♦ Ledukus galite gaminti iš bet kokių uogų ir vaisių: pasirinktus šviežius sutrinkite mediniu grūstuvėliu, tada pertrinkite per sietelį, sumaišykite su vandeniu ir supilkite į ledo maišelius.
♦ Kokios rūšies uogas ar vaisius rinktis ir kokio koncentrato sultys turėtų būti, spręskite pagal tai, į kokį gėrimą iš jų paruoštus ledukus bersite: jeigu į šaltąją ar mėtų arbatą, tiks žaliųjų citrinų sultys, jei į egzotišką gaivų kokteilį – ananasų sultys ar net kokosų pienas.
♦ Į gaivius rabarbarų kompotus berkite braškių, žemuogių ledukų, į naminę girą tiks medaus skonio, į pieno kokteilį – braškių, į šaltą kavą – vyšnių ar braškių ledukai.
♦ Kad ledukai būtų skaidrūs, juos šaldykite iš virinto vandens.
Fotolia nuotr. / Gaminame spalvingus ledukus |
♦ Ledukus patogu šaldyti specialiose plastikinėse daugkartinio naudojimo formelėse ar maišeliuose. Ir vienų, ir kitų yra įvairiausių formų – ledukai gali būti širdelės, laivelio, žuvytės, vaisių formų.
♦ Jei norite saldesnio gėrimo, į ledukus įberkite cukraus. Bet atsiminkite, kad nesaldinti visada sveikiau.
♦ Jeigu vaikai pageidauja saldesnio gėrimo, ledukus galite gaminti iš paruoštų sirupų – patogiau ir greičiau.
♦ Labai gražiai ir puošniai atrodo ledukai su viduje įšaldytomis ryškiomis uogomis, gėlėmis, žolelėmis. Jais papuoštas bei atvėsintas vakarėlio kokteilis neabejotinai paliks svečiams įspūdį.
Fotolia nuotr. / Gaminame spalvingus ledukus |