Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 15

Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba

Dabar, kai parduotuvių lentynos tiesiog lūžta nuo didelių ir puikiai prinokusių, skaisčiai raudonų arbūzų, pats metas gardžioms vasaros improvizacijoms!
Gaivi arbūzų sriuba
Gaivi arbūzų sriuba / Astos Černės nuotr.
Temos: 2 Vaisiai Sriuba

Po stebinančiu žodžių junginiu „arbūzų sriuba“ slepiasi gardus vasaros patiekalas. Iš esmės tai – tas pats arbūzas, tiesiog susmulkintas iki vientisos masės ir pagardintas žiupsneliu kitų skonių: citrina, mėtomis, mažu žiupsneliu druskos. Kaip ir pats arbūzas, taip ir šalta arbūzų sriuba yra gaivi ir saldi, su švelniai jaučiama citrinos rūgštele ir kur kas intensyviau jaučiamomis mėtomis.

Šaltą arbūzų sriubą galite patiekti tiek kaip lengvą užkandį, tiek kaip gaivinantį desertą. Ypač puikiai toks skanėstas tiks karštoms vasaros dienoms – arbūzai, citrinos ir mėtos tikrai puikiai gaivina!

Ar verta išmėginti? Tikrai taip. Nors ir sunku pasakyti, kas geriau – arbūzas ar šalta arbūzų sriuba – visada smagu ir įdomu išbandyti kažką naujo bei netikėto. 

Šalta arbūzų sriuba
Receptas: Šalta arbūzų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 56
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 1.00 kg (minkštoji dalis be žievės ir kauliukų)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys)
Mėtos: 1.00 sauja (4 lapeliai į arbūzų masę ir saujelė papuošimui)
Mėlynės: 1.00 sauja (papuošimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Arbūzo minkštąją dalį supjaustykite kubeliais. Sudėkite į smulkintuvą ir susmulkinkite iki vientisos masės.
  2. Suberkite cukrų, supilkite citrinos sultis, sudėkite smulkiai kapotus mėtų lapelius ir įberkite žiupsnelį druskos. Gerai išmaišykite.
  3. Dėkite dubenį su arbūzų sriuba į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų. Prieš patiekdami, išimkite iš šaldytuvo ir supilstykite į dubenėlius. Papuoškite šviežių mėtų lapeliais ir mėlynėmis.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: gaivi arbūzų sriuba“

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais