Po stebinančiu žodžių junginiu „arbūzų sriuba“ slepiasi gardus vasaros patiekalas. Iš esmės tai – tas pats arbūzas, tiesiog susmulkintas iki vientisos masės ir pagardintas žiupsneliu kitų skonių: citrina, mėtomis, mažu žiupsneliu druskos. Kaip ir pats arbūzas, taip ir šalta arbūzų sriuba yra gaivi ir saldi, su švelniai jaučiama citrinos rūgštele ir kur kas intensyviau jaučiamomis mėtomis.
Šaltą arbūzų sriubą galite patiekti tiek kaip lengvą užkandį, tiek kaip gaivinantį desertą. Ypač puikiai toks skanėstas tiks karštoms vasaros dienoms – arbūzai, citrinos ir mėtos tikrai puikiai gaivina!
Ar verta išmėginti? Tikrai taip. Nors ir sunku pasakyti, kas geriau – arbūzas ar šalta arbūzų sriuba – visada smagu ir įdomu išbandyti kažką naujo bei netikėto.