SAVAITGALIO RECEPTAS
8 asmenims. Pagaminsite per 1 val. 30 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko)
Produktai
Tešlai:
2 kiaušiniai; 2 stiklinės miltų; 1 stiklinė cukraus; 200 g karamelizuoto sutirštinto pieno „Rududu“, 1 stiklinė grietinės; 1 arbat. š. sodos.
Šokolado sluoksniui:
200 g juodojo šokolado; 100 ml pieno.
Kremui:
4 valg. š. cukraus; 800 ml 35 proc. riebumo grietinėlės; mėgstamo skonio sirupo.
Kaip gaminti
1. Dubenyje sumaišykite grietinę su soda, kai suputos, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir miltus, sukrėskite sutirštintą pieną, gerai išmaišykite.
2. Padalykite tešlą į dvi dalis. Dalį tešlos sukrėskite į popieriumi išklotą apskritą 25 cm skersmens skardą, kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje apie 20 min. Patikrinkite mediniu pagaliuku, ar paplotis iškepė. Iš likusios tešlos iškepkite antrą paplotį. Palikite atvėsti.
3. Nedideliame puode išlydykite šokoladą, įmaišykite pieną. Iki standumo suplakite grietinėlę su cukrumi.
4. Į torto formą dėkite biskvito lakštą, subadykite šakute ir apšlakstykite sirupu. Palaukite, kol susigers, aptepkite lydytu šokoladu, užtepkite pusę grietinėlės kremo. Dėkite antrą biskvito lakštą, subadykite šakute, apšlakstykite sirupu, aptepkite šokoladu ir grietinėlės kremu.
5. Pyragą per naktį palaikykite šaldytuve. Išimkite iš formos, supjaustykite, papuoškite tarkuotu šokoladu.
IŠBANDYKITE
|
||
|
||
|
||
Taip pat skaitykite:
Savaitgalio desertas – maskarponės skanėstai