Šiandien jau niekam nekyla klausimas, ar reikia prieš valgymą plauti vaisius ir daržoves. Tačiau kaip juos išplauti, kad ant jų liktų kuo mažiau kenksmingų medžiagų?
1. Vanduo
Daugelis iš mūsų neįvertina paprasto čiaupo vandens savybių. Vanduo iš čiaupo dažnai yra chloruojamas, tad puikiai gali būti naudojamas vaisių ir daržovių valymui. Tereikia juos plauti ne bet kaip po tekančiu vandeniu, o 15 minučių pamirkyti dubenyje su vandeniu. Jeigu norite, į dubenį su vandeniu galite pridėti žaliojo molio, o po to nuplaukite vaisius bei daržoves po vandens čiurkšle.
2. Soda
Įberkite į dubenį arbat. š. valgomosios sodos ir dėkite ten vaisius bei daržoves. Palaikykite 15 minučių ir nuplaukite tekančiu vandeniu.
Taip pat galite pasigaminti tokią sodos „pastą“: sumaišykite 0,5 arbat. š. valgomosios sodos su 2–3 lašais vandens. Šia „pasta“ patrinkite vaisius bei daržoves, o po to nuplaukite vandeniu.
Taip pat skaitykite: 15 vaisių: kaip jie padeda atsikratyti antsvorio
3. Druska, citrina ir actas
Namuose galite pasigaminti natūralų, bet labai efektyvų vaisių bei daržovių „valiklį“. Į vandenį įberkite saują druskos, įpilkite nedidelę stiklinę citrinų sulčių ir 2–3 valg. š. acto. Pamurkdykite šiame „valiklyje“ vaisius bei daržoves, o po to nuplaukite po tekančiu vandeniu.