Kulinarijos pamokėlė: kepame nesaldžios tešlos papločius

Pyragą galima kepti ne tik desertui. Jis gali būti ir nesaldus - patiekiamas kaip pagrindinis patiekalas.
Grybų pyragas
Grybų pyragas / Fotolia nuotr.

Nesaldūs pyragai paprastai gaminami su kočiojamos trapios tešlos papločiais. Jei norite sutaupyti laiko, pyrago pagrindui, aišku, galite naudoti ir šaldytą sluoksniuotą tešlą. Bet ji gana kaloringa ir labai trupa. Tad tešlą verta nepatingėti minkyti pačiai. Nebūtinai kapotą. Pyrago pagrindui tinka ir mielinė, ir trapi su įvairiais priedais. Kartais galima išsiversti visai paprastai: baltos skrudinamosios duonos riekeles pakočioti ir jomis iškloti kepimo formą.
Siūlome keletą paprastų nesaldaus pyrago tešlos receptų.

Avižinių dribsnių. Iš 150 g sviesto, smulkiai tarkuotos morkos, pusės stiklinės kvietinių miltų, pusės stiklinės avižinių dribsnių ir žiupsnelio druskos suminkykite vienalytę tešlą. Kočioti ją sunku, tad geriau tiesiog kepimo skardoje formuokite rankomis.

Kukurūzų miltų tešla. Iš 100 g sviesto, stiklinės kvietinių miltų, stiklinės kukurūzų miltų ir žiupsnelio druskos užminkykite tešlą. Jei išeina kietoka, minkant galima įpilti kelis šaukštus šalto vandens.

Tešla su varške. Iš 100 g sviesto, 1,5 stiklinės miltų, 125 g varškės, žiupsnelio druskos ir šlakelio citrinų sulčių suminkykite tešlą. Prieš kočiojant bent kelias valandas vertėtų palaikyti šaldytuve. 

Paeksperimentuokite!

Žemiau pateiktus pyragų receptus galite išmėginti su bet kuria pasirinkta tešla.

Fotolia nuotr./Cukinijų pyragas
Fotolia nuotr./Cukinijų pyragas
Cukinijų pyragas
Fotolia nuotr./Pyragas su apinatais
Fotolia nuotr./Pyragas su špinatais
Pyragas su špinatais
Fotolia nuotr./Trapios tealos pyragas
Fotolia nuotr./Trapios tešlos pyragas
Trapios tešlos pyragas
Shutterstock nuotr./Svogūnų pyragas
Shutterstock nuotr./Svogūnų pyragas
Svogūnų pyragas
Fotolia nuotr./Baklažanų pyragas
Fotolia nuotr./Baklažanų pyragas
Baklažanų pyragas
Fotolia nuotr./Grybų pyragas
Fotolia nuotr./Grybų pyragas
Grybų pyragas

 

Taip pat skaitykite:

Kulinarijos pamokėlė: kepame nesaldų trapios tešlos pyragą

Kulinarijos pamokėlė: kaip iškepti purų biskvitą

Kulinarijos pamokėlė: ruošiame plikytą tešlą

Kulinarijos pamokėlė: kaip užminkyti mielinę tešlą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis