Jeigu norite, kad ir jūsų patiekalai būtų skanūs bei aromatingi, privalote žinoti, kokie prieskoniai tinka tam tikriems patiekalams.
Mėsai: raudonieji, juodieji, kvapieji pipirai, gvazdikėliai, mairūnai, čiobreliai, kmynai, ciberžolė, svogūnai, raudonėliai.
Paukštienai: kmynai, mairūnai, rozmarinas, šalavijas, čiobreliai, bazilikai.
Žuviai: lauro lapeliai, baltieji pipirai, imbieras, kvapieji pipirai, svogūnai, kalendra, aitriosios paprikos, garstyčios, krapai, čiobreliai.
Kepsniams ant grotelių: raudonieji, kvapieji pipirai, kardamonas, čiobreliai, mairūnai, malti muskatiniai riešutai, kmynai, imbieras, aitriosios paprikos.
Laukinei paukštienai ir mėsai: čiobreliai, raudonėliai, kvapieji, raudonieji pipirai, kadagys.
Taip pat skaitykite: Skaniausi padažai šašlykams
Troškiniams: raudonieji pipirai, imbieras, ciberžolė, kalendra, garstyčios, kardamonas, kmynai, juodieji, kvapieji pipirai, malti muskatiniai riešutai, gvazdikėliai.
Kopūstams: kalendra, pankoliai, kmynai, juodųjų garstyčių sėklos.
Bulvėms: kalendra, ciberžolė, kvapioji ferula.
Taip pat skaitykite: Originalūs būdai, kaip greitai užraugti agurkus
Ankštiniams: kmynai, kvapioji ferula, imbieras, pipirai, kalendra.
Marinatams: lauro lapeliai, kadagys (uogas deda į žvėrieną ir žuvį), krapų stiebai ir sėklos.
Kompotams: cinamonas, gvazdikėliai, imbieras, anyžiai, kardamonas.
Taip pat skaitykite: Imbiero galia: padeda lieknėti ir stiprina sveikatą
Kepimui: gvazdikėliai, cinamonas, anyžiai, imbieras, kardamonas, kvapieji pipirai, apelsinų žievelė, sezamo sėklos, aguonos, vanilė.
Paštetams: baltieji pipirai, cinamonas, imbieras, lauro lapeliai, gvazdikėliai, anyžiai, kardamonas.