Dieviškas maskarponės skonis
Jei neskanavote šio švelnaus skonio minkšto itališko sūrio, daug praradote. Pirmai pažinčiai pasigaminkite saldainių.
Jums reikės: 150 g maskarponės, 100 g baltojo šokolado, 50 g nerafinuoto kokosų aliejaus, kokosų drožlių.
Į molinį dubenėlį suberkite tarkuotą šokoladą, sudėkite kokosų aliejų. Statykite indą į prikaistuvį su karštu vandeniu ir maišykite, kol masė taps vientisa. Ištraukusi dubenį iš vandens vonelės, po šaukštą įmaišykite maskarponę. Atvėsusią masę palaikykite šaldytuve, tada iš jos aliejumi pateptomis rankomis suformuokite rutuliukus. Apvoliojusi kokosų drožlėmis, padėkite ant kepimo popieriaus, kad sukietėtų.
Verta žinoti
Dėl pikantiškumo į maskarponės masę galite įmaišyti kelis šlakelius konjako ar šaukštą kitą stiprios kavos, įkrėsti savo virtos uogienės ar įpilti vaisių sirupo.
Nuostabioji karamelė
Galima galvą guldyti, kad suaugę smaližiai kaip ir mažieji neatsisakys paragauti karamelinių saldainių su traškia riešutų plutele.
Jums reikės: 150 g sviesto, 400 karamelinio sutirštinto pieno „Rududu“, 100 g baltojo šokolado, 3 šaukštų pieno, 2 šaukštų kavos likerio arba brendžio, smulkintų riešutų.
Į prikaistuvį sukrėskite karamelinį kondensuotą pieną, sudėkite gabalėliais smulkintą sviestą bei šokoladą, supilkite pieną ir maišydama mediniu šaukštu kaitinkite ant silpnos ugnies, kol masė taps vientisa. Nukėlusi nuo ugnies, palikite atvėsti, tada valandai pastatykite į šaldytuvą. Ištraukusi iš kiek sustingusios masės drėgnomis rankomis formuokite rutuliukus, į kiekvieną įspauskite po konditerinį pagaliuką. Apvoliokite saldainius smulkintais riešutais.
Verta žinoti
Jei pritingite žaisti su konditeriniais pagaliukais, išvirtą atvėsusią karamelinę masę paprasčiausiai paskleiskite silikoniniame padėkle ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Paskui suraikykite norimo dydžio gabalėliais.
Gaivi želė
Želės saldainiai nekaloringi, todėl jais galėsite vaišinti ir tas bičiules, kurios dėl figūros saldėsių paprastai mandagiai atsisako.
Jums reikės: 500 ml šviežiai spaustų apelsinų sulčių (galite perpus maišyti su šviežiai spaustomis greipfrutų sultimis), 2 šaukštų cukraus, 10 g želatinos.
Želatiną išbrinkykite nedideliame kiekyje apelsinų sulčių. Likusias sultis su cukrumi pakaitinkite ant silpnos ugnies, kol šis produktas ištirps. Kai pravės, įmaišykite karšto vandens vonelėje išbrinkytą želatiną. Išpilstykite į formeles ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Išėmusi iš formelių, apibarstykite smulkiu ar milteliniu cukrumi.
Naudinga žinoti
Želės saldainius galima stingdyti plastikiniame padėkle nuo pirktinių saldainių.