1. Dešrelių
Nuo pieniškų dešrelių nulupkite plėvelę, kryželiu įpjaukite galus ir kepinkite keptuvėje kol šie užsiries. Dešreles įvyniokite į lietinius ir šiek tiek pakepinkite.
2. Obuolių
Nuluptus ir susmulkintus obuolius suberkite į prikaistuvį, įpilkite šiek tiek vandens, įberkite cukraus pagal skonį. Virkite ant silpnos ugnies, kol obuoliai sukris. Galite įmesti gvazdikėlį ar įberti vanilinio cukraus. Karštą įdarą įdėkite į ką tik iškeptus lietinius ir suvyniokite.
3. Fetos ir alyvuogių
Nuplaukite ir susmulkinkite pomidorą, žiedais supjaustykite alyvuoges ir susmulkinkite fetą. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, įberkite džiovintų ar šviežių bazilikų. Išmaišykite ir dėkite ant šilto lietinio. Suvyniokite ir valgykite.
4. Bananų
Bananą nulupkite ir perpjaukite per pusę. Puseles įvyniokite į lietinius. Puodelyje sulaužykite balto ar juodo šokolado, įstatykite į karštą vandenį ir ištirpinkite. Lietinius apkepkite ir apliekite šokoladu. Tiks ir šokoladinis riešutų sviestas.
5. Pikantiškų salotų
Stambiai sutarkuokite virtą kiaušinį ir fermentinį sūrį. Pridėkite majonezo ir petražolių bei juodųjų pipirų, išmaišykite. Įdarą dėkite į lietinius ir juos suvyniokite.
6. Faršo ir daržovių
Keptuvėje pakepinkite faršą, griežinėliais supjaustytas morkas ir tarkuotą saliero šaknį. Tada suberkite kubeliais pjaustytą baklažaną ar cukiniją, pabarstykite prieskoniais ir druska. Karštą įdarą dėkite į lietinį ir suvyniokite.
7. Šviežių daržovių
Nuplautus ir nusausintus salotų lapus, ridikėlius, petražoles smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su majonezu. Galite pridėti saldžiųjų paprikų.
8. Varškės ir razinų
Varškę ištrinkite su šaukštu grietinės ir tiek pat cukraus. Įmaišykite šaukštelį vanilinio cukraus. Razinas nuplikykite, nusausinkite ir sumaišykite su varške. Suvyniokite į lietinį ir pakepinkite.
9. Sūrio ir džiovintų pomidorų
Fermentinį sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis. Dėkite sūrį į lietinį, apibarstykite smulkintais česnakais, įberkite žiupsnelį džiovintų smulkiai pjaustytų pomidorų, susukite ir kepkite kol sūris išsilydys.
10. Braškių
Nuplautas ir nusausintas braškes sutrinkite elektriniu trintuvu. Įdėkite varškės, cukraus pagal skonį ir dar kartą sutrinkite.
11. Žuvies
300 g baltos žuvies filė pakepinkite aliejuje, sudėkite smulkintą svogūną, nuluptus smulkintus 2 pomidorus, pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Ant lietinių krėskite įdaro, juos susukite, ant viršaus uždėkite šiek tiek sviesto, berkite saujelę tarkuoto sūrio ir 10 min. pašaukite į karštą orkaitę.
12. Kepenėlių
0,5 kg gerai išpjaustytų ir piene mirkytų kepenėlių pakepinkite svieste su smulkintu dideliu svogūnu, druska ir pipirais, ataušinkite, sumalkite su dviem kietai virtais kiaušiniais, įkrėskite 2 šaukštus grietinės.
13. Rikotos
2 indelius rikotos gerai ištrinkite su 3 šaukštais rudojo cukraus, šaukšteliu vanilinio cukraus, kiaušinio tryniu, šaukštu citrinos sulčių, saujele karštame vandenyje mirkytų ir gerai nuspaustų džiovintų spanguolių ir trupučiu migdolų esensijos. Kai varškės masė taps vientisa, įmaišykite 50 ml plaktos grietinėlės.
14. Špinatų
500 g špinatų, kepintų šaukšte sviesto, sumaišykite su dviem skiltelėmis česnako, 5 šaukštais smulkinto riebaus varškės sūrio, įmaišykite šaukštą pesto padažo, šaukštą grietinės, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų.
15. Su kukurūzais ir pupelėmis
Į keptuvę suberkite 200 g konservuotų kukurūzų ir 200 g pomidorų padaže konservuotų mėgstamo skonio pupelių, pagal skonį pasūdykite, įberkite pipirų, žiupsnelį Provanso žolelių mišinio (ar kito mėgstamo), skiltelę smulkinto česnako. Įdarui baigiant kepti įberkite 100 g tarkuoto parmezano sūrio ir gerai išmaišykite. Karštą įdarą dėkite į lietinius ir susukite.