Kuo įdaryti ir pertepti pyragaičius

Dabar, kai parduotuvėse galite įsigyti kokios tik norite rūšies jau paruoštos tešlos – būti puikia šeimininke labai paprasta.
Desertas su maskarpone
Desertas su maskarpone / Shutterstock nuotr.

Tereikia žinoti keletą greitai paruošiamų ir gardžių pertepimų receptų!

Maskarponė. Desertus su populiariuoju itališku maskarponės sūriu paruošti visai paprasta. O sugaištą laiką atperka dieviškas jūsų paruoštų gardėsių skonis. Maskarponę pertepimams galima naudoti vieną – tik tada ruošiamas skanėstas bus kaloringesnis ir brangesnis, mat šis sūris ir riebus, ir nepigus. Arba maišyti perpus su trinta liesa varške ar kitu liesesniu itališku sūriu, pavyzdžiui, rikota. Niekada neprašausite pro šalį maskarponės kremus gardindama citrinų sultimis, kurios suteiks desertui malonios rūgštelės. Pikantiški pagardai, tokie kaip nutarkuotos citrinų žievelės ir vanilė (geriau rinkitės ne sintetinę vanilę, o natūralią vanilės ankštį), taip pat puikiai tinka. Jeigu norite, kad įdaras būtų  itin lengvas ir purus, maskarponę maišykite su plakta grietinėle.

Uogos. Atsižvelgdama į metų laiką, rinkitės arba šviežias, arba šaldytas trintas uogas. Pertepimams galima rinktis ir uogienes bei džemus. Tiesa, patyrę konditeriai sako, kad šviežios uogos visada gardžiau nei virtos. Jeigu uogas bersite į, pavyzdžiui, varškės ar jogurto masę, prieš tai apvoliokite jas krakmole – tolygiau pasiskirstys. Šaldytas uogų tyres pertepimams geriau maišyti su trupučiu želatinos ar krakmolu – įdaras bus standesnis. Labai gražiai atrodo tokia žvilganti uogų tyrė, užtepta ant torto ar pyragaičio viršaus ir papuošta šviežiais mėtos ar melisos lapeliais.

Obuoliai. Labiausiai jie tinka pyragams ir pyragaičiams su trapia ir mieline tešla. Smulkinti obuoliai dažniausiai maišomi su cinamonu arba specialiu mišiniu obuolių pyragams, kuriame yra ir gvazdikėlių, muskatų. Įdarams su obuoliais ruošti tinka razinos, riešutai, nutarkuotos citrinų žievelės, šlakelis brendžio arba romo. Jeigu obuoliai labai sultingi, konditeriai pataria į įdarą įberti saujelę kitą džiūvėsėlių arba avižinių dribsnių – kepant pyragus ar bandeles džiūvėsėliai sugers iš obuolių išsiskyrusias sultis ir pyragas neištiš. Norite išskirtinio skonio įdaro? Smulkintus obuolius trumpai pakepinkite svieste.

Jogurtas. Liesas jogurtas ypač tinka riebesnės tešlos gaminiams pertepti. Be to, šio produkto galite pasirinkti kokio tik norite skonio – prekybos centruose rasite su avietėmis, abrikosais, žemuogėmis ir kt. Jogurtas maišomas su želatina ir įvairiais prieskoniais – vanile, citrinų sultimis, jei natūralaus skonio – ir šviežiomis uogomis ar vaisiais. Tiesa, pertepimų su jogurtu verčiau neskaninkite bananais ir kiviais. Pirmieji greitai pajuosta, todėl deserto išvaizda smarkiai nukenčia, o antrieji bet kokius pertepimus smarkiai skystina, be to, jie greičiau rūgsta.

Vaisiai. Gaivos varškės, jogurto ir grietinėlės pertepimams suteiks apelsinai ir mandarinai. Tik nulupusi žievę, nepamirškite pašalinti ir baltosios žievelės dalies, o didesnes skilteles susmulkinkite.

Plakta grietinėlė. Paruošti pertepimus su grietinėle – vieni juokai. Tereikia labai gerai atvėsintą išplakti su vanile bei šlakeliu citrinų sulčių ir dar atšaldyti. Grietinėlę galima gardinti ir kakava – įgaus kitokią spalvą ir skonį.

PARAGAUKITE!

Shutterstock nuotr./Desertas su maskarpone
Shutterstock nuotr./Desertas su maskarpone
Desertas su maskarpone
Shutterstock nuotr./Pyragaičiai su grietinėle
Shutterstock nuotr./Pyragaičiai su grietinėle
Pyragaičiai su grietinėle
Shutterstock nuotr./Krepaeliai su sviestiniu kremu
Shutterstock nuotr./Krepšeliai su sviestiniu kremu
Krepšeliai su sviestiniu kremu


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis