukus į kiekvieno vidų įdėkite po braškę (galite naudoti ir šaldytas braškes).
  6. Virtinukus sudėkite į verdantį vandenį ir virkite ~5 minutes.
  7. Braškių padažui:
  8. Visus ingredientus sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite. Jei trūksta, galima įberti dar šiek tiek cukraus.
  9. Virtinukai patiekiami su braškių padažu.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

Suskleisti
Gurmanų virtinukai su moliūgais
Receptas: Gurmanų virtinukai su moliūgais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.4 / 37
Receptas
Ingredientai
Miltai: 400.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (tešlai)
Aliejus: 1.00 valg. š. (tešlai ir 2 valg. š. įdarui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai ir įdarui)
Moliūgai: 800.00 g (įdarui)
Sūris: 100.00 g (smulkiai tarkuoto parmezano, įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis šviežiai tarkuotų, įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (įdarui)
Kaip gaminti

1. Stambiais gabalais pjaustytą moliūgą sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, uždenkite folija ir maždaug valandą kepkite 200 °C temperatūros orkaitėje.

2. Į dubenį persijokite miltus, supilkite plaktus kiaušinius, suberkite druską, supilkite aliejų. Užminkykite tešlą.

3. Apkeptus moliūgus sutrinkite elektriniu grūstuvu. Moliūgų košę sumaišykite su tarkuotu sūriu, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir tarkuotais muskatais. Jei įdaras atrodo per skystas, įmaišykite maltų džiūvėsėlių.

4. Plonai iškočiokite tešlą, miltuota stikline išspauskite skritulėlius. Į vidų dėkite šaukštą įdaro, užspauskite ir užlenkite kraštus.

5. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite virtinukus, virkite maždaug 10 min. Tiekite su lydyto sviesto padažu arba liesa grietine, ant viršaus užberkite tarkuoto sūrio.

Suskleisti
Itališki testaroli su pesto padažu
Receptas: Itališki testaroli su pesto padažu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 125.00 g
Vanduo: 250.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, vandens ir druskos išmaišykite tešlą.
  2. Visą keptuvę kruopščiai suvilgykite aliejumi (kad blynas neprisviltų), įkaitinkite, supilkite į ją tešlą ir tolygiai paskirstykite po visą keptuvę. Kitaip tariant, tai bus tarsi lietinis blynas, tik storesnis. Apkepkite blyną iš abiejų pusių.
  3. Puode užvirkite vandens, iš keptuvės išimtą blyną supjaustykite rombo formos gabalėliais ir dėkite į sūdytą verdantį vandenį. Virkite apie 5 minutes.
  4. Karštus testaroli apibarstykite tarkuotu parmezanu, patiekite su pesto padažu.
  5. Kaip pasigaminti naminį pesto padažą, galite sužinoti ČIA .
Suskleisti
Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu
Receptas: Virtinukai su rikota ir pomidorų bei bazilikų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
2.0 / 7
Receptas
Ingredientai
Miltai: 3.00 st. (tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Vanduo: 1.00 st. (verdantis)
Rikotos sūris: 200.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 80.00 g (tarkuotas)
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (pagal skonį)
Konservuoti lupti pomidorai: (savo sultyse padažui) 400.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 2.00 valg. š. (šviežių smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite dvi stiklines miltų, supilkite aliejų ir gerai ištrinkite masę švariomis sausomis rankomis. Supilkite verdantį vandenį ir gerai išmaišykite. Suberkite likusius miltus ir suminkykite. Palikite masę vėsti.

2. Rikotą sudėkite į dubenį, suberkite tarkuotą parmezaną, įmuškite kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir viską gerai ištrinkite šaukštu.

3. Iš tešlos iškočiokite du vienodo dydžio plonus lakštus. Ant vieno šaukšteliu kelių centimetrų atstumu išdėliokite sūrių įdarą. Užklokite kitu tešlos lakštu, tarpus tarp įdaro kauburėlių suspauskite pirštais, tada išpjaukite kvadratėlius ar stačiakampius. Kraštelius užlankstykite pirštais. Gautus virtinukus virkite pasūdytame vandenyje apie 7 minutes.

4. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintus česnakus su aitriąja paprika. Sudėkite iš sulčių išgriebtus pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, išmaišykite ir kaitinkite ant silpnos ugnies apie 10 min. Likus porai minučių iki troškinimo pabaigos, įmaišykite smulkintus bazilikus. 5. Virtinius tiekite aplietus pomidorų padažu ir apibarstytus tarkuotu parmezanu.

 

Suskleisti
Virtinukai su cukinijomis
Receptas: Virtinukai su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 45
Receptas
Ingredientai
Miltai: 1.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (ir 1 trynys tešlai)
Aliejus: 3.00 valg. š. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (po žiupsnelį tešlai ir įdarui)
Cukinijos: 200.00 g (jaunų, įdarui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (įdarui)
Varškė: 100.00 g (riebios, įdarui)
Sūris: 50.00 g (tarkuoto parmezano, įdarui)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnis įdarui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį, maltų, įdarui)
Sviestas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Ant medinės lentelės miltus sumaišykite su druska, viduryje padarykite įdubą.

2. Sudėkite kiaušinius, trynį, įpilkite šaukštą aliejaus ir suminkykite tešlą. Padėkite ant miltais pabarstytos lėkštelės, uždenkite švaria medvilnine skepetaite ir palikite pusvalandžiui pastovėti.

3. Cukinijas nulupkite, supjaustykite stambiais griežiniais ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Išgriebusi, sutrinkite šakute ir palikite atvėsti.

4. Sudėkite trintus česnakus, varškę, suberkite tarkuotą parmezaną, muskatus, pagal skonį įberkite pipirų, druskos ir išmaišykite.

5. Iš tešlos iškočiokite ploną lakštą, tada iš jo nedidele stiklinaite išpjaukite apskritimus.

6. Ant kiekvieno apskritimo dėkite po šaukštelį įdaro, kraštus užlenkite į vidurį ir gerai užspauskite.

7. Dėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį (nepamirškite įpilti šaukštą aliejaus) ir virkite apie 5 minutes.

8. Tiekite apšlakstytus lydytu sviestu.

Suskleisti
Itališki virtinukai su mėsa „Ravioliai“
Receptas: Itališki virtinukai su mėsa „Ravioliai“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 39
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Vanduo: 2.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 15.00 g (1/2 arbat. š. tešlai ir 1arbat. š. įdarui)
Jautiena: 300.00 g (malta)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (malti)
Mėgstami žalumynai 10.00 g
Kaip gaminti

1. Miltus prasijokite ir iš jų suformuokite duobutę. Įmuškite į ją kiaušinius, suberkite druską, supilkite vandenį, alyvuogių aliejų. Viską gerai suminkykite ir iš tešlos suformuokite rutulį. Jeigu reikia – įberkite daugiau miltų ar įpilkite vandens.

2. Tešlą plonai iškočiokite ir formele ar stikline išspauskite apskritimus.

3. Paruoškite įdarą: svogūną ir česnaką susmulkinkite, patroškinkite keptuvėje, kol gražiai apkeps, sumaišykite su jautienos faršu ir pagardinkite druska bei pipirais.

4. Atvėsusį įdarą dėkite ant tešlos skrituliukų ir sukite vamzdelius, bet neužspauskite – palikite virtinuko kraštelį neužlipdytą. Tuomet sujunkite skrituliuko galus ir gražiai juos užspauskite.

5. Itališkus virtinukus su mėsa virkite 8–10 minučių. Patiekite pabarsčiusios žalumynais, brandintu sūriu ar apliejusios mėgstamu padažu.

Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: gaminame „raviolius“ su mėsos įdaru

Suskleisti
Virti bulvinukai
Receptas: Virti bulvinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 154
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (virtų)
Miltai: 5.00 valg. š.
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 100.00 g
Sviestas: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Išvirkite bulves sūdytame vandenyje ir dar šiltas sutrinkite.

2. Į bulvių masę berkite miltus, įmuškite kiaušinį. Gerai išmaišykite, kočiokite pailgomis juostelėmis, supjaustykite ir virkite truputį pasūdytame vandenyje apie 10 min.

Tiekite su grietinės ir sviesto padažu.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Virtinukai su grybų įdaru
Receptas: Virtinukai su grybų įdaru
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 145
Receptas
Ingredientai
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai ir 1 arbat. š. įdarui)
Grybai: 500.00 g (šviežių grybų kepurėlės - įdarui)
Sviestas: 2.00 valg. š. (įdarui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, palaikykite šaltai, kad sustingtų, ir tik tada kočiokite.

2. Paruoškite įdarą: grybus gerai nuplaukite, stambesnius supjaustykite, smulkesnius palikite sveikus. Puode išlydykite sviestą, sudėkite grybus, pasūdykite ir troškinkite, kol išgaruos visas skystis. Ataušusią masę sukapokite.

3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po šaukštą įdaro ir gerai užspaudykite kraštelius.

4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 5 min. ir išgriebkite.

5. Virtinukus skanu valgyti su sviesto, grietinės ar svogūnų padažu.  

Suskleisti
Virtinukai su obuoliais
Receptas: Virtinukai su obuoliais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 600.00 g (įdarui)
Miltai: 350.00 g (tešlai)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (tešlai)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis tešlai)
Grietinė: 300.00 g (12 proc. riebumo užpilui)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Cukrus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Vanilinis cukrus: 16.00 g (užpilui)
Kaip gaminti

1. Miltus persijokite ant lentos, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos, įpilkite 2–3 šaukštus labai šalto vandens (galima palaikyti šaldymo kameroje) ir minkykite tol, kol tešla nebelips prie rankų. Tada ją suspauskite į vieną gabalą, įvyniokite į drėgną skepetą, kad „subręstų“, ir tik tada kočiokite. 

2. Įdarui obuolius nuplaukite, nulupkite, supjaustykite į aštuonias dalis, išpjaukite sėklalizdžius.

3. Iš plonai iškočiotos tešlos stikline išspauskite skritulius, ant kiekvieno uždėkite po obuolio skiltelę ir gerai užspaudykite kraštelius.

4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai iškils į paviršių, pavirkite dar 2 minutes ir išgriebkite. Nuvarvinę sudėkite į riebalais pateptą karščiui atsparų indą.

5. Užpilui grietinę išplakite su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir cinamonu. Supilkite ant virtinių ir kiškite į įkaitintą orkaitę. Kepkite 15 min.

Suskleisti
Bulvių virtinukai su Pesto padažu
Receptas: Bulvių virtinukai su „Pesto“ padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Miltai: 2.00 st. (1-2)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pesto padažas: 6.00 valg. š. (4-6)
Bazilikai: 5.00 g (lapeliai)
Kaip gaminti

1. Bulves su lupenomis išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir sumalkite.

2. Kiaušinį išplakite ir supilkite į bulves, įberkite nepilną stiklinę miltų, gerai išmaišykite. Pradėkite minkyti ir berkite tiek miltų, kol tešla beveik nelips prie rankų (tačiau vis dar bus drėgna). Tikslus miltų kiekis labai priklauso nuo bulvėse esančio krakmolo, kokio kietumo virtinius mėgstate.

3. Tešlą padalykite į keturias dalis. Pabarstykite stalą miltais. Paimkite vieną iš gabalėlių ir tarp delnų pradėkite kočioti formuodami pailgą dešrelę. Peiliu supjaustykite ją 2 centimetrų ilgio gabaliukais.

4. Virtinukus galite daryti įvairių formų, bet jei skubate, paviršiuje šakutės dantukais tiesiog įspauskite kelis griovelius.

5. Užvirkite 2–3 litrus vandens ir pasūdykite. Virtinukus virkite porcijomis – ne daugiau kaip 30 vienetų vienu metu (kad neištižtų ir greičiau išvirtų).

6. Kai virtinukiai iškils į vandens paviršių, virkite dar 3–4 minutes. Išgriebkite kiaurasamčiu, nuvarvinkite, dėkite į lėkštę, užpilkite „Pesto“ padažo ir išmaišykite. Galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi. Pabarstykite bazilikų lapeliais ir tuoj pat tiekite į stalą.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Virtinukai su ožkų sūriu ir šparagais
Receptas: Virtinukai su ožkų sūriu ir smidrais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Miltai: 2.00 st. (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 kiaušiniai, 1 trynys bei baltymas)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Ožkų pieno sūris: 150.00 g (įdarui)
Smidrai: 6.00 vnt. (t. y. smidrai)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Miltus sumaišykite su druska ir suberkite ant lentelės. Viduryje padarykite duobutę,  įmuškite kiaušinius, sudėkite trynį. Plakite kiaušinius šakute nuo kraštų vis pasemdami miltų, kol masė sulips, tada suminkykite rankomis. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Natūralaus pluošto siūlais surištus nuplautus smidrus įstatykite į gilų puodą. Įpilkite tiek vandens, kad apsemtų daržovių kotelius. Statykite puodą ant stiprios ugnies, uždenkite ir luktelėkite, kol vanduo užvirs. Ugnį sumažinkite ir virkite daržoves apie 5 minutes. Išgriebkite, palikite atvėsti, paskui susmulkinkite (porą kotelių supjaustykite stambiais gabalais).

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite smulkintus česnakus ir kelias minutes pakepinkite. Kai pravės, sudėkite smulkintą ožkų sūrį, smulkintus smidrus, kiaušinio baltymą, suberkite čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos ir gerai išmaišykite.

4. Iš tešlos iškočiokite du plonus vienodo dydžio lakštus. Ant vieno, palikdami kelių centimetrų tarpus, po šaukštelį išdėliokite įdarą. Uždenkite kitu tešlos lakštu. Aplink įdaro kauburėlius tešlą sulipinkite pirštais, tada išpjaustykite kvadratėlius. Kiekvieno kraštelius papildomai susukite pirštais.

5. Dėkite virtinius į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite 5–7 minutes. Tiekite su grietine, apibarstytus likusiais smulkintais smidrais.

 

Suskleisti
Skanūs virtinukai
Receptas: Skanūs virtinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Varškė: 180.00 g
Miltai: 5.00 valg. š. (5-6)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Varškę pertrinkite per sietelį, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Suberkite druską, cukrų, įdėkite suminkštėjusį sviestą (kambario temperatūros sviestą dėkite į dubenėlį ir kiek pasukite šaukštu – suminkštės) ir viską gerai išsukite iki vientisos masės. Suberkite miltus ir užminkykite tešlą.

2. Užkaiskite puodą su vandeniu, pasūdykite. Tešlą padalykite į keturias dalis, iš kiekvienos iškočiokite dešrelę ir supjaustykite apie 1 cm dydžio gabaliukais. Virtinu- kus dėkite į verdantį vandenį ir ant nedidelės ugnies virkite apie 5 minutes (galite ir taip matuoti laiką: praėjus minutei, kai iškils į vandens paviršių, virtinukai bus išvirę).

3. Nukoškite, dėkite į lėkštes ir pagardinkite gabalėliu sviesto, grietine arba uogiene, jogurtu ar šviežiomis uogomis. Jei norite nesaldžių virtinukų, druskos į tešlą dėkite kiek daugiau, o cukraus – tik žiupsnelį.   Tuomet vietoj uogų ant grietinės galite   užberti žiupsnelį tarkuoto fermentinio sūrio.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30 minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Virtiniai su spirgučių įdaru
Receptas: Virtiniai su spirgučių įdaru
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 500.00 g
Vanduo: 300.00 ml (kambario temperatūros)
Sėlenos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Rūkyti lašinukai su mėsos intarpais (200–300 g): 200.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt. (dideli)
Petražolės: 1.00 sauja (lapeliai)
Krapai: 1.00 sauja (lapeliai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (trynys)
Kaip gaminti

1. Į dubenį suberkite miltus, supilkite kambario temperatūros vandenį, įberkite žiupsnį druskos ir sėlenų. Iš visų šių produktų užminkykite tešlą. Minkykite, kol tešla taps vientisa ir nelipni. Jeigu matote, kad tešla limpa ir sunkiai minkosi, įberkite dar šiek tiek miltų. 

2. Įdarui lašinukus ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Susmulkinkite krapus ir petražoles. Visus įdarui skirtus produktus – lašinukus, svogūnus, žoleles, juoduosius pipirus ir kiaušinio trynį – sumaišykite.

3. Iš tešlos suformuokite teniso dydžio rutuliukus. Kiekvieną rankomis išplokite iki plono apvalaus apskritimo. Dėkite įdaro, užspauskite kraštus ir užraitykite juos. Jei norite, galite ruošti ir šiek tiek didesnius virtinius: ant tešlos apskritimo dėkite šaukštelį įdaro, uždenkite kitu tešlos apskritimu, kraštus užspauskite ir užraitykite.

4. Paruoštus virtinius dėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Nuo akimirkos, kai jie iškils į vandens paviršių, virkite apie 15–20 minučių.

5. Patiekite virtinius su grietinės ir šviežių krapų padažu.

Iš šio kiekio paruošite apie 60 mažų arba 30 vidutinio dydžio virtinių.

Plačiau skaitykite: „Pažintis su Aukštaitijos virtuve“

Suskleisti
Virtinukai su rikota ir šalavijų padažu
Receptas: Virtinukai su rikota ir šalavijų padažu
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (2 trynių - tešlai ir 1 trynio - įdarui)
Vanduo: 1.00 st. (ketvirtadalis šilto - tešlai)
Miltai: 180.00 g (tešlai)
Druska: 3.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Rikotos sūris: 150.00 g (įdarui)
Parmezano sūris: 1.00 valg. š. (tarkuoto - įdarui)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltų - įdarui)
Sviestas: 80.00 g (padažui)
Grietinėlė: 3.00 valg. š. (riebios - padažui)
Šalavijai: 1.00 g (6 - 8 vnt. lapelių - padažui)
Kaip gaminti
  1. Platesniame dubenyje pusę nurodyto kiekio miltų sumaišykite su druska, viduryje padarykite duobutę.
  2. Į ją sukrėskite kiaušinių trynius, pamaišykite mediniu šaukštu, supilkite šiltą vandenį. Sukite, kol gausite lipnią masę.
  3. Suberkite likusius miltus, suminkykite tešlą (jei limpa prie rankų, įberkite dar miltų). Padėkite į šaldytuvą.
  4. Rikotą gerai ištrinkite su kiaušinio tryniu, tarkuotu parmezanu, muskatais, druska.
  5.   Iš atvėsusios tešlos iškočiokite ploną lakštą, perpjaukite į dvi lygias dalis. Vieną lakštą peiliu nežymiai suraižykite kvadratais.
  6. Į kiekvieno vidurį dėkite po kupiną šaukštelį sūrių įdaro. Užklokite kitu tešlos lakštu.
  7. Aplink kiekvieną sūrių kauburėlį pirštu abu tešlos lakštus suspauskite.
  8. Banguotu pjaustymo ratuku gaminį supjaustykite kvadratais.
  9. Sumeskite juos į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite apie 10 min. Smulkintą sviestą sudėkite į prikaistuvį, maišydama kaitinkite ant vidutinio stiprumo ugnies, kol švelniai paruduos.
  10. Nukaiskite, po minutės perkoškite per tankų sietelį ir supilkite į švarų prikaistuvį.
  11. Statykite ant silpnos ugnies, supilkite grietinėlę, sudėkite smulkintus šalavijus, pasūdykite, maišydama minutę pakaitinkite.
  12. Gautu padažu apliekite karštus virtinukus.
  13. Apibarstykite sausoje keptuvėje skrudintais graikiniais riešutais.
Suskleisti
Virtiniai su brokoliniais kopūstais
Receptas: Virtiniai su brokoliniais kopūstais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 6
Receptas
Ingredientai
Miltai: 3.00 st.
Vanduo: 1.00 st. (šalto virinto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (maltos)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (džiovintų)
Kaip gaminti
  1. Giliame inde sumaišykite miltus ir žiupsnelį druskos. Supilkite vandenį ir išminkykite tešlą.
  2. Brokolinius kopūstus virkite 4 minutes. Paskui kruopščiai nupilkite vandenį, išgarinkite skysčio likučius.
  3. Nusausintus brokolinius kopūstus sutrinkite iki košės tirštumo. Gardinkite masę paruoštais prieskoniais: druska, malta aitriąja paprika, džiovintais bazilikais. Gerai viską išmaišykite.
  4. Formuokite koldūnus: tešlą iškočiokite, išspauskite apskritimus, dėkite įdaro ir kruopščiai užspauskite kraštus.
  5. Paruoštus virtinius sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį.
  6. Jiems iškilus į paviršių, virkite apie 10 minučių.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Ruošiame pomidorus žiemai: 9 originalūs receptai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų